Už vôbec nevládzem s vlastným dieťaťom
Ahojte ženy, ani neviem čo chcem docieliť touto skupinou.. možno len nájsť podporu pre seba a aj pre ostatné ktoré to majú ťažké.
Priznávam že už vôbec nevládzem s vlastným dieťaťom.
Malá má síce len 4 mesiace, ale ja už som maximálne vyčerpaná. Je to veľmi uplakané dieťa, nemôžem ju nechať hrať sa s hračkami alebo v hojdačke a odísť ani na WC, lebo okamžite spustí plač ktorý sa nedá utíšiť aj 20 minút.
Vôbec nechce spať, ani cez deň, ani v noci. Celé mesiace fungujem na max 2-3 hodinách spánku, ale nie v kuse, na etapy. Som ako mátoha, unavená, nevládzem pomaly už ani na nohách stáť, nervózna, smutná, zúfalá. Malá nechce zaspávať pri nikom inom ako pri mne, nemôžem poprosiť partnera aby aspoň jednu noc k nej vstaval on, lebo spustí plač a vydrží plakať aj 2 hodiny, aj tak musím prísť nakoniec ja. Teraz bola chorá, v noci aj 30x hore, ja som mala 39 horúčky, no i tak som musela fungovať na 100%. Všetci vraveli : bude mať 6 týždňov, bude lepšie. Bude mať 3 mesiace bude lepšie. Počula som X vecí kedy by malo byť lepšie a stále nič. Už cítim že mi telo vôbec nevladze dnes v noci som skoro spadla s malou na rukách, čo už tak veľmi potrebujem spánok že sa nedokážem zdvihnúť. Ženy kedy bude lepšie? Kedy začalo spať vaše dieťa?
Prosím neradte mi nosič, malá ho nechce. Kočík funguje cez deň, na max 20 minút a zas plač. Už neviem ako ďalej.
Nemusí to byť vôbec to čo sa ti snaží vnútiť pediatricka. Vymenila by som ju hneď. Keď bagatelizuje teraz bude aj pri iných ťažkostiach. Ja by som išla všade kde sa dá. Urológia, gastro, imunoalergo, neurológia... Možno si priniesla nejakého bacila z pôrodnice, môže mať v tele zápal aj bez teplôt. Kľudne aj zápal močových ciest, hocičo.
@ana82 😄😁😃😁
Akoby som čítala o sebe, máme to isté so 4mesacnym chlapcekom. On bol brutálny už v pôrodnici, nonstop nespokojný, najedol sa, vyplul prsník a rev... Prvé dva mesiace sme s ním behali po doktoroch, lebo chytal silné a hlavne nenormálne dlhé záchvaty plaču, ktoré sa nedali žiadno utíšiť. Od hlavy po päty ho prezreli.. A proste ze je zdravý, len má veľa energie nahromadenej a ešte nevie, čo s ňou. Doteraz to má, len sa nám to lepšie psychicky zvláda, keď vieme, že sa len jeduje.
Mojim najväčším spasenim je fitlopta, tam sa ukludni najskôr. Rovnako v kočíku dáva 20minutovky a potom vreskot a nosič neznáša, ale aj tak ho tam dávam a skáčem na fitlopte, kým nezaspí. Lebo 7 kg sa nedá vláčiť na rukách celý deň...nervy dostane doslova na všetko a o nociach sa ani nejdem rozpisovať, budí sa len tak, nechce mlieko a len reve a reve, hojdanie 0 bodov..
Takže nie si v tom sama a ako sa tu už písalo, kto nemal takéto náročné a urevane dieťa, ten nepochopí. Posielam veľa pochopenia, energie a síl, verme, že z toho čoskoro vyrastú 💓
Ahoj. Nečítala som všetky odpovede, nestíham, mám podobne. Môj malý má 15 mesiacov, a bolo to veľmi podobné, keď bol menší. Nám pomohlo vysadiť kvapky Vigantol a nasadiť probiotiká, babycalm. Teraz keď je väčší je to asi lepšie, alebo som si zvykla. Aj teraz spí max 2-3 hod vkuse, žiadny režim, nedarí sa. A jasné, okolie je názoru že je to moja chyba lebo som ho naučila na rukách a pod. Drž sa
Ja by som isla do hotela (alebo niekam inam, kde ju nebudes pocut) na 6-7 hodin sa vyspat aspon raz do tyzdna. Aj keby to znamenalo ze toho pol dna dieta preplace s otcom. Proste ak si uz v stadiu ze odpadavas, tak uz plac dietata je druhorady. Daj seba na prve miesto. Zasluzis si to.
Asi ta nepotesim ale kamoska ma dceru, ktora ma 6 rokov a stale problemy so spánkom. Ona obehala vsetkych dr. Stale s nou musi spat. Je to narocne a podla mna aj chyba rodicov na zaciatku. Skus ist s malou k neurologicke, ja by som zacala s tym. Druhej kamoske velmi pomohla so synom. Myslim, ze aj homeopat im potom tiez dost pomohol a aj mamičke. A teraz k tebe. Snaz sa spat, vzdy ked spi ona. Chapem, ze mas prvacika, tak asi sa to nebude dat poobede ked je doma ale ked je v skole a v druzine spi. Ked je mala hore normalne si aj pri nej ľahni, daj jej hracky do ruky. Zameraj sa na svoj oddych. Upratovanie pocka, nech vari muz a chysta vam na druhy den. Si totalne vyčerpaná a nie nebude to este dlho dobre. Proste mas narocne dieta. Zmier sa s tym. A niekedy si povedz, ze no ved place. Aj to je v poriadku, nemusis hned skakat, matka nemusi byt otrokom svojho dietata ale asi sa na tie 3 roky zmier s tym, ze to bude narocne. Velmi ti drzim palceky.
Vies co, mala nikoho nechce, tsk si predstav ze od unavy skolabujes a skoncis v nemocnici. Vtedy nebude revat? Malu daj otcovi, babke, tetke a nech si trosku zvyka. Tak spusti plac. Ak je najedena, prebalena, nie je chorá tak proste place lebo chce a na iné osoby si proste musi zvyknúť. Neexistuje aby revala aj pri otcovi.
Ženy ďakujem za množstvo povzbudivich slov a množstvo rad ❤ dnes som spala od 22:20 do 23:33 , odvtedy som hore, je 8:19 a ja ledva vidím. Už sme objednane na vyšetrenie na intoleranciu, ak sa nepotvrdi budem hľadať príčinu ďalej. Sirup Gastrotuss mame vyskúšany, mame mliečko nutrilon AR. Nosič sme skúšali vonku, prechádzať sa ale po chvíľke spustila plač. Skúsili sme viac krát ale vždy s rovnakým výsledkom. Sluch z môjho subjektívneho pohľadu ma v poriadku, reaguje na zvuky, otáča sa za nimi, otáča sa za hlasom, reaguje keď šteká pes, spievam, rozprávam. Objednala som šatku miesto nosica , možno prinesie zmenu. Včera sme začali s prvým prikrmom, dúfam ze aj to aspoň trošku pomôže zmierniť reflux. Na odporúčanie lekárky som nahodila športovú verziu kočíka d novorodeneckou vložkou, ale teraz hlásia týždeň dážď 🙈 . Chudák už aj 40kg pes ju obchádza čo sa jej bojí 😅
Nemôže to dieťa byt také nervne uz z toho ze je nevyspate? Postieľku mate vyvysenu na jednej strane ( kvoli refluxu, mozno sa jej zle leží, spí), nemoze ju nafuknute brucho trapit? Stolica, prdiky? Pocvicit nohami, na brucho davat... 🤷🏻♀️ Najhoršie je potom ten zvyk nastaviť kedy spať / byt hore...
Kokso.... Ak ešte vidíš po tejto noci na písmenká, tak ja len že máš môj neskonaly obdiv!!!! Si úžasná mama!!! A to ona ani po prebdenej noci nebude teraz spať? To je aký vytrvalec.... Nemohol by ísť muž na materskú? Aby ste na to boli dvaja. Ok, že chce len teba, ale potrebuje zdravú mamu, tak proste niekedy štuple do uší, dieťa mužovi a šup spať...
@simca06022011 stolica, prdiky v norme. Vie si uľaviť aj sa vytoto bez najmenších problémov. Na bruško sa pretáča sama už od 3 mesiacov, ale aj keď sa dá na bruško tak plače po pár minútach. Cvičiť s nožičkami cvičíme, spievame pri tom a aspoň vtedy je chvíľku kľud. Ale ako náhle zoberiem čo i len šálku s kávou do ruky, hneď je plač 🙈
@any_soj mame hypotéku, veľký dom, 2 auta, záhradku. Žiaľ neutiahli by sme to keby ide na materskú. Už sice padlo aj toto ako návrh... ale zavrhli sme to 🥺
No nám teda ten Nutrilon AR nerobil dobre a teda veľmi dobre si aj po 3rokoch pamätám tie náreky, keď zmenili obal a aj receptúru toho mlieka, skús len zmeniť to antirefluxné mlieko, snáď sa Vám polepší, neplače bez príčiny... Držím päste
@rodinka nie kazdemu robí vigantol zle ☺️
No tak si tu kávu nechaj v ruke a rozprávaj.. A nech si po place, ako co ine robit 🤷🏻♀️
Aj moj druhy je náročný... moj prvy spal celu noc uz od malinka a druhy... len na mne. Prveho pol roka som prakticky presedela v izbe s nim na rukach lebo chcel spat len tak. V byte bordel ako v tanku... Mama mi pomahala upratovat, varit , vesat pradlo. A maly?Ani kocik, ani postielka, ani uspat na posteli a odísť. Totalne vyčerpaná, s nervami na dne, depka. Niesi v tom sama💙Nechala by som mu urobit vysetrenia ako píšu baby a ak by bolo vsetko ok tak potom máte proste bábatko co potrebuje kontakt.
Ja ale kojim a vyriesila som to tak ze mam maleho aj v noci pri sebe. A je pokoj. Vyspim sa aspon tych 6, 7 hodin a hned je svet krajší.
Ona tym placom dava najavo ze nieco potrebuje, ty si cely jej svet. Takéto male babatka navyse este povazuju mamu a seba za 1 bytost ona sa citi ako sucast teba preto chce byt stale s tebou.Deticky su rozne.. aj ja som plakala a zelala si aby spal sam. Nie.
Muzovi treba vysvetlit ze potrebuješ pomoc a nehanbi sa za nic. Ste v tom spolu.
Mne toto robil najmladší (starší dvaja spávali ukážkovo), do 2 a pol mesiaca kolíky, potom strašná separácna úzkosť, ze ked sa už vedel plazit a ja som šla do sprchy, doplazil sa pred dvere kúpeľne a tam reval (ani 5 minút bezo mňa nevydržal). Pripadala som si ako väzeň, co za sebou vlaci guľu na reťazi. Trvalo to do roka a pol, dovtedy som aj kojila. Síce aj potom sa v noci budil, ale stačilo ho prehodiť k nám do postele a spal ďalej. Držím palce...
Ale určite odporúčam s konzultovať aj s pediatriackou, môže mať intoleranciu na laktózu alebo hocičo.
Mám dvojičky chlapec dievča síce už majú 9 rokov ale pri dcérke to bol boj.Ako píšeš večne nespokojná stále plakala ja som už nevedela ako ďalej, keď ma videla všetko ok ale keď k nej prišiel muž tak revala aj dve hodiny.Už aj lekárke som na poradni hovorila že stále plače tak povedala že sa ukľudní po 3 mesiacoch a nič sa nestalo stále bola uplakaná ale keď mala 6 mesiacov stal sa zázrak dcérka začala pekne späť prestala plakať usmievala sa na každého a dnes je z nej rozumné dievčatko ktoré je s každým kamarátka.Neboj treba trochu trpezlivosť a dieťatko bude v pohode a spokojné.
Viem presne o čom píšete. 6 mesiacov presne si nepametam od narodenia druhej dcéry. Teraz keď prezeram fotky vybavujem si nejaké tie dni s ňou. O 5 ráno zaspala o 6:30 som vstávala k staršej dcére. Doma výbuch nenávratne neupratane. Prvá pomoc bol nosič a šatky. A potom som jedného dňa hodila dieťa na gauč a zavrela sa v kúpeľni s plačom. K malej som odmietla ísť. Manžel sa prebral k životu a jednoducho ju mal na rukách hodiny on sám. Ja som dala cicku a odišla. Nič viac. Išla som spat a bolo mi jedno ci place ci nie. Musela som sa dať dokopy. Povedala som mužovi že sa rozvedem keď mi nebude pomáhať. Bolo jedno predsa ci place na rukách mne alebo jemu. Po 6 mesiacoch to prestalo. Už neplakala ale spánkový režim mala katastroficky. Další rok sme ho upravovali ale aspoň som už spala viac ako pár hodín.
Po roku som zistila intoleranciu na laktozu a po dvoch rokoch som ju prestala a bol pokoj.
Ahoj, neviem, či kojíš, nenašla som ...a nechce sa mi to vsetko čítať, ale ak hej, tak by som Ti odporučila piť čaj na ukludnenie...medovka a podobné, dostane sa v mliecku aj malej, alebo jej podávať jemný odvar, ak nekojíš. Alebo niečo v tomto zmysle, aj čajík na uvolnenie v črevkach, ak to súvysí s kŕčami...
Prepáč, ak sa budem opakovať, je tu už toho veľa popísaného a nečítala som komentáre. Ale tomu tvojmu bábätku určite niečo je. To neni možné, aby tak malé bábo toľko nespalo a bolo také uplakané 🤷♀️ Áno, sú aj také nespokojnejšie bábätká, ale až takto? Mám 4 deti a 2 z nich boli náročnejšie, uplakané, s kolikami, nespiace a pod...vela budenia v noci, náročné dlhé uspavania, kratke spánky,.ale teda nie až takto, že by som nevladala stáť na nohách. Treba nájsť pričinu toho plaču a nespania. Prajem ti veľa síl ❤
My sme mali takéto babátko prvého syna. Tiež mi každá radil šatku, nosič a nechcel byť v ničom. Potom mi kamoška požičala Fidellu - šatkonosič a najprv sa mrvil, plakal, nechcel tam byť. Tak som si povedala, že už to nevzdám a skúšala som každá deň chvíľku. Nakoniec si tak zvykol, že ešte aj jahodový džem som mixovala s ním v šatke a on si spokojne spal. Nám to fakt pomohlo. Keď bol aj chorý, tak vždy sa v šatke ukľudnil, aj v teplotách. Tieto deti potrebujú cítiť mamu. A potom? Spával ešte ako 6ročný cez obed, kým nešiel do školy. Dnes má spánok, že zaspí skôr ako mladší syn, takže netreba sa báť, že to ostane. Ja som pri ňom cítila, že sa to upravilo až okolo 10mes. Chce to čas, aj keď sa to teraz ťažko počúva.
zdravím... presne viem o čom rozprávate, naša Ninka bola takáto nespachtoška, tým pádom bola celý deň nervozna, potom aj tichý reflux, pili sme tiež AR mlieko Sunar.... nám pomohlo až spánkové poradenstvo... prešli sme ním v 8 mesiaci, a ľutujem, že sme do toho nešli oveľa skôr... najlepšie investované peniaze vtedy.... konečne sme sa všetci vyspali, neboli sme unavení a hlavne sa nám vrátil úsmev na pery
Ahoj, skor skus zitit pricinu toho placu. Mne to pripomina moju prvorodenu. Mala silny reflux a potrebovala casto grgnut, to bol dovod aj placu, nervozity a ze bola vkuse na mne nalepena. Ak kojis, ma mala dost mliecka? Neni hladna? Ak nie tak si vsimni ci to nema z umeleho mlieka, ci netreba zmenit znacku. Moze ju boliet brusko. Popripade lepsie grgnut ju treba dat. A rada co pomohla najviac mne..... to ze ona place je jej emocia nie tvoja ...nemusis ju na seba prebrat. Ked uz si zufala a moc place odid na minutu z izby aby si bola ty v klude.

Zrejme je veľmi citlivé dieťatko. Aj môj syn bol taky. Keby bol moje prvé dieťa tak by som veľmi uvažovala o ďalšom. Tiež spal veľmi málo a stále plakal. Vonku sme mohli byť max. 20 minút a potom rev. Dcéra už s nami ani nechcela chodiť von, lebo sa hanbila. Tiež mi vraveli, že keď pokrstí mé to prejde, potom keď bude mať 3m,potom keď bude sedieť, chodiť.... Myslím, že ho to prešlo až v škôlke 😄
Ja by som skúsila iné mlieko. Domácnosť by som neriešila. Myslím, že toto, ze chceš mať doma aký taký poriadok ta znervoznuje a potom to ten plač ete viac vystupnuje a si hotová. Keď ti niekto chce pomôcť, tak nech ti prídu ako tak upratať alebo navariť a ty bud s dieťatkom. Viem co prežívaš ale ozaj chce všetko čas.