Vianoce v šestonedelí
Ahojte, termín pôrodu bude pred Vianocami, t. z. ze sestonedelie bude počas sviatkov. Moja mama chodí k nám každý rok na sviatky, príde 24.12. a odchádza 26.12., som jej jedine dieťa, nikoho mňa nemá. Akurát sestru, ale ona bude so svojimi vnúčatami. Myslíte, že ju volať na vianoce k nám? je to mama, a bude bez nás sama. Avšak nie je vhodné k dvojtýždňovému bábätku v chrípkovej sezone volať iné osoby, čo s nami nežijú.
Tak ja pojdem proti prudu. Nie, nezavolala. A to z jedineho dovodu. 2 tyzdne po porode nebudem nikoho obskakovat a vyvarat vianocnu veceru. Pises, ze ona nevari len pride ako host. Velmi ti teda nepomoze, tak nech aspon nie je na pritaz.
@beata_k vianoce nie sú o jedle, varení ale najviac o spoločnom čase s najbližšími, ja by som mohla obsrat ci mame vianočné menu navarene a myslím si, ze ja aj 2 tyzdne po pôrode by som ho pre rodinu dala a mne by všetci aj pomohli, vsetko je o vzťahoch, myslení, chápaní a hodnotách. Pre nas vianoce nie sú o 10 l kapusty a 10kg majonezaku
tu je v tvojom pripade skor problem vztahov, nez nejakych chorob.
ja som rodila v decembri, sestonedelie na vianoce a teda bola som rada ze mi mal kto pomoct a nemusela som ani nic na vianoce a stedry vecer chystat, ale tak to su nase vztahy v rodine, nejake choroby a pod. som teda absolutne ani nemala silu riesit, bola som vdacna za pomoc
ale u vas ide naopak prave o to, ze by si aj s novorodencom musela obskakovat este aj ju.
podla mna tazko radit, to si musite vykomunikovat vy medzi sebou
@lizatko1009 Jej dieta bude mat 2 tyzdne. 600nedelie si nik nevycucal z prsta, ma svoj dovod. Dieta a matka sa potrebuju zoznamit. Nepotrebujem pri tom nikoho na gauci. Je to intimna chvila mna, muza a dietata. Akokolvek su vztahy super. Je to piate kolo u voza.
@beata_k tu je problém vo vzťahu, ja by som to nedokázala takto mamu nechat, srdce by mi nedovolilo a puklo. Aj keby som bola v 1000nedeli a neviem akej "intímnej" zóne. Ale tak každý má nejaký iný cit, vtzah.
Ja by som určite zavolala veď ochirit mozes aj ty či otec dieťaťa a mamku by som zavolzla určite.Ona Ti urcite navari nieco mozno upečie a budes sa citit lepsie ked mate dobry vzťah.
@lizatko1009 Mama nie je male dieta aby 48 hodin neprezila sama. Ja chapem, ze Vianoce, ale ja by som sa do tak intimnej chvile nepchala.
@zuzuliatko18 a mala si papier od lekára že vyslovene nemôžeš rodiť normálne ? Či len si mala doporučenie ?
@lelelienka keď viem termín pôrodu, netreba byť veľký matematik, aby som vedela, kedy naplánujeme sekciu
samozrejme, ze by som ju zavolala. Ved ina babky chodia po porode k vnucatam aj na tyzden, mesiac pomahat. Cize ak babka nebude chora, dodrzi sa hygiena, tak nevidim vobec ziandy problem s tym. Keby prisla iba na navstevu tak je nejaky rozdiel? ci aj navstevy planujes uplne zrusit na tie tyzdne?
A k pomahaniu, ak mama nerpide, nebudete varit? Ak budete varit, tak je zbytocne diskutovat o tom, pretoze jedna porcia navyse je predsa nic. PRipadne si pohovor s mamou, ze ak chce prist, tak treba tento rok pomahat, lebo budete mat doma aj ine "starosti". Mozno sama povie ze radsje bude sama alebo pojde k inej rodine. ALebo pride napr. len na veceru a pojde domov... dohodnite sa spolu. Ak tonie je prve dieta, urcite by som ju volala... tak sa pohra s dalsimi detmi... :D
Určite zavolala však ak nebude chorá nie je čo riešiť. Normálne aj v decembri chodia návštevy do nemocnice pokial teda nie je chrípkova epidémia alebo nejaká iná vymyslená epidémia. Kľudne môžeš ochorieť aj ty či už pred pôrodom alebo po.
@beata_k ako mne je to úplne jedno, nech si robí každý ako uzná za vhodne…a nie nieje zo vydieranie ale fakt… a zasa do mojej úzkej rodiny patrí aj moja mama… nikdy sa mi nemiešala do malej a pomohla mi hlavne tak, že mi navarili a poslala obed aby som toto nemusela riešiť v intímnej chvíli… ale pamätaj život prináša rôzne chvíle a jediná istota je u mamy
@lucia13022023 ďakujem, vidno, že mnohé prispievateľky pozerajú len nato, že mama bude sama, nie na mňa a bábätko
autorka - tak teda nechaj mamu doma samu, keď by ti doma vadila. Na to nepotrebuješ súhlas žien z MK. Neber to v zlom ale niekedy sú ženy až príliš precitlivené akoby nič iné neexistovalo, len oni a dieťa.
Len ci by tak vsetky svokru prijali v 600 nedeli. Lebo svokra je tiez mama...ale muzova.
Autorka tak ak tam nechceš mamu tak ju nevolaj… nerozumiem načo táto diskusia?
@beata_k moja svokra k nám prišla. Tak isto ako aj moji rodičia. To, že sa do všetkého montovala a bolo treba určiť hranice, toje už druhá vec. Ale určite by som jej neodopierala vidieť svoje vnúča. Tak isto ako ani svojej mame nie. Do pôrodnice prišiel iba manžel, tak oni prišli k nám. A čo sa týka Vianoc, tak svokra k nám chodievala každé druhé Vianoce. Ak by ten pôrod vyšiel na to obdobie, nevidím dôvod, prečo by nemohla prísť.
@elizabet173 vzťahy sú fajn, normálne sa navštevujeme, teda ona sem chodí tak dvakrát týždenne, avšak naše predstavy o fungovaní domácnosti a hygienických štandardoch sú rozdielne, my k nej nechodíme, lebo mi zakaždým stúpa tlak, keď tam vkročim, bordel, prach, vlhko
@barbora19911 mala som dieta otočené KP. Ale kedze som ledva stihla prísť do pôrodnice, rodila som prirodzene.
No niekoho na obskakovanie by som neprijimala. Ak ma byt pomoc, tak ano. Ak ma byt zataz, tak nie. Ved sa s nou dohodni. Ja som rodila poslednu 27.12. a nasi boli u nas od pred Vianoc. Ale nie na obskakovanie mnou. MUz robil, doma este ostatne deti, najmladsie vtedy 3,5 roka. Nasi na postarali pred aj po porode o vsetko. Varili, prali, o deti sa postarali. Ak by ma niekto komandoval a dal sa obsluhovat v takejto situacii, tak by som ho hned vypoklonkovala. Co sa tyka chorob, tak netrep. Muza tiez nepustis ani do roboty, ani do obchodu, postarke neotvoris dvere? A dokedy sa planujes izolovat? Chripkove obdobie zacina v january a konci niekedy v marci/aprili. A potom letne chripky. Na jesen zase same prechladnutia. To dokedy budes s dietatom doma zavreta?
@kvetinka75
@misana84 600 nedelie, nie vseobecne
Autorka tak ak máš byť nervózna z toho ze mamina ti bude hovoriť do veci, tak by som to asi nesilila. Predsa budeš po cisárskom ešte k tomu.. Rob ako cítiš

@misana84 presne tak. Neviem prečo tu vyťahujú pomoc. Tu ide o to, aby mama nebola sama doma na Vianoce. Autorka sa obáva chorôb. Ale tie môžu priniesť aj staršie deti a aj manžel. A predpokladám, že ak by sa mama necítila dobre, tak nepríde.