Vianoce v šestonedelí
Ahojte, termín pôrodu bude pred Vianocami, t. z. ze sestonedelie bude počas sviatkov. Moja mama chodí k nám každý rok na sviatky, príde 24.12. a odchádza 26.12., som jej jedine dieťa, nikoho mňa nemá. Akurát sestru, ale ona bude so svojimi vnúčatami. Myslíte, že ju volať na vianoce k nám? je to mama, a bude bez nás sama. Avšak nie je vhodné k dvojtýždňovému bábätku v chrípkovej sezone volať iné osoby, čo s nami nežijú.
@kvetinka75 600 nedelie ma svoj dovod. Nik nehovori o izolacii do 18-nastky.
Chrípkova sezóna není počas vianoc vôbec 😁 ide o 2 dní prečo nie
@beata_k panebože dobre, nech sa izoluje, je to autorkina vec. je to 600nedelie, ale to neznamená , že sa má žena doma zatvoriť , veď aj na prechádzku už môže ísť po nejakom čase a nie až po 600nedelí. Neviem čo ste tým 600nedelím niektoré tak posadnuté. Nikto jej nekáže prijímať návštevy, chodiť niekam, pracovať. Ide o 1 návštevu rodiča.
@beata_k 😝 dobrá otázka, tu už by svokra určite priniesla kopu baktérií 😝🫂
Autorka 🤦🏼♀️ Nevolajte ju…
Autorka a pôrodnicu zvládnete? Viete koľko je tam chorých? A tie sestričky chytajú úplne všetko a každého… brrr
@lucia13022023 hovoriť do ničoho mi nebude, no určitou zaťažou bude, a ako každý rok, sadne si a čaká, pohra sa možno sk staršími, ale to mi nie je pomoc, lebo oni sa zabavia aj spolu, starsi bude mať vtedy 14 a mladší skoro dva, čiže tak
Do kuchyne ma zákaz chodiť, lebo je po nej všetko na inom mieste, proste ma to rozčuľuje a to po sekcii nebudem vyhladavat
Avšak stále mi to bude ľúto, ju nezavolat, to by boli prvé Vianoce bez nej, tak je to dilema
Teraz sa tym nezapodievaj. Urobis tak ako sa budes citit. Ak mas s mamkou dobry vztah urcite ta nebude obnedzovat. A mozno este budes sj rada ak ti pomoze ci s pripravou vianoc ci babom. Je pekna predstava o nadhernych Vianiciach s babom, no realita moze byt uplne ina aj taka ze ta porod a nasledne plac babatka tak vycerla ze budes rada ak ti niekto blizky pomoze. Babo sa totiz neda naprogramovat a ak si zmysli moze preplakat cele vianoce tak ako to bolo u nas. Ja som si vydupkala aby ma 23 poobede pustili domov. A keby mama nebyvala poblizku jedli by sme sackovu polievku.🤣
Je to mama, rodina. Prepac, toto uvazovanie nechapem.
@misana84 neboj zvládneme
Nepoznáš ale moju mamu a jej hygienické štandardy
A hej, zbytocna diskusia na tomto múdrom koňovi... Úprimne som práve že čakala, že budú prevažne negatívne postoje, k návštevam v sestonedeli, po sekcii v zime
Asi zavolám na vianoce aj vás 🫂😝
A načo sa na verejnom fóre pýtaš co mas robiť? Ved ty mas v tom dávno jasno co chceš. Nie každý bude s tebou súhlasiť, nie každá má mamu za taku, nie každej mama je jej na obtiaž kde môžu prísť aj o 3 rano a dvere sú otvorené, nie každá má taký cit a vzťah a potom keď ti niekto napíše svoj pohľad a postoj, ktory ti nevyhovuje, tak zbytočne prskas. Urob podľa seba a ak nebudeš mat výčitky uz je všetko len o tebe a na tebe ako to strávis... Pôsobíš na rychlovytravenie, tak potom ju nevolaj a bodka.
Mamu by som na Vianoce samu nenechala .
Čo sa týka pomoci ..ja sama som 4m po pôrode a doteraz mám veľký problém ak niekto malého chce zobrať a podobne . V 600nedeli ,mi návštevy veľmi prekážali ,potrebovala som byť iba s malým ,mať svoj kľud ,pohodlie a hlavne reči typu nenos ho stále,veď ho nechaj aj poplatky ..proste nie ďakujem ..a aj jemu to vadilo . Tak sme nikoho neprijímali ani mamu . Ona to chápala,že asi to chce chvíľočku čas hlavne až maličký trošku "porastie" Doteraz je veľmi citlivý na pohľady . Je to taká citlivecka😅 ...
Ale mám aj 2 staršie dcéry a pri tých som ja sama nebola taká citlivá . Čiže už uvidíš ako ti bude,ako to budeš cítiť . Ale tie 2 dní by som to s mamou vydržala ,keďže ide o Vianoce a vtedy nemá byť nikto sám . A potom už sa zariaďte tak ako to budeš ty chcieť .
Jasne ze zavolaj. Aj ti mozno pomoze. Nikdy vopred nevies co bude.
Inac-to bude tvoje prve babo?
Zavolala by som ju minimálne na štedrý deň (jeden deň príde a druhý pôjde domov). Už len preto aby nebola sama na vianoce.
Veď variť budeš aj tak, takže myslím že navariť o porciu na viac nebude problém. Dve deti už doma máš takže ani toho že zrovna mama bude nosič chorôb by som sa nebála, samozrejme ak by bola chorá tak by som ju poprosila aby nechodila inak nevidím problém.
autorka- keď si najlepšie poznáš mamu, čo je pochopiteľné, prečo sa pýtaš tu? A ľahko sa môže stať, že porodíš aj o mesiac skôr alebo o 6 týždňov. Potom čo, to už problém nebude? Napísala si otázku, ženy ti odpovedali, každá podľa seba.
Kokos takto si dopredu vyrábať problémy a vlastne privolávať. Do Vianoc sa toho ešte môže toľko stat. Mozno porodis skôr mozno neskôr….je ešteže leto a ty sa už dopredu stresujes čo bude na Vianoce. Brutal
@autorka V nemocnici mňa a dcéru po pôrode v marci bolo pozrieť postupne 13 ľudí, aký problém? A ďalších min. 12 ľudí z nemocničného personálu. 😯😃 Pokiaľ na to nie je indikácia, izolovať sa s dieťaťom pred druhými ľuďmi nie je dobré. Je to len jedna osoba, pokiaľ nebude chorá, nevidím dôvod ju na návštevu neprijať.
@autorka nuz co dodat, obdivujem tvoj optimizmus a presvedcenie, ze to bude presne takto 😉 nech ti to teda vyjde tak ako si si naplanovala takmer pol roka pred tym
@aurora33 a to neviem ci si citala vsetko, ale ona uz dokonca presne vie termin sekcie 😁 no comment…toto som este nezazila
mozno je na mieste sa proste opytat, ci tu mamu u vas chces. A neskryvat to za "babatko".
@lelelienka tak písala, že pred vianocami sekcia (nie presný dátum). Mám kamošku, 3 chlapcov, všetkých sekcia plánovaná odkedy ocikala paličku, lebo nemôže rodiť prirodzene. Takže sú aj také prípady.
@lelelienka nie citala som len úvod, ďalej nie. Ale aj napriek sekcii stat sa môže čokoľvek. No coment
@vkatush ale stať sa môže všeličo. Môže porodiť v 7.-8. mesiaci. A bude mať iné starosti. Toto mi príde cez riešiť to takto skoro. A môže sa stať, aj to, že porodí v termíne alebo bude rpenášať a zostane aj dlhšie v nemocnici, takže doma ani nemusí byť.
@kvetinka75 pri plánovanej sekcii určite budem prenasat 🤔
@vkatush ale tu ide o to, ze tak dlho pred terminom si moze ona naplanovat co len chce…len ta realita moze byt celkom ina, o tom hovorim, tehotenstvo neprebieha vzdy podla planu
@lelelienka ty kde žiješ? Keď je termín pôrodu 14.12., tak asi viem ze to bude cca týždeň skôr
autorka - naplánované môžeš mať všeličo, nikdy nevieš čo sa stane.
autorka- no chcela by som mať tvoju istotu. Ale držím palce nech ti všetko víde presne na termín a podľa predstáv

@beata_k áno chodili aj cez šestonedelie. Hneď ako som prišla z pôrodnice. Nevidela som dôvod úplne sa izolovať od rodičov