icon

Všetko tip top

28. júl 2022

Ahojte, chcem sa spytat takuto vec. Uz dlhdiu dobu ma zaraza jedna vec.Ako v tejto dobe skoro kazdy vyuziva soc.siete,samozrejme aj ja,som na IG,na Fb,...a na IG sledujem jednu mamicku,ma sve deti a vsetko ma tip top,vsetko zvlada,ma pefektnu postavu,vlasy,pery,nohy,manikuru,pedikuru,dokonaleho milujceho manzela,stastne deti,vie super varit,v biznise je tiez sikovna,chodia na dovolenky a uzivaju si zivot.Je aj pekna.Nie,nezavifim jej ! Lebo zasa to tu niektore bufu pisat,len preco ta zena takto klame.Viem,ze sa neda byt v kazdej oblasti zivota dokonala a keby to tak aj naozaj zvladala a stihala,tak klobuk doli pred nou,ale vazne sa tak prezentuje ze vsetko zvlada a zivot je pre nu gombicka.Nie,nezavidim jej!!

janulik2008
30. júl 2022

@luvika ona psa nemá 🙂 ja som sa raz pýtala keď dávali otázky tak že o mačke a psovi neuvažujú, že chceli by rybičky lebo malá o nich stále rozpráva či niečo také.
Ja mám niekedy pocit že ženy by bez nej ani plienku nevymenili, samozrejme sú veci ktoré pomôžu ale niekedy sa za hlavu chytáme 😀

slavomira236
30. júl 2022

Ja na insta vôbec niesom ani neviem čo to vlastne je...a čo sa týka príspevkov takých neverila by som romu

liusa82
30. júl 2022

a pre toto sledujem na insta iba moje oblúbené kapely,recepty a miesta na dovolenky a oddych🙂 ešte tam mám fotky prirody.Ale absolútne nevyhladávam nejaké osoby a ich akože umelý svet a život lebo viem že je to z velkej časti iba umelo vytvorené

alexandrahaspi
30. júl 2022

@luvika Ta je strasne nesympaticka, tou “dokonalostou”, sko ma vsetko nalinajkovane. ja som kedysi tymto dala follow a potom vsetky posli, lebo sa na to nedalo pozerat.
Inak napr aj pretinessam ak poznate, mala dieta v 18tke, starsieho manzela, ospevovala ho, ako sa nasli a ako ona chcela tak skoro deti, teraz ma nejak 25 a minule som na nu klikla a uz je rozvedena, v priebehu pol roka a uz ma aj ineho chlapa 🙈🤷‍♀️ takze asi to take dokonale nebolo…

karelova
30. júl 2022

@alexandrahaspi presne, toto je za mna typ 'dokonalosti', ktorej neverim ani trochu a ani by som tak žiť nechcela. Vecne byt dokonala...dokonala domácnosť, dokonale deti, dokonalý manzel, atd atd atd....

moonlight1210
30. júl 2022

IG beriem ako inspiraciu.

Chcem vidiet dokonale fotky dokonale nastajlovanych veci (nie deti a rodinky),
aby som si urobila predstavu, co chcem ja. Hlavne, ak ju mam hmlistu a chybaju jej jasne kontury a detaily. V tomto insta velakrat pomoze, ze kapnem na nieco: ano, presne toto som myslela, diky.

Alebo chcem vidiet vtipne veci. zivot je plny problemov, neprijemnych situacii a vaznych emocii aj sam o sebe.

Fotky, ci stories nejakych "quirky and relatable" veci ma neberu, pokial nie su cisto vtipne a dobre sa zasmejem. Zivot je kratky, naco sa obtazovat takymi vecami.
Preto take to sebemrskačstvo na niektorych kanaloch ma akurat otravi. Pozrite sa, mile followerky, aj ja ma kopu riadu, ktoru nestiham, som ako vy - ako naco? To mam kazde rano doma, poznam svoju rodinu, ktora za jeden vecer pri TV vyprodukuje riadu za celu polnu kuchynu. A nejak preto nemam potrebu sa s niekym stotoznovat na tomto leveli, ze kdesi vo svete je ktosi, kto to ma ako ja. Poradim si s tymito pocitmi aj sama. A odkedy som prestala byt na seba precitlivela, tak celkom hravo.

A ze za dokonalymi fotkami moze byt bordel odkopnuty do kuta za kameru, alebo ze usmiata fotka vznika desat minut potom, co sa autorka pohadala s muzom v posteli, ale feed treba udrzat v behu, aby neodisli followeri, toho som si vedoma. To mi je luto, ze to niekto zaziva, ale chce to tak. Ked to prestane chciet a zmaze preto i kanal, rovnako to pochopim.
Preto pozlatko kanalov neriesim, ani nehladam za tou dokonalostou skutocnu realnu dokonalost. A ani sa preto necitim neschopna, uboha, ze to tak dokonale nemam aj ja, ani nekritizujem, ze sa niekto predvadza pozlatenou dokonalostou.
Pretoze tu dokonalost od neho vyzadujem.
Preto predsa sledujem ten kanal.

alexandrahaspi
30. júl 2022

@karelova ona je jak tie stafordske panicky 🤣🤣🤣 teraz som na nu klikla po 100r a opat to iste, nevravim ma tam aj nejake dobre rady ale zas v odpovediach na otazky len pisat ake ma uzasne deti, aky mala uzasny porody aj tehotenstva a dobre deti na otazku kde sa niekto pyta na poporodnu depresiu? Proste vsade musi spominat aki su uzasni a mne to zavana niecim nekalym. Poznam takych, naoko dokonalost a potom zistis hrozne veci o tej rodine.

moze
30. júl 2022

@moonlight1210 Super napisane, uplne rovnako to vnimam ja. A nepodelis sa s inspiraciou, koho sa podla teba oplati sledovat?

aurorastone
30. júl 2022

@snezienkaaa82 podľa koho si varila 🙂?

drahomirrra
30. júl 2022

Instagram je iluzia a tak ho aj beriem. Nemam z neho mindraky.
Gaborikovej, Stumpfovej, a ano, aj Sise Skultety som davnejsie dala unfollow. Privela reklamy, ziadne obohatenie. Ale napriklad Sissque mam rada, nehra sa na nic.

moonlight1210
30. júl 2022

@moze takto, mozem, ale kazdy by mal hladat sam. cim viac klikas a nemazes cookies a historiu, tym skor ti zacne YT, insta, atd, podhadzovat podobne kanaly a nakoniec trafis na take, kde si povies: tu som doma, toto som hladala.

Toho, co sledujem ja a mam odkliknute odbery su tony. Tak dam par veci, ale tak pomiesane, nieco je na YT, nieco na insta.

Na styl a ladylike obliekanie a vyrovnanu rozumnu emancipovanost (ktora neuraza muzov) Anna Bey. Na spolocenske sposoby Jamila Musayeva.
Lekarske poznatky Dokor Mike (a rozne podcasty - mm sa uz na mna obracia ako na prvu pomoc, ked ho niekde pichne 🙂 ).
Na styl domacnosti casto westwing cz.
Potom kopec kanalov pilotov (napr. Captain Joe) a spaceship a inej vedy.
Na historiu napr. Dejepisinak, Lucy Worsley, BBC, ...
A strasne mnozstvo humoristickych a hudobnych kanalov, na to ma ale kazdy svoj vkus. Za humor ale SNL. Je dost roznorody, takze si tam asi kazdy cosi najde (navyse tam moze verna fanusicka trafit i na oblubeneho herca, jajks 😅 Niekolkokrat som sa tam od stastia roztiekla ako maslo na slnku, ked robil vtipnu scenku niektory moj oblubenec.).
Potom vela kanalov o vareni a o obliekani - tu si clovek musi najst, co mu sedi. Ja som kusok nizsia, takze sa v mode orientujem na zeny, co prezentuju modu (tipy a triky) pre moj typ postavy. A inklinujem skor k striedmemu vkusu a trochu k tej kazdodennej francuzskej lezernosti, ktora tak dobre vyzera. Akoby si zena len tak odbehla z domu, hodila na seba prve, co prave nasla, a predsa je to vkusne.

janulik2008
30. júl 2022

@alexandrahaspi mňa na takých najviac mrzí to že ak niekto nesúhlasí alebo má iný názor tak človeka bloknu alebo musia na ďalších 5tich postoch to riešiť. Minule bolo niečo s tým hlasovaním Mama a ja či čo to je a vlastne jedna len slušne napísala že už to ide cez, že furt len toto tak to zdieľala akoby jej tá mamička nadávala pritom jej to slušne napísala.
Na jednom poste dala že ako všetko stíha a musí sa to dať pritom jej deti spia v noci sú úžasné a neviem aké, čo môže povedať matka ktorá má uplakané bábätko ktoré má koliku a jednoducho nestíha 🤦
@alexandrahaspi to si nevidela čo bolo s organizovaním, my sme to skúsili a ešte väčší neporadok bol 😀 mne sa hlavnr nepáči aj tie tipy na skladanie napr plachta to sme videli už dávno ale ona z toho robí niečo čo ona vymyslela. Ale niektoré veci sú fajn ;)

danulienkalienka
30. júl 2022

Ak ma človek peniažky je vsetko jednoduché a možné.Telo si udrziava v štúdiach (kozmetička,kadernička,slim centra,manikura,pedikura,fitness....)s detským kútikom alebo ma milujúcich rodičov a svokrovcov,ktorí jej postrážia detičky kým ona sa skrášľuje a jej prácou je internet,takže je to ideálne.Nehľadajte vtom nič extra!Má schopnosť ohuriť komunikačnými schopnosťami,ktoré jej prinášajú financie.

alexandrahaspi
30. júl 2022

@janulik2008 vies koho mam ja rada? PetushNaskle, ta stale vravi aj ukazuje aky ma doma bordel lebo to nie je jej priorita. Pise realne veci zo zivota. a Lula je super ta ma
motivuje svojou postavou, cvicenim a stravou a pritom sa na nic nehra, priznava ze vsetko co ma si vydrela ;)

sense
30. júl 2022

Mam instagram, ale nikoho život nesledujem...qj ekd sledujem par profilov veľmi sporadicky co sa receptov a jedalnickov týka. Poznám ale kopu žien kt sú stále upravené a vyzerajú spokojne a šťastne aj bez IG

janulik2008
30. júl 2022

@alexandrahaspi aj doubletrouble je fajn, bola aj na MK má dvojčatá a tiež dáva na IG realitu 😀 ja, mne sa nechce veriť že to môže byť až také krásne. 😀

vanilka83
30. júl 2022

@snezienkaaa82
@snezienkaaa82 CJZD že?????presne viem o com hovoríš!!!!!akože akokeby som to ja písala! 😅

snezienkaaa82
30. júl 2022

@vanilka83 áno, skoro mi preplo. 🙈🙈🙈 Teraz už všetko s mierou 😉👍

moze
30. júl 2022

@moonlight1210 Dakujem velmi pekne za tipy, pozriem, ci ma nieco zaujme. Odoberam par kanalov, ale nie je to ono.

majka1921
30. júl 2022

@snezienkaaa82 @vanilka83 CJZD ma niektore velmi dobre myslienky (ja som sa odtial napriklad inspirovala pridavanim zeleniny takmer do vsetkeho), ale niektore mamicky z toho urobili priam nove nabozenstvo. Doslova sektu. Moje dieta zje aj parenu brokolicu a s kludom mu dam aj hranolky, aj cokoladu bez vycitiek svedomia ;)

drahomirrra
30. júl 2022

@alexandrahaspi Petru som dakedy sledovala. Ale ona ma od influencerky daleko. Cely jej IG su jej mindraky a jej zivotne dolezita potreba uznania toho “ako vybaca z radu”.
Ja jej to neberiem. Aj vulgarnost, lacnota a vlastne celkovo neuchopitelnost jej zmyslania je cesta.
Ale taktiezK - ziadnu hodnotu v jej tvorbe obsahu (lebo rada sama seba oznacuje ako content creatora) nevidim. Nevidim ziadne dolezite temy, ktore by otvarala. Vidim iba holy zadok, hole prsia a par quotes o jej nevyrovnanosti a potom uz vyrovnanosti, lebo ona na sebe tvrdo pracuje. A my, co jej nerozumieme sme tak celkovo sedlaci. Nuz, neviem.

snezienkaaa82
30. júl 2022

@majka1921 áno, nápady majú super. Doteraz odtiaľ čerpám. Ale odtiaľ-potiaľ.

brendaa
30. júl 2022

Asi tolko

janduska
30. júl 2022

Na sociálnych sieťach je každý tým, kým chce byť 😉 Ale to neznamená,že niečo z toho, čo sa prezentuje, nie je aj pravda 🙂

rybka16
30. júl 2022

S vysokou pravdepodobnostou take dokonale v realnom zivote nie su ani nahodou. Napozovane a ofiltrovane fotky fakt nie su skutocny zivot. Odporucam si pozriet na YouTube babu Stephanie Lange. Ma videa vseobecne o influencerkach, ze ako vyzeraju na internete a ako v realite, ze je to nieco uplne, ale uplne ine. Mamickovske influencerky urcite nebudu vynimka. Takze si treba uvedomit, ze dokonali nie su ani ti ludia, co maju k dispozicii “vsetky prachy sveta”, kadernicky, osobnych trenerov, plastickych chirurgov a podobne. Cize porovnavat sa s nimi nema zmysel. Lebo ani oni nevyzeraju tak, ako sa prezentuju.

alenka1986
30. júl 2022

Mna napr taketo baby inspiruju. Aj na materskej moze zena vyzerat dobre, moze cvicit /doma/, moze zdravo varit, moze mat poriadok. Ja upratujem cca 20 min denne a nehrozi ze mam bordel. Ale to si tak treba vychovat deti a chlapa - k poriadku. Takisto sa rada inspirujem v oblasti mody, mam rada stylove veci / nemusia byt drahe/. Dovolenky teraz neriesim kedze mam babo, ale o par rokov budu. Teraz sa z influ fotiek tesim, prenasa ma to prostrednictvom nich k moru 🙂

cucoriedkacucoriedka
30. júl 2022

No to vieš;))))

evka258
30. júl 2022

Pozri si cesky film Matky.....tjedna z hlavnych hrdiniek je tiez "influencerka" ....sa pobavis

evka258
30. júl 2022

@alexandrahaspi presne, co si budeme hovorit, dobre sa vydala.

vanilka83
30. júl 2022

@snezienkaaa82 ono sa to dá keď si prvorodicka možno aj ta to chvíľu baví, ale povedzme si pravdu...dlhodobo je to neudržateľneeeeee akože na mne to zanechalo veľmi neblahe zdravotné problémy a dusevne- vyhorela som no koniec!a tie výčitky keď som uvarila instantnu kašu,nevarila 3 x denne, alebo sme šli na výlet celodenný a dala som mu normálne rožok a nemal čerstvo navarene bio prikrm 🙈🙈🙈 ale už som normálna ,normálne kinder vajcia ,pizza,hranolky rozky všetko sa u nás používa samozrejme s mierou a dobre a výstižne si to opísala malo by sa to dostať k tým adminkam aby viac neterorizovali matky 😮‍💨😬