Vyčerpanie
Ahojte, ani neviem preco to sem pisem, mozno si len potrebujem vyliat dusu a schytat nejake stiplave komentare. Mam dve male deti, kratko po sebe a v posledne dni som uz uplne na dne. Teraz boli obe chore,tak som behala vkuse okolo nich a na seba mi neostava ani sekunda. Niekedy si len prajem byt chvilu v tichu, bez toho,aby odomna niekto nieco chcel a aby som nemusela mysliet na to co kedy vybavit,nakupit,navarit,koho obsluzit...aby som nevyznela zle,milujem ich, len sa citim ako vec uz dlhu dobu, nerobim pre seba nic, aj na wc chodim za behu a ohladom dojedenia jedla ani nehovorim.
ja mam len jedno ale doverne to poznam 🤷♀️
@lily14 To som zabudla napisat,ze nespala som suvislejsie ako 2hodky uz riadne davno...kojim
a presne pre toto ja hovorím, že na prvom mieste nikdy nie sú deti alebo manžel, ale mama. Pokiaľ nebude mama v poriadku, či fyzicky alebo psychicky, tak nebude v poriadku ani zvyšok rodiny. AJ v lietadle ak vypadnú kyslíkové masky, tak NAJPRV si nasadíš svoju ty ako mama, aby si mohla pomáhať svojim deťom - ak to spravíš opačne, tvojim deťom nakoniec nebude mať kto pomôcť.
Neviem koľko majú deti rokov, ale treba im primerane veku nastoliť režim, nech to znie akokoľvek kruto a nepôjde to ani zo dňa na deň, ale z dlhodobého hľadiska to prospeje všetkým. Jesť budete všetci spolu za stolom, deti nevstanú od stola skôr ako ty, hračky si po sebe musia odpratať, inak idú do koša... Ak sú úplne malé, kedy ešte "nemajú rozum", tak zapriahnuť bez hanby manžela, babky alebo kľudne aj pani na pomoc v domácnosti... kojenie - je to nutné? bavíme sa o niektorom z detí do 1 roka? Možno práve odstavenie od kojenia by pomohlo, aby si si oddýchla, vyspala sa a mala dostatok síl na fungovanie cez deň. Ak si potrebuješ upratať, navariť v kľude, tak deti do ohrádky (alebo aspoň to menšie) nech na seba vidíte, komunikujete, ale nevláčiť ich nonstop na rukách...
@sissy27 suhlasim,mas uplnu pravdu vo vsetkom. Snazim sa hladat cesty ako si to zjednodusit,ale nie vzdy to ide. Teraz ma stve to,ze neviem zaspat,lebo som tak unavena a rozmyslam,ze sa obleciem a idem chvilku sama von vymrznut.
…len aby si neprechladla😅to by si si nepomohla…Radšej teplú sprchu,pohár mlieka s medom,šup do postele a v nej dúfať v pokojnú noc😉2deti po sebe…máš môj obdiv👍Ja som kolabovala pri jednom-vkuse…viac bol chorý,ako zdravý-ale napokon z toho vyrástol…bude dobre,neboj😊
Pozbieraj sa dievča 😉 spokojná mamička znamená spokojné detičky, fakt🙂. Pozri, vyupratovane, vyleštené, pozehlene...nie je vôbec dôležité. Nastav si doma režim, nájdi si čas na oddych, urob pravidlá ako radí sissy27. Každá matka si podobným obdobím z času na čas prejde, nikto z nás nie je superžena, aj my potrebujeme oddych, cítiť sa byť potrebné a dostať od okolia spätnú väzbu, že si našu "prácu" cenia. Ak to teraz potrebuješ, kľudne požiadaj o pomoc s deťmi v rodine, zapoj viac partnera.
treba viac zapriahnuť manžela, cez víkend každý deň medzi dvomi kojeniami sa o deti komplet postará a bude sa tváriť, že nie si doma, Ty sa naložíš do vane, alebo zaľahneš a zamkneš sa. Vypneš mobil a muž ťa môže kontaktovať jedine keby horelo. Ak máš po ruke babky, sesternice, tety, požiadaj o pomoc, aj keby len dve hodiny ´kočíkovali a ty si so staršou pospíš, pomôže to. Vykašli sa na upratovanie, rob len najnutnejšie, zruš žehlenie, var jednoduché jedlá, prípadne donáška. A maj stále na mysli, že je to dočasné.
@elizabet173 vcera v noci som mala potrebu sa o tom s muzom porozpravat a namiesto toho sa mi dostalo komentara,ze som jeb***ta a zvelicujem...on ma pocit,ze mi pomaha ked mi raz denne zavola z roboty a spyta sa ako sa mam...a ked mu poviem,ze nech si skusi on potiahnut vikend v mojej kozi,nech sa stara,vari a nakupuje,tak povie,ze sa mu chcem pomstit.
Ja myslím, že hlavný problém je práve ten chronicky nedostatok spánku, čo ma zrejme každá jedna žena, ktorá má maličké deti.
To sa nutne musí niekde odzrkadlit. Často uvažujem, že keď všade sa píše, aký je dolezity kvalitný spánok aspoň hodin, prečo práve u matky na MD sa berie, že automaticky bude zvládať deficit bez problémov, bude fungovať na par hodinach a bude pri tom úplne v pohode, vysmiata a spokojná, lebo"ma deti "takže už je akási superwoman, ktorá nemusí ani spať
Ja som typ, ktorý ak je nevyspaty, tak trpí celé okolie. A keď ma nasilu zobudí, tam by som vraždila.
So synom spáva manžel, maximálne som nakojila, kým bol menší, teraz už vydrží celú noc.
Hotovo. Ale môj to chápe, a maximálne pomáha. Nákupy robí on, umyje kúpeľňu s WC, varím 3x týždenne inak donáška.
Takže keby mi "zavalasil" že som je****, a ze sa chcem pomstiť, tak mu rovno strcim syna do rúk a neuvidí ma cely víkend.
prečo mu to hovoríš, prečo si to neurobila? Mala si dnes ráno vypadnúť z domu napríklad k vaším, k sestre, kamarátke a vrátiť sa zajtra večer. Viem, že to, čo ti radím, je trochu extrém, ale to, čo ti povedal muž je extrém, je neprijateľné, aby takéto niečo muž povedal žene, keď sa mu sťažuje, že je vyčerpaná. Zrejme bolo doteraz všetko ba tebe, on sa len viac menej viezol, čo je smutné. Žiaľ, už pri prvom dieťati si musela vidieť, že ti nepomáha vôbec, bolo šialenstvo ísť s takým mužom do druhého tak skoro, ale to už nezmeníš. Reči, že sa mu chceš pomstiť, by som odignorovala. Ale oznámila by som mu, že každý večer budeš mať hodinu len pre seba, kedy si nepraješ, aby ťa s čímkoľvek otravoval, preberá starostlivosť o deti on, Počas víkendu dve hodiny, deti sú aj jeho. Ak zarobí dosť, nerozpakuj sa zaplatiť opatrovateľku aspoň na pár hodín týždenne.
Zo soboty na nedeľu vstával k dieťaťu muž a vtedy sme dávali UM. Vyspala som sa a mala energiu na ďalší týždeň. A on mohol kľudne chodiť do roboty cez týždeň a ja som ho zbytočne nezaťažovala. Tak sme fungovali a odvtedy to bolo o poznanie lepšie.
Kde chodite na tych jeblych muzov?? A preco si s nimi robite deti? Uz po prvom dietati by som zdrhla.
Povie ti že si jebnutá? Ja nechápem, čo je na takom mužovi fajn? 😳
Oni si vôbec nevedia predstaviť čo to je stále sa starať o 2 deti, myslieť na stravu, čo uvariť, byť vyčerpaná fyzicky, psychicky neviem poradiť ja som ostala pri jednom, keď som videla o čom to je🙂)aj môj muž mal reči, že si sama všetko komplikujem, preháňam a ľutujem sa.Snaz sa chodiť skoro spať, a nájsť čas aj pre seba vaňa, časopis, či odísť chvíľu z domu sama
Predtym nikdy nebol takyto,praveze bol citlivy,ale odkedy sa narodilo prve dieta a potrebovala som od neho viac podpory a pochopenia,tak odvtedy sa zacal so mnou bavit vulgarnejsie.cim viac placem,tym je hnusnejsi. Ked je dobre obdobie a som usmiata a vsetko zvladam,tak je mily...akonahle mi je naprd a som vycerpana,tak sa vsetko otoci proti mne. Ja nerozumiem,co to s nim je.
veď práve v týchto situáciách sa prejaví charakter, na dovolenke je chrumkavý každý. Ja skutočne nechápem, prečo druhé dieťa, keď už pri prvom bol nepoužiteľný a nehnevaj sa, ale neverím, že kým sa narodilo to prvé, bez vyzvania povysával, umyl kúpeľňu, navaril, keď si bola chorá, o všetko sa postaral. Je mi ľúto, ale niekedy je vidina rodiny a detí natoľko silná, že zastrie žena zrak tak, že nevidí alebo nechce vidieť, že ten muž nebude tým správnym partnerom aj do pohody aj do nepohody. Požiadaj o pomoc koho môžeš, dbaj na kvalitnú antikoncepciu, aby si nebola v takejto situácii ešte ďalších päť alebo viac rokov.
@luccija nevedia si to predstaviť preto, lebo im to nebolo umožnené. Ja fakt nechápem, prečo tým chlapom skáču ženy okolo zadku, nič od nich nechcú a potom sa čudujú. Veď ho nechám, nech sa prejaví v starostlivosti o domácnosť, ak je k ničomu, pošlem ho kade ľahšie. Keď prinesiem dieťa z pôrodnice, tak ho od prvého dňa zapriaham, neexistuje, že ja sa bojím dieťa chytiť, žena sa tiež nenaučila v pôrodnici všetko. Dobre si urobila, keď si zostala pri jednom.
@elizabet173 on pomoze ked mu poviem, uprace alebo umyje kupelnu, ale problem je,ze ma nechape. Ked poviem,nech zoberie starsie dieta von,lebo krici,tak to prekruti a vykrici mi,ze starsie dieta nelubim. Nedajboze zvysim na deti hlas,tak sa mam dat liecit. Je rozdiel byt s detmi cely den a na hodinku po robote. Jemu akoby chybala empatia, neviem ci aj ini chlapi su taki a vlastne ma ani nezaujimaju. Len mi velmi ublizuje,ze ma nepocuva, nevnima a ked vybuchnem robi zo mna tu psychosku..
@elizabet173 bolo nebolo umožnené ..veľa chlapov a aj ten môj chodil domov o 17:30, takže nevedel čo to je celý deň sa starať prišiel bolo všetko hotové, v noci nevstaval, okúpal dieťa, pohral sa dal kasu a finito.Ja som ho nikdy neobsahovala🙂 cez víkend sme boli dvaja na všetko.Alfa omega je či má chlap dobru pracovnu dobu, aby aj žena sa mohla spoľahnúť, že chlap sa postará a ona môže paty vystrčiť z domu.Detto neskôr dieťa už bolo naučené, po krúžku, keď chlap prišiel.autorka chlapi a emócie🙂oni myslia celkom ináč jemu je jedno teda väčšine, že dieťa by jedlo každý večer to isté...nemaju takú empatiu s city
Akoby som čítala svoj príbeh. Som na materskej "dovolenke" s 2,5 ročným synom a 3,5 ročnou dcérou, ktorá momentálne nechodí do škôlky. Som už z toho unavená. K tomu nejaké zdravotné problémy, niekedy hotové psycho. Nepochopí ten kto to nezažil.
On vôbec nevie zvládnuť tvoje stavy s emócie.
Jednoducho nevie čo s tým a stavia sa do útoku.
Žiaľ, takto to všetko ešte zhoršuje.
@cajomila a ako mu mam pomoct aby mi porozumel? Plac a prosby nezaberaju, krik tiez nezabera...Lebo ja sa uz citim ako vec, alebo ako robot,ktory ma zabezpecit aby oni traja boli spokojni. Co sa tyka deti,tam krivdu necitim, oni robia moj zivot krajsim uz len tym,ze su, aj ked som unavena..
prečo ho nenecháš a obidvomi deťmi samého? Odstriekaj mlieko a vráť sa za päť hodín (samozrejme s ohľadom na vek mladšieho, iné je novorodenec, iné je , keď dojčíš ročné). Oznám mu to už oblečená a obutá a keby mal nejaké reči, tak mu to vráť jeho hlúpou poznámkou, či svoje deti nemá rád. On rozume veľmi dobre, len mu súčasný stav maximálne vyhovuje, jeho vulgárnosť vyplýva z jeho pohodlnosti. Je len a len na tebe, čo s tým urobíš. Plač a dohováranie je zbytočné, musíš konať.
zajtra sa dvihni aspon na hodinu a chod prec.. potrbeujes byt sama, robit nieco co ta dobije.. nepytat sa manzela na povolenie, oznamit, ze potrebujes ist von. je otec, postara sa
@luccija no môj mal pracovnú dobu do 16,30. Takže o veľa skôr nechodil. Ja som v podstate nepotrebovala, aby mi s niečím pomáhal, s jedným dieťaťom, ktoré v noci spalo a v byte som to zvládala s prstom v nose. No potrebovala som sa presvedčiť, že všetko zvládne, keby niečo. Keď prišiel z práce, nechala som ho vypnúť, oddýchnuť si, prečítať čo je nové, najesť sa, ale potom bolo úplne prirodzené, že ho okúpal, alebo uložil, pred tým sa sním hral, jašil. Píšeš, že cez víkend ste robili všetko spolu, tak potom je to v poriadku a nehádž všetkých mužov do jedného vreca, je na nás ženách, či si ako partnera vyberieme muža s citmi alebo nie. A keď mám malé dieťa, tak nemusím ísť von každý večer, čiže ak dva krát týždenne má dieťa tú istú večeru, tak to prežije, Okrem toho, tú večeru môžem predsa nachystať ja. Lenže autorka témy je chronicky nevyspaná, deti má dve a muža egoistu prvej kategórie.
Ach neviem...muži myslia inak
Tak pragmaticky.
A ak je muž ešte aj vzťahovačný, z úplne nenápadnej kritiky ( alebo aj iba konštatovanie), vie vzniknúť problém.
Asi iba po lopate vysvetliť čo je vo veci, a čo vlastne chceš.
Ale či to zaberie...netuším.
Vieš, na všetky problémy musia byť dvaja, ktorí to chcú riešiť.
Mám to doma,viem čo prežívate ... Ja to riešim tak že zavolám segre a vystavujeme sa...skúste to aj Vy....nájsť si osobu ktorej môžete napísať či povedať čokoľvek
Kľudne môžte aj Mne

Práve si opísala matku na materskej....poznám a neboj časom to bude lepšie a prejde to .....ja ešte ani nespím😭