Vyhorenie pri starostlivosti o malé deti? Pomoc a rady
Dve deti 3 rocna a 11 mesacna, starsia chodi do skolky a ja s malou doma. Uz stvrty rok na materskej a ja nevladzem...kazdy den to iste, mala je nepolozitelna stale mrnci, starsia dojde zo skolky tiez len mrnci a obdobie vzdoru. Kazdy den od 5 obe hore. Niekedy len si sadnem a placem, ze uz nevladzem.Muz chodi do prace, pomaha vsetko, ale aj tak je to velmi narocne....pomoc, je to vyhoretie?
Ja mam tiež 3 deti - 2,4,6. Je to narocne ale aj pekne. Ale pomáha mi nemať nároky. Na seba, na deti, na domácnosť. Čím menej ocakavas, tým menej si frustrovana z toho ze sa ti to nedarí. Sú to obdobia, treba ich prežiť. Teš sa z pekných chvíľ. Ked so staršou rozprávaš pozeraj sa jej do očí, veľa sa na ňu usmievaj.
Ani ja vášho 🤷
jedovate komentare si nevsimaj. ano, je to extremne narocne. drzim ti palce, aby si sa cez to obdobie nejako preniesla, a hlavne ako uz niekto iny radil, zvazuj kde chces byt za 2-3-5 rokov, a tiez, ako si ulahcit a sprijemnit zivot co najviac, kym su deti male a je to zahul.
@misicka31 úplne zbytočný komentár. Autorka nemá právo sa posťažovať, že je toho na ňu veľa, len preto, lebo sa sama rozhodla pre dve deti s malým vekovým rozdielom? A ak by mala medzi deťmi 10 rokov, vtedy by sa už sťažovať mohla či čo si vlastne tým chcela povedať? 😀 Lebo autorka nie je zaskočená ani prekvapená, ona je len unavená.
@lalala94 čo som tým chcela povedať?Len toľko,že sama sa rozhodla pre tento malý vekový rozdiel,mám ho aj ja,a samozrejme má právo sa posťažovať.Ale bolo to dobrovoľné.Ja netvrdím,že mať deti takto po sebe nie je záhul.Ale bolo to naše slobodne rozhodnutie.Mam ich 3 v priebehu piatich rokov.Nebol to nijaký uštipačný komentár.🤔
@misicka31 fakt stale nechapem o com tocis 😃 sak jasne, ze to bolo dobrovolne, a?
Že sa nemas sťažovať a máš byť rada,že nemáš dieťa s postihnutím,vtedy to vyhoretie chápem.A už ma neoznačuj,snáď si pochopila...dik
@misicka31 prosím ťa, už sa nestrápňuj. Tvoj prvý komentár bol úplne odveci a tie ďalšie takisto. Ty si presne ten vyrývačný typ, ktorý síce nemá nič k téme, ale kopnúť si musí. A vždy je to o tom, že však iní ľudia majú váčšie problémy a žijú. No tak majú, a? Sú ľudia s postihnutými deťmi, s rakovinou, po autonehodách. Je to smutné, ale to neznamená, že ľudia, ktorí neumierajú alebo neriešia vyšie uvedené tragédie nemajú právo vyhorieť, posťažovať sa alebo byť unavený.
Ja mam doma 22m dcéru a druhú 6 mesačnú dcéru. Stále myslim dva-tri roky dopredu. To je pre mňa akési svetlo na konci tunela 😀 hlavne pri staršej vidím, že dieťa z veľa veci časom vyrastá.. teda aspoň pri tej staršej to zatiaľ platí, lebo ona bola extrémne náročné dieťa

@misicka31 ja nie som zaskocena a aj som to cakala. A? Nechapem pointu prispevku.