icon

Výlev - potrebujem urýchlovač času

26. jan 2021

Prosim prepacte za otravovanie. Som vyse 4 rokov doma, 7 mesiacov “zienky domacej” pred sebou a mam z toho nervy v koncoch.
Ja milujem svoje deti, ale kiahne - cca od zaciatku januara (najprv jeden potom druhy), muz dojde o siedmej domov teda von sa dostanem az vtedy. A ja uz snivam o tom, ze je september a ja sa “zbavim” konecne aj mladsieho (skolka).
Prosiiiim co robit aby som denne od tej stvrtej nemala nervy na deti a neotravovalo ma vecne kto si bude sp mnou kreslit, hrat sa, citat si?
Ja som vdacna ze sme zdravi a ze manzelova praca nebola ovplyvnena koronov a uvedomujem si ze oproti inym ludom mam “lahky zivot”, ale ja sa uz citim total vyhorena doma a snivam len o tom ze rano bude doma ticho a ja sa budem venovat veciam ktore mi dovolia sa sebarealizovat. Skorsi nastup moc nie je realizovatelny 😂 ale akonahle si sadnem ze teraz Vas mam niekde tak surne potrebuji nieco 🤷‍♀️ Pride pan tatko vecer a on si moze citat na tablete a deticky ho “neotravuju” 🤷‍♀️😂

Strana
z5
ledgerka
26. jan 2021

myslim ze vela zien ma ten problem ze muzovi proste nepovie "drahy najblizsiu hodinu su deti tvoje". My mame len 8 mesacne, nastupila som uz do prace a bezne poviem vecer ze najblizsiu pol hodinu je tvoj a on dava pozor a spravi s nimco treba. Funguje to tak kazdy den. U nas proste aj keby som neviem co urobila ten pocit zodpovednosti je vacsinou na mne a muzovi nedopne samemu. Ale ked poviem, nikdy nie je problem. Takze ked ma muzik tablet vecer v ruke, hod mu deti na krk a ty rob nieco ine 🙂

elizabet173
26. jan 2021

@monicka10 prosim ta, ty si si tu co prisla dnes dokazovat?

monicka10
26. jan 2021

@elizabet173 deti nespia od 4.00 co s nimi deťmi dajte radu cete hore

elizabet173
26. jan 2021

Baby ti tu dali dve perfektne rady - nerob detom animatora, musia sa naucit hrat aj same. Jasne ze to neznamena, ze ich budes cely den ignorovat, ale prave poobede po prichode z vonku ich uc, aby sa do vecere zabavili same. Druha rada - viac ich nechavaj na krku manzelovi, su to aj jeho deti. A uvedom si, ze ked budes chodit do prace, sice sa tvoj zivot zmeni, nebude sa tocit okolo sporaka, pracky a lega a porozpravas sa aj s ludmi vyssimi ako meter, ale dostanes sa do kolotoca, ktory sa bude tocit ovela rychlejsie ako ten, v ktorom sedis dnes.

elizabet173
26. jan 2021

@monicka10 chod trollovat niekde inde, tu si fakt uz trapna

skumavka
26. jan 2021

Baby, kaslite na monicka10, je to len troll, možno pubertalne decko nudiace sa na online výučbe

ivanizna
26. jan 2021

@monicka10 Monika, nerieš to. Pochop, že ľudia sú rôzni. Vadí, nevadí, poviem svoj názor, aj nemusím. Ani ty nie si dokonalá, to viem s istotou. Áno, dieťa je Božie požehnanie a každý deň sa modlím a som zaňho Bohu vďačná. Ale aj ja som iba človek a tiež toho mám niekedy dosť, a preto viem, že ľudia prežívajú rôzne veci, majú všakovaké trápenia, starosti a radosti. Ja tiež toto neuznávam, už keď rodičovi sa nechce byť s dieťaťom, tak už kto? A aj viem, hoci je to častokrát náročné, materská mi bude chýbať. Len nikdy to nie je iba čierno-biele, dokonalá vs nevďačná, preto sa mi nepáčil tvoj prístup a "argumentácia" a aj aká je neempatia nepríjemná. Už som tu strávila príliš mnoho môjho vzácneho času, čo u mňa nie je zvykom, ale fakt mi to bolo proti srsti. Každý na sebe máme stále kus práce a vždy je čo vylepšiť, aj autorka, aj ty, Monika

autor
27. jan 2021

Mile damy. Vcera som jednoducho potrebovala vypustit paru. Uprimne, necitala som si vsetko, vsetky Vase hadky a podobne. Mrzi ma, ze sa to tu tak zvrtlo. Mozno som len potrebovala si precitat, ze niesom v tom sama. Ano viem, potom to bude dvojita sichta, nakolko moj muz ma pracu aku ma a ma toho momentalne viac ako dost.
Nie ja sa nestazujem, nefrflem. Len proste som mierne povedane vyhorela. Z toho kolotoca, v ktorom som. Z toho ako pocuvam kedy sa mladsi zbavi plienok a pod 🙂
Mrzi ma, ak to vyznelo ze som nevdacna, alebo nestastna. Svoje deti milujem najviac na svete a som najstastnejsia ze su zdravi. Ale zaroven proste v tom vsetko som nejako potlacila samu seba do uzadia. Ano o nejaky cas nastupi ovela narocnejsi kolotoc a ja si to uvedomujem. Len jednoducho uz je mi dlho "doma" a myslite si co chcete. Kazda z nas ma pravo na vlastny nazor a ja ho nikomu neberiem.
Snazim sa ulovit cas pre seba a stale ked sa da ho ulovim. Ja som sama, muz si uzije deti. Aj ked to znamena na 99 percent rozpravky v telke :D
Takze este raz jedno velke DAKUJEM a kazdu radu, pripomienku si beriem k srdcu. Aj to ze si uvedomim ze nie je samozrejme mat zdrave deti, aj ze nemam realne problemy tak si ich vyrabam.

Strana
z5