Vyrovnanie sa s pocitom zlyhania po pôrode
Ahojte. Troska sa vylejem. Ked sa maly narodil (siel sekciou 38 tt) mal nizssi cukor, strasili ma, ze ak nebudem kojit nebude sa spravne vyvijat, priberat, nebude mozog fungovat ako ma. Na 3ti den po porode, ze ma asymetricke komorky. Atd. nutili kojit, on pit nechcel iba odsate mlieko. Toto aom zvladla 8 t a potom sa mlieko stratilo asi z vycerpania a nespania. Nakoniec malinky bol uplne OK, starsi ex primar, ze co ma to strasili, ze to su bezne hodnoty ked dieta slo 38 tt.
Ale cca Jul ako opadlo najhorsie a maly mal 3 mesiace, som sa zrutila, nemohla ho vidiet, pocut, citit, skoncila som ambulantne na infuzkach a antidepresivach. Ale do dnes nie som OK. Mám strach iba pomysliet na vysadenie. Manzel napr. niekto sa spyta druhe dieta a zmrazi ho.
Mozno je to aj tym co si prezil so mnou ale maly sme to s nim do cca 8. mesiaca narocne.
Nie nie si slaboch. Na take ani nepomysli. Si veľmi silná, nič si nevyčítaj, nepripusť si žiadne zle myšlienky. Robíš, čo môžeš. Ak sa nedalo kojiť, tak jednoducho babatko dostalo UM. Nerieš to❤️ hlavu hore všetko bude dobre 👍
však nakoniec všetko dobre dopadlo. 👍❤❤
o druhom dieťati rozhodujete s manž. spolu - čo už len koho do toho či chcete alebo nie... kľudne si to môžeš rozmyslieť o niekoĺko rokov keď budeš úplne Ok
Nie, dopadol na teba tlak z hrozneho poporodneho obdobia, ja som bola hotova tiez, a to som to nemala ani zdaleka take tazke 🙂
Druhe dieta si dohodnete s manzelom, ale hlavne ty sa musis na to citit, ty si to povacsine odseries.
@teddustok dakujem ste zlata 👌
@jaass naozaj sa snazim, lebo chcem to vysadit ale pri tej predstave mam mraz na chrbte 😮💨
@deti95060810 ja viem, to ma trapi najmenej, bude ako bude 🙈 ale chcem byt silna, aby mi kazde rano nebyvalo zle 🙈
@majlo1234 ja sa bojim, ze zacne vnimat viac a bude sa pytat a co je maminke? preco jej byva stale zle a podobne 🥺🥺🥺
Veď depresia je choroba ako každá iná. Ak sa dieťa bude pýtať prečo je maminke zle,tak odpoviem, že neviem presne ale že už papám liečiky a bude mi zas lepšie.
Veď ak má človek cukrovku, endometriozu alebo hocakú inú chorobu,tak tiež mu býva zle.
Slaboch je ten čo zatvára oči pred riešením problémov. Ty ich riešiš a aj úspešne vyriešiš. Hlavne si nič nevyčítaj. Robila si všetko najlepšie ako si vedela. Prosto toho bolo veľa. Veľa strachu, veľké nároky, málo spánku, veľa hormónov. Nič zlé sa nestalo. Ideš ďalej. Si skvelá mamina.
Verím ti ale si žena a si silná. Máš obrovsku silu, rodinu, ktorá je stále pri tebe 🙏
A stale ti byva zle? Aj ked beries AD? Ja sa nevyznam, ale nemalo by ta to zaloecit tak, aby si bola v pohode? Vyskusaj to prediskutovat so psychiatrom. Ono aj tie hormony su zblaznene po porode, nie jedna ze a si prejde nejakou formou baby blues, poporodnej depresie, ktora potom odznie, ked aa hormony ukludnia. U teba to bude vaznejsie, ale netreba vesat hlavu. Si proste chora a vyliecis sa.
@terry658 dakujem moc, len nechcema z si ma pamata to je ta maminka co ma panicke ataky, teraz to nevnima a mozno v 15tich si to pamatat nebude 😮💨
@majlo1234 malo by ale 20% su len lieky, taka barlicka a 80% je na tebe a to na mne nie je OK 🙈

Nie si ziadny slaboch. Mali ste velmi tazke poporodne obdobie a velmi tazke obdobie v podstate do teraz. Zvladli ste to ako ste vedeli.
Nech sa dari a je to stale len lepsie a lepsie.