Vyznávate si lásku s partnerom?
S manzelom sme spolu 13 rokov, mame jednu 7r dceru, a nejak to prestalo fungovat. Teda manzel si mysli, ze je to vsetk ok, ale mne chybaju iste veci. Nemozem povedat, zeby sme tak fungovali niekedy, ale mne chybaju take tie mile vyznania. Alebo aspon slovko, ze ma lubi obcas. My sa napr. ani nebozkavame tak intimne, zalubene. Ak uz, tak je z toho vzdy viac. Len tak z pocitu neznosti sa to tusim este nikdy nestalo. A mne to chyba. V intimnej oblasti je to tiez tak raz za cas, a to tak sup sup. Ja by som este velmi rada mala jedno babatko, ale takto neviem ci do toho ist. Ako to mate vy?
@lianka09 a ty mu hovorievas ako ho lubis, zvyknes sa k nemu pritulit, ci ho len tak pobozkat? Je to o zvyku, ale treba ho udrziavat, aby vztah nezovsednel a udrziavat ho musite obaja. My si hovorime stale ako sa lubime, neviem si to bez toho ani predstavit. Ked idem nakupit, manzel ma odprevadi k autu, otvori mi branku, povie lubim ta, davaj si pozor a nezabudni mi kupit pivo 😀 Ale zas verim tomu ze nie kazdy to tak musi stale omielat, lubi ta aj tak len to nema za potreby povedat, asi to ukazuje inac. Ja ak mojmu 2-3 dni nepoviem nieco take, tak uz je urazeny ako decko, ze ho uz nelubim a to ma po 50tke.
@lianka09 1. ak bol vždy taký, tak ťažko od neho teraz čakať niečo iné. To by si sa musela moc snažiť.
2. Ako tu už niekto písal, asi hovoríte rôznymi jazykmi lásky.
3. skús si položiť otázku, či je on pre teba na prvom mieste, alebo si ho odsunula na druhé, po dieťati.
4. myslíš, že ťa nemiluje, pretože ti to nehovorí? Spýtaj sa inak - stačili by ti slová k tomu, aby si vedela, že ťa miluje? ten obrázok od Sajfu hovorí za všetko... Darmo ti chlap každú hodinu bude hovoriť, ako ťa miluje, keď nikdy nespustí dosku na wc, či ti s ničím nepomôže.
5. chlapi vo všeobecnosti málokedy hovoria také slová. A ženy napriek tomu z ich správania vedia, že ich nadovšetko milujú.
6. rozmýšľať nad rozchodom či oddelenými spálňami/domácnosťami? a inak všetci doma zdraví? To je ešte vyšší level ako tá, čo sa chce rozísť s dokonalým manželom, pretože jej chýba sex. Tebe chýbajú dokonca iba slová.
@cmulinko toto pozrem
@lianka09 neblaaazni s oddelenym byvanim. tvoj manzel je chlap a chlapi funguju inak ako my zeny. oni vyjadruju svoju lasku inak, my zase inak, my ocakavame (generalizujem) ze sa budu romanticky spravat a vtedy budeme mat pocit ze sme milovane, oni zase na to aby sa citili milovani zamilovane reci nepotrebuju, a preto ich ani v pokrocilom stadiu vztahu nehovoria skoro vobec.
stavim sa ze tvoj muz ta lubi, len ti to "hovori" inak.
super je to napisane trebars v knihe muzi su z marsu a zeny z venuse od johna greya alebo v knihe sex zacina v kuchyni od kevina lehmana. ja som ovela pokojnejsia po tom co som si ich precitala, chlapi proste maju ine citove potreby ako my a inac davaju svoju lasku najavo.
my sme s mojim muzom tak dlho ako vy dvaja, ale ani my sa nespravame ako ked sme spolu chodili. a ked tuzim po objati, tak sa mu vrhnem do naruce a poviem mu ze sa potrebujem objat, lebo sam od seba by to nespravil 😀 ale neodmietol este nikdy, takze ani tvoj by urcite neprotestoval 😉
proste ak chces pusu, tak si ju vypytaj, ak chces objatie, tak si ho vezmi. a ak chces aby ti napisal zamilovany list, alebo nasprejoval srdce pred vchodove dvere, urob to najskor ty jemu, mozno na to nejak zareaguje.
my sme s muzom spolu uz vyse 20 rokov a lasku si vyznavame viac skutkami ako recami. Pritulenie, pohladkanie, pusa, zazelanie pekneho dna to ano, ale kazdodenne lubim ta a neustale vesanie sa po sebe to nie.
Ako sa hovori: reci sa hovoria a chleb sa je. Nam to vyhovuje a viac sa mi pacia prejavy lasky skutkami ako recami. U nas vela ludi hovori "I love you" miesto "good bye" , povedia si to aj 30x za den, koncia tak konverzacie, SMSky, telefonicke hovory nie len s partnermi, ale aj s detmi, ci rodinnymi prislusnikmi uplna automatika, tak mozno sa to niekomu paci a potrebuje to pocut x krat za den, ja osobne radsej tie skutky 😀
No mi sme s muzom uz pomalý desať rokov a stale si vyznávame lásku milujem tá to je u nás kazdy den objatia pusy to je u nás normálne a hlavne moj muž vie vzdy ako mi má zslichotit aby mi vytvoril úsmev na perách hlavne v čase depky čo hormóny teraz pracujú.zbožňuje ked vidím niečo v telke a ja plscem.proste moj muž mi lichoti kazdy den.včera mi povedal ja si život vychutnávam pohľadom na teba.sme proste obaja rovnaký potrebujeme prejavy lásky obaja a aj ked je v práci vzdy mi zavolá vzdy sa snazi mi splniť aj moje bláznivé nápady.takze aj skutkami.mám toho naj muža.
ja osobne tiež radšej uprednostňujem skutky ako veľké slová...hovorím zo skúsenosti..pred manželom som mala priateľa s ktorým som bola 3 roky..nerobilo mu problém hovoriť mi aj každý deň ako ma ľúbi, celkom to bolo príjemné, kým som nezistila, že sú to len prázdne reči...podvádzal ma za chrbtom a do očí sa mi usmieval...odvtedy som bola na vyznanie ľúbim ťa alergická...keď som sa zoznámila s manželom a začali sme spolu tvoriť pár, takisto mi začal vravieť ako veľmi ma ľúbi a nedokázal pochopiť prečo vždy znervózniem a som doslova útočná keď mi to povie...vysvetlila som mu v čom je problém...že to považujem za prázdne slová aj keď viem, že ich myslel úprimne...mrzelo ma, že je z toho smutný a že mu nedokážem povedať tie isté slová ale proste som bola nejako zablokovaná...porozprávali sme sa a odvtedy mi to nepovie ale dokazuje mi to skutkami...pri prechádzke ma chytí za ruku, dá pusu, pri odchode a príchode z domu ma pobozká, pohladí, objíme, pritúli...povie aká som pekná, ako pekne voniam..proste drobné nežnosti, ktoré sa mi páčia a to sme spolu 13 rokov, z toho 9 manželia...teraz ho sem tam veľmi milo prekvapím keď mu sama od seba poviem, že ho ľúbim a vtedy vie, že to myslím vážne a o to viac ho to poteší...dôležité je čo sa páči obom...ak je niekomu niečo nepríjemné snažiť sa nájsť nejaký kompromis a zlatú strednú cestu...všetko sa dá, len treba chcieť...🙂
A už si si dala otázku prečo si s ním? Lebo podla mňa je to stereotyp
Možno ti skutkami dokazuje ako ta ľúbi... Myslím ze si vsimaj možno nedokáže vyjadriť pocity ale skutky veľa hovoria tiež... Však skus ty povedať jemu že ho ľúbiš keď to chceš pocut od neho.. Skus mu napísať zhavu smsku.. Skus víno skus si kúpiť pekne spodné prádlo... Snaž sa aj ty a ver ze keď budeš takáto tak ti to povie aj sam od seba... Objim ho keď to potrebuješ... Pomojlaj sa s ním keď to potrebuješ... Navrhni spoločnú sprchu nech ti umyje chrbát... Alebo si spravte horúci kúpeľ... Skúste úst na prechádzku držte sa za ruky... Nechaj mu odkaz... Púšte si odkazy... Skúste takéto hry... Urob mu raňajky a napíš mu odkaz... A keď to budeš robiť ty tak aj jeho to naučíš...

Chlapi su rozni, ved tak ako aj my zeny 🙂 niekto viac nahovori, niekto viac urobi a niekto zas nieco ine ... myslim, ze ked 13 rokov sa chova rovnako, asi na tom tazko teraz nieco zmenis.
My sme spolu 12 a moj mi kazdy den povie, ze ma lubi a objime ma pritom, rano ked odchadza do prace, vecer ked pride z prace tak isto, proste je taky 🙂 a ja som tomu velmi rada 😍😍😍