Vzdali ste sa kvôli dieťaťu obľúbených jedál a činností?
..
ty si z tých fanatických mamičiek, ktoré od pôrodu prestávajú žiť svoj normálny život a žijú len život svojho dieťaťa, či čo? Prečo by som sa mala vzdávať obľúbených jedál a činnosťí?! Možno prechodne niektorých jedál, kým kojím a dieťaťu prípadne nejaké jedlo nerobí dobre, musím sa vzdať obľúbeného dlhého vyspávania ráno, ale to je tak všetko, a navyše je to krátkodobé a nedobrovoľné
Ano, vzdala. Dcera nesmie jest nic s obsahom kakaa a tiez banany - zapeka ju z toho a nevie sa vykakat. Cize som som sa vzdala Krtkovej torty, ktoru zboznujem💔
Nebudem ju tym provokovat ked ona nemoze..
@panonia napriklad pripad ktory spomina leuska0910
Tak tiez by som pred malym nejedla nieco co by jest nemohol lebo by mal problemy, no vzdat by som sa toho nevzdala, dala by som si to ked budem sama alebo s hocikym niekde v podniku. Ja sama viac veci nemozem ale nikoho nebudem tym obmedzovat. Chapem ked su chute tak su 😄
Ano - ked som dojcila som si nedala sushi a tatarak a pri synovi este cely zoznam potravin na ktore je alergicky 🙈pocas rodicovskej/materskej som nechodila do prace (mala som ju rada) 😂
Ja sa to pytam aj preto zd je veľa žien proti tomu aby deti jedli sladkosti, čipsy , kofolu a pozerali telku, tablet.. tak reku ze sa aj tie ženy toho vzdali... Lebo inak to je vodu kaze vino pije.
Nie, nevzdala. Normálne sme deťom vysvetlili, že čipsy, sladkosti, kofola, telka, tablet sú OK v ROZUMNOM množstve, občas. Moje deti to chápu 🤷♀️.
Nie nedam svojmu dietatu kofolu, ano ja pijem kofolu, nastastie mame rozumne dieta a vysvetlime mu, ze kofolu piju dospeli a nie deti. Rovnako ako si dam vino ale dietatu ho nedam a snad chapeme preco. Ostatne veci mu normalne dovolime v rozumnej miere a adekvatne veku (v roku cokoladu nejedol, hoc ja som si ju dala).
A ak ina mamicka po tajomky vecer tlaci cokoladu, lebo cez den sa tvari, ze cokolada je smrt (schvalne prehanam), tak ja osobne nemam pocit, ze ma dvojaky meter, skor, ze z nejakeho dovodu aktualne dietatu tu cokoladu neda a napr. su deti s alergiou na rozne veci, to tiez neznamena, ze matka sa ma vzdat a neznamena to, ze dietatu to vieme vysvetli a chape to, obcas proste ju ta matka bude jest po tajomky.
Tak ja som dospela a ono dieťa. Samozrejme, že mu niektoré veci škodia viac, keďže je vo vývine a jeho telo to napr.horšie spracováva - cukor, soľ, alkohol, kofeín atď. To nie je dvojaký meter ale rozumný argument. Určite sa však snažím, aby sme ako rodina jedli zdravšie.
Telku pozerám malo, nebola to moja obľúbená aktivita. A dietatu ten čas obmedzujeme z rovnakých vyššie spomenutých dôvodov.
Pijem kofolu, moje dieťa nie. Proste vie, že kofola nieje pre deti. Už aj skúšala či si môže trošku dať ,ochutná a povie fuj. Sladkosti jedáva normálne ale keď raz poviem že nemôže lebo nezjedla obed alebo už mala veľa sladkého alebo hocičo tak nevymýšla ani keď vidí mňa že si otvorím čokoládu 😏
Ja napríklad nepijem ani Kofolu, ani žiadne sladké vody, lebo mi to nechutí. Deti od mala pijú čistú vodu, majú ju stále najradšej aj teraz. Chipsy si dajú občas na oslave alebo tak. Sladkosti do 3 rokov som sa snažila obmedzovať, potom prišla škôlka a stále nejaké cukríky dostali.
Sestra s muzom prestali jest vsetko sladke, ked zistili ich dcere v 6.rokoch cukrovku 1.typu. Obdivovala som ich ako to davali.
Ja sa napr. Neviem velmi vzdat mlieka aj ked dcera ma intoleranciu na BKM. Tak ale nam este aj dvoch synov, tí mlieko mozu, no tak im to urcite nebudem upierat a sebe...tiez nie. Ale priznam sa, snazim sa len tak sem tam si dat kakao alebo syr a nech ma radsej nevidi, aby sz velmj nelakomila 🥴
Jedla som sa nevzdala. Deťom varím samostatne, teda 2rocna už je s nami.
A čo sa týka ostatných veci. Popravde vzdala som sa celého doterajšieho života. Ale u nás je to spôsobené okolnosťami - 80% času som sama s dvoma malými deťmi (ročný rozdiel). Moja rodina je 300km daleko, svokrovci síce bližšie ale sú limitovaní dovolenkou (majú 2x do roka celozávodnú a na zvyšok roka im ostáva 10-12 dni). Muž sa síce stará a pomáha ako to najviac ide, ale jeho práca si vyžaduje cestovanie. Takže cca 3 mesiace z roka trávi na cestách po celom svete. Môj život sa teraz točí len okolo deti… Neľutujem, veď jedného dňa vyrastú a nebudú mať chuť tráviť so mnou čas. Potom si všetko vynahradím 🙂

Akych jedál a akej činnosti mysliš?