Začalo vás po narodení novorodenca staršie dieťa odmietať?

lolka5
25. jan 2024

Ženy, stalo sa niektorej, že vas staršie dieťa odmietalo keď sa narodilo druhé? Chcete byt len z otcom, stale kričí nechcem mamu. Trha mi to srdce.

animus
25. jan 2024

@lolka5 mne osobne nie ale viacerým kamarátkam áno. Najmä tým, čo mali predcasniatka a dlhšie boli mimo, a o staršie sa staral muž. Všetky ale vraveli, že to po čase prešlo.

lolka5
autor
25. jan 2024

@animus my nemame predcasniatko, ale tá mladsia bola prve tri mesiace neodlozitelna.

amelia89
25. jan 2024

je to uplne normalne, podstatne je nebrat si to osobne

animus
25. jan 2024

@lolka5 myslím si že je to normálne a prejde to. Snaž sa so starším tráviť čas osamote, aspoň hodina denne nech ťa má len pre seba (bez mladšieho súrodenca) a bude to lepšie 🙂

mamamasama
25. jan 2024

Jasne. Preplakala som prvy tyzden (na vine aj hormony) potom sa to opat urovnalo 🙂 Teraz chce len mamu 🙂

kris_tin257
25. jan 2024

Starší syn má stále obdobie že teraz len mama a teraz len tata, ma to tak od malička čiže neriešime to vôbec 😊 aktuálne má obdobie tatinka tak ja si to užívam viem že sa to zas zmení 😀

beata_k
25. jan 2024

@lolka5 Jemu to trha srdce viac. Ono to prejde, ale musis byt trpezliva. Ma pocit, ze si ho zradila.

milanemila
25. jan 2024

@lolka5 nie nestalo mame skoro 4 rocnu a 9 mesacne babo. My sme ju dopredu pripravovali na prichod surodenca a vysvetlovali sme, co to pre nu bude znamenat.
Ziarlila, ked sme prisli z nemocnice. Prve 2 tyzdne boli tazke, snazili sme sa jej maximalne venovat. Teraz je to uz fajn aj ona niekedy musi pockat kym riesim maleho a potom aj malemu hovorim, ze musi pockat kym riesim zas ju. Skor mi to pride, ze je este viac kontaktna a skor vyzaduje aby som niektore veci robila iba ja pre nu.
Mozno sa na teba hneva, niektore deti tazko znasaju aj odchod maminy do porodnice a aj prichod s babom domov atd.

nevenka
25. jan 2024

@lolka5 odmietat uplne nie, ale odpojilo sa. Bolo to ale tretie dieta, ked sa narodilo stvrte. A zacal vsade chodit s ockom, autom a tak. Dovtedy, ked som sla aj na poradnu, tak stal a plakal za mnou pri dverach, nic nepomahalo. Mal 2 roky, ked sa mala narodila. Ma 3 a mojkat sa nechce stale, ale to bude asi aj povahou a napriklad niektore cinnosti chce stale robit len s otcom. Umyt zuby, kupat sa. Ale ked nie je pritomny, tak v pohode ja...Medzi prvym a druhym dietatom je rozdiel 21 mesiacov a takto to nebolo, bude to asi povahou...
No, je to nova situacia a ziarli.

lolka5
autor
26. jan 2024

@beata_k toho sa presne bojim, že mu to ubližuje tiež a že si bude myslieť že ho nechcem ja. Zopárkrát to už aj povedal 😢

lolka5
autor
26. jan 2024

@nevenka on je veľmi citlivá povaha, do pôrodu sme boli stále spolu, potreboval má stále pri sebe.

lolka5
autor
26. jan 2024

@milanemila my sme ho tiež pripravovali, ale mal necele dva roky keď sa narodila malá. U nas to bolo naopak prvé dva týždne boli fajn, a potom sa to zmenilo. Tiež ho neodsuvame, venujeme sa mu, vysvetľujeme, rovnako čaká ona ako on, dokonca napominam aj ju aby mu nechytala očko a podobne aby sa cítil lepšie.

beata_k
26. jan 2024

@lolka5 Deti si myslia kade co. Nie je to navzdy. Ono sa to utrasie. Reakcie deti su rozne ale vzdy sa to utrasie.

maryetta
26. jan 2024

Zvykne to tak byt. Resp nie je to nic neobvykle. Do teraz tu bol len on. A hlavne ty.
A zrazu je tu aj ine dietatko ktoremu sa ty musis venovat. Mozno este aj viac nez starsiemu.
Tak on hlada pozornost inde.

Absolutne nebud smutna. Moji si práve aj takto vybudovali vztah s otcom. Travili spolu cas. Do vtedy som to bola iba ja 😉

drahomirrra
26. jan 2024

@beata_k Otrasne, ako znevazujes pocity dietata. “Deti si myslia kade co”. Akoby sa ani nejednalo o maleho cloveka. Sak je maly, neberme ho vazne, co nas po nom.

Tak malemu, ani nie dvojrocnemu, pre ktoreho je mama cely svet mama doprace inu osobu. Zradi ho, doslova aj dopismena. Ako sa ma to dieta asi citit?

drahomirrra
26. jan 2024

@lolka5 Riesila by som to s detskym psychologom, su velmi citlive deti, ktorym prichod surodenca znici zivot, doslova.
Presne pre toto by som v zivote nechcela maly vekovy rozdiel. To starsie nenormalne trpi.

beata_k
26. jan 2024

@drahomirrra Ved to nebolo myslene zle. Bolo to myslene pravdivo. Myslia si uplne bludy. Je dolezite aby sa z toho matka nerucala a bolo mu oporou. Aby tie reci nebrala k srdcu lebo deti toho nahovoria a narobia kade co.