icon

Zamyslenie pri uspávaní dieťaťa o tretej ráno

12. okt 2022

Pri nadskakovani na fitlopte o 3 rano, uz 3x v tu istu noc mi tak napadlo.... Ako to niekedy zvladali nase babicky, prababicky, praprababicky alebo celkovo zeny, ktore mali 3 a viac deti? Ja mam dve. Tohto nocneho fitloptaka a prvaka. A nestiham nic, som nevyspata, nervozna... Cely den beham okolo domacnosti, upratujem, periem, vysavam a aj tak je tu bordel. Vecer sa s revucim krpcom snazim spravit ulohy s prvakom, trva mu to niekedy aj 2 hodiny. Spavat chodim o 9, aby som sa aspon trochu vyspala a nachystala na nocnu zmenu. Babky nepomozu, kocikovst ho bola kazda 1x este ked bol malicky. Neviem si predstavit mat viac deti. Ako to mali volakedy? Chlapi im nepomahali. To velmi ani mne nie, lebo je do vecera v praci, maleho lubi najviac ale nevie to s nim. Maly mu stale reve a on to nedava. Mali tie zeny doma bordel? Boli sikovnejsie? Deti mali lepsie naucene? Alebo skratka tiez chodili ako matohy?

Strana
z3
tululu
13. okt 2022

Moja babka sa este hojdala v takej koliske na poli, ked jej mama robila, pospajala zopar drevenych tyciek, natiahla medzi nimi plachtu a do toho davali babatka, tie raz za cas pohojdali.Myslim,ze hojdanie je fakt stara zalezitost 🙂

Strana
z3