Ako zvládať dlhodobé nočné smeny?
Čaute, dajú sa zvládnuť dlhodobé nočné smeny ? Robím už 2 týždeň nočné a som tak unavený, nič nestíham, nemám proste čas na nič a sa vôbec nevyspim. Jesť mi nechutí a mám pocit že som stále podráždený, mám si na to nejako zvyknúť alebo zmeniť radšej zamestnanie ? Nočné smeny by som mal robiť do konca mesiaca ale nedávam to.
@anonym_autor ak to je len do konca mesiaca, tak by si to mohol vydržať, lepšie ako skončiť a nemať prácu a hľadať si opäť druhú
Daju sa zvladnut, poznam vela ludi, ktori roky pracuju len nocne. Ale cez den maju cely rezim posunuty, prichadzaju okolo 6-7rano, idu spat a ich den zacina okolo 13-14. Ale nie kazdemu to vyhovuje, najma ak cez den nevies zaspat.
@anonym_autor Toto je za mna take 50 - 50...Lebo realne nevieme presne to,ci skutocne je tam este nadej,ze by si to do konca mesiaca dokazal zvladnut. Do konca mesiaca nie je daleko, cize ked mas este v sebe,ze to das, tak to skus a doma viac oddychuj. Ale treba tiez davat pozor, aby nevypovedal organizmus...nie vzdy hlaska pri takychto veciach "ked len do konca mesiaca, tak to das" je ok. Preto je to pre mna 50-50. Clovek nikdy nevie, aj ked je to cca 10dni do konca mesiaca, tak ked mu vypovie organizmus o den/o tri, tak si budes buchat hlavu o stenu, ze si dal na rady v mk. Toto je vec, o ktorej sa nerad s druhymi ale sam so sebou a s tym ako sa realne citis a vnutorne ci vies,ze je tam nejaka sanca na to, ze to das alebo nie. Ty sa mozes o 2dni citit lepsie alebo aj horsie, takze sa riad sebou hlavne.
@anonym_autor musis mat nastaveny rezim neruseneho spanku 7-8 hodin cez deñ, bud hned ako prides z prace, alebo nez pojdes v noci do prace. Znsmena to uplne zatienenu tichu miestnost, masku na oci, stuple do usi a nikto a nic ta nesmie rusit
verím ti, že sa takto cítiš..ja som kedysi robila štýlom 2 dni ranná, 2 dni nočná a 4 dni voľno..mala som 12 hodinové smeny..a popritom doma malá dcéra, ktorá bývala často chorá, takže po nočnej som bola častokrát hore, len aby sme nemuseli platiť opatrovateľku..potom som s tým sekla, lebo som sa aj moc fyzicky narobila..neviem akú prácu robíš, či 8 či 12h smeny, či máš dieťa/deti..ale ak nemáš dieťa/deti ako píšu, treba vedieť aj oddychovať, teda úplná tma cez deň a pospať si..a ešte teda nepíšeš či už len do konca tohto mesiaca tak robíš alebo budeš aj potom pokračovať..každopádne POČÚVAJ SVOJE TELO, lebo ak si dokafreš zdravie, tak potom už nebudeš vedieť tie peniaze zarobiť..

ak len do konca mesiaca a už potom nikdy viac, tak to zvládneš.