icon

Zanedbané ženy - matky na materskej

15. sep 2023

V poslednej dobe si dosť všímam zanedbané ženy - matky na materskej. Niektoré akoby rovno z postele išli s dieťaťom von. Neupravené, strapaté, mastné vlasy, špinavé oblečenie. Nevravim, že ja som ako z katalógu. Mam aj kilá navyše ale aspoň si umyjem vlasy, pripadne si dám suchý šampón a trocha sa primalujem, nech po ťažšej noci vyzerám aspoň trošku zdravo. Čisté oblečenie je základ. Ale niektoré naozaj… fakt musia chodiť s mastnou hlavou v drdole (áno vidno to) a v špinavom oblečení? Toto je základ, nevravim že musia tie ženy chodiť vymaľované, ale dobre, keď už si pri malom dieťati nestihnem umyť vlasy, tak si aspoň kúpim suchý šampón a dám si čisté oblečenie a antiperspirant… ešte že niektoré majú najnovšie modely kocikov, ktoré pod 1000€ nejdu.
Niektoré určite poviete že som povrchná, budete argumentovať tým, že oni sa venujú veľa deťom, ale naozaj…. Uznajte veď umyť si vlasy/dať si suchý šampón a trocha sa upraviť je otázka možno 10tich minút… 🙄

aurora33
18. sep 2023

@heln tak to je smutne. Moja prirorita su tiež deti ale to že som matka neznamená, že budem chodiť mastná a chlpatá.

banderaska29
18. sep 2023

ja teda poviem za seba, mam deti od seba rok a pol, starí rodičia stovky km daleko, na deti sme doteraz iba ja a ich tatko. nikdy sa mi nestalo, aby som si na seba nenašla 15 minut. nikdy. nie raz som sa sprchovala a dieta (a potom časom aj obe ) som mala pri sebe v kupelni ( vo vajičku, alebo sa už potom hrali na koberčeku v kupelni). moja čistota a hygiena su zakladom mojej dusevnej kondícií a aj sem tam špirála a jemný make up. nebovoriac, že už teraz je toto pre moje deti aj vzorom, aby dodrziavali dennodennú hygienu. fitko ? ano, ked prišiel muž z roboty som si odbehla na hodinu, alebo cvičila doma pred tv aj s detmi. cvičím dodnes, syn už chodí somnou na BJJ.

ja si nedovolím nikoho sudit, ale myslim si, že je to tak trošku aj o prioritách, hlavne ak ste na dietatko dvaja partneri. a hlavne ak mate iba jedno, pre rodiny s troma malymi detmi a viac, tam sa ani vyjadrovat nebudem, lebo tu situaciu nepoznam, len za seba - s dvomi malymi prckami nie je problem, aj ked su chore, aj ked su zdrave, si umyvat vlasy a sprchovat sa dennodenne 🙂

number19
18. sep 2023

Ja tiez sama v zahranici. A dcera tiez stale pri mne v kupelni, v kuchyni na kobercekoch, dekach (ako babatko). A tiez spolu cvicime...odjakziva. Chodim behat, dcera to vnima...dobry vzor pre nu, lebo sa uz tiez hrabe so mnou behat...
Moja dcera ma skvele hygienicke navyky. Pred skolou sa upravi, dame nejaku frizuru (pleteny vrkoc a tak, lebo preco nie?)... nie som dokonala matka.
Ale tiez nikoho nesudim...

heln
18. sep 2023

@aurora33 aha, takze ked som sa osprchovala a neumyla vlasy, a tyzden neoholila nohy, tak som mastna a chlpata?

number19
18. sep 2023

@heln Tak podla mna ak si si tyzden neumyla vlasy - mas ich mastne (a ak nie mastne, tak zaprasene a upotene urcite...7 dni?).
A ak si sa tyzden neholila tak si aj chlpata. Si tu nemusime klamat. Vsetky mame tie iste problemy...

aurora33
18. sep 2023

@heln no tak pokiaľ si človek týždeň neumyje vlasy a neoholi sa tak aky asi bude, prepána :D

malasandrika
18. sep 2023

@heln Tvoj príspevok bol dosť mimo a zbytočne hysterický. Pre mňa základ - chodiť čistá, umytá, “voňavá”. Nemusím mať denne tip top make-up (aj keď mám, ale tak už chodím do práce a stíhala som aj na materskej), ale vlasy mám denne umyté, oblečenie čisté. Bodka. Si nemysli, že my so staršími deťmi sme si neprežili vzdor, 24/7 nalapené deti na sebe, ale jednoducho ja som si vždy našla čas aj na dieťa, aj na domácnosť a v neposlednom rade aj na seba. Treba si iba správne rozložiť čas 🤷🏼‍♀️ a teda neodpustím si - ja som si vlasy umývala aj v pôrodnici v kontrakciách aj 2 hodiny po pôrode, lebo sa proste rada cítim čisto.

heln
18. sep 2023

@number19 nikde som nepisala, ze som si vlasy umyvala pred tyzdnom, vlasy som si umyvala vcera, po nocnej som ich dnes mala trochu mastne, chlpy mam 1 milimetrove a nosim rifle, nezarastam ako orangutan.

heln
18. sep 2023

@malasandrika takze ked som sa osprchovala, ale neumyla vlasy, tak som spinava?

pre mna je dolezitejsia psychohygiena, prisla som z nocnej, osprchovala sa a chcela som si citat a vyvetrat hlavu.

scila
18. sep 2023

@malasandrika umývať si hlavu v kontrakciách a 2 hodiny po pôrode tak to už je skôr na nejakú diagnózu. Som rada, že takou úchylkou netrpím.

heln
18. sep 2023

mile zeny, najskor ma tato tema bavila, lebo mi to prislo povrchne a malicherne riesit niekoho mastne vlasy.
ale neviem ci si uvedomujete, ze tato diskusia pekne odraza ocakavania spolocnosti, vlastne som si uvedomila a som zhrozena, ze je to spolocensky neprijatelne vyjst von s mastnymi vlasmi a ziadny dovod nie je dostatocny na ospravedlnenie toho, ze si zena nenasla 10 minut cas na tu hygienu. potom sa mozme cudovat, ze su zeny v depkach, v strese lebo nesplnaju ocakavania spolocnosti.
niektore ukazujete ake ste dokonale, ako vsetko stihate za kazdych okolnosti, ale niektore zeny to proste tak nemame a nezvladame. chapete, ze ak to citaju zeny s nizsim sebavedomim, tak mozu mat z toho depky?
dalsim odrazom je vyrok, parafrazujem: som cista a stretavam sa iba s cistymi ludmi. tak ja som pracovala aj v socialnej sfere a ti ludia boli vsetko, len nie cisty a vonavi, ale nikdy som ich nepovazovala za nieco menej, nez som ja.
ja som fakt nevedela, ze je to spolocensky neprijatelne ist s mastnymi vlasmi von. zila som v blahej nevedomosti. asi si pojdem tie vlasy umyt, aby som mohla v noci v klude spat.

a mimochodom stale cakam na odpoved, ako sa da za 10 minut umyt vlasy, ususit a urobit uces. a tiez cakam ten recept na sote, ktore sa robi samo.

aurora33
18. sep 2023

@heln To nie su očakávania spoločnosti. Proste sa najdu ženy (napríklad aj ja) ktoré nevyjdu von s mastnou hlavou. Ako to je pre teba prirodzene tak pre mňa je prirodzene ísť ráno do sprchy zmyť si hlavu a až potom von. A nie, nenúti ma k tomu spoločnosť. Tak to chcem ja a tak to robím.
Pretože sa rada cítim byt čistá a svieža. Nič viac za tým nehľadaj. To že nejaká žena z tiho môže mať depky….mozno ju táto diskusia dokopy k tomu namiesto čítania na MK radšej skočiť do sprchy.
A mimochodom, k tomu poslednému dodatku: dá sa za 15 min stihnúť sprcha urobiť si vlasy a aj komplet make up. Manžel mi to neveril, tak sme to stopovali 😀

number19
18. sep 2023

@heln Moje prispevky: 14.45 - 14:06. Umyte vlasy, celkova hygiena a tvarova depilacia (holenie je minimum). Na vlasy 3 nevyhnutne pripravky (lebo ich mam tiez problematicke). Prekremovane cele telo. Cak, cak. Este manikura a tvarova masaz...to pojde teraz..
Momentalne sa robi zeleninove sote z tofu, lebu muz je zajtra HO. Samo, vsetko sa pekne vari same v hrnci...Nakrajas, okorenis a vari sa to...z coho sa rucat?
Nedojis 9 krav a nemas snad 15 sliepok na dvore? Alebo?

aurora33
18. sep 2023

@heln a teraz si idem zacvicit. Pretože chcem. Deti sa hrajú spolu v izbe. Necumia do Tv ani do tabletu. Pekne sa spolu hrajú, tak ja si idem za svojou psychohygienou.

minenkak
18. sep 2023

Teda ,ja nevidím žiadnu výhodu v každodennom sprchovaní a umývaní si vlasov

malasandrika
18. sep 2023

@scila ja úchylku nemám, patrí to k mojej dennej hygiene. Nemám potrebu vysvetlovať denné umývanie vlasov človeku na frekvekcií 1x za týždeň. Pointa - keď sa chce, dá sa stihnúť aj 3 hodinový kaderník raz za čas, aj komplet upratovanie, ale musí sa chcieť 😉

number19
18. sep 2023

@minenkak "Teda ,ja nevidím žiadnu výhodu v každodennom sprchovaní a umývaní si vlasov"
Zakladna hygiena nie je o vyhode alebo nevyhode, je to o zakladnej hygiene.

malasandrika
18. sep 2023

@aurora33 o chvíľu Ťa obvinia, že zanedbávaš deti a si sebecká 😅

denisah6
18. sep 2023

@aurora33 nie, vôbec. To mal byť len živý príklad toho, že si muž napr. Povie, že no takú kočku by som chcel mať doma a kočka nič.
Ale samozrejme máš pravdu, platiť to môže aj nemusí. Preto aj píšem, že netreba hneď súdiť.

heln
18. sep 2023

@number19 popravde by som radsej kravy dojila v monterkach a smrdela od hnoja, ako riesit ci mozem ist von, ked som si dnes neumyla vlasy.

heln
18. sep 2023

@number19
@aurora33
zase dokonale odpovede dokonalych zien, ktore vsetko stihaju a zvladaju.
a to mam aj nadvahu a chlpaty ksicht. mozete sa do mna pustit.
@aurora 33 takze tebe za 15 minut uschnu vlasy? lebo mne nie.

aurora33
18. sep 2023

@heln Keď použijem fén tak mi uschnu aj za 5 minút.

aurora33
18. sep 2023

@malasandrika 😀 ja viem. Ale je mi to jedno. Tu polhodinku denne si pre seba nájdem. Aj deti vedia že keď cvičím tak cvičím 😅 samozrejme kebyže su choré, alebo sa niečo stane tak si na prvom mieste oni, ale ak sa pekne hrajú, tak prečo by som neurobila ja niečo pre seba 🙂

number19
18. sep 2023

@heln" popravde by som radsej kravy dojila v monterkach a smrdela od hnoja, ako riesit ci mozem ist von, ked som si dnes neumyla vlasy."
Nemam s tym problem, ale umyla by som si vlasy a mala cisty dom, na mastal by som si niekoho zaplatila a rada by som sa dojeniu prizerala....

heln
18. sep 2023

@number19 vidis a ja sa zase hnoja, krav a smradu nebojim.

minenkak
18. sep 2023

@number19 sú ľudia ktorí by svoje kravy nikdy a za nič nevymenili

number19
18. sep 2023

@minenkak Ak mas umyte vlasy a aj sa pravidelne osprchujes...super!

minenkak
18. sep 2023

@number19 áno pravidelne,každý druhý tretí deň

katka2602
19. sep 2023

Sprcha 2x-3x do týždňa? Úf to 2x príjemná vôňa nebude. Teda celý deň v práci, utekať po deti, prísť domov spotena a neosprchovať sa by bola "samovražda", nič v zlom, ale fuj, veď to by som sa hnusila sama sebe a pred manželom sa hanbila ako pes. Nehovor, že ty sa nespotíš. Teraz si mi pripomenula tu "ženú" čo bola vo výmene manželiek, že ona si zuby neúmyva 🤮 lebo načo. Vlasy si denne neumyvam ani ja, ale sprcha je 2x denne. To by som do postele neľahla neosprchovana.

minenkak
19. sep 2023

@katka2602 vieš ,že mi šéfka minimálne raz do týždňa povie ako pekne voniam,či sa chodím poobede domov sprchovať