icon

Zanedbané ženy - matky na materskej

15. sep 2023

V poslednej dobe si dosť všímam zanedbané ženy - matky na materskej. Niektoré akoby rovno z postele išli s dieťaťom von. Neupravené, strapaté, mastné vlasy, špinavé oblečenie. Nevravim, že ja som ako z katalógu. Mam aj kilá navyše ale aspoň si umyjem vlasy, pripadne si dám suchý šampón a trocha sa primalujem, nech po ťažšej noci vyzerám aspoň trošku zdravo. Čisté oblečenie je základ. Ale niektoré naozaj… fakt musia chodiť s mastnou hlavou v drdole (áno vidno to) a v špinavom oblečení? Toto je základ, nevravim že musia tie ženy chodiť vymaľované, ale dobre, keď už si pri malom dieťati nestihnem umyť vlasy, tak si aspoň kúpim suchý šampón a dám si čisté oblečenie a antiperspirant… ešte že niektoré majú najnovšie modely kocikov, ktoré pod 1000€ nejdu.
Niektoré určite poviete že som povrchná, budete argumentovať tým, že oni sa venujú veľa deťom, ale naozaj…. Uznajte veď umyť si vlasy/dať si suchý šampón a trocha sa upraviť je otázka možno 10tich minút… 🙄

ell_mala
Autor odpoveď zmazal
xsuzannex
19. sep 2023

@minenkak to si inak tiez myslim, ze to je cista ironia z jej strany, dufajuc ze pochopis.. prepac 🤷

siska53
19. sep 2023

Tak si ich nevsimaj. Je to ich vec, ako chodia po vonku.

fantaghiro21
19. sep 2023

Viac prinosu v zivote spravis,ak si zacnes vsimat podstatnejsie okolnosti v zivote
- Napriklad starej susede ,ktora ledva chodi, nakupit jej potraviny
- zene/matke /kamaratke/sestre ,ktora posobi na teba zanedbane ,ponuknut sa jej, postarat o deti vybrat na prechadzku,nech si oddychne,nebodaj navstivit,pomoct navarit a mozno by si aj tie vlasy umyla ktore ta tak pohorsuji
Je strasne vela okolnosti v zivote,kde by ludia potrebovali pomoc a nie kritizovanie....
Vtedy by si bola fakt viac pozitivnym prinosom v zivote,ako sa tu v diskusii nad niekym pohorsovat,dehonestovat,kritizovat...
Skus vysielat do zivota viac lasky,pomoci ako plutia na inych a povrchnych postojov...

veronicka1901
19. sep 2023

@fantaghiro21 presne tak 🙂

katka2602
19. sep 2023

@minenkak ak si spotena a dáš si čisté veci (teda dúfam, že každy deň máš čisté oblečenie, teda minimálne vrchnu časť) na to spotené telo tak prepáč, ale to musí byť "vôňa" na ktorú šéfka naráža. Ty samu seba cítiť nemusíš, ale okolie to cíti, tomu ver a nie je možné sa v lete pri 30C a viac neosprchovať denne.

aurora33
19. sep 2023

@minenkak je mi ľúto tvojej šéfky.

number19
19. sep 2023

@fantaghiro21 Po sprche (min 1x denne) a s umytymi vlasmy (lebo to je max 10min aktivita) s tebou uplne v tvojom prispevku suhlasim.
Dodrziavat zakladnu hygienu a minimalnu starostlivost o svoj vzhlad nema nic spolocne s povrchnostou...

sowka
19. sep 2023

@number19 dovolim si len napísať, že nie každá matka má na hlave 14 vlasov, ktoré umyje za 10 min. Ja mám dlhé a husté, čiže len samotné umývanie je polhodina ( šampón, kondicionér a pod ) a keďže moje dieťa spí 30 min, nie vždy sa to dá stihnúť 👌o sušeni ani nehovorím, mám ich suché, minimálne fenujem, čiže mi schnú aj celý deň niekedy. Ja len toľko som chcela, čaute a hľadte si svojho baby 😉

number19
19. sep 2023

@sowka V dlhych a hustych vlasoch sa udrzuje omnoho viacej prachu, spiny a udrziava sa viac potu (a to hlavne preto, ze dlhe a huste, vies co vsetko sa ti na tom zachytava?) ...o to intenzivnejsia hygiena by mala byt...
A hladim si svoje - ciste vlasy (a nemam ich 14, a mam ich ciste).

minenkak
19. sep 2023

@katka2602 tvoj názor

minenkak
19. sep 2023

@aurora33 tvoj názor

minenkak
19. sep 2023

@xsuzannex tvoj názor

minenkak
19. sep 2023

Dievčence , všetky čo si myslíte,že človek čo sa denne neumyvam smrdi,myslela som si ja a skúsila som a nesmrdi

fantaghiro21
19. sep 2023

@number19 s tym rozdielom,ze na hygienu som sa nevyjadrovala.Vyjadrujem sa na zbytocne odsudzovanie ludi,co je pre mna vyplod unudenych ludi,ktori maju mozno v zivote vsetko na podnosne a preto zaplnaju hlavu prazdnymi myslienkami,ktore nikoho v zivote k lepsiemu neposunie,nezmeni a nepomoze.Len zotrocuje ...

O hygiene na druhej strane s tebou suhlasim.
Ale myslim,ze autorka urcitr nepristupila k dotycnej cuchnut nohavicky,ci mala rannu/vecernu sprchu za sebou.
Mam 2 deti,jedno autista,3 cakame a mam rizikove tehotenstvo s prisnym kludovum rezimom.
No aj tak nevydrzim a hlavu si umyvam tak ako doteraz( kazdy 3den cca,teraz aj kazdy 2 den),nebodaj denna sprcha,teraz ked lezim niekedy aj rychla sprcha 2xdenne ..
Som tak nastavena a nevydrzala by som bez sprchy.

Na druhej strane moja sestra,umyva si vlasy kazdy den(co je chyba).Ma ich velmi jemne,padnute .zmyje si ich a za 5 hodin ich ma ako by v oleji valala...ale v tom maju prsty hormonalne poruchy stitna zlaza atd....

Niekto sa okupe rano,a po2 hodinach pachne.Zial,tiez zdravotny problem
Pracujem s pacientami na oddeleni,tiez som mala pacienta,ktory bol v sprche kazdy den,ale tak ci tak hned pachol ,kvoli zdravotnym problemom....

Ak ta zena aj mala mastne vlasy,neznamena, ze je chudera bez hygienickych navykov a hned sa zanedbava.Je to jej vec.
Lepsie by sa nam zilo na Slovensku,keby ludia v sebe nepestovali nenavist voci inym,vyvysovanie,zlo,intrigy,nasilie ,hadzanie vajec po hlavach,provokovanie....nie,nechcrm tu pchat politiku,ale nikdy tu nebude lepsie,pokial ludia nezacnu zmenou k lepsiemu od seba....

nanulka24
19. sep 2023

Sakra aj ja mám dnes mastné vlasy vo vrkoči. Dokonca som si ešte ani neumyla zuby. Idem sa hanbiť

number19
19. sep 2023

@fantaghiro21 Autorka sa tu vyjadrila k zanedbanym zenam, nie chorym.
A ja sa tiez vyjadrujem na margo zien, ktore su zdrave ale velmi unavene umyt si vlasy a dat si min. denne sprchu, namiesto stracania casu 20minutovym hadanim sa na konovi.
Nikto sa tu nebavi o chorych ludoch!
Tema je o starostlivosti sa o seba. Neopustani sa.
A opakujem, nie je nic povrchne na tom ak sa clovek o seba stara.

number19
19. sep 2023

@fantaghiro21 "Vyjadrujem sa na zbytocne odsudzovanie ludi,co je pre mna vyplod unudenych ludi,ktori maju mozno v zivote vsetko na podnosne a preto zaplnaju hlavu prazdnymi myslienkami,ktore nikoho v zivote k lepsiemu neposunie,nezmeni a nepomoze.Len zotrocuje ..."

Zakladne minimalne hygienicke navyky a minimalna uprava ak clovek ide medzi ludi povazujes za vyplod unudenych ludi a zotrocovanie?

bessie12
19. sep 2023

Bola som dnes v lidl obchode a predavačka za pokladňou mala mastné vlasy. Nič som si o tom nepomyslela, ale spomenula som si na túto povrchnu diskusiu. Podľa všetkého je to "veselá kopa", ktorá sa veľmi rada rozpráva s ľuďmi a je plná pozitívnej energie 🙂 takych ludi mam rada.

fantaghiro21
19. sep 2023

@number19 tazko sa s niekym diskutuje,ked ma problem s pochopenim textu a posklada si vlastny vyplod,co nikto nepovedal.
Kde som pisala,ze hyg.navyky su vyplod unudenych ludi a zotrocovanie?nebodaj nieco povrchne?to sa ti ako podarilo vycitat?
Opakujem sa ,ale neviem,ci ti to bude stacit.
Stale viac menej pisem o ROZMYSLANI,postojoch ludi k inym ,ucte k druhym= myslienky a zbytocne kritizovanie,nie samotnu hygienu(tam som uviedla priklad)
Ale predokladam,ze ti to ani do 3tice by nestacilo zopakovat,lebo zase domiesas hrusky s jablkami

Este by ma vsak zaujimalo,kde take spinave matky,zanedbane chodia.Ja som sa s takymi este nestretla( mozno aj pre to,ze mam ine vyssie hodnoty,ciele v hlave,ako prizemnosti )nikdy som ziadnej s lupou v ruke neprezerala gate,tricko,ci tam nema flak...
Mne sa skor naopak zda,ze matky chodia extremne nahodene .A poton mozno psychicky padaju ako hrusky s depresiami,lebo kvoli takym povrchnym ludom ako autorka nesplnia mozno jednu z cinnosti,ktore si myslia zr ich definuju ako dokonalu, hodnou zitia,mravnych,hygienickych navykov ....
Ak taka bola ba vlastnej zahrade,ked kopala zemiaky,s dietatom v kociku ,a bola upotena nebodaj s dierou na kolene,spinava od hliny tak sa uz toboz necudujem....

aurora33
19. sep 2023

@fantaghiro21 čo je prízemné na tom starat sa o seba? Myslím ten základ: sprcha a umyť si zuby?

fantaghiro21
19. sep 2023

@aurora33 🙈kde spajam hygienu s prizemnostou?
Treba sa naucit citat text ako celok,nie len vytrhnut cast...
Prizemne su tieto myslienky,zbytocne dehonestovanie inych,kritizovanie,ponizovanie,bez ohladu na to ako clovek vyzera

kvetinka719
19. sep 2023

Ja sa nato pozerám tak, že tie “mastnosky” sa dajú dokopy za 10min, ak budú chcieť a budú to považovať za potrebné, zato kilá idú dole pomalšie 😃 a zanedbanost skor srší z niekoho, kto ma viacej kíl, lebo to je dlhodobá záležitosť a už aj otázka sebadisciplína, zato niekto s mastnými vlasmi môže iba aktuálne nestiahnuť si ich umyt 👍🏻

aurora33
19. sep 2023

@fantaghiro21 nestiham čítať všetko čo sa tu píše, a to že niekto ma neumyte vlasy je fakt, nie je to dehonestovanie tej osoby. Ale to tu už bolo písané xkrat. Tak ako sa niekomu môže zdať, že upravená žena zanedbáva svoje deti, pretože sa venuje sebe, tak sa iným môže zdať, ze neupravené sú lenivé.
A prepáč, ale ja mám dosť svojej roboty. Naozaj nevidím ako riešenie zdravej žene brat deti na prechádzku, aby sa ona mohla dať dokopy. To je dosť taký nonsens

joannita
19. sep 2023

@number19 a ako ty vies ze ta mamicka s mastnymi vlasmi na ktoru prave pozeras, nieje chora? Alebo nema nejaky zdravotny problem? 😄🤦‍♀️

Vo sa tyka umyvania vlasov, mne to trva zhruba 3/4 hodiny. Kazdy mame ine vlasy a kazdy potrebuje inu starostlivost. Myslim ze vacsina zien pouziva aj rozne balzamy, kondicionery, kremy, niektore mame zahustene vlasy atd.
Kiezby 10 minut

bessie12
19. sep 2023

@joannita keď to odflaknem, tak áno, aj tých 10 minut "staci". Ale keďže ja si na starostlivosti o moje vlasy dávam záležať, tak v drvivej väčšine je to oveľa dlhšie ako len 10 minút. Keď pripočítam k tomu poriadne rozcesanie vlasov, hennu, rôzne zábaly, masky, kondicionéry, olejcekovanie po umývaní vlasov a neviem co este, tak mi to kľudne môže zabrať dokopy aj 3 hodiny. A vyschnutie vlasov je ďalšia vec. Minimálne 2 hodiny musím čakať. Fén nepoužívam. Ten som použila "az" raz a to dnes. 20 minút mi to zabralo.
Ale keď iným stačí len 10 minút na všetko, tak je to ich vec. Nestaram sa 🤷‍♀️

janka2000
Odpoveď bola odstránená
aurora33
19. sep 2023

@joannita haloooo ty nečítaš, že tu sa nepíše o chorých ženách, ale o zdravých a jednoducho lenivých?

kristinkakvetinka
19. sep 2023

Nestaram sa ,nech si každý chodí ako chce keď sa v tom cíti dobre.Vela veci sa mi na ľuďoch nepáči ale neriešim to .Vadí mi to co mňa obmedzuje a to je napr.ked niekto veľmi smrdi od potu ,alkoholu ,cigariet a nedá sa mu vyhnúť. Ani ja sq nemusím každému páčiť ani môj štýl obliekania a uces ale to ma nezaujíma, to je už jeho problém.

joannita
19. sep 2023

@aurora33 ze prave ty mi pises ze necitam, ktorej som vcera 3x musela kopirovat co som napisala, lebo si to necitala a stale si isla svoje 🤦‍♀️
A este k tomu stale nechapes.
Este raz sa pytam, ako mozes ty vediet, ze tá ktoru si odsudila za mastne vlasy je zdrava, nema depku, alebo vazne problemy? Vcera som ti aj toto opakovala asi 5x, ze to, ze ty si myslis ze je zdrava, alebo ma stastne manzelstvo nje stale o tom, ZE SI TO MYSLIS. Ty zijes s nou v byte a vidis do jej hlavy??