icon

Zanedbané ženy - matky na materskej

15. sep 2023

V poslednej dobe si dosť všímam zanedbané ženy - matky na materskej. Niektoré akoby rovno z postele išli s dieťaťom von. Neupravené, strapaté, mastné vlasy, špinavé oblečenie. Nevravim, že ja som ako z katalógu. Mam aj kilá navyše ale aspoň si umyjem vlasy, pripadne si dám suchý šampón a trocha sa primalujem, nech po ťažšej noci vyzerám aspoň trošku zdravo. Čisté oblečenie je základ. Ale niektoré naozaj… fakt musia chodiť s mastnou hlavou v drdole (áno vidno to) a v špinavom oblečení? Toto je základ, nevravim že musia tie ženy chodiť vymaľované, ale dobre, keď už si pri malom dieťati nestihnem umyť vlasy, tak si aspoň kúpim suchý šampón a dám si čisté oblečenie a antiperspirant… ešte že niektoré majú najnovšie modely kocikov, ktoré pod 1000€ nejdu.
Niektoré určite poviete že som povrchná, budete argumentovať tým, že oni sa venujú veľa deťom, ale naozaj…. Uznajte veď umyť si vlasy/dať si suchý šampón a trocha sa upraviť je otázka možno 10tich minút… 🙄

joannita
19. sep 2023

@bessie12
@janka2000
Ano, ta 3/4 hodina co som napisala, bola este taka zrychlena verzia umyvania 😄 vacsinou mi to trva dlhsie. Len kym si ich rozcesem to je 10 minut, kym mi uschnu minimalne pol hodina v lete, v zime aj hodina. Presne potom olejcek do koncekov, tuzidlo, balzamy atd.
Stastna to zena co len zmyje a rozcese a potom tu machruje 😄

majlo1234
19. sep 2023

Ze vobec sa tu bavime na 13tich stranach o mastnych vlasoch a chlpoch na nohach? Kto povedal, ze sa mame holit a umyvat tie sproste vlasy denne? Kto povedal, ako ma vyzerat spravne upravena zena? A kto povedal, ze spravna(rozumej manzela udrzujuca svokrou chvalena a celou spolocnostou velebena) zena ma mat cerstvo umyte vlasy, decentny mejkap, pekne oblecenie-nic vyzyvave!!! Doma navarene a o domacnost a deti dokonale postarane?
A ze prave zeny budu obhajovat tento koncept, je pre mna zarazajuce.

bessie12
19. sep 2023

@joannita mne rozcesavanie trvá niekedy aj 30 minút a občas je to utrpenie. Nikdy som česanie nemala rada 🙈 šampón som zabudla dnes kúpit a ja, ze co potrebujem z drogérie 🤦‍♀️🤦‍♀️ No nič, este použijem ten zbytok co mam a neskôr po dovolenke kúpim nový.
Ale kto to nezažil, tak nepochopí o com je reč. Takže zbytocne je tu niečo písať. Ludia si aj tak pôjdu svoje 🤷‍♀️
Inak, keby som umývala vlasy denne, tak by som za nedoplatila za tie všetky prípravky na ne 🙄

number19
19. sep 2023

@joannita "Este raz sa pytam, ako mozes ty vediet, ze tá ktoru si odsudila za mastne vlasy je zdrava, nema depku, alebo vazne problemy?"

To ci ma zena zdravotne problemy (depku) a ze nie je len jednoducho leniva (alebo sa opustila) nevies ani ty.

tiezjedna
19. sep 2023

@minenkak no fuj... to je humusáctvo level milión. Včera som v obchode stretla pani zjavne podobného razenia. Tak jej tiahlo spod pazúch, že som skoro odpadla, a ona ešte máchala ručičkami, úsmevy na všetky strany...evidetne sa "necítila", ale okolie ju teda pocítilo poriadne😖

tiezjedna
19. sep 2023

@majlo1234 nejde o to, ako tá ktorá žena vyzerá, ale o to, že je smutné, ak sa v mastných vlasoch, vyťahaných handrách atď ona sama cíti dobre. Ja som ani pri troch deťoch s mastnou hlavou do sveta nevyliezla, ani špinavá alebo neupravená. A to nie som žiadna vystajlovaná čiči. Proste by som sa JA necítila dobre. Názor okolia ma zaujíma asi ako vlaňajší sneh...

number19
19. sep 2023

@majlo1234 Zastancom akeho konceptu si ty?
Zanedbat sa, zit v spinavej domacnosti? Lebo nestiham (sa mi velmi nechce) si vytriet dlazku v 60m2 byte? A pravidelne si umyt vlasy a min denne dat si sprchu?

joannita
19. sep 2023

@number19 ale ja to ani nepotrebujem vediet, lebo je mi to jedno ci ma umyte vlasy.
Pre mna za mna nech si chodi aj s chlpatymi pazuchami ked chce

basska_b
19. sep 2023

Ja si myslim, ze vsetko tu uz bolo povedane a len na okraj dodam:

Ja sa popri 3 detoch niekedy rano nestihnem ani naranajkovat a ist na WC, nieto este si umyt vlasy, zial, stane sa. Oblecenie si dam vzdy ciste, no staci, ked sa deti o mna obtru spinavou rukou alebo si klaknem do prachu a uz mam flak... proste niekedy sa stane, nie kazdy den je podla predstav.

A teraz to pride: ja vyjdem na ulicu viac menej spokojna sama so sebou, "hledím si svého" a je mi jasne, ze stretnem jednu taku osobu pani dokonalu, ktora sa na mna zamraci a odsudi ma... ale ta osoba mi je uplne ukradnuta a nepokazi mi den. Zatial co evidentne mne sa podari pokazit den tebe a pritom sa ani nepozname, ani sa do reci nedame. Musis byt strasne nespokojna sama so sebou, ked stihas riesit druhych a dvihat si tak sebavedomie... mna by toto nenapadlo riesit, jedna maminka je zmalovana, ina je oblecena naozaj v lacnych handrach, mozno aj topanky ma spinave, mne je to naozaj styri.

number19
19. sep 2023

@joannita Mne je to tiez jedno ako kto vybehne na ulicu (ja sa stretavam s ludmi, ktori sa neopustaju) ale tema autorky znela jasne, preco sa niekotre zeny opustaju. A u mnohych to moze byt jednoducha pohodlnost...

drahusa333
19. sep 2023

A ja zas obdivujem zeny ktore idu von nenamalovane a s mastnymi vlasmi....ja si vlasy umyvam kazdy den, raz za cas az obden a uz vtedy sa necitim prijemne....ak je s tymi dana osoba ok, uprimne zavidim, je jedno kto si co mysli ale ako sa ona citi😉

elisebah91
19. sep 2023

@basska_b aj mne je to úplne jedno, súhlasím s tebou.
@autork mám tri malé deti (do 7rokov) a som rada že ich ráno stihnem pripraviť, porozvazat atď, a na tú krátku chvíľu 20minit naozaj neriešim svoje mastné drdolove vlasy-aj tak budem doma, lebo si ich chcem V KĽUDE umyť, nie za behu...ale v pokoji, môj wellnes bez nahlenia...
Oblečenie? Dávam si pozor aby som nelietala v teplákoch a špinavých veciach medzi svet ale keďže najmenší dospava noc v spálni a ja mám na chodbe obmedzený šatník stane sa že tričko je aj pokrčené..

heln
19. sep 2023

@number19 vies co, poznala som jednu zenu, mlada, krasna, dobry manzel, dve krasne deti, vzdy usmiata, upravena... a vies co? uz nezije, hodila sa pod vlak.

a vies co este? dnes som fakt nestihla zotriet dlazku v byte 60 m2, roboty a zhonu som mala aj tak dost, kym som sla na poobedku.

stale nerozumiem tomu odsudzovaniu, ze zena s mastnymi vlasmi je leniva, ked nikto nevidi do jej zivota, mozno to fakt ten den nedala, nestihla, alebo si povedala, ze si vlasy umyje vecer, ved sa svet hadam preto nezruti.

janka2000
Odpoveď bola odstránená
number19
19. sep 2023

@heln Ja neodsudzujem.

fantaghiro21
19. sep 2023

@number19
" ale tema autorky znela jasne, preco sa niektore zeny opustaju."

Nie,neznela tema jasne.Kde do kelu vidis jasne definovane v uvodnom prispevku autorky,ze ide o zeny,ktore sa opustaju?
Ja som slovo "opustat sa" v zadani nepostrehla.
Ja tam vidim "zanedbane" kvoli mastnym vlasom.a to je rozdiel.Opat domyslanie a prekrucanie...

Pises: Mne je to tiez jedno ako kto vybehne na ulicu (ja sa stretavam s ludmi, ktori sa neopustaju).
Tak bud ti to je jedno,alebo sa stretavas len osobami ,ktore maju umyte hlavy podla teba,..lebo v diskusii predvadzas ine nazory,ako by ti to malo "byt jedno".A mozno vobec netusis,ze aj tie umyte hlavy maju castokrat depresie,opustajuce myslienky,zle manzelstva ,samovrazedne sklony,...

minenkak
19. sep 2023

@tiezjedna a ty ma poznáš keď ma takto hodnotis?

majlo1234
19. sep 2023

@number19 presne toho konceptu😂 ale narozdiel od teba to neberiem ako znak mojho zanedbania😅 sprchovat sa sice sprchujem(nebudem tu zas hrat na uplny extrem), ale dlazku vytriem tak raz za mesiac, a i ked jej plocha je vacsia, nebudem si namyslat ze pri 60tich metroch by som ju drhla v kratsich intervaloch, lebo nedehla-poznam sa😂vlasy si neumyvam kazdy den a chodim vo vytahanom pohodlnom obleceni. Staram sa o seba inak
A uz dodam, ze mam len jedno dieta, nemam zverstvo, ani velku zahradu, a aj tak som obcas dost vycerpana. Aby som viedla osvetu, ze zeny mozu byt vycerpane a znechutene, aj ked na pleciach nenesu cely svet

sashabb
19. sep 2023

Ale to tu pekne ženiete poniektoré do extrému 😖

aurora33
19. sep 2023

@joannita ved opakujem, že toto plati pre tie ostatné. Omg. Absolútne neznášam takéto konšpirácie. Urcite nie každá žena ma ťažké manželstvo a bla bla bla. A ináč vieš čo? Poznám osobne ženu, ktorá ma ťažko choré ležiace dievčatko a predstav si, že chodí úplne pekne čisto oblečená. Žiadna strhana žena. A veľa žien by si od nej mohlo brat príklad.
Skus troska pochopiť čo sa tu snažím celý čas vysvetliť. A nepis si tu dookola tie svoje tliachaniny. Či chceš či nie je veľa žien, ktoré porodia a v momente sa opustia a dieťa berú ako výhovorku.

tiezjedna
19. sep 2023

@minenkak myslím, že každý súdny človek si dokáže už podľa seba urobiť pomerne objektívnu predstavu. Ak si v normalnom tempe, funguješ v práci, funguješ doma - tak hygiena raz za 2-3 dni je proste malo. Nemusím ťa poznať osobne.

number19
19. sep 2023

@fantaghiro21 Akoze psychologicky profil? Biedny pokus.
Zanedbavanie nie je tak trochu synomymom opustania v zmysle "vypustam"zakladne minimalne navyky (v tomto zmysle)? Ale ak sa chces bavit o definicii slovicok, lebo argumently dosli, hrajkaj sa...

@majlo1234 Nos si cokolvek vytahane chces a ak ti staci vyumyvat v byte dlazku raz za mesiac - zi si s tym a "v tom"...

Vo vasich oboch pripadoch by som si na miesto sebanas....sa tu isla radsej umyt tie vlasy.

minenkak
19. sep 2023

@tiezjedna no a presne o tomto je celá táto diskusia,podľa seba súdom treba,smrdíš ty neznamená ,že aj ja

majlo1234
19. sep 2023

@number19 jediny, kto sa sebanasiera v tomto pripade, si ty. Netreba utocit, iba prijat aj iny nazor

joannita
19. sep 2023

@aurora33 nie, ty to skus pochopit, lebo stale si nic nepochopila, stale si ides dokola, vytrhavas z kontextu a nechapes zakladne suvislosti.

Opakujes ze to plati pre tie "ostatne zeny" a ja sa ta dokola pytam ako mozes ty vediet ktore su tie ostatne.
Ale hlavne ako som uz pisala, kazdy mame priority inde, to ze pre teba su priorita umyte vlasy je tak trosku aj na zaplakanie.

fantaghiro21
19. sep 2023

@number19 mne sa zda,ze tu definicie slovicok rozoberas ty.mne si minimalne neodpovedala na to,co som aj davnejsie argumentovala.Komu dosli argumenty? Lebo v tvojom pripade dosli,a zacinas urazat @majlo1234 .
Kde v mojom prispevku vidis nasratie?
Na kieho elementa si mam dnes umyvat 2x hlavu,ked ju mam umytu?
Aj prehnana hygiena je niekedy znak OCD, a ich uzkosti...Mozno je to tvoj pripad,ked ma tlacis k druhemu zmyvaniu,ale ja tym nastastie netrpim.
Skoda ale ,ze si umyvanim tvojej hlavy nezmyjes aj tie hnusne navazania sa do inych , utocenie,zle myslienky...skoda .

aurora33
19. sep 2023

@joannita mne je absolútne u prdele čo si myslíš ty a tebe podobne. A čítaj čo som písala. U mňa su priorita deti. Ale tých 15 min na vlasy si nájdem. Takže láskavo neprekrúcaj ty.

hama007
19. sep 2023

Ja si skôr pomyslím aký musela mať ťažký deň, noc, možno boli deti choré a nestíha sa upraviť, možno je na všetko sama a nezvláda to, možno sa trápi kvôli chlapovi, možno stratila chuť chodiť tip top upravená,...atď. Súcitne sa usmejem.
Je veľa dôvodov prečo... 🙂

joannita
19. sep 2023

@aurora33 ked ti je to u prdele, preco mi stale odpovedas?

janka830
19. sep 2023

Jednoducho potrebujete pochváliť .... toto tým priam srší . Ste skvelá , super všetko zvládate 👌

Prosím skúste k tej genialite ešte troška popracovať na akceptovaní ostatných okolo seba. A prijatí toho že to čo vyhovuje Vám nemusí vyhovovať všetkým .

A ešte raz tlieskam , len tak ďalej 😉