icon

Zanedbané ženy - matky na materskej

15. sep 2023

V poslednej dobe si dosť všímam zanedbané ženy - matky na materskej. Niektoré akoby rovno z postele išli s dieťaťom von. Neupravené, strapaté, mastné vlasy, špinavé oblečenie. Nevravim, že ja som ako z katalógu. Mam aj kilá navyše ale aspoň si umyjem vlasy, pripadne si dám suchý šampón a trocha sa primalujem, nech po ťažšej noci vyzerám aspoň trošku zdravo. Čisté oblečenie je základ. Ale niektoré naozaj… fakt musia chodiť s mastnou hlavou v drdole (áno vidno to) a v špinavom oblečení? Toto je základ, nevravim že musia tie ženy chodiť vymaľované, ale dobre, keď už si pri malom dieťati nestihnem umyť vlasy, tak si aspoň kúpim suchý šampón a dám si čisté oblečenie a antiperspirant… ešte že niektoré majú najnovšie modely kocikov, ktoré pod 1000€ nejdu.
Niektoré určite poviete že som povrchná, budete argumentovať tým, že oni sa venujú veľa deťom, ale naozaj…. Uznajte veď umyť si vlasy/dať si suchý šampón a trocha sa upraviť je otázka možno 10tich minút… 🙄

aurora33
19. sep 2023

@joannita Ved ty si ma včera označila.

joannita
19. sep 2023

@aurora33 paneboze 🤦‍♀️

em4life
19. sep 2023

Zaujímavé je, že nik nerieši zanedbaných otcov, čo majú deti. Ženy, už kašlite na riešenie druhých žien, je to ich vec a kým to neohrozuje vás, tak to nie je váš problém. Tá žena sa môže starať o chorých rodičov, do noci niečo robila alebo tisíc ďalších dôvodov. Keby sa ženy na materskej zas príliš o seba starali, boli by tu príspevky, že kedy sa venujú deťom 😕

tiezjedna
19. sep 2023

@minenkak ja nesmrdím, nikdy som tomu nedala možnosť... A nehnevaj sa na mňa, ale to tvoje "podľa seba súdim teba" je v tomto prípade úplne mimo. Ale myslím, že to moc dobre vieš a len tak strieľaš slepými, aby si samú seba presvedčila😉

1234321
19. sep 2023

Autorka tebe hlavne chyba pokora a ako som už písala aby si sa nestarala do druhých. Veľmi toxický život musíš viesť. Je mi normálne ľúto tvojich blízkych. Keď take bludy vešaš mužovi na nos tak som zvedavá ako dlho s tebou vydrží. Schudni ešte minimálne tých 5 kil a možno budeš spokojnejšia. Namiesto toho aby si cvičila tak sa staráš kto ma a kto nemá umyté vlasy😅 fakt si chorá 🤦‍♀️🙄 tie kila naviac ti lezú na mozog ✌️✌️✌️

autor
19. sep 2023

@1234321 😂😂😂 prečo by som mala viesť toxický život? A prečo by som to mala vešať na mužovi na nos? Si na smiech. Muž nerieši moje myšlienkové pochody a ja mu ich na nos nevešiam.
Ty si určite tá trúba s mastnou hlavou ktorá sa tu obhajuje. Že je ok chodiť špinavá.
Povieš aj mamičke po pôrode aby rýchlo schudla tých 5kg, aby bola spokojnejšia? Alebo si tu len niečo vylievaš? Lebo ja po pôrode som, celkom krátko.

Niektoré ste sa tu obuli aj do toho, že mám zástup starých rodičov a manžela. Čiže iba ženy čo máji zástupy starkých si vedia dovoliť umývať si kotrbu a chodiť do fitka? Omyl. Starký si sem ham vezmú deti na prechádzku, do fitka chodím v čase keď je manžel doma, pretože aj on sa PODIEĽA NA CHODE DOMÁCNOSTI. Takto isto na starostlivosti o deti, Nie je len matka, je aj otec.
K inému sa vyjadrovať nejdem.
Proste nájsť si kus času pre seba je vec osobnej hygieny, ostatné je len o lenivosti ženy. Bodka. Ešte zdôrazním, že sa nebavíme o matkách, ktorých deti majú zdravotný problém. Alebo kde by mala matka nejaké zdravotne problémy.

kittykat22
19. sep 2023

z tvojej odpoved pre @1234321 mi pride, ze sa necitis docenena za to, co vsetko pre seba robis. Preto negativne hodnotis ine zeny - aby si si obratom zvysila svoju sebahodnotu. Mas male sebavedomie 🤷🏻‍♀️ a zvysujes si ho ohovaranim inych zien. Ved bud pekna, bud upravena chodievaj do fitka - to je fajn. Ale to ohovaranie inych zien? K comu to je dobre? Realne, z toho ziadny pozitivny vystup nebude. Ty im to do oci nepovies, sama sa vytacas ... zbytocne mrhas emociami.

aurora33
19. sep 2023

Autorka, škoda drať klávesnicu. Kto chce, pochopí, kto nie, vytiahne z kontextu čo mi vyhovuje. Normalne ženy urcite pochopili, že tu nejde len o mastné vlasy. Ostatné lenivé ženy si tu budú navzájom pritakávať ako sa nič nedá lebo lebo lebo (náročné deti, prebdene noci, problémy s manželom a pod)

autor
19. sep 2023

@kittykat22 ja iné ženy neohovaram, len na ne poukazujem. To je rozdiel. A kľudne im to aj poviem.
A myslím si, ze sebavedomie mam celkom fajn…
Asi si tiež jedna z ublizenych

autor
19. sep 2023

@aurora33 presne, máš pravdu. Aj v ostatných príspevkoch

dadis
19. sep 2023

Ved niekto musi byt aj lenivy 🤷‍♀️, nemozu byt vsetky zeny dokonale ako vy

klip0
19. sep 2023

Keď im to kľudne povieš, tak nám prezrad koľké si už oslovila na ihrisku napríklad a povedala im, aké sú zanedbané?

fantaghiro21
19. sep 2023

@anonym no ja som mala po porode menej ako som vazila pred tehotenstvom.(a to som lezala 3 mesiace) a 3 porod za sebou...
Mohla by som sa teraz do teba obut,ako je to mozne ze si stale pribrata,aj ked si tesne po porode(?)Nekontrolovala si si vahu,v tehotenstve si sa opustila, nedbala o seba a svoj zovnajsok,prezierala si sa,nehybala,mozes sa hanbit ze si stale tlsta.

Viesco? Ber to len ako priklad ,a nie ze ta tym terorizujen a priamo osocujem(neklesnem tak hlboko ,nie je to moj styl...) .ale toto je presne to,co sa snazili niektore zeny argumentovat tym,ze ako mas ty "dovod" byt stale nie fit(kazda rozumna zena pochopi,ze v teho je naberanie vahy individualne a niekedy nezalezi od stravy,mnozstva,niekto musi cele tehotensrvo lezat atd atd...) tak aj tie ulizane zeny maju dovod raz v jeden den nebyt 100% fit a 100% byt upravene
To vsak neznamena,ze tu zeny obhajuju zanedbavanie hygieny,lebo nestihaju....
K psychickemu zdraviu je potrebna nie len psychicka,ale aj fyzicka hygiena.
Len preco ten rozdiel?ty mas pravo byt "tucna"ale ibe zeny nemaju pravo vyjst 1x z normy?
Opakovane si stretavala tu istu matku zanedbanu,spinavu,pachnucu?ak nie,ako vies,ze sa zanedbava cely svoj zivot?

Ostatne dovody lebo narocn dieta,lebo problemy s manzelom ,lebo zdravotne..su len priklady ,ako sa snazit inych pochopit ,hned neodsudzovat ,nekritizovat ,to vsak podla mna tu zenu nedefinuje v tom,ze upadla a sa zanedbava kvoli jednemu neumytiu hlavy...
Vsetky zeny,ktore sa zastali tej dotycnej zanedbanej ,si myslim ,ze neprechovavaju nezdrave hygienicke navyky.len ich (ako mna) skor trapi ten povrchny nazor...pree teba by trebalo skor psycho hygienu ,aby si zbytocne nezamestnavala hlavamu zbytocnymi myslienkami...

majlo1234
19. sep 2023

@aurora33 tak o co vlastne ide, ked nejde len o tie mastne vlasy? Ja neviem uz, co sa tu riesi?

minenkak
19. sep 2023

@tiezjedna ale ja mám vyskúšané sa sprchovať dva krát do dňa a aj sa sprchovať každé dva tri dni,čo myslím ,že ty nie ,môžem vedieť rozdiel a môžem s kľudný svedomím napísať,že sprcha dva krát do dňa mi nič lepšie nepriniesla ako terajšie sprchovanie

klip0
19. sep 2023

Píšeš že aj muž sa podieľa na chode domácnosti. A ty ako vieš že tá podľa teba zanedbaná mamička má doma muža ? Ako vieš či nieje slobodná matka alebo či manžel nieje v práci od nevidím do nevidím ?
Ty si tak povrchná do seba zahladena osoba, až mi ťa je ľúto

aurora33
19. sep 2023

@klip0 🤦‍♀️ och

1234321
19. sep 2023

@kittykat22 nechajme autorku tak 🙂 ona bude riešiť či ma niekto mastné vlasy 🤦‍♀️ čo je primitívne, chore a prízemné :D radšej keby riešila seba- aby prestala ohovárať, starať sa do druhých a nerobiť zlo okolo seba. Ale tak my ju nezmeníme, zmeniť sa musi ona sama a ako vidíme na jej príspevkoch, je príliš jednoduchá na to aby začala premenu sama od seba a prijala kritiku. Jej by bolo dobre pri ženách ktoré takisto len ohovárajú, starajú sa do druhých a pritom svoje problémy neriešia lebo ich majú tak veľa, že radšej riešiť iných ✌️

1234321
19. sep 2023

Moja krásna “trúba” o mna sa ty nestaraj 🙂 miery mám 90-60-90. Volali ma do troch modelingových agentúr a Manžela takéto, že by ti spadla huba na zem keby si ho videla a čo sa týka vlasov tak chodím 2x týždenne ku kadernicke ;) spokojná? 🤣

nikolca
19. sep 2023

@autor ja som strašne zvedava ako vyzeraš daj na plochu svoju fotku myslim že viacere kočky su na teba zvedave dopraj nam zabavu na noc určite sa nasmejeme🤣🤣🤣

aurora33
19. sep 2023

@1234321 😂😂😂😅😅😅

1234321
19. sep 2023

@aurora33 čo sa smejes 🥹

fantaghiro21
19. sep 2023

@1234321 hm.ja si myslim,ze tie problemy vobec nema,lebo ich za nu niekto iny musi riesit,nebodaj ma vsetko na podnose,nebodaj sa este nestretla a nenarazila na realny svet a vidi ho len cez ruzove okuliare...
Inak si to neviem vysvetlit,kde na taketo blbosti tie zeny chodia a co za voloviny im chodi hlavou,a vobec tym zamestnavaju hlavu..Nerozumiem tomu.
V hlave maju mozno len instagram, denne pridavanie selfie fotiek s umytou hlavou ,najlepsie aj s dietatom aby vyzerali pred zrakom socialneho sveta okuzlujuco.Cely den slintaju nad fotkou a sleduju pocet pacikov,najlepsie aby bolo co najviac,lebo pocet lajkov definuje ich dokonalost...
Ak ich take trapenie ako strata vlastneho dietata/manzela, vazna choroba ,narodenie postihnuteho telesne ci dusevne dietata ,rakovina v rodine,neprebudi,nenauci porozmyslat nad ozajstnymi hodnotami v zivote,co je naozaj dolezite ,tak naozaj ,neviem co by ich zobudilo a zmenilo zmyslanie....
Tazke skusky v zivote,tazke problemy cloveka nuti prehodnotit svoj zivot a postoj k nemu,k inym,uci ho pokore a vazit si to,co si nikdy nevazil.nuti ho zmenit seba k lepsiemu a napravat skody.toto maju v hlave podla mna ludia,ktori maju /alebo si presli problemami ,no naozajstnymi a nie "problemom neumytej hlavy"....

klip0
19. sep 2023

@aurora33 áno ? ;)

aurora33
20. sep 2023

@fantaghiro21 takže môžme ísť od začiatku. Napríklad ja: nemám IG, v živote som tam nepridala jedinú fotku, na Fb ani tu tiež nič nepridavam. Dokonca ani sama pre seba si nefotim selficka aká som dokonala krásna a netesim sa z pribúdajúcich lajkov. Príde mi to trapne a povrchne.
V rodine sme zažili toľko strát a takých ťažkých, že je o tom veľmi ťažké pisat. Každý rok nám rakovina niekoho zoberie. Človek čo to zažil vie, ake je ťažké sledovať ako odchádza veľmi blízka a milovaná osoba. A popritom sa sústrediť na normálny život, prácu, školu, deti. Koľko máme (aj s manželom) za sebou prebdených a preplakanych nocí. Moje deti zažili taký šok a životnú traumu, že by to nedala ani vácsina dospelých. Museli sme im veľmi citlivo vysvetľovať čo sa stalo a prečo aj keď doteraz tomu nerozumiem ani ja.
Aj napriek tomu je pre mňa absolútne normalne a prirodzene nechodiť po svete ako šmudla. Alebo to je nejaká pomýlená mierka, že len zanedbaná žena má ťažký život?
A po stýkrát tu píšem, že neodsudzujem ženy, ktoré majú ťažký život. Ale tu je naozaj škoda niečo písať. Rozumiem, že tu ostanem ako ta najhoršia povrchná krava, len pre to, že je pre mňa naozaj dôležité vyzerať a cítiť sa dobre, aj napriek tiez nie ľahkému osudu. Čo už.

dadis
20. sep 2023

@aurora33 A ty kolko takych smudiel stretavas vo svojom zivote? Ja nula. Obcas stretnem nejakeho bezdomovca alebo starsieho cioveka, ze vidiet, ze hygiena zandbana...ale mlade zeny??? halooooo?? kde???

aurora33
20. sep 2023

@dadis pracujem s ľuďmi čiže každý deň minimálne jednu. Stačí?

fantaghiro21
20. sep 2023

@aurora33 keby to ostalo len o tom subjektivnom opise ktory si teraz opisala a opisala len seba,je to uplne v poriadku.Nikde nepisem,ze zeny,rodiny, ktore si preziju a prezivaju s tazkostami,maju tazsi ,narocny zivot,maju chodit ako smudly(to nechodime ani my,ani moje deti,ani ja,ani manzel).pisem o nasmerovani rozmyslania ,nezapodievat sa nad inymi,neznizovat inych ,ich fyzicky ci mentalny prejav,postoj a podobne.Lebo clovek,ktory sa preluskava zivotom ,podla mna nema potrebu aj druhym skodit ,kritizovat, lebo najde pochopenie,v resp nezapodieva sa nezmyselnymi ,povrchnymi myslienkami .To znamena, ze vie selektovat myslienky,nema pre spinavosti akesi miesto,nenapadne ho nieco taketo riesit ....

Zial,vyssie vsak tvoje komentare boli plne oplzlosti,kritizovania.A toto ja nechapem.
Mozno som ina, a predsa nie kazdy bude taky ako ja 🙂 Mozno je to tym,ze sa denne stretavam s chorymi ,trpiacimi a je pre mna nie len povinnost,ale aj automaticke neznizovat ludi na zaklade fyzickeho,mentalneho,nabozenskeho,politickeho ,cuchoveho ,vizualneho ci ineho rozdielu...

Autorka podla mna,ak stretla nejaku zenu/matku s mastnou hlavou,videla ju raz v zivote a nikdy viac ju uz nevidela.Z prveho dojmu usudila ze je chudera ,humusacka,ktora o seba nedba ,chodi cely zivot usmudlana,bez hygienickych navykov....

Autorka ma kila na vyse po porode ,podla jej logiky,ak by som ju stretla v meste ,s deckom ci bez,tiez by som ju mohla odsudit ze je tucna zena ,ktora sa preziera ,nedba o svoj vzhlad ,o svoje telo,pristupuje k nemu nezdravo ,upustila sa ,ako moze vobec vydrzat v takom tele atd atd....
(Ako som pisala vyssie ja po 3 porode som bola na nizsej vahy)
Mala vsak argument "je tesne po porode"
Mozno aj ta dotycna nestastnica bola"tesne pred sprchou" a o par hodin z nej bola nahodena kocka,ktora si vyrazila mozno na rande so svojim manzelom,kdezto autorka si len s umytou hlavou ,unudena vybijala nudu na MK a jej nezmyselnych kritizovaniach inych......

dadis
20. sep 2023

@aurora33 Malo ludi nepracuje s ludmi 🤷‍♀️

heln
20. sep 2023

@aurora33 ty si proste ides svoje, pani dokonala, ktora za kazdych okolnosti dokaze dbat o svoj vzhlad, ale nedokazes pochopit, ze mozno ina zena to tak nepreziva a nie je pre nu priorita mat umyte vlasy.
zeny vy nechapete, ze ta zena z ihriska, len mozno proste nestihla si tie vlasy umyt, lebo sa zdrzala dlhsie rano na zachode a susenie jej trva dlhsie ako 15 minut, a mozno cely cas na tom ihrisku rozmysla nad tym ako si umyje vlasy ked pride domov a to neznamena, ze je leniva, alebo zanedbana smudla.