icon

Zanedbané ženy - matky na materskej

15. sep 2023

V poslednej dobe si dosť všímam zanedbané ženy - matky na materskej. Niektoré akoby rovno z postele išli s dieťaťom von. Neupravené, strapaté, mastné vlasy, špinavé oblečenie. Nevravim, že ja som ako z katalógu. Mam aj kilá navyše ale aspoň si umyjem vlasy, pripadne si dám suchý šampón a trocha sa primalujem, nech po ťažšej noci vyzerám aspoň trošku zdravo. Čisté oblečenie je základ. Ale niektoré naozaj… fakt musia chodiť s mastnou hlavou v drdole (áno vidno to) a v špinavom oblečení? Toto je základ, nevravim že musia tie ženy chodiť vymaľované, ale dobre, keď už si pri malom dieťati nestihnem umyť vlasy, tak si aspoň kúpim suchý šampón a dám si čisté oblečenie a antiperspirant… ešte že niektoré majú najnovšie modely kocikov, ktoré pod 1000€ nejdu.
Niektoré určite poviete že som povrchná, budete argumentovať tým, že oni sa venujú veľa deťom, ale naozaj…. Uznajte veď umyť si vlasy/dať si suchý šampón a trocha sa upraviť je otázka možno 10tich minút… 🙄

heln
20. sep 2023

autorka, bavime sa tu na 14 stranach o mastnych vlasoch, co je pre mna uplna banalita ci ma alebo nema niekto cudzi vonku masne vlasy.
ano, aj ja som si raz vsimla v aurobuse zenu, starsiu, ktora mala ale fest totalne mastnne vlasy, ale tato tema pre mna skoncila vystupenim z autobusu a nepotrebovala som kvoli toho zacinat diskusiu na mk.

autorka a kto ti dal pravo sudit ine zeny ci su lenive, alebo nie, a na zaklade coho? nic o tych druhych zenach nevies.

aurora33
20. sep 2023

@heln
@dadis
@fantaghiro21 v poriadku ženy, idem si ja žiť ďalej svoj dokonalý a povrchný život. Vy sa skúste naučiť citat s porozumením. Vôbec tu nejde o mastné vlasy preboha. Kopnete tu do autorky aj do mňa, tvárite sa ake ste chápavé obhajujete tu lenivosť a keď vám niekto argumentuje tak kopete ešte viac. Choré

etavava
20. sep 2023

strasne ste ma pobavili... bravo 👏👏 ja som presne ta s mastnymi vlasmi a mnohokrat zaspinena na ihrisku 🤣🤣

len doplnim, ze ak si umyjem vlasy vecer su mastne rano, ak si ich umyjem rano je otazka hodin kedy budu zas mastne nakolko sa pri babatku a 3r dietati nezastavim a suchy sampon sice existuje ale bud ma svrbi z neho hlava alebo mi spravi helmu tiez po par hodinach... takze radsej budem vonku za lenivu smudlu nez travit cas zbytocnym umyvanim hlavy 3xdenne len pre dobry pocit niekoho ineho...

muz v praci, rodina stovky kilometrov ďaleko, ale deti su umyte, najedene, byt povysavany niekolkokrat denne kedze mame psy, navarene mam, perie sa alebo susi a riady sa priebezne tiez umyju... a to ze som za "bezdaka" mi vobec nevadi kedze na ihrisku je 100% sanca ze sa zasvinim nevidim dovod si davat "lepsie" oblecenie a len trpnut kedy budem zas za tu lenivu a zanedbanu som leniva a zanedbana rovno ako vykrocim z domu 🤣🤣🤣🤣

pozdravujem damy 👋👋👋

fantaghiro21
20. sep 2023

@aurora33 ak som do teba kopala,prepac.snazim sa jednat citlivo a argumentovat podla tvojich reakcii.lenivost tu nikto neobhajuje (aspon nemam ten pocit) .minimalne som sa ja snazila poukazat ,ze prvy dojem je niekedy klamlivy .

Preco mas istotu,ze su zeny lenive nebodaj ta zena,ktoru tu autorka opisovala?co ak to nie je pravda
A keby aj .Mozno sa jej raz nechcelo ,to neznamena ze je humusak a pravidelne tak chodi ,pravidelne sa zanedbava.Podla mna dost silne obvinenia.Ty si nikdy nebola v zivote leniva???v akejkolvek podobe,situacii?

Mne sa taaaak niekedy nechcelo navarit obed/veceru, a dohodli sme sa s manzelom ze si objedname a ulahcime situaciu.
To neznamena,ze cely zivot nevarim ,sme odkazani na fast foody,a doma mam hladne krky.
Kolkokrat sa mi rano o 4tej nechce vstavat do roboty, najradsej by som este spala.ale to neznamena ze lezim doma ,nezarabam a kvoli lenivosti pridem o pracu...

Neverim tej prehnanej nafukanosti ,ze sa ta lenivost absolutne netyka....

ema22270
20. sep 2023

@etavava no presne, niekto nechape, ze su aj zeny, co maju mastne vlasy po jednom dni, alebo po par hodinach a mne napriklad trva aj hodinu to umyvanie vlasov, mam ich dost dlhe a kym ich poumyvam, rozcesem, vyfukam strasne to trva. Aj kadernicka mi hovori, ze sa mi nedaju vyfukat, trva to aj 25min kym ich mam suche 🙈. Takze tie, co tu urazaju matky, s mastnymi vlasmi, by sa mali zamysliet, preco ich maju asi mastne, nie preto, ze su humusacky lenive, ale nie vsetci mame stastie na suchsie vlasy. A tiez ma svrbi hlava zo sucheho samponu a mam aj lupiny z neho, ale pouzivam ho, ked je potrebne... z nutnosti.

kittykat22
20. sep 2023

na mna nemozem povedat ani makke f pretoze sme mali problemoveho syna :D takze co sa tyka mna, mozes len smutne pozerat 🙂 a kritiku si strcit do vrecka.
Ale to co pises, nema nic spolocne s inymi zenami - ta nenavist ide od teba a problem je v tebe. Tie zeny ti nic nespravili, nic ti nepovedali a nemaju o teba zaujem.

0silvia0
20. sep 2023

bolo tu častokrát spomínané v súvislosti s mastnými ťažkými, hustými nepoddajnými vlasmi, že ich umývate, fénujete, žehlíte hodinu. Pridávam len taký trik. Tiež mám husté vlasy, hoci malé deti nemám, čas by aj bol, ale mám nevyžehliteľné hrubé vlasy.
Večer umyjem, dám koncidionér a vlhké vlasy nečešem, nerozčesávam, len ich prstami natočím na opasok. Ešte sa v tom aj dobre spí. Do rána mám vlny ako od kaderníčky. Odkedy vlasy nerozčesávam ich vôbec nemám mastné, vlny ich nadľahčia, čiže nie sú prilepené na hlave a nemastia sa. Pridávam video od dievčiny, ktorá je tiež na modrom koni pre inšpiráciu. Kto vyskúša, ušetrí hodinu s fénovaním, rozčesávaním, žehlením a inými procedúrami:

https://www.youtube.com/watch?v=zXW8XWWZi3s
aurora33
20. sep 2023

@fantaghiro21 pisala som niekde, že mám navarené denno denne? Kebyže čítaš všetko čo píšem, tak vieš že sa občas stravujeme v reštaurácii, alebo si objednáme, alebo navarí manžel. Kde odkial si nabrala, že som nikdy nebola lenivá? Vidis, zase si domýšľas a píšeš čo som nikdy nenapisala. Potom to tu tak vyzerá.
Ta posledná veta akože wtf. Hráš sa tu na chrumkavu ako ku každej pristupujes citlivo a každú ženu treba chápať a na mňa tu vytahujes také veci že koniec.
Áno ani mne sa casto nechce vstávať do prace a vstanem. A? Mám teraz čakať ovácie alebo co? Už sa troska spamätaj a prestan si vymýšľať a domýšľať.

fantaghiro21
20. sep 2023

@aurora33 pisala som niekde na teba o vareni?a ake veci na teba vytahujem,ze je koniec?

"Vidis, zase si domýšľas a píšeš čo som nikdy nenapisala. Potom to tu tak vyzerá."citujem tvoje slova

Ono je skor problem,ze z velkej casti obhajujem dotycnu ,ktora je tu kritizovana.No ty si beries nejakym sposobom vsetko na seba ,aj ked neviem co konkretne by ti tak zapasovalo ,z coho si tak rozhodena.

Co na teba vyhadzujem? Spytala som sa ,ci si nikdy nebola leniva.To je jedina otazka na teba ,na tvoju osobu .ostatne je o dovodoch ,preco mozno zeny nie su tiptop stale....

Teraz na teba vytiahnem druhu vec.
Vsimla som si,ze komunikacia s tebou a s inymi clenkami je velmi tazkopadna,kazdu obvinujes o tom,ze prekruca ,vymysla,domysla,pritom nejaiym sposobom tvoje reakcie su neprimerane ,prekrutene ,pri ktorvyh sa clovek zamysli,ako si k takej blbosti z reakcii prisla.....

Neviem potom,na ktorej strane je to prekrucanie,ked problem s komubikaciou je prave na tvojej strane....

joannita
20. sep 2023

@aurora33 odpadavam. Ved TY si prave ta, ktora si domysla, prekruca, vytrhava z kontextu a necita 🤦‍♀️ stale ti to tu piseme dokola ale ty si ako pokazeny gramofon

aurora33
20. sep 2023

@fantaghiro21 ako moze byt problém s komunikáciou na mojej strane?
Tak ako ty tu obhajuješ nejaku ženu, ktorú si ani nevidela, tak ja píšem zo svojej skúsenosti. Áno, ani mne sa niekedy nechce, ako to mám s varením som nirmalne odpovedala. Nikdy som tu zo seba nerobila pani dokonalú (ako ma tu posmešne nazvala nejaká iná žena).
Len som poukázala na to, že existujú aj skutočne lenivé ženy. To je všetko. A ano poznám také aj osobne. A nie, nemaju choré deti, zlých mužov a podobne. A rovnako som aj napísala, že poznám osobne ženu, ktorá má skutočne ťažký život a nevyzerá tak. Ano hej znova povrchne riešim výzor, idem sa radšej hanbiť do kúta.

aurora33
20. sep 2023

@joannita podobne.

fantaghiro21
20. sep 2023

@aurora33
Pytala som sa,co som na teba vytahovala a uviedla ,ze je celkom s tebou tazkopadna komunikacia .cakala som z tvojej strany aspon menovanie toho,coho som sa ta dotkla,ked tvrdis ze nieco na teba vytajujem

Tvoja odpoved:
" ako moze byt problém s komunikáciou na mojej strane?Tak ako ty tu obhajuješ nejaku ženu, ktorú si ani nevidela, tak ja píšem zo svojej skúsenosti. Áno, ani mne sa niekedy nechce, ako to mám s varením som nirmalne odpovedala......atd

Tak pisem o tebe,vytahujem na teba nieco,alebo si priznala ,ze obhajujem len tu zenu a v konecmom dosledku na teba som nic nevytahovala...?

Takze reakcia na moj komentar,na moju otazku je zase tocenie o inom .Akoby sa zasekol pisaci stroj,pocitac a preskocil zo strany 32 na stranu 47..vyjadrovanie ako p.kapitam Danko..(To mi prosim prepac,alrle inak to prirovnat neviem)

Aky je rozdiel medzi lenivou a skutocne lenivou osobou?
"Tak ako ty kritizujes nejaku ženu, ktorú si ani nevidela, tak ja píšem zo svojej skúsenosti." + snazim sa nabadst na iny pohlad na tu zenu...

Moze byt ta zena leniva,aj skutocne leniva,aj neskutocne leniva.Nech je kadejaka.to vsak neznamena,ze ma pravo byt dehonestovana....

fantaghiro21
20. sep 2023

@joannita no ,akosi sa zacinam pri jej vyjadrovani stracat .akoby som na jabloni oberala hrusky....

aurora33
20. sep 2023

@fantaghiro21 popravde, ja sa stracam v tom, čo píšeš ty. Mega dlhé príspevky a dokopy o ničom. Mozes si ďalej obhajovať ostatné ženy a pisat xy príklad čo asi prečo tak vyzerajú. Ja som tu nikoho nedehonestovala, len som súhlasila, že ano niektoré zrejme môžu byt lenivé a za tým si stojim. Aj keď tu napíšeš ďalších 10 mega dlhých komentárov o ničom tak svoj názor nezmením. Dovidenia

fantaghiro21
20. sep 2023

@aurora33 tak su moje prispevky dokopy onicom,alebo ti nakladam🤣🤣🤣 nevylucuje ss to trosku.?

joannita
20. sep 2023

@fantaghiro21 a ja som celu dobu rozmyslala, koho mi pripomina.... Kapitan Danko 👌 😂

joannita
20. sep 2023

@aurora33 prave naopak,
@fantaghiro21 pise VELMI k veci, konfrontuje ta s konkretnymi nezmyslami co pises a ty odovedas cez nejaky podivny tranlater ktoremu nikto nerozumie

aurora33
20. sep 2023

@joannita jasne Ved ty tu budeš každému pritakávať, kto bude pisat proti mne, však ☺️ tak si tu môžete spolu pisat ake ste úžasne.

joannita
20. sep 2023

@aurora33 paneboze

lienka.7
20. sep 2023

@aurora33 každá sme nejaká, uz to nerieš 😁 btw, akurát som si umyla ja vlasy, lebo idem po malu do skolky 😊

aurora33
20. sep 2023

@lienka.7 Neviem či to bolo myslené ironicky, alebo nie, už naozaj neviem čo si mám myslieť, keď sa tu do mňa pustili tie dve 😅. Ale máš pravdu už to nejdem riešiť, snažila som sa trošku zastať sa autorky a podať aj iný pohľad na túto tému. Ja zase čakám kedy prídu deti zo skoly a ideme na ihrisko, ja s umytymi vlasmi 😅😅

lienka.7
20. sep 2023

@aurora33 doplním, nebolo to myslene ironicky 😉
Len ze proste každá mame iné priority.

aurora33
20. sep 2023

@lienka.7 absolútne súhlasím.

karolinakr
20. sep 2023

načo sa tu vsetci rozhorčujú a nadavaju - nedajte si mastny drdol a problém vyriešený 🙂
15 stran diskusie na nič

dada558
20. sep 2023

Matka nie je dokonalá bytosť. Matka môže byť unavená, môže mať všetkého plné zuby, môže byť smutná, vyčerpaná. Môže urobiť veľa chýb. Má, ale jednu vlastnosť: Nevzdáva sa!!! Pre svoje deti sa nikdy nevzdáva. Takže, matka môže byť neučesaná, môže mať mastné vlasy a podobne. Neviem, čo si týmto svojím príspevkom, chcela docieliť. Ži a nechaj žiť. Každý by sa mal pozrieť na seba a nie riešiť druhých.

tiezjedna
20. sep 2023

@minenkak ak ti to ani svieži pocit neprinieslo, tak no comment… skus sa spýtať svojho okolia, možno sa aspoň jeden úprimný najde 👍

katkami123
21. sep 2023

Necitala som všetko, neviem do ktorej kategórie tu patrím ja, ale ja zas chodím s mokrými vlasmi…Nemám čas to fenovat, su dlhé po pás, husté, naštastie úplne rovné, takze nemusím žehliť. Samozrejme, cez zimu nie, ale pokým je vonku prijateľná teplota - do tých 20 stupňov a viac, tak chodím tak. Vezmem hrebeň, gumku a keď mi vonku úplne uschnú, prečešem a dám do gumky.

scila
21. sep 2023

Cha a teraz mám vďaka tejto stupídnej diskusii mastné vlasi - lebo ťažko inšpirovaná všetkými tými tu zmienenými procedúrami, som sa večer rozhodla okrem šampónu použiť aj balzam, doteraz stojaci len tak na poličke, a ráno som sa zobudila s MASTNÝMI vlasmi. Aj keď boli večer umyté. Tak diky. A keďže mám vlasi do pol chrbta, tak v robote ich mám v drdole - dnes v mastnom aj keď som si ich včera umyla. Ktovie koľko "dokonalých" žien dnes nado mnou ohŕňalo nos. A to ešte musím ísť do školy aj do škôlky 😂😂😂

number19
21. sep 2023

@scila Bud mas divny balzam,
alebo bol zmyvatelny (nema sa nanasat na korienky vlasov a na vlasoch ponechat) a ty si si dostatocne neprecitala navod na pouzivanie.

@aurora33 Uz to nechaj tak...nema to vyznam. Ked sa chce niekto skryvat za "povrchnostou" len preto aby nemusel dodrziavat zakladne hygienicke navyky...tak my s tym nic nespravime.
Dufam, ze maju niektori chlapi radi aj "naturalne" divozienky.