Zanedbané ženy - matky na materskej
V poslednej dobe si dosť všímam zanedbané ženy - matky na materskej. Niektoré akoby rovno z postele išli s dieťaťom von. Neupravené, strapaté, mastné vlasy, špinavé oblečenie. Nevravim, že ja som ako z katalógu. Mam aj kilá navyše ale aspoň si umyjem vlasy, pripadne si dám suchý šampón a trocha sa primalujem, nech po ťažšej noci vyzerám aspoň trošku zdravo. Čisté oblečenie je základ. Ale niektoré naozaj… fakt musia chodiť s mastnou hlavou v drdole (áno vidno to) a v špinavom oblečení? Toto je základ, nevravim že musia tie ženy chodiť vymaľované, ale dobre, keď už si pri malom dieťati nestihnem umyť vlasy, tak si aspoň kúpim suchý šampón a dám si čisté oblečenie a antiperspirant… ešte že niektoré majú najnovšie modely kocikov, ktoré pod 1000€ nejdu.
Niektoré určite poviete že som povrchná, budete argumentovať tým, že oni sa venujú veľa deťom, ale naozaj…. Uznajte veď umyť si vlasy/dať si suchý šampón a trocha sa upraviť je otázka možno 10tich minút… 🙄
Ja by som len poradila, priamo ich oslov a povedz im to! Neviem kto by z tej debaty vyšiel horšie...
Autorka ja s tebou suhlasim a nechapem to… hlavne ze kde sa podela zenskost a elegancia.. co vidim zeny tak to furt botasky, rifle a tricko… A na mna zazeraju divne ak mam saty , opatky, ako keby som bola nenormalna. A v lete vidno najviac tie zlté plesnive nechty v otvorenych topankach 😳
..definuj "zakydaná".. že vykydajú na seba tanier a také sa prechádzajú po meste?😃🙄
Naozaj máš taký pocit? Lebo napríklad ja vyzerám lepšie ako pred pôrodmi, vždy sa snažím štýlovo obliecť, manikúra, pedikúra, obočie, make up je samozrejmosť a keď idem medzi ľudí tak len otváram ústa aké mamičky stretávam. Krásne oblečené, udržiavané, hoci aj s kilami navyše, ktoré ale vedia nosiť, s pekným líčením, alebo účesom. Asi žijem v inom prostredí, alebo chodím na iné miesta ako ty.
@reddflowerlife Presne!
Čo si ma dnes videla? 🤣 tri dni som neumyvala vlasy, dnes som ani nečesala, len ako ráno vstala, dala gumičku, umyla zuby, tvár, dala sprej pod pazuchu 😃 tričko som prezliekla, lebo dcéra ma ovracala. Keby nie, tak možno idem v tom, v ktorom som ráno robila chlieb vo vajci. 😃
A vieš čo ti poviem? Nie som zanedbaná, ani sa tak necítim a ani ma tak nevnímajú ľudia naokolo, lebo odkedy mám deti, nepovažujem za dôležité v čom vyjdem na ihrisko, či do obchodu. Ale to, čo zo mňa vyžaruje. Ešte sa mi nestalo, aby mi niekto povedal, že vyzerám strašne, naopak, vraj pri deťoch ešte viac žiarim a mladnem.
Čo sa ty staráš do druhých 🤦♀️ musíš mať doma veľké problémy keď si tak nedocenená Ah jaj
No boze, tak mozno ta matka je hore od 4, dieta ma koliky uz niekolko dni, ona poriadne nespala polroka a umyte vlasy su to posledne, co ju trapi.
Tiez som kedysi bola taka povechna a nechapala, ako moze mat zena doma muza a chodit pred nim neupravena.. teraz som rada, ze mam muza, ktoremu je uplne fuk ci som doma vyobliekana a mam sviatocny makeup, alebo beham vo vytahanom tricku, nenamalovana a s drdolom 😁
Autorka, ludia maju aj ine problemy v zivote ako su mastne vlasy.
Ja vozim rano deti v aute v zupane, pod tym pyzamo, neucesana, ako vstanem, mame to do skoly cca 3 minuty, rychlo sa vraciam naspat do postele k najmladsiemu kym je este muz doma, ked parkujem do dvora, este vyjdem na ulicu vybrat schranku v takomto stave a vyzore. Vlastne sa divím ze o mne este nebola téma "preco vyliezate von z domu ako socky". Mam na háku. A parkrat po viroze som bola nutena ist do obchodu, s vyzorom ako po smrti. Ale teba by asi porazilo. Radsej zhynut od hladu, ako ist do obchodu pre jedlo s neumytou hlavou, ze
Ja sa hlasim, ja som ta s mastnymi vlasmi 😊 inak myslim, ze postava po dvoch detoch fajn, vysoka, vlasy mam pekne dlhe - ale ked si nedam spraviť melir po 3m, tak koniec sveta. Suchy sampon pouzivam, aj sa malujem, aj sa holim 😁😁😁 ale ano obcas tie mastne vlasy vidno. Nie vzdy mam energiu si ich umyvat, lebo s fenovanim je to tak 30-40 min. Neschnu mi rychlo, je to dost babracka. V spinavom obleceni nechodim ✌️
boli casy, kedy som naozaj tych 10 minut na umytie vlasov nemala - spanok bol prednejsi.
riesis blbosti, mne napriklad daleko viac vadia nevychovane decka - aj dnes, boli sme na vylete a vedla rodinka so skolkarom - tak drze a arogantne decko som hadam este nevidela. Nadaval matke a ta iba - Sebinko milacik nerozpravaj skaredo. A decko nadavky stvrtej cenovej a miesto pustis ma prosim si sadnut? zadrelo iba Uhni!!!! a ako matka, otec, tak aj babka ---- uhli a este Sebinko paci sa, sadkaj si.
toto je daleko horsia vec, ako to, ze si matky neumyvaju vlasy a spravia si drdol.
Treba 30. Voliť silný štát bez mastných drdolov
Niekto mozno nechape preco ty si neupravis stravu a nevenujes par minut casu cviceniu. Prosto ta zena ma ma mozno x inych povinnosti o kt nic nevies a prosto si tie vlasy umyje neskor. A chce vyuzit trochu casu co ma a ide sa vyvetrat s detmi von aj mastnymi vlasmi. Ja mam napr ztp syna, nevidiet to na nom, a mal obdobia ze nebol par mesiacov von. Tak ked sa obliekol ze konecne chce ist rychlo som zopla vlasy a isla ako som bola aby si to nerozmyslel. A bolo mi jedno ze je vonku 40 stupnov a syn ma pyzamovy vrch a pogumovane gate do dazda. Nevies neries..
Vieš, raz povedal M.Lasica,ze vždy vyzerá, akoby prišiel osobným vlakom. 🚂🚃 Ja som ten vtip pochopila hneď, niekto ho nepochopí nikdy.
Skratka sú ľudia, ktori nevyzerajú dobre,( rýchlo zostarnu, vypadajú im vlasy do 30.tky...to aj ženám a to je koniec.❌) Na niekom jednoducho prachy nie sú vidieť a vždy vyzerá "lacno". V tvojom prípade mladých matiek môže ísť aj o osobky ekobioraw... Šampón na hlavu raz za týždeň. Niektoré tu planétu fakt setria🙃
autorka, nech sa paci, nabuduce, ked taku maminu uvidis, povedz jej to, ci to je taky problem si dat ciste oblecenie a umyt si hlavu .... tuto sa darmo hras na hrdinku 🙂
Pre pana krala, mam 4 deti a ked nevladzem, nestihnem vecer tie vlasy umyt, tak ich zacesem do toho copu, do stipca a idem na to ihrisko. Ci kvoli tomu budem s malym sediet doma? A malovat sa? Cim menej, tym mam lepsiu plet, fakt nevidim dovod sa kechlit, ked idem na to ihrisko, ci narychlo do obchodu, aby som stihla navarit obed. No aby sa z toho ine zeny, co maju potrebu hodnotit, neposkladali do kocky nahodou 😅. Mam v pazi 🤗🤪.
Ja s tebou suhlasim na 200 %... inak to nehodlam komentovat.
Tak niekedy je na výber medzi umytím vlasov a 20 minutami spánku 😂
A daky prášok do vlasov 🤔 možno ostatnym ako mne ani nenapadlo ešte vyskúšať
A mozno ta pani, ktoru sudis, uz ma odcvicene a navareny zdravy obed. A namalovat sa nestihla. Ty si sa namalovala, no...🤷♀️. Co je lepsie?
Nie nie som barbina s mastnou hlavou ako pišeš,určite si vlasy častejšie umyvam ako ty!!no ach tie kila zdvihni črevo a schudni!!ja mam dve deti a kila navyše mi nezostali dokazala som sa dostať na pôvodnu vahu,je mi luto tvojich deti žial😭😭
A že ty si tá istá čo tu riešila minule že ako môžu matky obliekať deti do lacných značiek 😅😅😅😅
Ja som rada keď môžem ísť bez malej na záchod a to sa stáva fakt malo kedy. Je hyperaktívna furt potrebuje pozornost a keď sa mi s nou aj podarí ísť von tak len v šľapajach alebo ak by s ňou niekto bol tak by som si aj tenisky dala ale inak to nejde. Myslím ze každý ma právo vyzerať ako chce alebo ako mi to čas a deti dovolia. Dám si čisté veci zoberiem malú na ruky a v momente ma ogrca príklad. Niektoré mamičky aj keď sa dajú do čistého tak stačí sekunda a dieťa ich zašpiní. Nie každému suchý šampón pomôže aj keď mňa sa toto netýka lebo ja nemám mastné vlasy a myslím ze nie každý sa musí a ma potrebu maľovať. Ženu nerobí krásnu to ze sa namaľuje, prirodzená krása je veľa krát odost lepšia a pri deťoch je maľovanie umenie. Nie každý má poslušne dieťa co je ticho a ani sa pomaly nepohne. Keď sa niekomu nepáčim tak nech sa nepozerá
to su vazne problemy, ked ta toto trapi....

Tak ja si zase myslím, že mať čisté oblečenie a spodné prádlo, umyté zuby a tvár, učesane vlasy je jednoducho základ hygieny, ktorý by mal byť samozrejmosťou. 🤷♀️

autorka, ja si tiež všimnem hocičo, ale neriešim, lebo nikto nemáme právo súdiť a nikto nevieme, či sa za mastnou hlavou neskrýva bolesť, depresia, náročné dieťaťko alebo prosto len horší deň. Ja si tiež myslím, že mnohé ženy na seba kašlú. A áno, pokojne ma tu zhejtujte, že kritizujem. Je to tak a vidím to. V oblečení, na vlasoch, v líčení, postave...a koľké to skrývajú za sebalásku, lebo veď mám sa rada a nemusím pre seba nič robiť, stačí, že proste len existujem...Ja to neuznávam a to rozhodne nie som dokonalá a ani v živote nebudem. Ale žena by sa o seba starať v rámci svojich možností mala a to je aj môj názor. Každopádne, dnes je už doba iná, celkovo keď si všimneš oveľa menší dôraz sa kladie na fyzickú krásu, koľko žien nepoužíva make up, v živote nemali vysoké opätky, majú možno 2 šaty v skrini a móda im nič nehovorí...proste pre niekoho sú priority inde a nemá vôbec takéto nastavenie, že by si všimol niekoho mastné vlasy či outfit