icon

Zanedbané ženy - matky na materskej

15. sep 2023

V poslednej dobe si dosť všímam zanedbané ženy - matky na materskej. Niektoré akoby rovno z postele išli s dieťaťom von. Neupravené, strapaté, mastné vlasy, špinavé oblečenie. Nevravim, že ja som ako z katalógu. Mam aj kilá navyše ale aspoň si umyjem vlasy, pripadne si dám suchý šampón a trocha sa primalujem, nech po ťažšej noci vyzerám aspoň trošku zdravo. Čisté oblečenie je základ. Ale niektoré naozaj… fakt musia chodiť s mastnou hlavou v drdole (áno vidno to) a v špinavom oblečení? Toto je základ, nevravim že musia tie ženy chodiť vymaľované, ale dobre, keď už si pri malom dieťati nestihnem umyť vlasy, tak si aspoň kúpim suchý šampón a dám si čisté oblečenie a antiperspirant… ešte že niektoré majú najnovšie modely kocikov, ktoré pod 1000€ nejdu.
Niektoré určite poviete že som povrchná, budete argumentovať tým, že oni sa venujú veľa deťom, ale naozaj…. Uznajte veď umyť si vlasy/dať si suchý šampón a trocha sa upraviť je otázka možno 10tich minút… 🙄

zuzanka.zuzu
15. sep 2023

@reddflowerlife neboj, nikto po tebe nepozerá, nemusíš si namýšľať, pani elegantná 😀 ježiši toto bol aký samoľúby komentár 😀

marianarem
15. sep 2023

Ja sa v podstate tiez menej staram o vlasy odkedy mam maleho a nosim ich vacsinou zviazane, lebo mi pri malom nejako zavadzaju a tiez ho dost pokusaju. No a tie vlasy tymto zanedbanim nabrali na kvalite 🙂 Zrazu nemam vysusene a dolamane konceky, mam ich dlhsie a krajsie, ked je nejaka prilezitost a vybalim ich, tak si to kazdy vsimne, ake su dobre 🙂

prunee
15. sep 2023

Skus si naopak vsimat to, co sa ti paci a budes urcite spokojnejsia s tymto svetom 😉

0silvia0
15. sep 2023

@reddflowerlife ja sa hlasim k tym riflovym a botaskovym. Chodim 4 km peso do prace a v lodickach by ma nohy boleli. Podpatky nenosim, mam artrozu (celkom to niekedy boli, hlavne chodidla v opatkovej obuvi) , staci taketo vysvetlenie? 😉
Ale vlasy mam vzdy upravene, ruz, riasenku, ceruzku a tiene mam za kazdeho pocasia😳

mable123
15. sep 2023

Ked nevies ako ostatne zeny ziju tak nesud. Nechapem ako Ta moze trapit taka kktina mas malo prace na dennom rezime ?

yvankamala
15. sep 2023

By si neverila,čo by niektoré matky dali za 10 minút času pre seba ori náročnom dietati...

julish
15. sep 2023

Možno si nikdy nemala deti, ktoré sa budili každú polhodinu a posledné, čo ta s pískaním v ušiach a závratmi zaujimalo, bolo to, ako vyzeras

rachelkk
15. sep 2023

Mne je napríklad úplne jedno ako to majú iné ženy . Ja som od malička videla ,že moja mamka vstane o hodinu skôr aby sa nalicila , vlasy ucesala aby sa obliekla , proste vždy bola upravená aj pri troch deťoch . A ja to mám tak tiež nehovorim že vždy ale mam to rada proste .

kristina2412
15. sep 2023

S takouto podľa opisu autorky "neupravenou" dámou som sa stretávala na pieskovisku, chodila so synom . Stále džínsy, tielko, tenisky, riflová bunda , nenalíčená , vlasy v drdole. Raz keď som tak sedela u zubára a listovala ženské časopisy zrazu pozerám a tam ona nafotená asi na troch dvojstranách v jesenných outfitoch. A bola to teda riadna kočka. Takže veci nie sú vždy také, ako vyzerajú , možno si tie ženy skrátka len dali detox od líčidiel a nepohodlného oblečenia. K vlasom sa vyjadriť neviem keďže ja si ich umývam každý deň hoc by sa to nemalo a nikdy som ich mastné nemala. Ale teda viem si predstaviť že keď má žena vlasy po pás , alebo ich má husté zrejme to až taká sranda nieje umývať si ich často.

lilizzachy
15. sep 2023

Tak niekto má tých ťažších noci za sebou viac, a decko mu spi možno len v kočíku tak tej matke je úplne u prdele čo si kto o nej myslí, je šťastná že dieťa zaspalo a má trochu pokoj...a možno preto si nestíha umyť vlasy lebo spi len v Tom kočíku....keď tá to tak zaujíma nabudúce sa nejakej opýtaj a povie ti...a možno to pochopíš...bože nechápem takéto primitívne rozmýšľanie...každý nech sa stará o seba....ja som cez materskú tiež niekedy bola rada že ledva žijem...mastné vlasy bolo to posledné čo má zaujímalo ...a keď idem s deckom von okolo bloku nebudem sa nejako modit fakt k tomu stačia tepláky....ja skôr ľutujem ženy, ktoré majú tak nízke sebavedomie že nevydu z domu bez make upu ... zrejme máš to šťastie že ti dieťa veľa spí a kde ho položis tam bude....inak by si na nejaké modenie sa nemala cas

sowka
15. sep 2023

Lepšie by sa ti spalo keby všetky chodili dokonale upravené? Bože ľudia mať vaše problémy, skáčem z okna 😀 veď ži a nechaj žiť, nechápem, aký to má vplyv na tvoje bytie, že ma nejaká žena mastné vlasy 😃

simona20201309
15. sep 2023

A ty si odkiaľ pre boha??? Ja mam za každým depku (obrazne, nie doslova) ci som dostatočne nahodena na ihrisko....
Ja mam skôr pocit ze sa z detských ihrisk stáva módna prehliadka. Okolo mňa samé modelky. Mamičky tip top upravené, oblečené, ....
Ja si už ani na záhradu nedovolím vybehnut v teplákoch lebo ešte aj suseda beha po dvore v bielom overale, účes ako od kadernícky... vždy vyzerá akoby práve išli niekomu na svadbu 😅

simona20201309
15. sep 2023

@kristina2412 čo je zlé na dzinsoch a riflovej bunde?

reddflowerlife
15. sep 2023

@zuzanka.zuzu Ale pozeraju… a aj kolegyne, v takom istom veku ako ja - ze naco sa obliekat v bezny den, oni si saty daju len vynimocne.. tak co uz

zuzulka558
15. sep 2023

Asi budem ja povrchna ale u mňa suchý šampón nenájdeš, mne sa to priam hnusí hentak zachrániť mastné vlasy 🤷‍♀️ takže neriešim druhých aj keby neviem aká okolo mňa prejde nezaujíma ma to lebo možno ide z prace a hneď z dieťaťom von až potom do sprchy 🤪 takže ju neodsudzujem a neviem ci na tej materskej je

kristina2412
15. sep 2023

@simona20201309 nič 😃aj ja tak chodím , ale bolo tu niekoľko krát spomenuté že ženy nie sú elegantné. Tak som len chcela priblížiť ,že nie ani táto nebola za elegantnú hviezdu 🙈

dominikamacakova
15. sep 2023

Haló? Ak si ma videla včera ráno v škôlke tak prečo si mi to nepovedala do oči? 😀 Ja zas nechápem tieto matky "hrdinky" , ktoré sú schopné maximálne si umyť hlavu a ísť kydať na modrý koník. Úbohé

triss83
15. sep 2023

Milujem šaty, sukne, vysoké topánky, cez leto veselé sandále, šľapky s kamienkami a inými ozdobami. Neznášam rifle, mikiny a botasky. Skutočne nikdy nevyjdem z domu neupravená. Som žena, starám sa o seba, základný make-up, tiene, špirála a rúž musia byť 😉. Mám už svoj vek, no šiat a vysokých topánok sa nevzdám, napriek kilám navyše. Je to ženské a sexi. A zabudla som na obľúbený parfém a kabelky 😉

chodec15
Odpoveď bola odstránená
dominikamacakova
15. sep 2023

@triss83 prepáč, to je síce pekné, ale napríklad ja mám 2 a 3,5 ročné dieťa. Rada sa obliekam a maľujem, ale niekedy "bohužiaľ" nevyjde ísť upravená z domu. Sú také dni kedy je matka rada, že žije. Ja som navyše s deťmi sama a ver tomu, že by som radšej išla po kanáloch keby sa dalo aby som svojím zanedbaným drdolom, kruhmi pod očami a zadrbanou mikinou nepohrošovala okolie.

zuzulka558
15. sep 2023

@chodec15 co maľuje, moja staršia vsimava keď nám zastavilo auto na prechode ze ci som videla tu veľkú napichanu papulu 🤣 mama horšie ako parky ju mala,, toľko k tej krase

denithestrange1993
15. sep 2023

Vcera to bolo o zlom oblecku deti,dnes o mamach,zajtra dufam ze sa zamysli niekto aj nad oteckami 🙏

ell_mala
Autor odpoveď zmazal
akiana
15. sep 2023

Asi som divna, ale ja ked vidim neupravenu zenu, nepoviem jej ani slovo a absolutne ju neriesim, toboz zakladat o nej diskusie. Ale ked mam blby den ja a prejde okolo mna vystajlovana krasavica, mam ju v hlave nonstop a vie mi to pokazit zvysok dna 🤣

triss83
15. sep 2023

@dominikamacakova tiež mám 2 deti, dom , prácu, zvieratá, záhradu.... tak ako každá mama 😉

dominikamacakova
15. sep 2023

@triss83 ale ja mám asi náročnejšie deti 😜

katka700
15. sep 2023

Možno tie mamky idú von z mastným vlasmi lebo sú environmentálne uvedomele a keď opustia tento svet nechcú po sebe zanechať stovky pixli od sucheho šampónu 😂

triss83
15. sep 2023

@dominikamacakova som takto zvyknutá, chodiť upravená na verejnosti, nevyšla by som z domu neupravená. Veď je to pár minút, make-up, tiene, špirála, rúž. Pre mňa je to každodenná rutina.

0silvia0
15. sep 2023

Kazda to mame inak. Ja zas neznasam parfemy na zenach, mna z toho boli hlava, som smradosenzitivna. Zeny s tymi oblakmi parfumu si neuvedomuju, ze ten ich parfem nevoni kazdemu.
A este neznasam uplne elegantne oblecenie, ja osobne sa v tom citim ako stara matrona. A to uz celkom stara aj som🙈 Sportovo-elegantne oblecenie mi pripada mladistvejsie a citim sa v tom lepsie.
Ja osobne by som nevysla von s drdolom (neznasam vysoko vycesane drdoly), v leginach a vo volnych babikovskych volanikovych satach.
Cize, kazda mame to svoje v com by sme nevysli na ulicu.

dominikamacakova
15. sep 2023

@triss83 ako by povedala moja mama: " Aj tak na teba nie je nikto zvedavý" 😂