Zanedbané ženy - matky na materskej
V poslednej dobe si dosť všímam zanedbané ženy - matky na materskej. Niektoré akoby rovno z postele išli s dieťaťom von. Neupravené, strapaté, mastné vlasy, špinavé oblečenie. Nevravim, že ja som ako z katalógu. Mam aj kilá navyše ale aspoň si umyjem vlasy, pripadne si dám suchý šampón a trocha sa primalujem, nech po ťažšej noci vyzerám aspoň trošku zdravo. Čisté oblečenie je základ. Ale niektoré naozaj… fakt musia chodiť s mastnou hlavou v drdole (áno vidno to) a v špinavom oblečení? Toto je základ, nevravim že musia tie ženy chodiť vymaľované, ale dobre, keď už si pri malom dieťati nestihnem umyť vlasy, tak si aspoň kúpim suchý šampón a dám si čisté oblečenie a antiperspirant… ešte že niektoré majú najnovšie modely kocikov, ktoré pod 1000€ nejdu.
Niektoré určite poviete že som povrchná, budete argumentovať tým, že oni sa venujú veľa deťom, ale naozaj…. Uznajte veď umyť si vlasy/dať si suchý šampón a trocha sa upraviť je otázka možno 10tich minút… 🙄
Ja sa v podstate tiez menej staram o vlasy odkedy mam maleho a nosim ich vacsinou zviazane, lebo mi pri malom nejako zavadzaju a tiez ho dost pokusaju. No a tie vlasy tymto zanedbanim nabrali na kvalite 🙂 Zrazu nemam vysusene a dolamane konceky, mam ich dlhsie a krajsie, ked je nejaka prilezitost a vybalim ich, tak si to kazdy vsimne, ake su dobre 🙂
Skus si naopak vsimat to, co sa ti paci a budes urcite spokojnejsia s tymto svetom 😉
@reddflowerlife ja sa hlasim k tym riflovym a botaskovym. Chodim 4 km peso do prace a v lodickach by ma nohy boleli. Podpatky nenosim, mam artrozu (celkom to niekedy boli, hlavne chodidla v opatkovej obuvi) , staci taketo vysvetlenie? 😉
Ale vlasy mam vzdy upravene, ruz, riasenku, ceruzku a tiene mam za kazdeho pocasia😳
Ked nevies ako ostatne zeny ziju tak nesud. Nechapem ako Ta moze trapit taka kktina mas malo prace na dennom rezime ?
By si neverila,čo by niektoré matky dali za 10 minút času pre seba ori náročnom dietati...
Možno si nikdy nemala deti, ktoré sa budili každú polhodinu a posledné, čo ta s pískaním v ušiach a závratmi zaujimalo, bolo to, ako vyzeras
Mne je napríklad úplne jedno ako to majú iné ženy . Ja som od malička videla ,že moja mamka vstane o hodinu skôr aby sa nalicila , vlasy ucesala aby sa obliekla , proste vždy bola upravená aj pri troch deťoch . A ja to mám tak tiež nehovorim že vždy ale mam to rada proste .
S takouto podľa opisu autorky "neupravenou" dámou som sa stretávala na pieskovisku, chodila so synom . Stále džínsy, tielko, tenisky, riflová bunda , nenalíčená , vlasy v drdole. Raz keď som tak sedela u zubára a listovala ženské časopisy zrazu pozerám a tam ona nafotená asi na troch dvojstranách v jesenných outfitoch. A bola to teda riadna kočka. Takže veci nie sú vždy také, ako vyzerajú , možno si tie ženy skrátka len dali detox od líčidiel a nepohodlného oblečenia. K vlasom sa vyjadriť neviem keďže ja si ich umývam každý deň hoc by sa to nemalo a nikdy som ich mastné nemala. Ale teda viem si predstaviť že keď má žena vlasy po pás , alebo ich má husté zrejme to až taká sranda nieje umývať si ich často.
Tak niekto má tých ťažších noci za sebou viac, a decko mu spi možno len v kočíku tak tej matke je úplne u prdele čo si kto o nej myslí, je šťastná že dieťa zaspalo a má trochu pokoj...a možno preto si nestíha umyť vlasy lebo spi len v Tom kočíku....keď tá to tak zaujíma nabudúce sa nejakej opýtaj a povie ti...a možno to pochopíš...bože nechápem takéto primitívne rozmýšľanie...každý nech sa stará o seba....ja som cez materskú tiež niekedy bola rada že ledva žijem...mastné vlasy bolo to posledné čo má zaujímalo ...a keď idem s deckom von okolo bloku nebudem sa nejako modit fakt k tomu stačia tepláky....ja skôr ľutujem ženy, ktoré majú tak nízke sebavedomie že nevydu z domu bez make upu ... zrejme máš to šťastie že ti dieťa veľa spí a kde ho položis tam bude....inak by si na nejaké modenie sa nemala cas
Lepšie by sa ti spalo keby všetky chodili dokonale upravené? Bože ľudia mať vaše problémy, skáčem z okna 😀 veď ži a nechaj žiť, nechápem, aký to má vplyv na tvoje bytie, že ma nejaká žena mastné vlasy 😃
A ty si odkiaľ pre boha??? Ja mam za každým depku (obrazne, nie doslova) ci som dostatočne nahodena na ihrisko....
Ja mam skôr pocit ze sa z detských ihrisk stáva módna prehliadka. Okolo mňa samé modelky. Mamičky tip top upravené, oblečené, ....
Ja si už ani na záhradu nedovolím vybehnut v teplákoch lebo ešte aj suseda beha po dvore v bielom overale, účes ako od kadernícky... vždy vyzerá akoby práve išli niekomu na svadbu 😅
@kristina2412 čo je zlé na dzinsoch a riflovej bunde?
@zuzanka.zuzu Ale pozeraju… a aj kolegyne, v takom istom veku ako ja - ze naco sa obliekat v bezny den, oni si saty daju len vynimocne.. tak co uz
Asi budem ja povrchna ale u mňa suchý šampón nenájdeš, mne sa to priam hnusí hentak zachrániť mastné vlasy 🤷♀️ takže neriešim druhých aj keby neviem aká okolo mňa prejde nezaujíma ma to lebo možno ide z prace a hneď z dieťaťom von až potom do sprchy 🤪 takže ju neodsudzujem a neviem ci na tej materskej je
@simona20201309 nič 😃aj ja tak chodím , ale bolo tu niekoľko krát spomenuté že ženy nie sú elegantné. Tak som len chcela priblížiť ,že nie ani táto nebola za elegantnú hviezdu 🙈
Haló? Ak si ma videla včera ráno v škôlke tak prečo si mi to nepovedala do oči? 😀 Ja zas nechápem tieto matky "hrdinky" , ktoré sú schopné maximálne si umyť hlavu a ísť kydať na modrý koník. Úbohé
Milujem šaty, sukne, vysoké topánky, cez leto veselé sandále, šľapky s kamienkami a inými ozdobami. Neznášam rifle, mikiny a botasky. Skutočne nikdy nevyjdem z domu neupravená. Som žena, starám sa o seba, základný make-up, tiene, špirála a rúž musia byť 😉. Mám už svoj vek, no šiat a vysokých topánok sa nevzdám, napriek kilám navyše. Je to ženské a sexi. A zabudla som na obľúbený parfém a kabelky 😉
@triss83 prepáč, to je síce pekné, ale napríklad ja mám 2 a 3,5 ročné dieťa. Rada sa obliekam a maľujem, ale niekedy "bohužiaľ" nevyjde ísť upravená z domu. Sú také dni kedy je matka rada, že žije. Ja som navyše s deťmi sama a ver tomu, že by som radšej išla po kanáloch keby sa dalo aby som svojím zanedbaným drdolom, kruhmi pod očami a zadrbanou mikinou nepohrošovala okolie.
@chodec15 co maľuje, moja staršia vsimava keď nám zastavilo auto na prechode ze ci som videla tu veľkú napichanu papulu 🤣 mama horšie ako parky ju mala,, toľko k tej krase
Vcera to bolo o zlom oblecku deti,dnes o mamach,zajtra dufam ze sa zamysli niekto aj nad oteckami 🙏
Asi som divna, ale ja ked vidim neupravenu zenu, nepoviem jej ani slovo a absolutne ju neriesim, toboz zakladat o nej diskusie. Ale ked mam blby den ja a prejde okolo mna vystajlovana krasavica, mam ju v hlave nonstop a vie mi to pokazit zvysok dna 🤣
@dominikamacakova tiež mám 2 deti, dom , prácu, zvieratá, záhradu.... tak ako každá mama 😉
@triss83 ale ja mám asi náročnejšie deti 😜
Možno tie mamky idú von z mastným vlasmi lebo sú environmentálne uvedomele a keď opustia tento svet nechcú po sebe zanechať stovky pixli od sucheho šampónu 😂
@dominikamacakova som takto zvyknutá, chodiť upravená na verejnosti, nevyšla by som z domu neupravená. Veď je to pár minút, make-up, tiene, špirála, rúž. Pre mňa je to každodenná rutina.
Kazda to mame inak. Ja zas neznasam parfemy na zenach, mna z toho boli hlava, som smradosenzitivna. Zeny s tymi oblakmi parfumu si neuvedomuju, ze ten ich parfem nevoni kazdemu.
A este neznasam uplne elegantne oblecenie, ja osobne sa v tom citim ako stara matrona. A to uz celkom stara aj som🙈 Sportovo-elegantne oblecenie mi pripada mladistvejsie a citim sa v tom lepsie.
Ja osobne by som nevysla von s drdolom (neznasam vysoko vycesane drdoly), v leginach a vo volnych babikovskych volanikovych satach.
Cize, kazda mame to svoje v com by sme nevysli na ulicu.
@triss83 ako by povedala moja mama: " Aj tak na teba nie je nikto zvedavý" 😂

@reddflowerlife neboj, nikto po tebe nepozerá, nemusíš si namýšľať, pani elegantná 😀 ježiši toto bol aký samoľúby komentár 😀