icon

Zanedbané ženy - matky na materskej

15. sep 2023

V poslednej dobe si dosť všímam zanedbané ženy - matky na materskej. Niektoré akoby rovno z postele išli s dieťaťom von. Neupravené, strapaté, mastné vlasy, špinavé oblečenie. Nevravim, že ja som ako z katalógu. Mam aj kilá navyše ale aspoň si umyjem vlasy, pripadne si dám suchý šampón a trocha sa primalujem, nech po ťažšej noci vyzerám aspoň trošku zdravo. Čisté oblečenie je základ. Ale niektoré naozaj… fakt musia chodiť s mastnou hlavou v drdole (áno vidno to) a v špinavom oblečení? Toto je základ, nevravim že musia tie ženy chodiť vymaľované, ale dobre, keď už si pri malom dieťati nestihnem umyť vlasy, tak si aspoň kúpim suchý šampón a dám si čisté oblečenie a antiperspirant… ešte že niektoré majú najnovšie modely kocikov, ktoré pod 1000€ nejdu.
Niektoré určite poviete že som povrchná, budete argumentovať tým, že oni sa venujú veľa deťom, ale naozaj…. Uznajte veď umyť si vlasy/dať si suchý šampón a trocha sa upraviť je otázka možno 10tich minút… 🙄

tosomja
16. sep 2023

Ešte dodám...Najradšej nosím legíny aj keď sa možno niekomu zo mňa dvíha žalúdok 😃 a vlasy v drdole. To neznamená, že sa nestarám o seba. Mám namaľované nechty aj v zime v ponožkách, a oholená som aj keď mám muža 3 týždne preč 😋🤣 (to len tak, lebo tu bola aj taká téma, či sa holíme aj v zime)
Minule som bola po dlhom čase u kaderníčky, nech ma ostriha aby som vlasy už nedala do copu. Len čo dom zaplatila, pozrela ešte raz do zrkadla, pochválila seba aj kaderníčku a už som zopinala vlasy. Zvyk. A tak sa cítim najlepšie.
Nikdy som nesudila ľudí podľa výzoru. Ale podľa toho, čo z neho vyšlo, keď otvoril ústa. A ako sa správal.

aurora33
16. sep 2023

@mandzula ano vsimla som si a nikdy nad tým nejako nepremýšľala. Až po tomto príspevku. Rovnako ako som si vsimla aj veľmi pekne ženy, ktoré sa o seba starajú. V poslednej dobe naozaj pribúda príspevkov, kde sa rozoberá vzhľad ľudí.

kristiii
16. sep 2023

@bessie12 haha, aj mňa to hneď napadlo, ani nejdem čítať celú diskusiu. Jeden deň je problém, že chodia matky vyparádené jak módne ikony a zanedbávajú deti a ďalší deň sú z módnych ikon zrazu zanedbané matky s mastnými hlavami.
Sa dohodnite ľudia, kde je teda vlastne problém. Ja by som povedala, že v tom, že sa niektorí starajú viac do druhých než o seba.

taga
16. sep 2023

Ty si proste chcela len napisat, ze si dokonala, lebo mas deti,cistu domacnost, umyte vlasy, okna,cez ktore vidiet, mas sice 5 kg nadvahu, ale tvrdo na tom pracujes, zdravo sa stravujes a takisto zdravo varis celej rodine, cvicis x krat do tyzdna. SI DOKONALAA VSETKO STIHAS!
jedine, co ti chyba k spokojnosti je, ze ine zeny maju spinave oblecenie a mastne vlasy. A do prcic, pocuvaj, ja mam este aj spinave okna, viac kil nadvahu, vcera som sa pohadala s muzom a vies co? Je mi uplne u prdele,ci ma ina mama mastne vlasy! Pozriem a poviem si: asi mala tazku noc,snad bude mat fajn den.
A dokonca si o sebe myslim, ze som od teba napriek tvojej dokonalosti a mojej nedokonalosti v niecom lepsia: nesudim cudzich ludi, lebo je to ich zivot

dadis
16. sep 2023

@taga 👍 sečteno, podtrženo 😀

sashabb
16. sep 2023

Neverím, že stretávaš ženy v špinavom oblečení. Nedávno tu bola diskusia ako často periete a "priemer" bol každý deň aj 2-3pračky. Odkiaľ by potom vzali to špinavé oblečenie? 😲 A že majú neumyté vlasy? tiež neverím, veď tu bývajú tiež diskusie a každá sa sprchuje ráno-na obed-večer a nikdy do postele špinavá nelíha.
Čiže zhrnutie ... to sa ti asi iba zdalo.

marca12
16. sep 2023

Tiez mi to pride cudne,ze zena prestane o seba dbat,ked sa stane matkou. Nevravim,ze vsetky. Ale ved aj tym ako sa spravam k sebe,davam priklad dietatu. Zaklad je umyte vlasy. To su len vyhovorky,ze nema cas. Skor by som povedala,ze nema chut dbat o seba. Ale je to aj vizitka muzov. Keby pomohli zene a dopriali jej trosku casu osamote v kupelni a dohliadi par minut na dieta,mala by zena chut sa starat o seba.

bessie12
16. sep 2023

@kristiii keby sa ľudia začali starať len o seba, tak hneď by bol život krajší. Ale ľuďom bohuzial nevyhovieš. Vzdy sa najde nejaká somarina, ktorá bude niekomu vadiť.

jablkovastrudla
16. sep 2023

@taga tiez sa hlasim k spinavym oknam a nadvahe, inak si vlasy umyvam kazdy druhy den a na dalsi den pouzivam suchy sampon 🙋🏼‍♀️ a muz mi tiez ide riadne na nervy 😭
@sashabb pri tejto teme som sa citila ako humusacka, periem 2-3 krat do tyzdna a sprchujem sa iba vecer 😂

majlo1234
16. sep 2023

@sashabb my sme z tych, co peru kazdy den, a chodime spinavi😂 ja nemam silu prezliekat tristokrat ruciaceho syna, a niekedy nezostane cas ani prezliect mna. A mozno by som ho neprezliekla ani keby cas bol. Pridw ni to zbytocne. A zily ni to vobec netrha.

A absolutne nepotrebujem pre to ziadne argumenty, ja sa riadim podla avojho pocitu a chuti-neholim si nohy ani nic ine, ked sa mi nechce. Neprezleciem sa, ked idem vonku, ked sa mi nechce. Nelakujem necht, nwchodim ku kadernicke, ked sa mi nechce. Mne je naozaj od urciteho veku alter jedno, co si o mojom vyzore myslia cudzi ludia

mandzula
16. sep 2023

@marca12 vies co, v niektorych pripadoch to nie su len vyhovorky. V case, ked som porodila, porodila aj moja suseda. Mala akurat prvacku, k tomu novorodenca, zahradu, dvor, varenie, kurenie... Inak super poriadkumilovna a cistotna zena neraz pomedzi toto vsetko bezala s dietatom von - ano, s mastnymi vlasmi, teplakmi od popola a trickom od hliny. Niekedy staci vediet pozadie a clovek pochopi.
A k tomu prikladu - deti uz ma dospele a ciste.🙂

nwnw
16. sep 2023

Dam Ti dobru radu do zivota: Staraj sa iba o seba.
Nevies aky ma na to dovod. Pozri mojej kamaratke zomierala mama a mala 3 deti malinke doma s kiahnami... tiez vypadala kadejako a komentovali ju aj ludia,co poznala.

k47
16. sep 2023

Keď chodia po vonku neupravené ženy s mastnými vlasmi, tak to beriem ako dobré znamenie. Horšie by boli, keby ostali zavreté doma len preto, že vonku ich budú súdiť 🙂.

janka2000
Odpoveď bola odstránená
bessie12
16. sep 2023

@janka2000 moze byt, ze to je ta ista osoba. Myslim, ze tu na tomto fore ma uz nic nemoze prekvapit 😀

janka2000
Odpoveď bola odstránená
marca12
16. sep 2023

@mandzula a kde bol manzel?

mandzula
16. sep 2023

@marca12 robil na zmeny.
To je vsak nepodstatne, ide o to, ze my tym zenam do kuchyn nevidime, tak nemame pravo sudit.

lienka.7
16. sep 2023

@autotka jednu tu trápi prečo matky decko oblečú do handier z pepca, druhú zase ze ide matka von bez kompletného make-upu a opäť v handrach 🤦‍♀️
Co keby ste sa už konečne začali starať o seba a iných nechali zit svoj život???

dadis
16. sep 2023

@lienka.7 Mali by tie skaredo oblecene deti dat skaredo oblecenym zenam, tie skaredo oblecene zeny by zas tym peknym zenam mali odovzdat tie drahe kociare a pokial maju pekne, ciste a znackove deti, tak odovzdat aj tie..a potom budu chodit skarede spinave matere s drdolmi s podobnymi detmi a tie krasne oblecene, s umytymi vlasmi sparovat s krasnymi detickami a drahymi kociarmi. Konecne bude na zemi pokoj, uz len skrotit vsetky tie jednorozce, co tu budu hala-bala pobehovat a ist o 2 tyzdne volit tu spravnu stranu 😀

lienka.7
16. sep 2023

@taga ja rozmýšľam, ze ked ma 5 kg nadváhu, asi bohvie ako necvici. 🤔 lebo 2kg dám v pohode dole za mesiac bez akehokolvek cvičenia 3x do týždňa, len úpravou stravy a viac pohybu...

pkgirl30
16. sep 2023

koľkokrát sa stalo že som išla s mastnou hlavou do obchodu😄 a koho to trápi, hygiena musí byť to je jasné, ale bolo obdobie že som nechcela žiť, nieto riešiť ako vyzerám...ale aby som riešila kto ako vyzerá? to nie, už ma nebaví plávať po povrchu

judar
16. sep 2023

Milujem takychto ludi....seba to nevidi ani svoje chyby a na druhych riesi totalne pi#oviny....rozmyslam k comu je potrebne riesit niekoho mastne vlasy a zadrbane veci? ...ak ti to ublizuje zrakovo tak otoc hlavu a hotovo 🤦

merrysa
16. sep 2023

Teraz si na just 3 dni neumyjem hlavu, nech majú tebe podobné témy na kvakanie...asi nevieš čo sú reálne problémy 🤦

radkaradix
16. sep 2023

Ja sa napriklad mastnych vlasov tak rychlo nezbavim, lebo to umyvanie je proces na niekolko hodin. Mam dlhe huste kucerave vlasy a musia mi schnut vylucne navolno, inak vyzeram ako levica alebo Monica z Priatelov vo vlhkom prostredi. Takze ich umyvam max. 1x tyzdenne, v zime aj 2x tyzdenne. A niekedy jednoducho nie je taky den v tyzdni, ked si mozem dovolit byt hodinu v kupelni a venovat sa vlasom a potom 5 hodin cakat, kym preschnu, hlavne v zime. Ciapku si dat na ne nemozem, lebo potom akurat tak splasnu. Kazda z nas ma iny zivot, ine problemy, ine zvyky, ine priority.. nesud a nebudes sudena.. lebo teraz si napriklad ja o tebe myslim svoje 😉

minenkak
16. sep 2023

Bože ľudia , čo máte s tým umývaním ja sa umyjem maximálne tri krát do týždňa a je teda úplne jedno či mám alebo nemám mastné vlasy,na to máme gumičky a niekto nemá rád suchý šampón

66simonka66
16. sep 2023

Joj autorka, mať tak tvoje problémy a čas riešiť kto má a nemá mastné vlasy a kg navyše. 😃 Ty sa asi veľmi nudíš, však?

mischy00
16. sep 2023

Zanedbané ženy sú aj také, ktoré nie sú matky, sú slobodné a bez záväzkov. Každá jedna má právo sa rozhodnúť, ako chce vyzerať, nič s tým neurobíme. Mne skor zanedbany vzhľad prekáža pri niektorých profesiách ako pri matke s dieťaťom, čo vybehla na rýchly nákup. Ja som z 90 % vždy upravená ale fakt sa stalo aj to, že som nemala vôbec chuť so sebou vôbec nič robiť 🙂a vtedy keby ma uvidís, si povieš, zas zanedbaná matka, pritom to je jedna situácia z desiatich. Nemôžeš súdiť človeka na základe jednej prechádzky...

scila
16. sep 2023

Mať tak tvoje problémy!
Mne osobne menej vadí mama s mastným vlasmi, ktorá si už večer nevládala tú hlavu umyť, lebo riešila deti, domácnosť, nákupy a možno bola v práci a aj pomohla niekomu inému (rodičom, susedom, priateľom...), ako keď stretnem mamičku so super účesom, napichanými perami, silikónmi vypadávajúcimi z výstrihu, za ktorou ide dieťa na trojkolke a ona sa za ním ani neobzrie.
Nech žijú mastné vlasi, dnes si just hlavu neumyem pôjdem tak zajtra von a dúfam, že ťa stretnem 😝

luczach
16. sep 2023

Tato diskusia je dost povrchna. Mne by na Tebe vadili kila navyse a nie mastne vlasy. Preco? Lebo ja mam po 2 detoch postavu a aj vahu ako pocas gymnazialnych cias.
Cize 100 ludi - 100 chuti. Urazas tu ludi a dost kvalitne. Staraj sa sama o seba. Nevidim dovod tejto diskusie.