Zanedbané ženy - matky na materskej
V poslednej dobe si dosť všímam zanedbané ženy - matky na materskej. Niektoré akoby rovno z postele išli s dieťaťom von. Neupravené, strapaté, mastné vlasy, špinavé oblečenie. Nevravim, že ja som ako z katalógu. Mam aj kilá navyše ale aspoň si umyjem vlasy, pripadne si dám suchý šampón a trocha sa primalujem, nech po ťažšej noci vyzerám aspoň trošku zdravo. Čisté oblečenie je základ. Ale niektoré naozaj… fakt musia chodiť s mastnou hlavou v drdole (áno vidno to) a v špinavom oblečení? Toto je základ, nevravim že musia tie ženy chodiť vymaľované, ale dobre, keď už si pri malom dieťati nestihnem umyť vlasy, tak si aspoň kúpim suchý šampón a dám si čisté oblečenie a antiperspirant… ešte že niektoré majú najnovšie modely kocikov, ktoré pod 1000€ nejdu.
Niektoré určite poviete že som povrchná, budete argumentovať tým, že oni sa venujú veľa deťom, ale naozaj…. Uznajte veď umyť si vlasy/dať si suchý šampón a trocha sa upraviť je otázka možno 10tich minút… 🙄
Neviem ženy čo ste sa tu do mňa takto pustili. Mastné vlasy sú ozaj nechutne. A ako riešite mojich 5kg navyše 😂 a to nehovorím o maminkach čo majú naozaj malé bábätka, ale o takých čo majú dieťa 2+, čo by už malo aj spať celú noc. Dobre, deťom sa treba venovať. Ja sa venujem tiež. Ale nebudem sa tu vyhovárať, bože nestihla som si umyť vlasy lebo som umývala okna a neviem čo… ale na mobiloch vedia byt tieto zanedbané mamičky. Vedia si vypisovať a scrollovat. To iste aj na ihriskách, radšej bude na mobile akoby upozornila decko, ktoré akurát druhému sype piesok za tričko 🙄🙄
Znies ako stara matrona 😅
Inak posli aj fotku, ked uz sa sama chvalis, nech taaj my pochvalime, ako skvelo vyzeras 😉
Inak a napadlo ti, že nie všetky ženy znesú make up? Ja nemôžem mať "obyčajnú" špirálu. Skúšala som všetky možné,do par minút ma začnú štípať tak oči, že dovidenia. Tiene to isté,vyskúšala som kade čo,stále to je rovnaké. Takže jedine čo môžem je si upraviť obočie.
No žiaľ, toto nie je problém len mamiciek s malými deťmi. Pozorujem tento trend aj u vydatych žien s väčšími deťmi, rozkysnute, neupravené... Nechápem to. Niekedy stačí ozaj malo
Moje dieťa má 2+ a ešte neprespalo jedinú celú noc. Ak mam 10 minút pre seba pri ňom, tak sa idem rýchlo vys.at s prepáčením 😅 vlasy mastné teda nemám, ale odkedy sa narodil,som sa nalicila asi tak 2 krát... niektoré deti sú skratka náročné,kto nezažil, nepochopí 🤷♀️
Neskutočne ma vytáčajú reči tohto typu. Keď po asi dvojročnom deficite spánku, po tom, čo nachystám dieťaťu jesť, piť, nakŕmim, upracem, prebalím, prezlečiem a upracem ten hračkový chaos, aby som aspoň chodiť vedela, chystám sa celá spotená do potravín po chleba a späť splniť ďalších milión povinností, akože sorry, že sa nenachystám ako z katalógu. Moje dieťa si pri mňa v kúpeľni s úsmevom nesadne, že v poho mami, ja TU počkám, kým sa namaľuješ a natočíš vlasy....a potom si s tebou pôjdem vybrať pekný outfit na ihrisko do piesku. Keď už si poviem, že dnes by som basic makeup asi dala...tak nakoniec mám štetce po celom byte, nervózne dieťa, že ten púder mu proste na hranie nedám, ťahám mu z rúk všetko, čo zobral ani neviem odkiaľ...a keď sa predriem z kúpeľne cez šaty, ktoré vyhádzal z koša na prádlo, rýchlo oľutujem tie na houby namaľované mihalnice a nacapkaný makeup. Ja fakt neverím, že žena, ktorá je celé dni sama s deťmi a nemá akúkoľvek pomoc od niekoho z rodiny, dokáže takto naložiť neupravenej matke s kočíkom. Možno sú také, čo na to kašlú, no sme tu aj také, ktoré na toto ozaj nemajú už energiu. Je smutné, že žena na ženu takto povýšenecky dokáže pozerať a ešte to rozoberať v diskusii. Nikdy nevieme, v akom stave sa práve ten človek nachádza, takže toto je vyslovene škaredé. A to mám jedno dieťa, obdivujem vás všetky, čo ich máte viac.
Pozri, ber to ako výhodu pre seba, môžeš si na nich pohonkať ego aká si krásna a upravená takže plus pre teba. Ony zase to majú totálne na háku, predpokladám že si ťa ani nevšimnú a investujú peniaze, čas a energiu do toho čo je dôležité pre nich. Takže plus pre nich. win-win. A potom sú tie čo fakt nestíhajú a keď blbé obdobie prejde tak sa dajú do normálu. Lebo čo teraz máme robiť? Volať políciu za verejné pohoršenie? Koho? Teba? Skús. Veď kukať sa na nich nemusíš.
Kazda nech si zametie pod vlastnym kobercekom a nestara sa do druhych. Jedna sa primaluje no druha na to s prepacenim dlabe ale radsej svoj cas venuje svojim detom, domacosti atd… kazdy ma doma ine podmienky co sa tyka pomoci manzela, rodiny a narocnosti dietata. Pre mna je dolezita spokojnost mojho dietata a nie to co si o mne mysli nejaka matka na ihrisku len preto, ze mam neumyte vlasy v drdole….
hej tiez ma fascinuje ako mozem zit taka zanedbana, odpoved je mam v pazi 🙂 like really…chcela by som byt ritualne umyta nalicena makeup licka ruz mascara sexi zubky umyte outfitik na stylovku…a potom vstanem som rada ze si dam kavu s muzom, vybavim vsetky Edupage, kruzky, stolara, pracu, socialku, umyjem zuby detom so vsetkymi paksamentmi ktore dnes zubar poklada za ,,must have”, objednam k lekarom, pomozem inym, navarim zdrave jedlo lebo deti si furt hladne, odveziem priveziem, povenujem sa mame, sestre, vypocujem, pomodlim, pochopim…mozno keby som zila len pre seba bola by som sexi kocka, sledujem blogerku youtuberku kera kvaskuje, zavara, homescooling dava s 5 detmi, zvlada rutinu natoci vlasy, videjka z kerych s muzom a detmi ziju, furt setko vylestene vysava upratuje este s muzom tancuje pri sporaku, cestuje, deti bez tabletu samoska, knihy citaju…zacala rodit v 18 este nema ani 30…ja 40, naku diagnozu aj s muzom, podnikame obi2ja, 2 deti + dvojicky comming soon, call me crazy, nezodpovedna, neupravena masnacka, uz chapes? Asi to proste nedavam no a co, su dolezitejsie veci ako neoholena pazucha…napr. vypita kava, pocit ze som nenechala vyrevat svoje dieta nikdy, ze som niekomu kazdy den pomohla, ze som nezila pre seba…
inak aj ja by som chcela byt upravena ale nemam svoj vzhlad ako prioritu thats it, keby ze kaslem na varenie, ostatnych ludi a som sebec isto budem cool natunena a ani mi to nepride az take dolezite ako predtym nez som mala deti proste
a ako to robis daj tip
pracujes? mas 1 dieta? pomaha ti babka dedko? varis every day? muz ti pomaha v domacnosti? vstavas v noci k detom? kolko mas rokov do 30 ci 40+? vozis deti do skoly skolky ci manzel? ja mam napr manzela s diagnozou…podnikame, vynasas smeti? recyklujes? su tvoje deti na tablete kolko? mobile? neutocim snazim sa najst navod na to ako byt kocka 🙂 lebo som zanedbana…neumyvam okna…pestujes naku zeleninu? vencis psa? riesis ucty u vas platby administrativu ty ci manzel? thanks 🙏
aha uz mam odpoved mne je to jedno a nehanbila…asi preto, mne fakt nezalezi na tom co si o mne druhi myslia…myslim, ze to psychologicky suvisi s tym ze mojej mame extra vzdy zalezalo na tom co si mysli okolie a mna to iritovalo…ale mozno by som mala sa spamatat len fakt potrebujem navod napr napis rezim svojho dna ze ci by som to ja dala…dik
su mamy lt neupozornia vlastne decko, lebo nevladzu, nespali, dieta ma diagnozu, su zamyslene tulaju do mobilu aby zistili aku ma diagnozu ako mu pomoct, pisu psychiatricke, rozmyslaju ci sa rozviest ci nie…nabuduce im to povedz ked mas odvahu :(
To som bola ja, a moje deti nosia oblecenie z Pepca! 😆😈
@deti95060810 🤣 toto sa stalo mne, keď som bola teraz na Slovensku! Idem si po dedine, kde sme zvyknutí sa všetci zdraviť (okrem prisťahovalcov, a väčšiny mladych ľudí, tí si už hubu nevedia ani na dobrý deň otvoriť) a hovorím takému ujovi, že dobrý deň. A on, že ahoj S…., to som ja Dano, tvoj bývalý spolužiak 😅
@autor tak sa zo svojho zistenia tes, aspon sa nemusis bat o chlapa. Alebo sa aj bat mozes - znama mi hovori "tak ja sa o seba staram, cvicim, na tele ani chlp navyse, sedivy vlas by som nedopustila, kazdy den sa malujem, a vies co, ten moj ma nechal pre rozknedlenu etnofuchtlu v rozgajdanych gatiach, s chlpatymi pazuchami". Nasa predstava o dokonalosti moze byt len iluziou.
Je mi to v podstate jedno, pokial ma neobtazuju smradom a nemusim sa zblizka pozerat na ich mastne hlavy (v buse, v rade a pod.) 😃. Tiez mi to pride cudne, ale kazdeho volba, ako chce posobit na inych…
@autorka fakt ta to tu ešte baví? Nechceš sa radšej starať o seba a venovať sa svojim deťom namiesto toho, čo tu vypisujes?
Alebo si chod predsa zacvičiť, hm? V tom prípade mas 5 kg dole za mesiac a nemusis ďalej nič riešiť.👌
Mimo to, ja osobne mam radšej uplne obyčajnú matku v teplákoch, slušnú, čistú, ako nejakú fiflenu v znackovom, zmalovanu ako Mona Lisa, co sa nevie chovat. Ale je to čisto môj pohľad, chapes? Keď na to ma čas, budis. Ja sa venujem detom, som rada ze sa vôbec prezleciem a idem s nimi von. Nemalujem sa, dávam si len lesk ci rúž na pery pokial idem "iba" na ihrisko. Inak keď už tu rozoberame naše "uchylky", co ktorej teda vadi, tak mne osobne vadia ohryzene a neupravené nechty. Cize asi tak.
Ps. A idem si umyť tie vlasy. Nemám ich síce mastné, ale zajtra v práci, nech sa ma nezlaknu 🤣🤣🤣
@mandzula to uz ked chlap podvedie beyonce a angelinu jolie, tak to im uz clovek nijako nevyhovie😀 a pritom vacsinou taki muzi su na grc😄
Áno, rozčuľuje to aj mňa, ale iba na mne.. lenže vieš.. pozadie je také, že dcéra síce má 2roky, ale jej najlepšia hra je mi asistovať pri čomkoľvek.. čiže ja umývam riad a ona mi robí bordel na linke.. chlapa mám v zahraničí a chodí tak raz za 2-3 mesiace na týždeň, čiže musím byť matka aj otec (starať sa o malú), žena (starať sa o domácnosť), hospodár (kosiť na traktoriku, kosackou, krovinorezom a starať sa o dom), zahradnickou (drobné ženské záhradné prace) a do toho chodím od roka malej do práce, aby som sa nezblaznila 😅.. takže síce má rozčuľuje, že občas mám mastné vlasy, ale nezblaznim sa z toho.. od pôrodu som priberala a teda po snahe už mám stabilnú váhu (mangalice) a postupne si dokupujem nejaké oblečenie, ale najčastejšie chodím ako chodim a teda ,,princezná to neni, jasný pane".. a do tohto všetkého mám ešte ďalšie aktivity.. čiže ty by si ma stretla na ulici a odsúdila, že ty vole, tá sa o seba absolútne nestará 🫣.. a moje kamarátky, ktoré poznajú pozadie a vedia, tak mi hovoria, že ma obdivujú ako to všetko zvládam..
Ja am 5 deti po sebe.....obcas som sa nevidela tyzden v zrkadle...nevedela som aky je den v tyzdni.....neriesim....obdobie je za mnou....je ina doba....kazdy nech si zije ako chce a vladze....dakujem vsetkym ze to tolerovali ;) tesim sa z kazdeho cloveka.....je prinosom pre nas vsetkych....