icon

Zanedbané ženy - matky na materskej

15. sep 2023

V poslednej dobe si dosť všímam zanedbané ženy - matky na materskej. Niektoré akoby rovno z postele išli s dieťaťom von. Neupravené, strapaté, mastné vlasy, špinavé oblečenie. Nevravim, že ja som ako z katalógu. Mam aj kilá navyše ale aspoň si umyjem vlasy, pripadne si dám suchý šampón a trocha sa primalujem, nech po ťažšej noci vyzerám aspoň trošku zdravo. Čisté oblečenie je základ. Ale niektoré naozaj… fakt musia chodiť s mastnou hlavou v drdole (áno vidno to) a v špinavom oblečení? Toto je základ, nevravim že musia tie ženy chodiť vymaľované, ale dobre, keď už si pri malom dieťati nestihnem umyť vlasy, tak si aspoň kúpim suchý šampón a dám si čisté oblečenie a antiperspirant… ešte že niektoré majú najnovšie modely kocikov, ktoré pod 1000€ nejdu.
Niektoré určite poviete že som povrchná, budete argumentovať tým, že oni sa venujú veľa deťom, ale naozaj…. Uznajte veď umyť si vlasy/dať si suchý šampón a trocha sa upraviť je otázka možno 10tich minút… 🙄

autor
17. sep 2023

Zeny 😂 nechce sa mi každej jednej odpisovať….
2+ ročné dieťa by malo mať už svoj režim…. Ja to napríklad robím tak, že si privstanem o 30 minút skôr ako deti - vklude si vypijem kávu, urobím skincare, trošku sa upravím - dúfam že sa chápeme si nerobím full glam makeup. Dokonca sa ani nemaľujem každý deň, maximálne si upravím aspoň obocie.
Potom ešte stíham urobiť raňajky, s deťmi sa najeme, popraceme spolu domácnosť a vyrážame von.
Ja neviem čo ste sa do mňa takto všetky pustili, len som poukázala na niektoré mamičky. Niektoré, naozaj iba niektoré sú naozaj veľmi veľmi neupravené, priam až zanedbané. Pritom na telefón majú čas. A naozaj nemajú deti s nejakým zdravotným problémom, dokonca o niektorým viem aj ti, že majú šťastne manželstvo. Len sú proste lenivé sa upraviť (umyť si vlasy a dať si čisté oblečenie). Proste toto je lenivosť a nič iné. Umyť si hlavu zaberie naozaj len 10 minút, vlády vedia vyschnúť aj prirodzene, netreba ich zbytočne venovať, žehliť/kulmovat… zbytočne to zaťažuje a ničí vlasy…
Bola tu reč aj o oblečení z Pepca. Tam nakupujem aj ja a je mi jedno 😉
A keby ešte chcel niekto riešiť mojich 5 kg navyše, tak schudla som už 15 a každý den varím čerstvé jedlo + si zvlášť robím krabičky 😂😂 ja len tak, keby si chcel niekto rypnut.

klip0
17. sep 2023

Konkretizuj to s oblečením ktoré nieje čisté, neviem ako to myslíš.
Aby som vedela či nabudúce keď sa budem s dieťaťom hrať na ihrisku a zablatim sa pri hre, alebo mi dieťa chytí rukou ktorou jedlo nohavice a budem aj od jedla, či mám hneď utekať domov. Poraď mi prosím aký je postup.
Alebo radšej bezpečne sedieť na lavičke aby som sa náhodou nezafulala ?

kristiii
17. sep 2023

Vidíš, a presne o tom to je, niekto vstane o tých tvojich 30 minút skôr tiež, ale miesto skincare a kávy si radšej ešte zacvičí, aby si nemusel robiť blbé krabičky 🙃 a niekto si tých 30 minút proste radšej pospí a má v prdeli nejaký make up či škatuľky. Ži a nechaj žiť ✌️

autor
17. sep 2023

@kristiii zabudla som si dodať, že si počas dňa viem odbehnúť aj do fitka 💪🏼

tamta
17. sep 2023

Autorka stále nič nepochopila... 🙃

autor
17. sep 2023

@tamta čo som mala pochopiť? Že neumyte vlasy sú ok? Alebo mi to vysvetli prosím.

klip0
17. sep 2023

A kto je s dieťaťom kým odbehnes do fitka ?

autor
17. sep 2023

@klip0 deti majú aj otca, starých rodičov…

joannita
17. sep 2023

Autorka, netusis co su skutocne problemy. Bud rada. Lebo keby si ich mala, neriesila by si inych. Pises ze vies o tych mamickach ze....maju stastne manzelstvo, ze su len lenive, ze su na mobile radsej. Nevies o nich nic, len si myslis ze vies. Netusis ci maju stastne manzelstvo, ci sa netrapia, ci su nestastne, ci ich muz nepodvadza, ci nemaju choru mamu ci sestru. Halo. Preboha.

Ja napriklad pri druhom dietati som prestala riesit moj vyzor. Ked idem niekam s kamoskami von, alebo do mesta, vtedy sa nahodim a namalujem, vyobliekam, velku šupu viem zo seba urobit. Ale ked idem s detmi na ihro, leginy, tricko, ucesane vlasy, no makeup. Ja prave naopak vzhladam k mamam, ktore neriesia svoj vzhlad (aj ked podla teba zanedbany), ze sa dokazu povzniest nad taku malichernost akou je krasa.

aurora33
17. sep 2023

@joannita tak napr mne by to nedalo ísť na ihro s mastnými vlasmi. Ale to som ja.

klip0
17. sep 2023

Tak keď deti majú aj otca a starých rodičov, tak ako môžeš súdiť matky, ktoré sú nato samé ? Samozrejme že keď (aj ak len veľmi občasne) máš k dispozícii starých rodičov, alebo je otec dieťaťa doma a nie napr na služobke tak máš čas, chuť, silu a energiu na všetko čo píšeš. Ale skús si to roky sama

zuzulka558
17. sep 2023

@klip0 vcera keby ma videla by neprežila, mala padla rozbila si koleno zobrala som ju na ruky a tričko tiež krvavé cez legíny co mala 😅😅 tiež chodím zacapkana keď ma chytí a je vonku, nedokážem malej povedať fuj nechytaj sa ma budem spinava

joannita
17. sep 2023

@aurora33 mne by nedalo ist s mastnymi vlasmi do prace, alebo na rande. Na ihrisko kludne.

basullinka
17. sep 2023

@zuzulka558 tak, ale zas je rozdiel, ked je niekto zacapkany z ihriska a z hry ako keď ma zaschnutu špagetu na tričku spred dvoch dni 😅

zuzulka558
17. sep 2023

@basullinka také nestretam alebo nechávam ich žiť a neriešim 😅😅,, ale moja si rada vyrába blato a hra sa takže práčka ide stale

klip0
17. sep 2023

@basullinka to si aj videla naozaj dvojdňovu špagetu na tričku ?
Ja som naozaj ešte ani jednu mamičku nevidela v špinavom oblečení a zapackane z ihriska lebo jedla na ihrisku nerátam

zuzi0911
17. sep 2023

Buď si honis ego aká si šikovná a stíhaš všetko ..alebo "musíš" byť "šikovná"aby od teba muž nezdrhol a závidis žene,ktorá môže chodiť aj okadena s 30kg navyše,s 30 min spánkom navyše a muž ju miluje takú aká je bez výčitiek ......inak si neviem vysvetliť prečo ťa to tak vnútorné série ,tá mastná cudzia hlava ti nijako neubližuje ...

aurora33
17. sep 2023

@joannita teda opravím sa, s mastnými vlasmi by som nevyšla z domu 🙂

joannita
17. sep 2023

@aurora33 pred par rokmi asi ani ja. Vekom sa mi ale zmenili priority...

mofa
17. sep 2023

Neviem kde stretavas tie zeny. U nas v meste praveze len same nahodene, namalovane, stihle s trendy ucesmi ziju. Stale premyslam kedy to stihaju asi su velmi zorganizovane…

veronicka1901
17. sep 2023

Absolútne neriešim iných ľudí, je mi to jedno, či má niekto mastné vlasy, atď. Každý to máme nastavené inak, niekto zvládne štyri deti ľavou zadnou a ešte aj napríklad podniká. A niektoré mamy si ani pri jednom nestihnú umyť hlavu ani navariť. No a čo? Každého osobná vec.

aurinia
Autor odpoveď zmazal
soldi
17. sep 2023

Mam sice styri deti, ale uz velke a ano, napriek tomu chodim obcas “zanedbana” 🤷‍♀️
Make up neuznavam, vadi mi na mne.
Vlasy si nie som ochotna umyvat castejsie ako raz za 5-7 dni.
Cista a vonava som vacsinou 😀

Bud frajerka, stretni ma a konfrontuj ma, ze ako si dovolujem tak chodit po svete a iritovat Ta 😀

Tema na vecerne pobavenie celkom fajn

jana_eyre_2
17. sep 2023

Nechce sa mi to nejako moc čítať, ja len že takáto téma sa tu čas od času vždy obnoví.. ženské čo potrebujú riešiť iné ženské.. či už príliš upravené alebo príliš neupravené.. zaujímavý jav, že toto niekoho tak trápi, že to musí rozoberať so svetom..

ivanakaka
17. sep 2023

@sheila121 super gratulujem dufam ze vam to vydrzi uprimne, nemam taky ideal

ivanakaka
Odpoveď bola odstránená
ivanakaka
17. sep 2023

sak super ale mna by to extremne nebavilo

ivanakaka
17. sep 2023

noooo to sme chceli pocut, no my velmi nemame, nechavam muza robit podnikame ma dost sclerosu multiplex ja berem lieky na psychiku som rada ze mozem normalne zit (v mojom svete), segra ma deti aj s poruchou sluchu tak si strazime pomahame…tak idem na socku nooo

ivanakaka
17. sep 2023

@zuzulka558 dnes si do mna obidve utierali sople mala som kraaasne merunkove COS saty…no upozornim no co tak to udelali…su podstatnejsie veci, ne mala som chytro sa ist prezliect,,, hm v 34tt s dvojickami celkom zahul s mojou rychlostou a bolestami by to bol…som si povedala ze radsej posedim na zmrzke koli tomu aby som donosila deti, no makeup girl…aby som stihla do kostola radsej…mi to dava zmysel zatial my life

ivanakaka
17. sep 2023

@basullinka a to zistis ako datum zacapkania? ja si neobliekam tricko z predosleho dna a asi malokto…aj ked niekedy uvazujem ze by som si usetrila cas pranie furt