icon

Zanedbané ženy - matky na materskej

15. sep 2023

V poslednej dobe si dosť všímam zanedbané ženy - matky na materskej. Niektoré akoby rovno z postele išli s dieťaťom von. Neupravené, strapaté, mastné vlasy, špinavé oblečenie. Nevravim, že ja som ako z katalógu. Mam aj kilá navyše ale aspoň si umyjem vlasy, pripadne si dám suchý šampón a trocha sa primalujem, nech po ťažšej noci vyzerám aspoň trošku zdravo. Čisté oblečenie je základ. Ale niektoré naozaj… fakt musia chodiť s mastnou hlavou v drdole (áno vidno to) a v špinavom oblečení? Toto je základ, nevravim že musia tie ženy chodiť vymaľované, ale dobre, keď už si pri malom dieťati nestihnem umyť vlasy, tak si aspoň kúpim suchý šampón a dám si čisté oblečenie a antiperspirant… ešte že niektoré majú najnovšie modely kocikov, ktoré pod 1000€ nejdu.
Niektoré určite poviete že som povrchná, budete argumentovať tým, že oni sa venujú veľa deťom, ale naozaj…. Uznajte veď umyť si vlasy/dať si suchý šampón a trocha sa upraviť je otázka možno 10tich minút… 🙄

0silvia0
18. sep 2023

@aurora33 myslím, že @jana_eyre_2 len chcela podotknúť, že netreba tým ženám dávať nalepky "lenivá" a "neschopná". Keď je lenivá, tak je lenivá, keď je neschopná, tak je neschopná, keď to pomenuješ podľa seba, tá žena si aj tak pôjde svoj lenivý a neschopný (podľa teba) level. Asi má nejaké životné obdobie, možno ťažkosti, veď to nikto nevie. Ale načo sa nad tými ženami pozastavovať? Im to nevadí, nosia si svoje mastné vlasy a čo? Keď na tú mastnú ženu poukážeme, tak sa niečo zmení?

jana_eyre_2
18. sep 2023

@0silvia0 presne tak..

jana_eyre_2
18. sep 2023

@aurora33 a ja ich snáď všetky poznám že môžem napísať niečo iné ako "možno"? Veď každá z nich má iný život a iný problém.. alebo aj nemá, to však neznamená že každu treba označiť ako "lenivu".. 😒
(Mimochodom Miriam odomna chcela nejaký príklad.. tak ako inak napísať fiktívny príklad ako možno?)

aurora33
18. sep 2023

@0silvia0 nie nezmení. Skôr si myslím, že to majú ako takú barličku, že ja som mastná, neumyta ale som lepšia matka ako ta štíhla a upravená. To som myslela

scila
18. sep 2023

@miriam11 napíšem ti môj argument, prečo som mala naumyté vlasi počas materskej - lebo som si ich večer nevládala umyť. Všetky moje deti mali atopicky ekzém, ktorý najviac svrbí v noci. Noci do troch rokov, ktoré prespali celé by som zrátala na jednej ruke. Boli noci, ktoré som celé prechodila so synom na rukách, lebo len vtedy spal. Počas rodičovskej som tri krát skolabovala od vyčerpania a skončila na infúzkach, lebo to neboli len neprespaté noci kvôli ekzému, ale aj kvôli zubom, kiahňam, zápalom uši, atď. atď, tiež noci keď mi všetci grcali a ja s mužom s nimi. Plus starostlivosť o domácnosť a záhradu. Bola som rada, že sa dokážem udržať na nohách a moja mastná hlava bolo to posledné, na čo som mala čas. A nie, nebola som lenivá. Len strašne unavená.

cervenaruza123
18. sep 2023

Ja len chcem poznamenat, ze nielen matky su casto, neupravene, dnes je celkovo taky trend, ze sa ludia akoby menej staraju o seba. Mnohi to povazuju za povrchne a venuju cas podstatnejsim veciam ako vzhladu. Aj to je istym sposobom zivotny styl. Kedysi boli prisne pravidla aj na to kde si ma kto co obliect, dnes je sloboda. Nie kazdy si zaklada extra na vzhlade a nie kazdemu vadia mastne vlasy.
Ale u matiek je to vseobecne specificke, ked je matka prevazne sama s dietatom, je priorita dieta, domacnost, jedlo a nie vzdy vyjde cas aj na seba. Kazde dieta je ine, pri niektorom sa da stihat viac, pri inom menej. A nie kazda mamicka ma to stastie, ze jej moze obcas niekto postrazit dieta, cize najst si hoci 10 minut pocas dna cas na umytie vlasov moze byt extremne narocne, ak je na celu domacnost aj dieta cele dni sama. Ani oteckovia casto nestihaju, ked vela pracuju, tak nemaju velmi kedy strazit deti.

mandzula
18. sep 2023

@miriam11 preco lenive? Mozno maju len ine priority. Ony by ta zas mozno povazovali za malichernu, ze travis cas starostlivostou o seba.

0silvia0
18. sep 2023

@aurora33 aha, no takto mi to teda nenapadlo, že neumytá sa cíti lepšia matka ako tá upravená. No môže byť že aj také sú, ale mne to príde už také čo ja viem? trapné?

number19
18. sep 2023

Tak ak niekomu pripada byt malicherne sa upravit a zvladat 10 minutove umytie vlasov (ako cast zakladnej hygieny) tak to mne osobne pripada byt divne.
A nakremovat si tvar a naniest maskaru sa da aj do 2minut v obyvacke, kde deti skacu po gauci...

joannita
18. sep 2023

@aurora33 😂😂😂😂😂 "jedna pani tu napisala ze sa po druhom dietati prestala o seba starat" odpadavam. A presne o tomto to je. Precitaj si este raz a poriadne co som napisala prosimta. Je velky rozdiel nestarat sa o seba a malovat sa na ihrisko. Preboha zenska. Stale ti nedoslo ze to nieje o nestihani, ale o prioritach? Neviem kolko mas rokov, ale asi budes velmi mlada alebo si nezazila vazne problemy v zivote.
Napisala som toto:
Ja napriklad pri druhom dietati som prestala riesit moj vyzor. Ked idem niekam s kamoskami von, alebo do mesta, vtedy sa nahodim a namalujem, vyobliekam, velku šupu viem zo seba urobit. Ale ked idem s detmi na ihro, leginy, tricko, ucesane vlasy, no makeup.

joannita
18. sep 2023

@miriam11 ved sme tu pisali uz argumenty preco sa matka napriklad neupravuje KED IDE S DETMI NA IHRISKO. Aj ja som ich tu vcera pisala. Vazne ta nenapada iny argumenz ako ten, ze je leniva? Dievca zlate, si stastny clovek.

aurora33
18. sep 2023

@0silvia0 vsak si prečítaj vo tu iné píšu.

0silvia0
18. sep 2023

@aurora33 ale ja čítam čo píšu, ale mám silný dojem, že to píšu v inom kontexte ako to ty vnímaš.

ivanalik
18. sep 2023

...možno má matka zdravotný problém, choré dieťa ,problémy s manželom ,je na deti sama...a proste je jej to jedno ako vypadá, ale preto nemusí byť zlá matka...vieš čo sa skrýva za jej výzorom?tak nerieš prosím ta

aurora33
18. sep 2023

@joannita ale ja som nikde nepísala že máš chodiť na ihrisko zmalovana ako veľkonočné vajce.

aurora33
18. sep 2023

@number19 však toto, asi som ja vadná, keď mi takéto fakt základne veci prídu úplne prirodzene. Tu sa asi aj umyté vlasy pokladajú za luxus.

mandzula
18. sep 2023

@aurora33 za beznych okolnosti pre vacsinu z nas luxusom nie su, mnohe z nas vsak obcas dobehnu okolnosti, ktore bezne nie su, a mnohe si na to proste nepotrpia, to je fakt. Staci prijat tieto fakty a riesit v prvom rade svoje vlasy tak, aby sme s nimi boli spokojne my samy. A aj tu plati jednoduche pravidlo - co neovplyvnis, neries.

sickynickyobsadene
18. sep 2023

Bohužiaľ niekto ma takéto kravy za trebárs susedoch,kolegoch ..tu si to prečítate, poviete si to je krava a vypnete. No v reále...

joannita
18. sep 2023

@aurora33 pises, ze ja som napisala ze som sa prestala po 2 dietati o seba starat. Ved na to narazam a vysvetlujem ze som nic take nepisala. Mas to cierne na bielom. Ale o tom nieje tento prispevok. Aj keby sim sa prestala o seba starat a z vlasov mi tecie mast, co kto riesi nechapem.
Ja sa snazim vybavit, ci som videla nejaku matku na ihrisku s mastnymi vlasmi. Nevidela. Vies preco? Lebo si nevsimam ci ma niekto mastne vlasy.
Ja neverim ze niekto riesi ci ma ina matka mastne vlasy

aurora33
18. sep 2023

@joannita napisala si to. Myslím že včera si to písala.

stevvvka
18. sep 2023

Prečo sa porovnávas s druhými zenami?

Kto nezažil, nepochopí, ale sú ľudia v depke, ktori nevládzu žiť, nevládzu vstať z postele, a keď sa im podarí v teplákoch si sadnúť na slnko na lavičku, majú pocit, že odbehli maratón... Keď tak všetko stíhaš, skus nabudúce tým mamičkám zaniesť navarény obed, koláč, postrážit deti. Možno zistíš, že existujú deti, ktoré fakt ani tu posratu minútu neobsedia

joannita
18. sep 2023

@aurora33 este raz (dnes druhy x) ti kopirujem co som napisala. To ja uz nemozem za to ze nevies citat:
Ja napriklad pri druhom dietati som prestala riesit moj vyzor. Ked idem niekam s kamoskami von, alebo do mesta, vtedy sa nahodim a namalujem, vyobliekam, velku šupu viem zo seba urobit. Ale ked idem s detmi na ihro, leginy, tricko, ucesane vlasy, no makeup.

stanislavicenka
18. sep 2023

@aurora33 prosim, nezabudnite si precitat, ze autorka ma predsa manzela a starych rodicov. Nepovazujem sa za lenivu preto, ze obcas nemam cerstvo umyte vlasy, a nemalujem sa Ani bezne. A nemyslim si, ze tym niekoho pohorsujem. O plet sa staram, no nemalujem sa. Blbost ako hrom
A nie kazdy ma muza doma kazdy den, a volnych starych rodicov, respektive u nich byva. A ja si myslim, ze nie jej povinnost starych rodicov varovat mi deti, ked nieco chcem, a nie je to nevyhnutne.. su to moje deti, Moja zodpovednost, oni uz svoje deti vychovali, nie je ich povinnost mi strazit deti, ked chcem ist cvicit, ci umyt si vlasy🤦.
A Mila autorka vidi asi kazdemu do kuchyne, kto ma ake narocne, ci zdrave(chore) dieta, ked Audi matky, ktore sa o tie deti staraju

aurora33
18. sep 2023

@joannita tak ok, ja som tomu zle porozumela. Ale tak u mňa je ti asi to iste.

number19
18. sep 2023

@mandzula "a mnohe si na to proste nepotrpia,"
Nic v zlom, ale ak si niekto nepotrpi na zakladne hygienicke navyky, tak je to dost blbe.
Nanesenie maskary na oci je tiez otazka 2 minut....ja v tom fakt nevidim problem.

A zena podla mna by mala byt upravena. (Nebavime sa tu o stavoch v chorobe).

Ako som tvrdila vyssie...zeny na SK sa podla mna o seba staraju, ale tiez je to v istych pripadoch take divne, ze zena sa vyda, porodi deti a: vlasy ostriha na chlapa, priberie 10kg, zanedbana...lebo je "unavena z deti". A je to skoda, lebo preco? Pekne zeny ale proste na to kaslu...

number19
18. sep 2023

A je unavena z deti a domacnosti (80m2 byt) a uvarenia nejakeho bravcoveho sote, co sa vlastne robi same...

mandzula
18. sep 2023

@number19 a je to ich vec, nie? Ako to ovplyvnuje ostatnych ludi? Mna napriklad nijako. Ak sa mi niekto/nieco nepaci, nebudem mu/tomu venovat pozornost, kazit si den, zhnusovat sa a sudit.

dadis
18. sep 2023

@number19 Ja v mojom okoli take zeny, ze zanevru po vydaji na svoj vzhlad, nestretavam. Ked som este s exmanzelom chodievala na chalupu na Liptov, tam v obci take zeny boli. Ale nepamatam si, se by boli spinave, ci s mastnymi vlasmi. Skor so silnou nadvahou, ci obezne, nedbanlivo oblecene a upravene. Ale ciste boli.

lovely_place
18. sep 2023

Dnes som sla na velky nakup s dietatom sama.viete co?Cista,ucesana,upravena,namalovana.Vystupila som z auta,celu ma hned uspinil,obkopal,zaslintal,ma fazu trhania vlasov,tak aj rozstrapatil a roztrel sminky.hm,co si len ludia pomysleli? 😂 viete co?je mi to jedno,lebo sme nakup vybavili s usmevom,aj sme sa presli a mali dobry den.ale hej no,stary dedko ma stihol okomentovat,co som za matku,lebo malemu vypadla hracka z kosika na zem a dala som mu ju spat do ruky.v jeho casoch by sa matka postarala aby malo dieta vzdy vsetko ciste.krkavcia matka a este neupravena,to su problemy 😂😂😂 co tam potom,ze dietko,aj matka su spokojni,treba riesit prkotiny 🤦‍♀️😂

heln
18. sep 2023

vysvetli mi niekto konecne ako sa to robi, ze niekomu staci na umytie vlasov 10 minut???
ja ked si umyjem vlasy, tak mi schnu hodinu, alebo ich musim fenovat a urobit uces, co rozhodne netrva 10 minut....
ked sa dlhsie nad tym zamyslam, tak tato debata je v style ocakavani ktore zena musi splnit,
zena rano vstane, joj toto tricko z kiku si uz nemozem obliect, lebo vsak to hanba, joj dieta moje, tie veci z pepca si neobliekaj, lebo to nekvalita, oblec si tie z reservedu, aha, tie som ti nekupila lebo sa mi nepacil dizajn, na ziadnom nebol traktor, ani bager, preto som kupila tie z pepca, no co uz, hadam ma neohovoria, do kelu, nestiham si umyt vlasy, lebo by sme nestihli do skolky, pridem domov, vsade chliev, priznam si to, ved co umytie kupelne trva len 10 minut, zachod len 5 minut, aj upratanie kuchyne trva len 10 minut, jaj, ale ja musim umyt aj okno, lebo to spolocnost ocakava, aha ale este treba ist na nakup, najlepsie do nejakeho bioeko farmarskeho domaceho obchodu, lebo tie kuracie prsia zo supermarketu su predsa hnus, a potom sa musim musim urobit zo seba modelku, lebo s mastnymi vlasmi sa predsa von nechodi.... takze na jednej strane tu mame ocakavania ako zena musi byt skvela dokonala matka a vsetko stihat a venovat sa detom, nesmie sa ani postazovat, ked nevladze, nesmie sa pytat na setrenie, lebo ak hej, tak si ma najst lepsiu pracu a muz do zahranicia, potom tu mame ocakavania ako ma byt zena pekna, o seba sa starat, cvicit, obliekat a este byt za kazdych okolnosti mila, potom tu mame ocakavania na domacnost, vsetko musi byt tip top, neexistuje, ze by nieco bolo neupratane, co je leniva?.....