icon

Zanedbané ženy - matky na materskej

15. sep 2023

V poslednej dobe si dosť všímam zanedbané ženy - matky na materskej. Niektoré akoby rovno z postele išli s dieťaťom von. Neupravené, strapaté, mastné vlasy, špinavé oblečenie. Nevravim, že ja som ako z katalógu. Mam aj kilá navyše ale aspoň si umyjem vlasy, pripadne si dám suchý šampón a trocha sa primalujem, nech po ťažšej noci vyzerám aspoň trošku zdravo. Čisté oblečenie je základ. Ale niektoré naozaj… fakt musia chodiť s mastnou hlavou v drdole (áno vidno to) a v špinavom oblečení? Toto je základ, nevravim že musia tie ženy chodiť vymaľované, ale dobre, keď už si pri malom dieťati nestihnem umyť vlasy, tak si aspoň kúpim suchý šampón a dám si čisté oblečenie a antiperspirant… ešte že niektoré majú najnovšie modely kocikov, ktoré pod 1000€ nejdu.
Niektoré určite poviete že som povrchná, budete argumentovať tým, že oni sa venujú veľa deťom, ale naozaj…. Uznajte veď umyť si vlasy/dať si suchý šampón a trocha sa upraviť je otázka možno 10tich minút… 🙄

ivanakaka
17. sep 2023

@mofa ja napr nechapem ako to robia baby, ktore su nastajlovane a s muzom sa spolu prechadzaju slimacim tempom po sidlisku s kocikom…ja vzdy v jednej ruke dieta v druhej kocik, nikdy nie s muzom…a v crocsoch muzovych to dokaz! socka som 🙂 tato debata ma zajtra isto posunie do inych sfer, asi si zase umyjem vlasy,

ivanakaka
17. sep 2023

@aurinia ja leniva a pohodlna, cely tyzden recyklujem umyvam riady po kolegyniach s gelovymi nechtami ktore nerecykluju, neumyvaju ale su kocky…zabudla si este ze hlupe sme a sluzky 🙂 a vynasam tie vrecaaa s odpadom aj za ne…ja leniva a pohodlna tapa

akje
17. sep 2023

@autorka
Ty si tak krásny príklad toho, že sýty hladnému neverí..

"Deti maju otca, starých rodičov." To, že je to u teba takto ešte neznamená, že to je aj u druhých. Manžel na týždňovke, starí rodičia v inom meste.

To, že ty si privstaneš neznamená, že keď si privstane druhá, deti jej ostanú spať ako tie tvoje ale vstanú spolu s matkou.

To, že ty más vlasy, ktoré vieš nechať uschnúť neznamená, že niekto sa o ne nemusí starať ďalšiu pól hodinu. Brčaté alebo dlhé vlasy.

Ale ty si moc sýta na to, aby si to pochopila.

stanislavicenka
18. sep 2023

@autorka takze tu je pes zakopany. Ja mam tiez muza, ale zastup starych rodicov nie. Konecne sme to pochopili. Fakt netusis co znamena riesit skutocne problemy. Ja sa nemalujem ani do prace, aj to ti vadi? 🤦
Si stastny clovek, ze ta trapia taketo zanedbatelne somariny

denisah6
Autor odpoveď zmazal
aurora33
18. sep 2023

@denisah6 ale zase ani netreba tak zovšeobecňovať. Nie každá stihla upravená je zla matka. A nie každá zanedbaná s mastnými vlasmi má doma navarené.

miriam11
Odpoveď bola odstránená
diaszoky
18. sep 2023

@dzulli1980 presne a preto ho dala anonymne ina hrdinka

aurora33
18. sep 2023

@miriam11 presne absolútne suhlasim. Ten lynč čo sa tu spustil na autorku je už moc. Tiež mi neupravené matky prídu lenivé.

jana_eyre_2
18. sep 2023

@aurora33 takže zovšeobecniť neupravené matky ako lenive, to je ok, hej?

aurora33
18. sep 2023

@jana_eyre_2 tak to už o niečom svedčí podla mna

kvetinka75
18. sep 2023

zase ďalšia téma o druhých, ktorí ti môžu byť ukradnutí a hlavne im, tvoj názor

jana_eyre_2
18. sep 2023

@aurora33 cize ty zovšeobecniť môžeš, iným to vyčítas.. každa žena môže mať nejaký dôvod na to ako vyšla na ulicu a ty o tom dôvode ani zbla nemusíš tušiť..

miriam11
Odpoveď bola odstránená
jana_eyre_2
18. sep 2023

@miriam11 tých matiek? Tie sa dajú akože hodiť do jedného vreca a každá z nich má rovnaký dôvod? Neviem či mám chuť vysvetľovať aké môžu byť NAPRÍKLAD dôvody, pretože tých je milión..

miriam11
Odpoveď bola odstránená
jana_eyre_2
18. sep 2023

@miriam11 akože čítaš vôbec čo píšem? Chápeš čo to je zovšeobecnovanie?

Napríklad jej najstaršie dieťa je vážne choré, ležiace a ona sa o neho celé dni stará, pomimo toho sa stará o jeho dvoch súrodencov? Tak jej už je úplne sumak či nejaká Miriam z modrého koníka sa povyšuje a uráža ju ako lenivu, lebo celú noc jej hukal alarm pri dieťati čo sa dusilo?

Napríklad iná matka letela ráno na 4tu do práce aby o 10tej skončila a bežala za svojou nevladnou matkou ktorá má plienky a odtial leti po deti do školy.. tak jej je úplne sumak či nejaká Miriam sa bude nad ňou povysovat za to že si nestihla v tom blbom chaose umyť hlavu?

Alebo ďalšia matka má depresiu a je rada že vôbec sa vytrepe von pre rožky, lebo doma to proste nedáva a preplace celý deň? Lebo napríklad keď dôjde jej muž tak ju zmláti a dokope?

Môžu byť takéto argumenty, alebo mám použiť viac príkladov?

aurora33
18. sep 2023

@jana_eyre_2 mne je to fuk kto si ako chodí, ale nesuhlasim s tým, že žena matka, ktorá vyzerá dobre stará sa o seba musí byt zla matka a nevarí

aurora33
18. sep 2023

@jana_eyre_2 jedna pani tu písala, že po druhom dieťati sa o seba prestala starat. Akože prečo? Ja som mala dve deti, manžela preč a nechodila som ako vygrcany rezanec a ver mi že deti som mala náročné, obidve.

jana_eyre_2
18. sep 2023

@aurora33 tak môžem ešte inak - ak tebe vadí že niekto uráža a zovseobecnuje upravené matky ako zle a nevariace, tak ty nerob to isté a neoznacuj plošne tie neupravené ako lenive..

jana_eyre_2
18. sep 2023

@aurora33 no a? Nie je to vec tej matky? Ja sa nepotrebujem povysovat nad nikoho, ja mám zase tri deti a nemusím si tu dokazovať že to niekto má inak ako ja a kto to má náročnejšie či lepšie..

miriam11
Odpoveď bola odstránená
jana_eyre_2
18. sep 2023

@miriam11 tento koment vypovedá len o tebe, nie o mne..

ivanakaka
18. sep 2023

@miriam11 ako dobre netreba sa hadat treba si z kazdeho zobrat nieco, ja sa urcite posnazim aj s muzom som sa bavila, treba no thanks 🙏

ivanakaka
18. sep 2023

@jana_eyre_2 neni to ok ale daco s tym spravim

number19
18. sep 2023

Autorka to asi skor myslela tak, ze tym ze sa zena stane matkou, neznamena to hned to ze by mala byt vycerpana do takej miery ze nie je schopna umyt si vlasy, pripadne sa slusne obliect a zabudnut na zakladnu hygienu.
Asi ma dojem, ze zeny sa skryvaju za fakt, ze teraz su matky a mozu spohodlniet a prestat sa o seba starat. Skratka materstvo je dovod sa tak trosku opustit...

Ja mam takuto kolegynu, ktorej tvar nevidela krem aspon 15 rokov (minimalne), pitny rezim ziadny.... Co nechapem, lebo velmi pekna zena, a veru vyzera o 10 rokov starsie ako moja kamoska v jej veku s ktorou si davame tipy aky krem, masky atd. pouzivat...

Takze je to o pristupe. Aj ked budem padat na hubu rannu a vecernu rutinu dodrziavam.
Niekedy zjednodusim, ak nemam tolko energie, ale teda zaklad musi byt...
Samozrejme ze tu neberiem do uvahy stav choroby.

Na SK som si ale velmi opustene zeny nevsimla, podla mna zeny sa o seba staraju (niekedy az extremne).

slavka1988
18. sep 2023

Kolko máš tých deti? Že ides súdiť ? A ja som veru nevidela žiadnu špinavú mamičku na materskej a možno ju dieťa pred tým ako islo von umazalo nožičkami alebo rukami caplo myslím že by tak do prace nešla 🙂 ja som mala pri dcére materskú vyslovene ako dovolenku ,dobre spala vonku žiadny problém ale pri synovi to bol totálny opak a bola som rada že som sa večer sprchla a Viesco pár krát sa mi stalo že som od unavy zaspala na gauči oblečená preto nerieš somariny a buď rada že ty stíhaš ,,všetko,,

aurora33
18. sep 2023

@jana_eyre_2 vsetko čo píšeš su len výhovorky. Nič viac

jana_eyre_2
18. sep 2023

@aurora33 všetko čo píšeš sú len urážky, nič viac.. ešte aj lajknes komentár kde má Miriam sa snažila uraziť, mala som ťa zaradenú niekde inde.. nuž končím túto debatu, lebo je zbytocna.. mimochodom, vlasy si umývam dosť často.. to, že nemám potrebu sa povysovat nad iných zomna nerobí automaticky ženu čo sa zanedbáva, to len na MK sa razí taka úbohá politika..

aurora33
18. sep 2023

@jana_eyre_2 ja sa nepovysujem, ani neurazam, ale občas píšeš veľa tých mozno mozno mozno. Občas treba uznať že mozno su niektoré ženy naozaj len lenivé.