Ženy na materskej, ktoré sa o seba nestarajú
Ahojte, dnes som bola v parku s deckami a bola tam skupina zien s detmi do dvoch rokov, asi niaky dojciaci klub, lebo stale rozpravali o polohach dojcenia. Co ma ale zarazilo, ze tieto zeny vyzerali fakt tragicky. Neumyte vlasy, sedive, fakt pribrate, oblecene ako chlapi, az som sa normalne pristihla pri myslienke, ze vlastne niekto s nimi mal sex, aby dieta mali. Ze nechapem, ze niaky chlap je s takou zenou. Sorry za vylev.
Autorka sem prišla pochváliť sa. Jej komentáre sú len o tom že vraví že súhlasí a ďakuje tým čo s ňou súhlasia, vraví že tie čo nesúhlasia sú frustrované škaredé lenivé ženy čo závidia. A ostatne komentáre sú o tom aby sa pochválila aká je úžasná vo všetkých smeroch. K tomu čo už som spomínala sa pochválila ďalšími 10 vecami. Prosím Vás, pochváľte tuto pani autorku v dalších komentároch, ma akútny nedostatok nedocenenosfi.
Autorka hod sem fotku prosím ta. Keď sa hanbis odhaliť identitu, prosím postáv sa k zrkadlu a odfot svoju postavu.
A ďalej, prosím prezraď mi tvoj komplex, už som ho od teba pýtala. Čo ta stále núti povysovat sa zhadzovaním inych? Toto sebavedomá žena nerobí.
Zrazu už sa aj zdravo stravujes. Hlavne že na zaciatku si písala že sa stravujes normálne. Normálna Slovenska strava nie je zdrava čoho ukazovateľom je aj jedna z najväčších incidencií rakoviny hrubého čreva na svete.
Neverím ti že sa zdravo stravujes. Neverím ti ani že cvicis. Lebo si ocividne klamárka.
Si tak extrémne zakomplexovaná že nie len ze si zvyšujes ego ponižovanim a pohrdanim, zvysujes si ho aj klamstvami.
Chválim ta za to že si taká šikovná, obdivujem ta že všetko super zvládas, gratulujem ti k bohatstvu a k dokonalým deťom a k súkromným skolkam a školám. A v tichosti závidím. Vážne. Brutálne ti závidím, hneď by som okamžite zahodila cely môj život za hlavu a bez váhania by som skočila do tvojej koze. To by bola nadhera ❤️
@husky25 nemusí byť frustrovana..jednoducho este emocionálne nedospela.. Nedospela do štádia,ze síce byt krásne top upravený je príjemné. Als šťastie človeka to nenaplna... Stačí, ked príde v živote kríza, v podobe niečoho velmi ťažkého, choroby, straty človeka, deti, práce, domu, hoci co. co ju prinúti prehodnotit veci v živote.. Nemusí sa hned prestať o seba starať. Ale naučí sa mat úctu k inym ľuďom a neprechovavat nad inými nadradenost.
Mozbo sa cíti byt jedinečná ale nikto jej nema skloniť poklonu a oceniť jej krásu s ktorou ss tak stsle zaoberá...
Sa najedzte, šak od hladu ani neviete niektoré čo píšete.. alebo si otvorte fľašku, nech zapijete žiaľ, inde sa realizovať a ventilovať neviete len tu

Nuž krása ženy spočíva v kráse jej srdca. Pokiaľ má žena krištáľovo krásne a čisté srdce, nemá potrebu riešiť takéto malichernosti. Nemá potrebu počúvať chvály na to či ono, nemá potrebu sa povyšovať nad iných, jej srdce jej nedovoľuje byť uštipačná, a nemá potrebu ponižovať nikoho, ani súdiť, pretože pozná hodnotu každého ľudského stvorenia.... Nuž tento faktor zlyhal u mnohých diskutujúcich... 🤷♀️
80?a nie tych 20% plus,minus pritom vsetkom co stihas?😀
Ja si myslim, ze to ako clovek vyzera navonok moze dost korespondovat s tym aky je vo vnutri.
Pre mna su velmi inspirativni starsi ludia. Mam susedku. Ma cez 80tku. Vzdy je upravena (vlasy som na nej nikdy nevidela sedive) pouziva tmavotehlovy ruz, a je stale oblecena v lezernych kostymcekoch...je velmi mila a prijemna. Ma zdravotne problemy, chodi o palicke, ma svoj vek...ale stale je upravena tak ako som popisala vyssie...
Aj napriek svojmu veku a zdravotnym problemom som tu zenu nikdy nevidela vo vytahanom tricku a teplakoch...mnohi by tu asi povedali, ale ved na co, v takom veku s takymi problemami? Ja ked ju stretnem mam z nej stale velmi prijemny pocit a obdivujem jej snahu stale fungovat (mozno z jej pohladu) ako dama. ...skratka treba sa naozaj o seba starat a neopustit sa...o tom pravdepodobne pisala aj autorka...
Si určite veľmi šikovná, pekná, vyrovnaná žena. V každom smere sa ti len a len darí, ako tebe tak aj tvojej rodine. Všetky sme na teba hrdé. Teraz už môžeš ísť s kľudom spať že sa ti podarilo pochváliť sa aká si super a že ťa pochválil aj niekto ďalší. Síce v reali ťa asi nemá kto pochváliť keď to potrebuješ kompenzovať anonymne na fóre a ešte pritom aj zhadzovať a urážať cudzie ženy o ktorých nich nevieš, ale dúfam že ti to pomohlo a je ti lepšie. Nech si šťastná 🙂 ako aj všetci nech sú 🙂 aj tie "chudery" z parku. Aj keď ony už asi dávno sú a nepotrebujú riešiť nič takéto ako ty, lebo majú pestrý život a ľudí okolo seba
Nechcem ti robiť reklamu na autorku, ktoru ja man osobne veľmi rada, vela prežila...preto som ju aj vyskrtala aby sme sa ru nezačali dotahivat ze niekomu robím reklamu
Pred par dnami mi prišli od nej ďalšie 4 knihy a 3 od iného autora...
Veľmi rada čítam, študujem,vzdelávam sa. Odkúpila som si aj od autorky sviečku ktorá veľmi myslím hovorí o veľmi vzácnej a potrebnej dôležitosti.
" s pokojom v duši"
Dúfam, ze po tejto vypustenej diskusi mas pokoj na duši....
#anonym
Každý z nás v myšlienkach súdi iných, aj tie čo sa tvária že nie. Jednoducho sme tak evolučne nastavení pretože od toho záviselo veľa vecí - nielen prežitie, ale aj spoločenské / regionálne zaradenie a iné. Ďalším faktom je že aj normálne upravená žena sa môže venovať svojim deťom, kým neupravená sa im venovať nemusí. A ako tu bolo povedané obliecť si vyťahané tričko zaberie presne toľko isto času ako normálne nevyťahané tričko, to isté platí o nohaviciach, sukniach a šatách. Aj nenafarbené vlasy môžu byť pekné keď je slušivý strih a nejaká starostlivosť o ne, to isté platí aj o nenamaľovaných nechtoch. Ja osobne obdivujem dámy(rôzneho veku), ktoré sú vždy pekne upravené a zároveň múdre a milé. Snažím sa brať si z nich príklad. Koniec koncov svojou úpravou a neúpravou ovplyvňujeme aj svoje deti. Ktorá z nás chce aby sa deti za ňu pri iných mamkách hanbili? (hlavne tie staršie to už určite vnímajú)
@pleja pozri ,áno obdivovať dámy v rôznom veku keď sú krásne upravené, beriem, upraviť vlasy dať make up nestojí veľa času, ale poviem ti takto , žena ktora má napríklad ekzém alebo psorku ,nemôže si dať ani len vonavku, musí nosiť voľné oblečenie lebo obtiahnuté tričko jej dráždi pokožku , žena ktorá má z tohto ochorenia zjazvene telo , fľaky po pokožke ,je podľa teba takýto človek odpísaný? Je to odpad spoločnosti lebo sa nenamaluje? Lebo si nedáva na vlasy ozdravujuce prípravky? Ale používa určite drahšiu kozmetiku ako žena ktorá sa maľuje a stará sa o svoju pleť ,a myslíš si že dieťa sa má hanbiť za takúto matku??? Len preto že nieje nastajlovana že si nedá obtiahnuté tričko, nedá licenku ?
Je lahke na niekoho pozriet a urobit si nanho nazor. No z pohladu nalokto moze ohodnotit spravne, pretoze nepozname pozadie a zivot toho cloveka. Ludia nie su dokonale bytosti, kazdy ma svoje priority, radosti I starosti. Niekto je mozno lenivy, niekto ma na haku prenho nepodstatne veci. Dokonale nastajlovana mamicka na ihrisku moze byt maximalne nestastma vo svojom zivote, neupravena moze.mat Len zly den alebo obdobie. Si stihle.zeny, ktore vdacia za svoju postavu genetike, si take, ktore ju maju vydretu I take, ktore kila neriesia alebo take,.ktore si nedokazu povedat a avoje problemy riesia nezdravym jedlom. Si zeny, ktore vedu spokojny zivot a maju prijemne obdobie a si zeny, ktore prechadzaju tazkym obdobim. Myslim si, ze podla vyzoru vsak nik nema pravo sudit. Ked mi v myslienkach skrsne pokus niekoho sudit, vzdy si spomeniem na to, ze kto prstom ukazuje na ineho, tromi prstami ukazuje sam na seba.
Na ihrisko so syncekom chodim Len par dni, dotera ho take veci velmi nezaujimali, no pravdupovediac, netusim ako vyzeraju a co maju na sebe ostatni rodicia, takze neviem s akou reprezentativnou vzorkou SA stretavam. Ale.mam.pocit, ze autorka by o mne nemala tiez vysoku mienku, mam viac kil ako by som mala.mat, na ihrisko chodim.zasadne v sortkach alebo teplakoch a tricku, pretoze SA s drobcom.hrame.v piesku a kamienkoch a nemam chut SA.nervovat tym, CI mi nezaspini alebo nezatrhne nejake pekne oblecko. Tak nejak .mi to vzdy vychadzalo, ze na ihrisko sa treba obliect funkcne a prakticky a teda samozrejme cisto (aspon na zaciatku, kym to male.rucky nezmenia). Jedine, nad.cim.som.sa.pozastavila.a co mi parkrat bolo luto su deticky v krasnych sateckach, ktore vsak mali zakazane velke.mnozstvo ihriskovych atrakcii, aby si nezaspinili to krasne oblecenie.
A možno si tie vlasy chcela aj umyť, možno aj zafarbiť...možno možno...nevieš v akej situácii sa tie ženy nachádzajú , možno majú zle obdobie, môže byť veľa za tým o čom tvoja vyfukana hlava nemá ani poňatia a možno možno si cez tie tvoje krásne mihalnice ani dobre nevidela...tebe boli navonok škaredé, ty si im možno bola škaredá zvnútra... 🤮🤮
@husky25 V predchádzajúcom príspevku som písala ze nikdy nevieme aký príbeh má každý človek a prečo je taky aký je. Samozrejme ze existujú rôzne životné situácie a rôzne zdravotné obmedzenia. Preto ak vidím niekoho kto mi nesedí tak sa ho snažím v duchu ospravedlniť a tým pádom smerujem svoje myšlienky lepším smerom a hádam ma to robí lepším a tolerantnejsim človekom. A možno je to aj vekom, s vekom by mala prichádzať tolerancia a pochopenie že svet nie je čierno biely.
@nistika Teba zjavne tie reči rozhodili 🤣 áno najkrajšia si v tých rozgajdanych teplákoch a vycaptanych teniskách. A povedz nám čo ešte spadá u teba do kategórie krásne?
Utešovať sa, že mužovi sa páčim taká aká som je také no... Možno páčiš , ale ver mi oveľa viac sa mužom a ženám páčia upraveni ľudia. Tak si tu lenivosť neobhajujme , neklamme si, že toto je pekne, nevyhovarajme sa na deti.
Väčšinou takéto zanedbané krásky zazeraju po upravených ženách.
Ty, čo si na výzor nepotrpis to vidis inak ako ja, ktorá áno. A zažívame iné skúsenosti, takže sa nezhodneme.
strašne dlhá diskusia, ale ja som tu našla úžasného človeka @fantaghiro21 krásne píšeš a úplne s tebou súhlasím ❤
@pleja keď autorka v myšlienkach súdila tie kojace matky na ihrisku, prečo si radšej nepovedala, aha ako sa krásne venujú svojim deťom?
Tak autorka písala ze matky sa rozprávali o kojeni takže sa deťom venovali aj keď boli vo vytahanom oblečení. Nikomu nič zlé nerobili, neobtazovali ju smradom, správaním, nefajcili a nepili alkohol na ihrisku,... len tam slušne sedeli a debatili... koľko krát som ja videla matky s cigaretou kocikovat alebo pri kávičke a decko ktovie kde, to by už autorke vonalo viac pretože to boli upravené krásne maminky ktoré fajčia slimky.
Tam, keby radšej zobrala do ruky knihu na tom ihrisku. Dostala by pravopis aspoň do oka a vedela by písať, sak vidím ze sa hanbí aj odpisovať.
@nikyball ty si totalne mimo....vies to ze sme so sebou spokojne a krasne neznamena ze chodime NONSTOP v rozgajdanych teplakoch...my sa vieme aj upravit ale robime to dobrovolne....ak sa nam nechce alebo nestihame nevadi nam to a upravene sme zse inokedy....proste sme slobodne mozme ist na ihrisko a postarat sa o dieta aj bez toho aby sme vyzerali top, trpeli na sebe tie hnusne umele nechty a vlasy - mimochodom my spokojne ich mme prirodzene dlhe ak chceme aby boli dlhe, lebo ich denne nenicime kulmou a chemikaliami.....a hlavne nepotrebujeme sustavnu pozornost muzov.....my nepotrebujeme aby nas niekto neustale ubezpecoval ze sme dost dobre....
kde si pozorovala ze ma to rozhodilo inak? myslim ze to pisem normalne a s kludom ti to vysvetlujem, ak hladas v pisomnej forme nieco co tam nieje, nemusis to robit.....skor ma zaraza tvoja vlastna zatrpknutost....ako ze nesuhlasis s teplakmi je jedna vec ale normalny spokojny sebavedomy clovek by tu nemal potrebu riesit ci je modrokonikarka krasna alebo nie, ci si lepsia ako pani neznama na zaklade nechtov....no len tak na zamyslenie
@lucka_ke si milá. Ja nie som žiadny anjelik. Len ma život pohadzuje zo strany na stranu .... Tak ma na takéto nadradenosti svoj názor.ja som mala asi tiez vela zvláštnych uletov.... Padla som na hubu a zapasim s vecami ktoré mi život strčil do cesty
Uvedomila som si ze v živote su dôležitéjsie iné veci ako povrchna krása, ohovárania ktoré ľudia robia čisto zo skrytých zranení, unudenosti v živote....
@nistika 🤣🤣🤣 odporučam ti čítať s porozumením. Sama som písala, že nemusia to byť umelé nechty , stačí mať svoje upravene. Nemusia to byť kulmy a chémia na vlasy, stačia čisté, upravené. Tak o čom potom
? To nie je, že nesúhlasím s teplakmi. Ani zatrpknutost. Ide len o to, že som žena a rada chodím upravená. Vždy som upravená aj doma, robím to kvôli sebe a nie pozornosti mužov. Úprava neznamená len mať top make Up, natočené vlasy, umelé nechty. Ty tu splietas o sebavedomý a neviem čo. Z môjho pohľadu je to opačne a je to skôr o lenivosti. Ja mám seba natoľko rada, že som upravená aj keď ma nikto nevidí. Kvôli sebe. Ale to taká šmudla nikdy nepochopí. 😉
@nikyball ak to robis kvôli sebe tak je to vporiadku, ale preco sa potom navazas do zien ktore to nerobia? preco prezentujes nazor ze niesu pekne, a ich muzom sa isto nepacia ak to robis iba kvôli sebe? preco by mali byt lenive? ja ti pisem ze denne rano beham vecer bicyklujem som teda leniva za to ze idem von obcas v teplakoch? uprimne niesi z nas lenivejsia ty?
@nikyball lenivost by bola kebyze tie zeny kaslu na domacnost a nic nerobia,ale to neznamena ze ked sa o seba nestara je lenivy,to znamena ze nase mamy a babky boli lenive?Lebo chodili s mastnymi vlasmi ale zato vstavali o 4 a cele dni robili na roli,chosiki okolo statku a eate odchovali deti?Oni podla teba boli lenive?No som zvedava coby si ty z toho zvladla,mozno ozaj si len nafarbit to obocie a zabehnut,to by si asi zvladla,inak nic.A samozrejme upravit sa;)
@nistika ja sa do nich nenavazam. Ja hovorím ako pôsobia na ostatných ľudí . A áno väčšinou aj na ich mužov. Nie nie som. Venujem sa sama sebe. A robím to rada. Zvrtlo sa to na to, že odsudzujete ženy čo sa o seba starajú. A pre mňa je starať sa normálne , naopak má udivuje ako ženy dokážu chodiť zanedbano medzi ľudí. A Môj názor je, asi taký istý ako autorky.

@fantaghiro21 presne ,človek ktorý rieši tieto malichernosti je podľa mňa frustrovaný z nejakého dôvodu 🙂 treba mať najskôr pod kontrolou sám seba ,ale to evidentne autorka nemá ,vo vnútri ju musí niečo zožierat lebo vysporiadaneho človeka by toto nenapadlo vôbec riešiť 🙂