icon

Ženy na materskej, ktoré sa o seba nestarajú

12. aug 2021

Ahojte, dnes som bola v parku s deckami a bola tam skupina zien s detmi do dvoch rokov, asi niaky dojciaci klub, lebo stale rozpravali o polohach dojcenia. Co ma ale zarazilo, ze tieto zeny vyzerali fakt tragicky. Neumyte vlasy, sedive, fakt pribrate, oblecene ako chlapi, az som sa normalne pristihla pri myslienke, ze vlastne niekto s nimi mal sex, aby dieta mali. Ze nechapem, ze niaky chlap je s takou zenou. Sorry za vylev.

nikyball
14. aug 2021

@ktochytavzite babky a mamy chodili upravené. Aspoň v mojom okolí. Teraz majú tie maminy milión vymoženosti a nestíhajú ani seba. Ale teda, keď sa vyzivas v tom, že čím zanedbanejsia tým lepšie, kľudne. Ale sú ľudia čo si to všímajú. Ja také ženy nestretam iba na detských ihriskách. Ale v obchodoch, v nedeľu, na výletoch , u lekárov , v práci. Za peknú som aj doma, a vonku robíš na ľudí prvý dojem výzorom. Či chces alebo nechceš, je to presne tak. Darmo sa budeš utešovať, že neupravená si krásna, sebavedomá a neviem aká. To sú len útechy pre seba samú. So sprchou si umyjes vlasy, nechty opilnikovat stíhaš namiesto MK, či si obliekas rozgajdane veci alebo čiste a sediace je stále za rovnaky čas. A spraviť si cop alebo ucesat vlasy trvá minútu. Ja si obocko farbiť nemusím ale ak by som potrebovala tých pár minút si nájdem. Niekto proste stíha všetko 😉

zuzitko74
14. aug 2021

@nikyball Nikto neodsudzuje ženy, ktoré sa o seba starajú. Staráme sa o seba všetky. Niekomu k tomu stačí mydlo, šampón, hrebeň a čisté oblečenie, iný potrebuje tých prípravkov viac. Jediné, čo tu kritizujeme, sú ženy, ktoré starostlivosť o seba povýšili na svoj jediný zmysel života a preto aj ostatné ženy okolo seba posudzujú podľa svojich zvrátených pravidiel. Zopakujem ešte raz: ak je žena čistá, učesaná a má čisté oblečenie, nikto nemá právo nazvať ju nepeknou, alebo zanedbanou.

nikyball
14. aug 2021

@zuzitko74 ano také ženy nenazyvame zanedbané ale také ako opisuje autorka v povodnom príspevku. Neumyte a oblečené ako chlapi

heleninamama
14. aug 2021

@nikyball Vybehnúť niekam jednorazovo neupravená v starom oblečení a byť dlhodobo zanedbaná je veľký rozdiel. A fakt je takých žien mnoho, nielen a RD, ale vidieť ich aj bežne v uliciach či obchodoch. Poznávacími znameniami sú zlý chrup, odrastené neupravené vlasy, zanedbaná pleť (vyrážky, bradavice, nepekné vystúpené znamienka... často aj na tvári), výrazná nadváha a mizerná kondícia, že sotva fučia. Oblečenie to len dotvára.
Možno som povrchná, ale tiež nechápem, ako môže toto nejaká žena na sebe dopustiť. A neverím, že všetky nestíhajú a majú depresiu. Proste na to kašlú.
A fakt neverím, že sa to môže niekomu páčiť - mužovi, či žene.

autor
14. aug 2021

@heleninamama no presne tak to bolo myslene, ze ako sa niekomu nieco take moze pacit moja hlava neberie. Tato diskusia isla do ciernobieleho. Tie co tu vyzyvate k mojej reakcii, a je vas dost- nechce sa mi osobne k vam osobne odpovedat, to je pod moju uroven. Mam dnes vcelku bohaty program, opustam tuto diskusiu a zelam kazdemu pekny den.

nikyball
14. aug 2021

@heleninamama presne s týmto súhlasím !

kittykat22
14. aug 2021

odpovedas len na komentare ktore ti pochlebuju a k reakciam na to, co sa ti nepaci nereagujes vobec. Mala by si sa naucit, ze ohovaranie inych zien je neslusne. Ked si nieco pomyslis - ok, povies kamaratke ok. Ale niekde vypisovat verejne taketo veci, nie je pekne. Predstav si, ze by teba niekto takto ohovaral, ze si taka, makova matka. A vzdy sa najde niekto komu nebude tvoj vyzor a vychova po chuti.

1katus1
14. aug 2021

@nikyball ono záleží od toho kto čo považuje za upravenú. Ja to beriem tak že umyté vlasy aj telo a čisté oblečenie je základ. Ale už som sa stretla s tým že pokiaľ nemám makeup podpätky nie som vyobliekana jak na záťach do baru že som neupravená. A to som v podstate podľa takého názoru celý život vzhľadom na to že som sa nikdy nemalovala

oktoberka
14. aug 2021

No,povedať niekomu,že je pod moju úroveň sa s tebou baviť-na anonymnom fóre,kde nevieš s kým máš do cinenia,tak to už o tebe niečo hovorí.
Máš reakcie,aké máš a divis sa potom diskutujúcich?
Plný klas sklaňa hlavu dole,prázdny ?

nikyball
14. aug 2021

@oktoberka nemenovala tie maminy, takže niektoré to preháňajú a zjavne v niektorých prípadoch zaťala do živého. Načo sa klamať, že to je krásne, keď vieme, že nie nie je.

alaguema
14. aug 2021

@malykonik ty aj spolu s autorkou ste svoju hodnotu zredukovali na "musím byť trtkateľná za kažadú cenu". Vašou najvyššou kvalitou je váš výzor, hlboko vo vnútri ste asi presvedčené, že nič iné svetu ponúknuť neviete. Napriek tomu, ako veľmi úbohé sú vaše vyjadrenia v tejto debate, verím, že to nie je pravda. Že máte na viac a že ste niečo viac, než len dobre upravené telo, ktorá niekto rád prepytujem - vytrtká. Už ten slovník hovorí o tom, ako veľmi si samu seba nevážiš, ak si len trtkaná ako gumená anča.

vikus14
14. aug 2021

Ja tiez si myslim, ze najst si kus casu umyt si vlasy ci naniest BB krem by mohla kazda… jasne, je to kazdeho vec, tie zeny mozu byt super matky aj manzelky, ale ja osobne by som sa tak dobre necitila… tiez nemam pri 2 detoch casu na nvm co, ale uz aspon toto a plus nejake pekne moderne oblecenie v ktorom mi je zaroven pohodlne - ved da sa aj za lacny peniaz vyparadit (sama vela nakupujem aj tu, da sa kadeco 😇)

alaguema
14. aug 2021

máš dnes bohatý program...aké dojemné. Si ty ale "dáreček" 😉 Teraz manipulátorsky otáčaš svoj trápny výkrik do tmy proti ľuďom, ktorí reagovali správne. Ale to ty si tá, ktorá sa tu prejavila čienro bielo, hlúpo a povrchne. Obvykle sa v disusiách na podobné témy prikláňam k tomu, aké je dôležité starať sa o svoje telo, lebo je to dopravný prostriedok pre naše duše. Je to ale vnútorné nastavenie, nie téma na ohováranie cudzích ľudí, ktoré pramení aj tak len z tvojho vlastného zúfalstva.

ktochytavzite
14. aug 2021

@nikyball mozno tie babky,co foma sedi pri detoch ale co ja poznam babky a mamy tak tirnmoc casu na upravu nemali a predsa zvladli tolko ,co aj pre teba by to bolo na tyzden,hic s mastnymi vlasmi,ved vtedy sa kupalo raz za tyzden,dva a ze upravene babky,prosim Ta.

ktochytavzite
14. aug 2021

@nikyball a ja sa nemusim upravovat,vyzeram ozaj dobre aj bez make upu a tiez kazdy den pri 3detoch,4 a 2 r idem si odbehnut 40' ale nevsimam si dako neuoravene zeny a ked hej tak co,ved ked im to nevadi a su spokojne tak co??

katpox
14. aug 2021

Ahoj, som zena s ktorou sa muz velaa miloval a aj miluje, ci som mala pred porodom 70 kg alebo teraz ano tragickych 90 kg, staram sa o nas spolocne dietatko, pri ktorom som neraz cele noci hore, ktoremu rano varim domacu vizivu a poctivy obed pre muza, ked pride hladny z roboty, som zena, co ma viacmenej oprate, navarene, dietatko, muza, aj psika spokojneho, stava sa, ze v com som cez den, v tom som aj v noci, ked bdiem pri dietatku s horuckami, davam mu obklady a meriam teplotu, som neumyta, ale voniam svojmu babu stale, lebo ho kojim a je to to najlepsie pren. Vraciam sa uz do prace,kde budem 2 km dochadzat peso, kde budem s nadvahu, ale uz umyta, ocesana, namalovana, a s jablkom a kalerabom na desiatu a teda verim, ze vaha pojde dole a teda nelutujem ani kila navysse, som lubena, som zdrava, stiham behat za drobcom a aj s muzom na male tury... Kto nema rad seba, nema rad ani druhych ludi....

nikyball
14. aug 2021

@ktochytavzite veď nech sú, nebavíme sa tu o konkrétnych ženách , aby im to ublížilo. A ktoré sa v tom nájdu ,aspoň vedia, že sú aj ľudia, ktorí si to všímajú.
No moja babka doteraz nosí čisté vyžehlené oblečenie, učesané vlasy. Neviem čo je pre teba na tom také nepochopiteľné. Práve tí starší ľudia by neprišli k lekárovi neupravene. Rovnako do obchodu , do kostola atď.
Nechápem odkiaľ vieš, že pre mňa by to bolo na týždeň. Ja stíham všetko, tak som si to zariadila a tak to mám.
Nech su spokojné v spinavom oblečení,topánkach , preto by sa ich táto téma nemala nijako dotknúť. Za to, že ja by som v špinavých topánkach nevyšla nikam, neznamená , že musím byť akože ta horšia.

zuzanka.zuzu
14. aug 2021

necitala som vsetko pozorne, len preletela ale zaujala ma jedna vec - tie zeny tam boli s priatelkami, ty sama?

ktochytavzite
14. aug 2021

@nikyball
No nvm co vsetko stihas ale ti garantujem ze isto bu si ani polovicu z toho co moja mama stihala nestihla.

malykonik
14. aug 2021

@alaguema vôbec nerozumiem odkiaľ si niečo také nabrala a prečo reagujes práve na mňa. Písala som všeobecne a nič o sebe. A v mojom druhom príspevku som odpovedala otázkou na totálne hlúpy a primitívny komentár inej užívateľky

jana_eyre_2
14. aug 2021

Že táto diskusia išla.do čiernobieleho.. 🤣🤣🤣 a ten úvod (a väčšina odpovedí autorky) je akože farebný ako dúha.. na tejto poznámke ženy čo prízemne a bezdôvodne ohovára cudzie ženy na nete to ma fakt strašne pobavilo... 🤣🤣🤣

nikyball
Autor odpoveď zmazal
littlebubble
14. aug 2021

@ktochytavzite Kolko rokov maju tie babky ktore poznas?

nikyball
14. aug 2021

@ktochytavzite a ja ti garantujem, že ešte viac ako ty s ňou dokopy. 🤣🤣🤣🤣🤣

leskovael
14. aug 2021

Ludia sú rôzni, niektoré ženy sa o seba nestarajú ani keď nemajú deti, niektoré to považujú za prirodzené starať sa o seba a nájsť si par min denne nato dat sa dokopy. Oblečenie každý podľa svoju vkusu a možností. Opäť su ženy ktoré maju vkus a vedia vyzerať aj v tričku a rifliach a si ženy ktoré to v sebe nemajú a nepovažujú to za podstatné. Nenapadlo by ma súdiť a takto zamýšľať sa o ženách na ihrisku. Aj keď niektoré žijú materstvom a stretávajú sa ako "klub dojčiacich" (nekojila som, nikdy som v takýchto skupinkach mamiciek nebola ani som nechcela) je tocich rozhodnutie, rozumejú si a majú právo žiť a starať sa o seba ako chcú.

@maciatkolulu no niekedy sa ocitnem náhodné ma ihrisku lebo idem do mesta, ked idem sadnúť na kávu alebo idem ma zmrzku a prejsť sa tak oblečiem, celkovo ma to pekne sa obliecť baví a cítim sa tak dobre, pripadne som v inom meste na výlete tak som automaticky oblečená možno na ihrisko až moc pekne. Takže aj ty keď niekedy uvidíš vyobliekanu mamičku či dieťa, nemusela sa chystať len na ihrisko, alebo jednoducho chodí do mesta oblečená normálne (pre teba je to už vyobliekana, pre ju je to tak akurát) mohla byť predtým na oslave a išli sa s dieťaťom prejsť a milión ďalších možností

oktoberka
14. aug 2021

Inak,ozaj.
Čo tych manželov,či partnerov,oteckov priťahuje na tých neupravených ženách?🤭😉
Niečo zjavne áno.

fantaghiro21
14. aug 2021

@oktoberka v tvojom oku su neupravené lebo (....)tvoje oko ma ine nároky na krasu, ty s nini nie si manželka, manžel a nemáš vnímanie ako ten ich manžel, nevidíš a necítiš tu príťažlivosť, pochopenie, chémiu, dopĺňanie jeden druhého ktorá je medzi ňou a jej manželom (?)...
Nevidíš in do srdca, nevidíš nároky manžela na "krásu" ktoremu možno stačí len tl, ked sa na neho zena usmeje, ráno ked vstane a je v myšlienkach stratený....

V ich oku je to stelesnena krása, prirodzenost, nauzasnejsia, najlaskavejsia, najobetavejsia, najsikovnejsia, najkrajšiabytost, ktorá sa môže pei nich zaspávať a zobudzat, zit, byt manzelkou a matkou deti, byt panou domácnosti,...je tl žena, o ktorú sa môžu starať, byt jej ochrancom...

Ja môžem povedať, ze s manželom sme boli pred deckami aktívni turisti... Moj manžel salel, miloval, ked som si obliekla turisticke oblečenie (v tej dobe to nebolo i ani o móde a značke ) ked som si dala jednoduchý cop, ... Voňal mu môj pot, ked som visela niekde na reťazi... (samozrejmosťou bol antiperspirant pred rúrou a aj v batohu) ....

Alebo sme chodili pravidelne behavat.
Žiaľ teraz zdravie, zdravie detí nedovolí nam venovať sa svojim záľubám tak ako by sme chceli.
Tzn najstaršia ma 4 roky, mladšia 2r a starkých videli raz za život.nikdy nikto mi deti nevzal nikde na prechádzku, any som si mohla vybaviť záležitosti v meste, doktorov.
Deti vláčim vsade so sebou..
O ro viac, staršia do jedného roka mala 15 doktorov. Teraz je toho pomenej...

Rozpisala som sa smerom, ktorým som nechcela.
Pokial si par sedi, nic mu nevadí, je všetko okej.(samozrejme pri správnej hygiene tela) .
Ak je v manželstve problém, možno skrz toho ze jeden sa oblieka ako hulvat, treba komunikovat...

Alebo vam manželia hovoria ze ste krasne ked ste pekne oblečené, namaľované,?ale ked lezite doma v posteli v pyžame sa na vas ani nepozru?
Ked ste nahate, bez žiadneho make upu nepovedia ze ste najkrajšie? Krásne? Pomilovatelne?
Mne manzel povie ze som krásna, voňavá aj tesne pred sprchou ked sama sebe smrdím....

Spýtali ste sa niekedy ich manželov priamo, alebo len nepriamo sa pohorsovali nad ich manželkami, partnerkami

kittykat22
14. aug 2021

@nikyball nesuhlasim s tym, ze kazda zena sa ma cas o seba starat. Ja zijem vo velkom meste a mamicky ktore maju deti tak su od 9-5 v praci, do toho domacnost, babka/dedko nefunguju, na vsetko su same. Domacnost, deti, muz, praca. Mozu mat milion vymozenosti ked den ma len 24 hodin. Su radi ked si sadnu a su doslova ustvane. Nejaky polovicny uvazok alebo menej pracovnych hodin nehrozi pretoze musia platit hypo, poistky alebo najmy. Skutocne nie kazda zena ma cas na seba. Niektore zeny - ako ja - potrebuju specialnu kozmetiku koli suchej pleti, specialnu starostlivost o nu - a to nejde sprchac aky chces a casu. Musim mat specialne sprchace kremy, potom si musim fenovat vlasy aby som ich mala pekne, a musim chodit na kozmetiku aby som mala peknu plet. Potrebujem viac spat ako ine zeny - co je tiez super nevyhoda. Niektore baby vidim v MHD - dredy, nechty v haji ale plet maju ako male deti. To ked vidim, tak si len pomyslim, ze skoda ze aj mna take stastie nepostretlo. Niektore zeny do svojho vzhladu skutocne ten cas musia investovat - a niekedy ho proste nie je kde najst. Kym su deti male a vsetko je na pleciach matiek, tak im to v pohode moze padat par rokov na hlavu. A ten cas ktory uz maju investuju napriklad do deti - vecer im citaju, alebo ich cez vikend beru na vylety. Maju ine priority.

viestta
Odpoveď bola odstránená
alvaluka
14. aug 2021

11 stran sa mi nechce citat, ale pridam moje zrnko. Pred RD som nebola nejaky borec v malovani, korektor, make up, obocie, riasenka, licenka a usta obcas, vlasy som si tiez cesala aj do roznych ucesov, na RD sa mi uprimne nechcelo, ako jedna tu napisala proste sa mi nechcelo si tvorit uces mat rozpustene vlasy padajuce do tvare ked bezim za deckom, ked sa sklanam nad deckom, ked taham 4 tasky nakupu, vzdy som mala umyte vlasy, ja som bola umyta a tak.

Od mladosti mam ale dva problemy a to, ze nech si dam akykolvel makeup v letnych horucavach rano o osmej tak na obed o jednej povedzme uz mam tvar ligotavu ako silvestrovska gula na Times Square, vyskusala som uz cokolvek, toto leto mam aj hroznu plet, mozno tym, ze v dome mame v niektorych dnoch aj 28 stupnov, stravujem sa zdravo, vonku byvam kazdy den, plet si pravidelne cistim a neviem co sa porobilo, des.
Druhy problem su moje vlasy, su jemne a ani pred RD minuces nikdy nevydrzal jedine ak som si dala cely tubu laku. Tento rok podobne ako pri pleti sa mi vlasy mastia ako sibnute. Vecer si ich umyjem a rano su mastne, proste neviem, kde nastala chyba. Takze aj ked sa snazim a mam zo vcera umyte vlasy a dnes idem do obchodu moze sa stat, ze vybehnem s neumytymi a dam si aspon suchy sampon.

Asi to co pisala autorka myslela mozno skor ako nejaky extrem, len proste clovek moze mat niekedy aj nejaky problem, mozno aj zdravotny 🤷‍♀️