icon

Ženy na materskej, ktoré sa o seba nestarajú

12. aug 2021

Ahojte, dnes som bola v parku s deckami a bola tam skupina zien s detmi do dvoch rokov, asi niaky dojciaci klub, lebo stale rozpravali o polohach dojcenia. Co ma ale zarazilo, ze tieto zeny vyzerali fakt tragicky. Neumyte vlasy, sedive, fakt pribrate, oblecene ako chlapi, az som sa normalne pristihla pri myslienke, ze vlastne niekto s nimi mal sex, aby dieta mali. Ze nechapem, ze niaky chlap je s takou zenou. Sorry za vylev.

mirkaz156
12. aug 2021

Nevieš príbeh možno tie mamičky sú spokojné a možno si myslia že je to normálne alebo to inak ani nevedia. A možno chodia popritom všetkom do roboty🤷. A možno majú depresie len to nikto okolo nich nechce vidieť 🤷
Úprimne ja vyzerám zrovna podvýživene nemalujem sa dieťa má 1r2m stíham chodiť do práce na 30h úväzok manžel je na materskej ale brigáduje. Sem tam to ,,látame,, a sme radi keď sa vidíme 🤷.
PS: s mastnou hlavou som chodila celý týždeň práve som si ju konečne umyla 🙏😁 a nie bohužiaľ nemala som na to čas. hodinu čo mi spí dieťa za deň sa snažím stihnúť čo pri ňom nestihnem. A keď prídem o polnoci domov z práce dám rýchlu sprchu a spať lebo ráno vstávam k synovi. A neznášam ísť spať s mokrými vlasmi 🙈😁😁
Ozaj sú všelijaké mamy 😊

iwesska
12. aug 2021

Vidis ty si krasna,mas vsade poriadok,ale padas dole hubou,oni su naopak skarede,doma maju mozno bordel,ale kludnejsi zivot😉Fakt si myslis,ze si na tom lepsie?

123andy123
12. aug 2021

tvoj 7 rocny rozlisuje co je pekne a co nie, len skoda ze ho nema kto naucit, ze sa nesudi podla vyzoru, aj ked v tvojom svete asi ano. Dufam, ze si ta muz nevybral len kvoli tvojmu vyzoru. Nie, nepisem to preto ze ti nieco zavidim...

1katus1
12. aug 2021

@lenuska9999 ja som sa nelicila ani keď som nemala deti prečo by som mala teraz a predstav si že som aj aj vydala a nemusela som byť ani tehotná manžel si ma chcel vziať len tak z lásky. Vlasy šedivé nemám nemám na to ešte vek. Neviem prečo by sa mali zvlášť ženy upravovať zato že idú na ihrisko

thoughtfulweirdo
12. aug 2021

Autorka, ja mám tých 50kg (keď sa dobre najem), maľovať sa mi v 24 rokoch netreba, cvičím, doma mám poriadok, u kaderníčky som bola a mala by som čas aj na manikúru, pedikúru, kozmeticku a neviem čo všetko, keby som chcela, lebo manžel našťastie nemusí robiť od rána do noci a do starostlivosti o deti a domácnosť sa značne zapája, prebdené noci a divé decká zvládam asi vďaka veku s prehľadom. Von chodím umyta a učesaná, takže nado mnou by si sa zrejme nerozhorčovala, napriek tomu by som sa ja na základe tohto tvojho prejavu oveľa radšej bavila s tou strašnou neupravenou ženou než s tebou. To, akú hodnotu človek pre svoje okolie má, nezáleží od vonkajšieho vzhľadu.

tncka
12. aug 2021

@habibim presne,ja tiez nie som Miss ale ked vytiahnem paty z domu aj ked nedavam make up,zaklad musi byt,ciste vonave oblecenie,parfem,nechty,vlasy upravene aspon do copu a slnecne okuliare aby som neplasila okolie🤭🤣🤣nevravim ze stale beham v satach,ale muzove tricko a nahodne kratase nenosim,ved uz nejak sa treba ogabat ked idem medzi ludi. A to nehovorim ze toto je male mesto,keby niekho stretnem znameho a vyzeram ako bezdak,by som sa pod zem prepadla

fiffinkaa
12. aug 2021

Neviem čo je to za kultúru u nás, nemky a rakusanky 60tnicky by tromfli aj naše 25 ročne dogabane mamicky s drdolom na hlave.

habibim
12. aug 2021

@zuzitko74 ak vydis neprávosť upozorni na ňu primeraným spôsobom... Nie napr.hned urážať, alebo útočiť, lebo chcem presadiť svoj pohľad na vec.. Neutralnost sa dá, ak sa chce

ahaknaj
12. aug 2021

Ty urcujes normal? Tým že šíriš nenávisť a odsudzovanie ľudí podľa výzoru celkom veľa hovoríš o tom ako žiješ a koho vychovávaš zo svojich detí...

zara1357
Autor odpoveď zmazal
autor
12. aug 2021

@tncka tak niak..

magduska2
12. aug 2021

@zara1357 Mne osobně je to úplně jedno..ja poznam,ženy aj také aj také.Tie ktoré nepoznám a vídám ich len tak na ulici-napr.s kočíkom(neupravené) pamatam si ich tak aj "pred-kočíkom" a jednoducho neriešim,vlastne by ma asi skôr šokovalo keby sa prehnane'zmenili'
Ja som zástanca tvrdenia,že každý člověk-žena je jedinečná ,právě taká aká je.Ak sa niekto cíti dobre "neupravene " neviem prečo by som to mala ja riešit.
Skôr ma to zarazí u ženy kt.celý život poznám peknú,upravenú ked sa zrazu zanedbá..nakolko tam to môže signalizovať nějaký problém.

biba2014
12. aug 2021

A o sebe nám napis,isto sa citis ako krasavica,kolko mas deti a ci mas vobec rodinu,domacnost...ked mas cas sledovat ine ženy a pozerat sa z ,,hora,,na niekoho...

tykat
12. aug 2021

@s_a …asi tak… licka riasenka obočie… to radsej sprcha a umyť vlasy.

tykat
12. aug 2021

Naopak… oni sa starajú o seba… a ty sa staráš (d)o nich.

littlebubble
12. aug 2021

Mna zarazaju len tie reci, ze KAZDA po porode vyzera znicene, pribrate, uz NIKDY nebudes vyzerat ako teraz.Na materskej NIKDY nie je cas starat sa o seba.

Vyhovorka.Ja som pribrala lebo mam deti (aj 6r po porode) ma doraza uplne.

Inak mi je srdecne jedno ktora jak vyzera.Nie ja s nimi zijem, ale tie reci nevladzem pocuvat plne vyhovoriek a sebalutosti.

A niekedy naozaj neviem,ze ci je ten muz vedla manzel alebo syn (svalnaty, mlado vyzerajuci) ak zena posobi ako babka vnucata ak ma saty ako z 2 svetovej po mame a vseobecne ten styl vie zvyraznit vek, ale tak ich vec.

joannita
12. aug 2021

Mila autorka.... Ja patrim k tym upravenym mamickam, aj ked s upravou teda nestracam vela casu (ovela ovela menej ako pred dietatom). Ale poviem ti, ze ja prave naopak obdivujem zeny, matky, neupravene ako to ty nazyvas, bez mejkapu, vlasy v drdole a v teplakoch. Maju moj respekt, ze sa povzniesli nad svoj vzhlad a neriesia co si kto mysli a vzdy si hovorim, ze si musim brat z nich priklad. Poslednu dobu sa mi to aj celkom dari a som za to na seba pysna! 😆

catherinah
12. aug 2021

Ved aj ja, lebo inak sa neda 😃

zuzitko74
12. aug 2021

@habibim Neurážam, neútočím, diskutujem slušne. Vôbec sa však nečudujem, že sa autorke anonymke ušlo aj zopár ostrejších reakcií. Jej status je veľmi vulgárny a osobne sa dosť čudujem každej žene, ktorá s ním súhlasí.

leuchtturm
12. aug 2021

Asi maju take kvality, ake ty nemas...niektore musia hladovat, machlit sa, obliekat sa ako z casopisu, aby si mohli zatrtkat. Ine nie.

sticker
nikyball
12. aug 2021

@leuchtturm a tie iné plaču, že chlapi sa otáčajú za upravenými alebo trávia čas vypisovanim takým 🤣 aby sa človek upravil nemusí sa ani machlit , ani hladovať ,ani sa obliekať ako z časopisu. Dokonca to nemusí zabrať hodinu. Reprezentujú hlavne seba a svoju rodinu.

habibim
12. aug 2021

@zuzitko74 s tým súhlasím, že je "vulgárny" alebo ako to pomenovať... Ale je tu veľa tém, ktoré nemajú so slušnosťou nič spoločné, alebo sú nastimane tak, aby rozpútali diskusiu podobnú tejto... Ale ja sa čudujem ženám, že aj keď ich to nezaujíma, lebo majú aký taky charakter, tak sa tam zapoja... Fajn, keď vyjadrí svoj názor slušne,... Ale keď potom ma potrebu poucat, že len jej názor je správny a len jej myslenie o iných je správne, tak to podľa mňa...nie je správne .. Potom tu na MK vznikajú takého "hádky"...

potvorka88
12. aug 2021

Dámy a nemali by sme sa hlavne upravovať kvôli sebe? Prečo sa stále rieši ako by mala žena vyzerať? Čo keď sa cíti dobre v teplákoch, drdole a nenamaľovaná? Čo keď sa cíti dobre s kilom omietky, dokonale vyžehlenými vlasmi či vlnami a v dokonale padnúcich šatách? Nie je to jedno či má 15kg nadváhy alebo dokonalú postavu? Však to snáď neurčuje cenu človeka. Každý by mal byť tak, ako sa dobre cíti a nepríde mi v poriadku na niekoho prstom ukazovať a tváriť sa ze je niečo viac.
Prečo to autorka vôbec riešiš? To je novinka, že na ihrisku úraduje módna polícia? Či žena sa má nastajlovať na ihrisko kvôli takým anonymným hejterkám ako ty? Prečo? Lebo tebe sa to nepáči a máš potrebu to vešať sem? To je tvoj problém. Napr.ja som dnes bola na ihrisku, ale ani netuším, kto tam poriadne bol. Viem,že nejaké mamičky, nejakí oteckovia a samozrejme deti, ale kto mal čo na sebe alebo ako vyzeral netuším. Ty asi chodíš na ihrisko hodnotiť ľudí, ja napr.sa hrať so svojimi deťmi.

oktoberka
12. aug 2021

Myslím,že v dnešnej dobe sa preceňuje čo je na hlave a podceňuje,čo je v hlave.
Kult tela sa pretláča ako niečo,čo je najdôležitejšie.
Stačí vyzerať.
No,chvalabohu,nie každému to stačí.
Úprimne,ja sa radšej budem rozprávať o kojenie ako o Tom,ktora "celebrita" čo práve zdieľa na IG.
A k tomu sebavedomiu tých "neupravených" žien.
Osobne si myslím,že ho majú často vyššie,pretože nemajú problém ísť len tak-ciste,bez make upu. A bez zbytočnosti.

zuzitko74
12. aug 2021

@habibim Som rada, že sme sa zhodli v názore na status neznámej anonymky. To ostatné neriešim. Ring bol voľný, každý bojoval, ako vedel.

leuchtturm
12. aug 2021

@nikyball zi a nechaj zit. Ako ktora zena vyzera a co so sebou robi alebo nerobi, je jej vec 😉

misulka1989
12. aug 2021

keby si zaznamenala spravanie hraniciace s trestnym cinom, pripadne priestupkom a nevedela si ako s tym nalozit, verim, ze je na mieste sa poradit pripadne aj tu na mk. Ale komentovat iba vyzor slusne spravajucich sa ludi mi pride ubohe a velmi malomestiacke. Skus si predstavit, ze na svete ziju ludia, ktori nerobia veci iba preto, ze co by ini povedali a zaroven nikomu neublizuju.

jackie_1992
12. aug 2021

Perfektne úprimný prispevok 😃😃😃

vespertine
12. aug 2021

Ja som to pochopila tak, že sa v prvom rade zamýšľaš nad tým, ako si tie ženy našli chlapa, resp. aký chlap by s nimi mohol chcieť sex. Z toho mi vyplýva, že buď nemáš muža a čuduješ sa, že takéto majú...alebo si myslíš, že majú doma neviem akých playboyov. Ono ich muži asi tiež budú normálni priemerní muži, možno s par kilami navyše a tiež šedinami. Môžeš sa aj opýtať, že čo za ženu by chcelo mať sex s hentym chlapom. Ktovie. Každopádne mi tam ešte vyvstáva taka vec, že ak aj muža máš, tak sa bojíš, že by ti ho nedajbože niekto prebral, a tak si sa na ihrisku mohla ukludnit, že teda fu, pri týchto matkách si safe. Že vlastne môže byť chlapec k*rva rád že ťa má, a hádam si mu to aj doma hneď povedala. Nech vie. Lebo inak neviem.

fineta
Autor odpoveď zmazal