icon

Ženy v okolí nezvládajú svoje deti

26. aug 2022

Už dávnejšie rozmýšľam nad tým,veľa známych vidím v okolí čo nezvládajú svoje deti.Nemaju na ne trpezlivosť a nervy.Mozno ja už som moc stará,mám 40 plus,niektoré kamošky už majú skoro dospelé deti ako ja.Niektore majú malé skolkar školák.A také sa stále sťažujú ako nič nezvládajú,že treba toľko veci zariadiť okolo škôlky školy,kopa papierov,že na to nemajú čas.No byť celý deň na messenger na to majú čas.Ze ich to obťažuje keď treba niečo vybaviť,nezvládajú výchovu detí a kričia na ne.Bola som viac krát toho svedkom.Ked sa im snažím poradiť ako som to riešila ja s deťmi,tak ma odbiju že čo ja o tom viem,alebo že moje deti boli odmala poslušne a ich sú certici.Podla mňa to závisí od výchovy.Neni dobré keď deti nemajú hranice a keď ich rozmaznaju,no ony časom na to dôjdu.Kazdy sa učíme zo svojich chýb.A ešte veta že nikto im nepovedal ale to je ťažké s deťmi,že keby vedeli dopredu tak by si rozmysleli či mať vôbec deti.Ze ja som sa nikdy na nič nesťažovala.Neviem prečo je to tak,že dnešné mladé ženy sa sťažujú na všetko,aj vy ste si to všimli?

Strana
z3
svetlonos
26. aug 2022

Ale oni od teba nechcu mudrosti, chcu sa len vyrozpravat a byt vypocute. Ano mas ti naricne- super odpoved. Aj vlk syty aj ovca cela.

andreatytler
26. aug 2022

@beata_k Presne! Otravuje ju ze sa ludia stazuju jej, ale je v poriadku ked sa ona stazuje nam.
Na 100% plati ze ako niekto sudi inych ludi, tak taky je on sam.

autor
26. aug 2022

Neviem ako by sa páčilo vám keby niekto sa vám sťažuje každý deň na celý svet a stále len negatívne reči.

nevenka
26. aug 2022

@lenka2710 do bodky, suhlasim...
A este ma napadlo o tom "ja som sa nestazovala", to mi evokuje nieco take, akoby autorka citila krivdu, ze ona to "musela" zvladnut bez stazovania sa (nemala sa komu alebo to nepotrebovala), teraz jej vadi, ze sa tie kamosky maju komu postazovat, stazuju sa. Na to su predsa kamosky. Vypocut. Mozno tie zeny nepotrebuju ani tak radu, ako empatiu, pochopenie a to, ze sa maju komu postazovat. Mne to tiez niekedy pomoze, mam 39, cakam stvrte dieta a ano, priznam si, ze nie vzdy to zvladam s prstom v nose, ze ano. A dobre mi padne, ked mam sesternicu, ktora sa nerobi mudra, ale preziva a zdiela tieto veci so mnou. Niekedy si poradime a niekedy sa len jedna druhej postazujeme a hned nam je lepsie. Obe neznasame prave taketo spravanie ako ma autorka. Ked sa jednej osobe postazujem, ze od februara sme v kuse s deckami chori, pocnut covidom a porusenou imunitou, tak mi na to povie, ze s detmi je to tak, aj my sme museli zvladnut. Takym tonom, ze si pripadam ako neschopacka. A ked jej dospely synacik chytil druhy raz covid, tak nariekala, ze tazko to zvlada, chudacik. Tak mal PN, nema deti a mohol cele dni si chorobu vylezat. Ale mne povie, ze ved aj my sme museli zvladnut, tak co sa stazujem. A na starosti 3 deti, stvrte v bruchu, ani lieky si hocijake dat nemozem. A jemu nanosila od vymyslu sveta a daj si Flector a Novalgin a neviem este co vsetko. Ja som musela zvladnut s vitaminmi a nespat, lebo dietatu nesla dole horucka 3 dni. A to nehovorim, ako sa vyjadrila o sesternicinom muzovi. Ved to zvladnu, su mladi. A chlap doma, 14 dni ho ziadny doktor nevidel, mali naraz aj s drobcami deltu. Nevladal dychat a kazdu chvilu rozmyslala, ci ma volat zachranku k muzovi a ci bezat zvracajuc davat zabaly 11 mesacnemu. Ale jej dospelacik to "tazko zvlada, chudatko". Tak som sa kus rozohnila, prepacte. A pritom staci len povedat, jasne, mas to tazke, chapem Ta. Neboj, bude dobre. Este sa je schopna urazit, ked nieco ironicky napisem, z toho vycerpania a nervov.
@autorka tak porozmyslaj vo svojom hlbokom vnutri, co citis, ci krivdu, ci zavist, ze maju sa komu postazovat a ty si sa nemala komu alebo ci sa citis mudrejsia a lepsia, ked si lepsie zvladala deti, neviem vlastne, co chces, aby sa prestali stazovat? Ale asi Ti vadi, ze nepocuvaju tvoje rady, ze? No mozno nepotrebuju rady, ale kamosku, co ich pochopi a suciti s nimi. Ja potrebujem velakrat presne toto.

beata_k
26. aug 2022

@andreatytler Chronicka stazovatelka, ktora chce pomoct vsetkym len nik o jej rady nestoji. Dovod si mozeme domysliet...

kittykat22
26. aug 2022

mna teda prekvapuje, ze mas 40 rokov a nevies otvorit usta a povedat, ze ti to vadi. K teme - matky zvladaju svoje deti ovela lepsie ako kdysi. Maju na ne viac casu, su k nim tolerantnejsie, otvorenejsie a z okolia vidim, ze maju s detmi ovela lepsi vztah ako my s nasimi rodicmi. Asi to pre nich nie je uplne lahke, kedze nasi rodicia povazuju nasu vychovu za romaznavanie, prilisne dovolovanie atd., atd., ... a casto sa nam nedostava pomoci. Napriklad co si spominam, tak babky boli uz vzdy na dochodku aby pomohli s detmi a teraz kazda druha babka/dedo pracuju a nema kto prizriet deti.

mandzula
26. aug 2022

@amelie2017 s tym tlakom s tebou suhlasim, no na druhej strane, ked tak spatne rozmyslam, co by som bola dala za vylet s rodicmi miesto vecneho pchania do poharov a rypania sa v zemi. Na nas ako deti nebol cas, stale sa len drelo a ked som sa, nedajboze, priznala k nude, hned mi bolo povedane, co vsetko treba porobit, tak som sa radsej aj nudit prestala a tym padom mali rodicia pocit, ze mi nic nechyba. Chybal mi ich cas, ja ho dcere davam.

autor
26. aug 2022

@nevenka Ja by som nezaťažovala každý deň kamarátky že jaj toto sa mi stalo,jaj ako to mám ťažké atď atď.A to nie len jedna,veľa kamarátok to isté len sťažovať sa.Ako chápem každý môže mať zle obdobie,no denno denne len sťažovať sa na celý svet.Zivot je príliš krátky na to aby sme prežili v negatívite.No vidím že nechápeš.

nevenka
26. aug 2022

@autorka tak si otvor usta a povedz, ze Ti to vadi, vyriesene...🤷‍♀️. Ste proste na inych vlnovych dlzkach a nemusite sa stretavat a Ty nemusis pocuvat ich negativne reci a tym padom nemusis sa ani zamyslat nad tym, ako nezvladaju deti. Ak mas deti dospele, tak Ta to uz zatazuje, chces si uzivat zivot, tak to vyries, no...

nevenka
26. aug 2022

Myslim, ze chapem, musis si najst ine kamosky proste...🤔😁
Ci ako chces tie povodne zmenit?
Ty asi velmi dobre nerozumies zase slovu empatia.
Ja niekedy mam pocit, ze ludia celkovo prestali pocuvat. Pocuvat srdcom, nie usami.
To, ak sa niekto stazuje kazdy den a dokolecka je volanie o pomoc a o empatiu. Keby si prestala davat tie mudre rady a presviedcat ich, ze sa maju veselit, ked to tak ony necitia a raz by si povedala, chapem Ta, musi to byt pre Teba narocne, keby si niekedy potrebovala pomoct, som tu pre Teba. Ako Ti mozem pomoct? Tak ver, ze by sa dost veci zmenilo. Lebo cim viac rad davas, snazis sa ich rozveselit a ukazat im, ze sa nemaju stazovat a hovorit alebo mysliet si, ze nezvladaju deti...tym viac to budu robit. Lebo potrebuju byt vypocute. Dieta, ktore nie je vypocute a nema tu spravnu formu pozornosti, si ju bude vynucovat coraz agresivnejsie. A to iste je s tymito Tvojimi kamoskami. Cim viac sa budes pozerat na ne zvrchu a davat nevyziadane rady, tym viac sa budu snazit Ti to "vysvetlit", ako sa citia. Su nepochopene a potrebuju prave toto. A ty robis pravy opak.

asocial
26. aug 2022

:D, mna pobavia taketo prispevky vzdy a myslim, ze ich pise niekto zas na vyvolanie vasni. Generacia nasich rodicov zabuda velmi rada a sama seba vidi ako super rodicov a nas ako neschopnych. My ako deti zas vidime, co bolo zle a co nechceme tak robit. Rovnako tak budu robit aj nase deti. Takze nie, neboli ini rodicia - aj vtedy boli vselijaki rodicia, tak ako aj teraz.

Ale vzdy ma fascinuje, ked su niektori ludia presvedceni, ze "ja som lepsi ako ostatni". Je to podla mna to iste ako"vsetci su blazni, iba ja som lietadlo", ako sa to kedysi hovorilo.

luccija
30. aug 2022

Ale ved kazdy ma svoju povahu naco sa s nimi stretavas, ked Ti ten negativizmus vadi?ja nemam energiu na rozdavanie a uz ma nebavi pocuvat tiez frflanie, ked nie na deti, tak na muza, alebo na pracu, starych rodicov, system...Kazde dieta a kazda mama su ine.Najspokojnejsie mamy su flegmaticky zaspinis sa tak sa zaspinis, vylejes nezruti sa svet.Nedavaj rady, odstrihni sa a venuj sa niecomu co Ti robi radost.Mne tieto negativne osoby idu na nervy.Nasrata na cely zivot..muza to uz nebavi pocuvat, tak si najde dalsiu obet.

luccija
30. aug 2022

@nevenka vela zien sa utapa v sebalutosti...a potrebuju seba a druhych presvedcit, ze nikto to nema tak tazke ako oni.Jednej staci, ze je slnko a berie deti do lesa, vylet druha povie musim zbalit deti a doma nemam obed, vsetko musim zbalit, pokazim si rezim, ona mi v kociku nezaspi a budu komare a co tam budeme robit, xy nevladze chodit to je hrozne nic sa s tymi detmi neda🙂
Tak sa zavru doma upratuju a varia a deti sa klbcia a len sa uistia v tom ake to je strasne a cakaju na muza nech vypustia paru.

jerrz
5. sep 2022

@lucia7933 Presne !!!!!

Strana
z3