Ženy v okolí nezvládajú svoje deti
Už dávnejšie rozmýšľam nad tým,veľa známych vidím v okolí čo nezvládajú svoje deti.Nemaju na ne trpezlivosť a nervy.Mozno ja už som moc stará,mám 40 plus,niektoré kamošky už majú skoro dospelé deti ako ja.Niektore majú malé skolkar školák.A také sa stále sťažujú ako nič nezvládajú,že treba toľko veci zariadiť okolo škôlky školy,kopa papierov,že na to nemajú čas.No byť celý deň na messenger na to majú čas.Ze ich to obťažuje keď treba niečo vybaviť,nezvládajú výchovu detí a kričia na ne.Bola som viac krát toho svedkom.Ked sa im snažím poradiť ako som to riešila ja s deťmi,tak ma odbiju že čo ja o tom viem,alebo že moje deti boli odmala poslušne a ich sú certici.Podla mňa to závisí od výchovy.Neni dobré keď deti nemajú hranice a keď ich rozmaznaju,no ony časom na to dôjdu.Kazdy sa učíme zo svojich chýb.A ešte veta že nikto im nepovedal ale to je ťažké s deťmi,že keby vedeli dopredu tak by si rozmysleli či mať vôbec deti.Ze ja som sa nikdy na nič nesťažovala.Neviem prečo je to tak,že dnešné mladé ženy sa sťažujú na všetko,aj vy ste si to všimli?
Ja som si vsimla zase to,ze mnoho ludi sa stara do toho do coho ho nic neni...aj ja mam poslusne deti a ked niekto iny nezvlada svoje deti tak je to jeho problem.
Nie, nevšimla. Skor opak.
Ja som starsia ako Ty a neriesim ako (ne)zvladaju druhi svoj zivot, snazim sa ako najlepsie viem, zvladnut ten svoj.
absolutne mi to je jedno, a nechapem preco je potrebne takuto temu zakladat. Zi a nechaj zit ... easy 🙂
Este, ze ty sa stazujes na diskusnom fore 😄
Tak sú deti a deti. Moja švagriná má 2 deti a domala, kde ich položila, tam ich našla. Stačilo im zapnúť telku a mala pokoj aj pol dňa. Moje deti pozerajú 10 minút a aj to už sa krútia a vrtia, lebo sú akční. Od malého bábätka sú obaja nároční a stále sa pohybujúci. Je to všetko od povahy dieťaťa. Najlepšie to vidieť u sestry. Má 5 detí a 4 z nich ako tie moje uvrieskané a večne v pohybe a asi len jedno také ako má švagriná. Ak si mala deti, ktoré boli anjelici, tak je to len povahou detí a nie tvojimi superschopnosťami.
Tak trochu sa ma to týka,keď sa mne sťažujú.A stále to počúvať,keď sa snažím poradiť tak odbiju ma.Nemozem im povedať že nezaujíma ma to že si rob čo chces.Vypocujem a snažím sa pomôcť poradiť
praveze ja si myslim opak ze dnesne maminy to zvladaju lepsie ako napr generacia mojich rodicov...nemali na nas nervy... vsetko sa riesilo len bitkami a krikom...
A to už prečo nemožeš povedať nezaujíma ma to? Celý svet nespasí ani supermama ako ty, kludne si oddýchni.
Tak porad a neries, ci sa podla toho zariadia, alebo povedz, ze nevies poradit, lebo si uz nepamatas, ako si dany problem so svojimi detmi vyriesila.
ja som si vsimla, že sa niektore az priliš staraju do druhych? co koho do toho, ako kto vychovava deti, co zvlada, ci nezvlada?......tiez sa asi nudis.....a velakrat sa mi u takehoto nazoru potvrdilo (zabudol vol, že telatom bol....)...a ak ti vadi, že sa ti stazuju, tak im to povedz, bud asertivna....mna fascinuje, že o tomto niekto založí temu....
veď odpovedz neutrálne, že sú deti a deti a ďalej sa k tomu nevyjadruj. Neviem, kadiaľ chodíš, ale mne sa húfy žien nesťažujú, ako nezvládajú svoje deti
@sorciera24 Práveže ja sa do nikoho nestarám,vždy si ma druhý nájdu a hneď pustia na mňa čo ako sa majú,čo ich teší a čo hnevá.Nie som typ čo by povedal že nehovor nič,nechcem nikoho uraziť tak vypočúvam vždy druhú stranu.Ja som není dokonalá tiež som mala deti a ťažké obdobia s nimi,len som sa nesťažovala a preto si každá myslí že som mala doma anjelikov.
V tom prípade použi druhú variantu, začni sa aj ty sťažovať aké to bolo ťažké keď si sa nikomu nesťažovala. To spolahlivo odrovná každého.
Moj pohlad je taky, ze aktualne spolocnost (internetove clanky, ig, aj konik) vytvara na rodicov, hlavne na matky natlak, ako sa detom treba venovat, vymyslat aktivity, ze maju mat 10 kruzkov..uz v skolke same projekty, ktorych temu a zadanie casti dieta same nezvladne..ked som bola dieta ja- mam cez 30, tak mama chodila do prace, po praci navarit, oprat, automatka nebola a na nejake aktivity, vylety cas neostaval. Decka sa viac ucili same, kruzky boli vacsinou v skole a tam isli decka tiez same, po skole ci cez prazdniny boli decka zase vonku same. Uz kludne aj 4 rocne. Teraz musis chodit von aj s 10 rocnym.
Ak ich nechceš odbiť a chceš radšej vypočuť, tak sa od toho skús odosobniť a ber to ako tréning. V duchu si na ne pohundri ale navonok sa tvár chápavo, príjemne, empaticky, nehovor nič špeciálne, stačí prikyvovanie a hmkanie. A potom to najťažšie- po rozluceni celú interakciu vypusť, viac sa k nej nevracaj a ani jej nedovoľ ovplyvniť tvoj deň a tvoju náladu. Je to extra užitočná schopnosť do života na milión rôznych situácii 🙂
@ckocka Pravda je že vtedy ich to nezaujímalo že ako to je okolo malých detí,keď ja som mala deti ony ešte len na diskotéky chodili a nezaujímali sa,tak som nehovorila.No keď teraz majú ony malé deti tak mi hovoria že prečo som vtedy nič nepovedala aké to je ťažké.No keď sa nepýtali,nechcela som ich s tým zaťažovať.
tak naco potom tato tema? tak si vypocuj a neries...... tvoj prispevok vyznieva tak, že mamy nezvladaju svoje deti a to ti vadi...... ak ti vadi stazovanie, tak potom pozmen svoj prispevok...... ja sa ludom so sťažnostami vyhybam, mam dost svojich starosti...vypocujem ok, ale ak je tos tale a casto....tak nie.......od isteho casu, nikoho takehoto v okoli nemam, co by sa stazoval stale na deti (a to uz tiez idem amt 40)...
takže vadi ti sťažovanie alebo to že nezvladaju svoje deti?
@sorciera24 Zlý názov som dala,vadí mi skôr to sťažovanie.Dobre raz za čas,no stále keď sa stretneme a pustí to na mňa niekto všetko negatívne.
Znova, prečo nemožeš povedať nezaujíma ma to?
Ja si skôr myslím, že dnešné matky sa venuju deťom omnoho viac ako sa napríklad venovali rodičia nám! Ja sama mam 30 rokov, keď som bola dieta rodičia mali gazdovstvo, otec chodil do roboty, mama bola v domácnosti nejaky čas, kým sme boli malí a to mala roboty so zvieratami, na poli, varenie a domácnosť a my sme sa s bratom už museli zabaviť sami! Žiadne výlety, kúpaliska, nič, neskôr sme už pomáhali aj my so všetkým! Dnešné matky vymýšľajú pre deti aktivity od vymyslu sveta, výlety, krúžky, venujú sa im a možno z toho sú niekedy unavené a myslia si, že nič nezvládajú! A okrem toho veľa matiek napríklad aj samoziviteliek chodí do práce, doma zasa domácnosť, deti chcú tiež pozornosť, učenie do školy, ved niekedy je toho jak na koňa! A je pravda ze teraz sú deti živšie a nebojácne, vidím to na svojich deťoch! Keď porovnám seba s bratom a ich, tak je to astronomický rozdiel
A v miulosti podla teba matky zvladali svoje deti? Lebo moja genaracia si bezne pamata vresky a bitky. Bola to taka normalka. Som dieta 90.rokov

nerieš to, nechaj to na nich, niektoré to zvládajú aj s piatimi deťmi, iné ani s jedným, Nedaj sa vtiahnuť do rozhovoru na túto téme, nesnaž sa poučovať, lebo budeš ešte za...netýka sa ťa to, nechaj to tak