Život po narodení dieťaťa
Ahojte, idem si len vyliať srdce, kto sa veľmi nenudí, nech nečíta ďalej… neviem čo som čakala, že sa stane keď sa dieťa narodí, ale asi, že budem viacej šťastná, a že môj život dostane zmysel.. síce moje bábätko je moje všetko, cítim sa strašne tak nijak, bez života.. veľmi často plačem..mám pocit že nikoho ja nezaujímam..chýba mi šport, ešte nie som po pôrode Ok, obávam sa že dlho ani nebudem, pôrod som mala veľmi ťažký.. šport mi pomáhal zabudnúť na myšlienky.. partnerský vztah na bode mrazu.. ešte som v obdobi 600nedelia, snažím sa venovať hlavne bábätku a potom mojej psychickej pohode, čo sa mi úplne nedarí.. od partnera len dostávam výčitky ako to nezvladam, že nič cely deň nerobím, ale popravde posledné na čo mám energiu keď mi konečne dieťa zaspí, je kmitat v domácnosti, urobím len najnutnejši poriadok a hotovo.. pre mňa je podstatne aby bolo postarané o dieťa, mali sme čo jesť,.. potrebovala by som psychickú podporu, no tu nemám.. Aj teraz namiesto spánku, sa utápam už skoro 2 hodiny v myšlienkach.. hlavne že som čakala, kým babatko zaspí lebo som už bola veľmi unavena.. trápi ma že nemám ani jednu kamarátku.. mala som dobrú kamarátku, no naše cesty sa rozdelili, mňa to stále už aj po dlhšej dobe mrzí.. cítim sa tak dosť osamelo, je to už totálna zúfalosť písať na MK, ale komu inému sa mám posťažovať? Moju maminu zaťažovať nechcem, tak už potom nemám veľmi na vyber.. zamýšľam sa prečo nemôžem byť v živote šťastná, ťahá sa to so mnou už od puberty.. svitne nádej a čoskoro zhasne.. aj s partnerom život po narodení bábätka je totálne taký nijaký, dokonca pre mña až stresujúci.. on je hocikedy podráždený, všetok ten negativizmus nasavam do seba.. že ako je všetko na kkt.. dúfam ze aspoň vy sa máte lepšie 🙂
Nájdi si nejaku kamošku na kočíkovanie z okolia - môžete sa navzájom podporit 🙂 mne to veľmi pomohlo 🙂 to ze máš blbca doma co všetko ohundre s tým už nič... Môže ísť on po polroku na materskú a ty do roboty a nech sa páči nech sa stará 😡 keď si myslí že je to také jednoduché. Ja mam doma bábätko a mam pomoc zo všetkých strán manžel aj všetci starí rodicia cez víkendy a i tak je to pre mňa nárocne, doma robím len základný poriadok a jeme väčšinou donášky... ale je mi to jedno ;) o dieťa je postarané to je hlavne
600nedelie je náročné, tiež som počas neho mala rovnaké pocity.. hlavne pre prvorodičku je to šok, všetko nové, tiež to chce určitý čas kým si zvyknes na novú životnú rolu - rolu matky. Podľa mňa je to normálne, že ako prvorodička neprezivas tesne po pôrode nejakú veľkú eufóriu. Ale myslím, že za pár týždňov sa to znormalizuje a bude lepšie 🙂 ak by sa to nezlepsovalo, vyhľadaj odbornú pomoc (tu sa už môže jednať napr o poporodnu depresiu) - nemá význam si zbytočne predlžovať trápenie… musíš byť v pohode kvôli bábätku, ale aj kvôli sebe 🙂 a verím tomu že aj vzťah s tvojim partnerom sa nejak utrasie, možno aj pre neho je to veľká zmena a možno ani nečakal, aké to bude náročné.. skúste sa o tom všetkom porozprávať. Komunikácia je základ pre vyriešenie takmer každého problému 🙂
Ahoj musim sa pridat neda mi to citim sa podobne mam 18 a priatela s ktorym som cca 2 roky je odomna starší ma 33 ale vzdy sme si rozumeli chcel babatko ja som ho chcela tiez ale uz pri zisteni zesom tehotna mi presiel mraz po chrbte a zároveň strach a obavy ze co ked sa trz vsetko zmeni co ak to nezvládnem. Na zaciatku decembra som porodila dcerku leu a odkedy sme prišli domov je vsetko inak ona stale place hlavne pri vypadnuti dudlika priatel je moc premotivovany voci nej ze ked ma len stikutku tak on panikari ze ona nedycha ona sa dusi a ze ja na to serem ze co som za matku ale co mam robit stym ked jej nic neni ale on ju pozoruje a uz si utvara scenare ze jak ona umiera a ze tie zvuky niesu v poriadku 2krat som snou bola u doktorky jak blba stym ze udajne kasle a doktorka na mna pozerala ze ci som sprosta ze ani raz nezakaslala. Cely den som snou zavreta doma maximalne ze idem zo psom na chvilu upratujem doma len ja aj to takym sposobom ze len co on dojde z roboty je tu taky bordel ze on mi este vynada ze tu neni ziadny system a ja si mam chut trieskat hlavu o stenu. Nerobi nic okrem tohi ze chodi do roboty a ked uz sa chyti ze on dolezity ide upratovat tak zo vsetkym trieska nervozny je a ja som potom tiez z neho nervozna a ked ju uz ide prebalit tak sposobom ze csetko rozhadze plienka na zemy vlhcene pouzite v postielke pripadne umyvadlo spinave od hovien z plienky zaspinenych vytiahnutych 10flasticiek a este mi vynada ze jak to ze neni ani jedna cista. Ocakava sa odomna ze budem 24/7 v pohotovosti a ked nahodou si dovolim na hodinku zaspat tak som najhorsia natka na svete lebo necham dieta polhodinu revat a on to musi robit zamna a este aj do roboty chodit. Ja naozaj nevladzem od nikoho ziadna podpora kazdy sa len pyta na malu ale ja nevladzem ja uz neviem co je to len tak niekde vyjst a sniekym sa porozpravat len tak o zazitkoch a pod. Nonstop len doma riesit plac plienky bordel a aj tak som označená za neschopnu. Ja viem chcela som to ale urcite nie takto
@nikcupikcu píšeš že ideš von max so psom… kočíkovať malú nechodíš? Detičky sú väčšinou v kočíku spokojné, veď keby ti pospinkala tak ty si vyvetraš aspoň hlavu zober si slúchadla pusť si obľúbenú hudbu.. pripadne si k prechádzke zavolaj aj nejakú kamosku a čo to preberiete.. tiež by bolo fajn keby si sa s partnerom dohodla že napr cez víkend budeš mat nejaký čas pre seba a on sa zatiaľ postará o malú.. musí aj on pochopiť že potrebuješ aspoň raz týždenne si na chvíľku oddýchnuť od kolotoča okolo malej.. my to napr máme doma tak, že keď už cítim že sa potrebujem lepšie vyspať, tak manžel je v noci so synom a nosí mi ho do druhej izby len na kojenie.. mne sa za to telo poďakuje, pretože hneď mám aj oveľa viac mlieka keď si takto oddýchnem a takisto aj čistejšiu hlavu.. predsa nie sme stroje 🙂 potrebujeme sem tam aj kľud
@nikcupikcu si velmi mladucka na dieta, nezrela.. ale uz to nezmenis. Skus sa premoct a upratat, malu si daj do nosica, satky ak ti velmi place. Toto su zaciatky s detmi, to najnarocnejsie obdobie. Ale prejde a obaja sa ukludníte. S kocikom chod s dakym von pokecat, dobre ti to padne.

@pinkgirl ďakujem za opýtanie 🙂 ako kedy, raz lepšie, raz horšie, ale povedala by som že sa to zlepšilo, aspoň môj postoj sa zlepšil, musím si užívať bábätko a nie stresovať cely deň 🙂