Život s malými deťmi
Máme dve deti 3r a 7r,väčšinou sa o ne starám sama.Manzel robí cele dni,večer keď dôjde z roboty chvíľu sa im venuje pokiaľ nejdú deti spať.Cez týždeň ráno zanesem deti do škôlky školy,utekám do roboty.Poobede po nej,nakúpiť navariť,niečo upratať,učiť sa s nimi,ísť von na chvíľu a už je večer.V sobotu robím veľké upratovanie,deti mi pomáhajú v rámci možností.Manzel robí vonku na dome.V nedeľu doobeda varím, poobede ideme von niekam alebo sme len doma.Ja som taká unavena už zo všetkého,keď poviem manželovi nech zobere aspoň tú sobotu na dlhšie deti von aby som si oddýchla.Nemoze lebo treba robiť aj na dome.Neviem ako zariadiť čas a povinnosti aby som mala aspoň neaky čas na seba.Vecer deti chodia spať o 21 to som už taká mi že idem spať aj ja.
@yoxinka Veľký nákup robím dva krát týždenne,no keď treba chleba alebo rožky čerstvé tak idem aj každý druhý deň do obchodu.A upratovať maličké práce robím každý deň,ako umyť riad upratať stôl.Ked niečo padlo na zem vykotili deti tak to upracem atď.Velke upratovanie robím sobotu
Robim robím robím, pán tvorstva nemôže ísť raz za čas aspoň do obchodu? Či to je preňho až príliš namáhavé?
Zbytocne sme všetky píšeme .... Škoda času a energie
@aurora33 pochybujem, ze panko chodi aj na nakup 😂
@aurora33 Ja mám na starostí financie a rozdelené peniaze na jedlo a na ostatné veci,tak preto chodím na na nákupy
A čo ma na starosti tvoj muž okrem svojej prace a dvora? Nezdá sa ti že to máte rozdelené trošku zvláštne? Ty tiež chodíš do prace plus deti škola škôlka učenie, nákupy upratovanie varenie proste všetko. Ja by som s týmto absolútne nesúhlasila.
Neviem načo tu píšeš, lebo žiadnu radu nechceš. Všetko, čo ti bolo poradené, sa u teba nedá. Všetko ti trvá pár minút a sú to len drobnosti, tak neviem, čo riešiš, veď musíš mať kooooopu času. Ja aj pri čítaní tohto príspevku ďakujem za normálneho muža doma, nie hentaké čudo, ako máš ty. A ty mi prídeš z kategórie “večná trpiteľka”. Všetko budeš znášať, všade sa sťažovať, ale nezmeníš absolútne nič. A takto si budeš žiť. A na spoločných stretkách s kamoškami, kde vám deti skáču po hlavách sa budete navzájom jedna druhej sťažovať. Ja keď som písala, že chodím von s kamoškami, to znamená u nás to, že nechám doma mužovi 3deti, o 16.00 odchádzam, idem s kamoškou na večeru, do kina, hocičo a okolo polnoci sa vrátim domov. Keby so sebou mám ťahať deti, to ani nikam nemusím chodiť.
Autorka, staršie dieťa má 7 rokov- to už 7 rokov muž robí okolo domu????? To ste ako dvaja pracujúci ľudia nezarobili za 7r toľko, aby ste si zaplatili majstrov, čo by vám to spravili za pár týždňov nepretržitej práce? Tento slovenský fenomén "celý život si sám staviam dom" nikdy nepochopím. Radšej budem muklit celý život na stavbe a bývať na stavbe, ako sa zmieriť s tým, že to nie je moje povolanie a zavolať si majstra, ktorého povolanie to je. Ja by som toto netolerovala ani náhodou a už vôbec nie na úkor rodiny a voľného času. Našťastie môj muž vie, čo je jeho povolanie a jeho práca a svoj voľný čas si váži, takže v takejto situácii som nikdy nebola, ani nebudem. A čo sa týka domácich prác - bývate tam dvaja dospelí pracujúci ľudia. Tak ako dvaja dospelí, pracujúci ľudia sa staráte o domácnosť. A zas moja obohrana pesnička - roboty sú lacné a dostupné. Za 200€ zoženies robota na okná. Za 180€ (aj lacnejšie) robota na umývanie podláh. Za 150 a aj menej, robotický vysávač. Žehliť netreba. Máš RD, predpokladám, že nemáš panelákovú kúpeľňu (ako ja 1,4mx1,6m. Predpokladám, že v RD nemáš ani panelákovú kuchyňu 2,2x 1,5m. V bežnom RD sušičke nájdeš miesto. Alebo ak nenájdeš (ako u nás - proste nenájdeš, ak nechceš mať sušičku v spálni), tak sa dá kúpiť aj práčka so susickou. Do kuchynskej linky umývačku zmestíš- šetríš čas, vodu aj životné prostredie. Domácnosť sa dá mať zariadenú aj minimalisticky a funkčne, deti sa dajú naučiť, že lego patrí naspäť do krabice a hračky naspäť do košíkov. Čo sa povaľuje po zemi, to roomba zje. Keď nemáš miliardu cabrakov na poličkách, netreba každý deň lietať s utierkou, ak má všetko svoje miesto, netreba každý týždeň robiť veľké upratovanie. Navariť sa dá na 3 dni. Na nákup stačí ísť raz do týždňa na veľký (dajme tomu v sobotu) a v stredu už len dokúpiť zeleninu (u nás je v utorok večer už zeleninová polička v chladničke, ktorá sa v sobotu nedala zavrieť, úplne prázdna). Pečivo sa dá nakúpiť a zamraziť. Aj tak opečené na sucho na panvičke je oveľa lepšie ako čerstvé. Netreba chodiť do obchodu každý deň. Po prvé je to zabijak času, po druhé oveľa viac minies, keď tam ideš každý deň. Ak sa všetci stravujete v práci a v zariadení, variť ti stačí cez víkend a keď sú deti choré doma. Ak si so sebou jedlo nosíte, dá sa navariť na 3 dni a zaberie to rovnaký čas ako varenie na jednu porciu. Každý má, ako si zariadi. Ty si sa zariadila, že budeš žiť ako nevolnicka v 16.storoci, tak trp a buďte nešťastní a frustrovaní všetci. A nezabudni sa oprieť o štatistiku, že 99,9% žien to mať rovnako. 🤣 Určite, 100% nevolnicok to má rovnako. 99,9% moderných, šikovných a emancipocanych žien nie sú otrokynami svojej domácnosti a domáce práce rovnako ako aj starostlivosť o dieťa/deti majú 50:50 podelené s partnerom, nakoľko polku rozpočtu domácnosti zapĺňajú výplatou zo svojej práce. Každý má taký život, ako si zvolí.
@elementissa Nerobí 7 rokov na dome.Byvame tu len dva roky, predtým sme bývali u jeho rodičov.Kupili sme starší RD a teraz pomaly prerabame za pochodu.Ano trvá to,takisto trvá zarobiť si peniaze a zavolať majstrov to je ešte drahšie než keby to robil manžel sám.
Čo teda konkrétne robí muž 2 roky v záhrade? Prečo konkrétne tam nemôžu byť 3 a 7 ročné deti? Máte ohradenú záhradu?

A prečo nakupuješ a upratuješ každý deň. Ja mám tri deti, nakupujem raz týždenne a upratujem tiež tak plus mínus.