icon

Život s predčasniatkom

kristinaa300
3. apr 2023

Chcela by som vedieť čo máte predčasniatka či boli ospalé a trebalo ich budiť na každé kŕmenie že dokedy asi také boli?

vladi4444
3. apr 2023

Kedy narodené? Ja som tiež mala príkazom budiť, ale nebudila som ju, dieťa sa samé budilo po tých 2-3 hodinách na hlad. Ospala bola asi ten prvý mesiac, ak si dobre pamätám.

kristinaa300
autor
3. apr 2023

@vladi4444 17.3 v 35 týždni

kitycat
3. apr 2023

Ja mam 36+2 a budila som kym nebola vaha asi 4kg. Narodena 2880 g

compra
3. apr 2023

@kristinaa300 Ja som budila. Asi 2 mesiace. Potom uz sa ozyval sam. Zial az skoro do 3 rokov. Az vtedy prespal celu noc. Teraz by som to uz nerobila. Max prve 3 tyzdne alebo keby nepriberal.

kristinaa300
autor
3. apr 2023

@compra prečo už teraz by ste to nerobili?mali ste nejaké komplikácie?

compra
3. apr 2023

@kristinaa300 No pretoze si zvykol na jedlo kazde 3-4 hodiny a 3 roky vstaval 3-4 x za noc a nevyspala som sa...

ivona545
3. apr 2023

@kristinaa300 Prvé týždne by som budila resp. dobre sledovala koľko spapá. Nie je nutné budiť, ak vieš, že celý deň pekne papá svoje dávky. Ak má žltačku, je úplne normálne, že je bábo spavé. Určite ale dávať pozor na počet dávok mlieka, aby ti miesto tých 8x čo odporúčajú v nemocnici nejedlo len 5x. A ako spomenuli baby vyššie, keď bude bábo staršie, bude si pýtať aj samé. Mne sa narodila malá v 32tt 1660g. V noci som ju nikdy nebudila

gabym
3. apr 2023

@kristinaa300 10.2 narodený v 32tt 1430g. Nebudím, ozýva sa sám cca každé 3 hodiny. V nemocnici bol mesiac a tam ho budili každé 3 hodiny takže mu to ostalo. Doma sme zvýšili dávky papania takže trošku dlhšie vydrží. Kedy ako 🙂

kristinaa300
autor
3. apr 2023

@gabym mne povedali že mám budiť každé dve hodiny a dávať mu jesť akurát v noci po polnoci ho môžem nechať dlhšie

gabym
3. apr 2023

@kristinaa300 vieš čo, my sme boli v Ke v nemocnici a čo som sa pýtala sestričiek ohľadom kŕmenia každá mi povedala ináč. Jedna že vôbec netreba budiť, druhá že každé tri hodiny aj v noci, ďalšia že každé tri hodiny okrem noci... Asi to bude individuálne od bábätka a tiež od lekára možno.. Nebudím ho, papá podľa seba aj časovo aj dávky a pekne priberá podľa pediatra. Ja by som to nechala na tvojom mieste na ňom a keby ti povie na poradni dr že málo priberá tak až potom by som pristúpila k budeniu.. Teda ak nemáte nejaké zdravotné ťažkosti s bábätkom a, že naozaj musíte kŕmiť častejšie.. Ale ako vravím, môj si pýta každé 3hodiny

mirica
15. apr 2023

@kristinaa300 ja som mala predcasniatka 3...v 35 tt
.. dvojičky, rok na to ďalšie......a tiež mi pri dvojčatách tvrdili že treba budiť, lebo jedno z nich už v pôrodnici na jedno kŕmenie v noci vstať nechcelo. Ja som si zapisovala koľko spapa keď ho budím a koľko keď raz v noci vynechám .normalne to dojedol cez deň a tak som ho nasilu v noci už nebudila .