icon

Zmena môjho tela po pôrode

kristinka98
3. sep 2018

Baby prosim vas kedy ste zacali chudnut po porode ?citim sa,nepritazliva pre manzela ale aj sama pre seba,. Ake doety vam pomohly ?

Strana
z2
beky1813
3. sep 2018

@kristinka98 diety som nikdy nedrzala, len zdrava pravidelna strava a neprejedat sa. Som 7 mesiacov po porode a mam menej ako pred otehotnenim. Este

janulka2811
3. sep 2018

To pojde samo dole,neries ak nemas 100kil.
Ja som po porode mala za 3mes povodnu vahu a este nizsiu,ked mala zacala behat.

marylynn
3. sep 2018

Mne napríklad vsetci tvrdili, ze kojenim to pojde samo doke, ale opak bol pravdou. Ani behanie za malou nepomahalo, ja som si zaplatila edietu, ked mala mala skoro rok a tak som konecne schudla.

deti95060810
3. sep 2018

až po asi 3 - 4 mesiacoch ...diety žiadne, ja som mala deti ktoré neprespali dlho predlho celú noc...takže som bola nenaspatá a potom sa mi nechcelo ani dýchať nieto ešte jesť...😉

katka1981
3. sep 2018

@kristinka98, po dcerke asi po 2 rokoch, po synovi po 1,5 roku, zacalo to chorobou, nechutilo mi jest. Ale ja som po porode schudla, len potom prislo narocne obdobie, nocne kojenie, unava, tak som zajedala a teraz zas, tak od dneska sa uz musim krotit.

katka1981
3. sep 2018

@deti95060810, mne dcera 6 rokov nespala a maly sa budi casto kvoli zubom, predtym som kojila aj kazdych 40 minut, a prave tym ze som nespala, bola som jak zombik, jedenim som dobijala baterky, a ty si prave preto nejedla, to je vidis u kazdeho ine. Menila by som s tebou 🙂

mirola
3. sep 2018

Ja som 3 mesiace presne po porode a zatial mam o 20 kil menej ako ked som isla rodit. Este 6 a budem tam kde predtym. Zatial to ide ze kazdy tyzden ked sa vazim mam nenej, dufam, ze to tak pojde aj nadalej.. chcem schudnut este 10 a budem na 53 moje optimum

kathy93
3. sep 2018

Ja som mesiac po pôrode a zatiaľ to išlo samé. Schudla som 13kg ešte 3 a budem na pôvodnej váhe aj keď by som rada schudla viac.

evalin88
3. sep 2018

@katka1981 ja tiz zajedam a v noci vstavam 6 krat.. tehotenstve som nemala nikdy chte ze o desiatej pol chladnicky a teraz des same sladke aby som vedela fungovat

renimac
3. sep 2018

Ja som pribrala v tehotenstve skoro 20kg. Väčšina išla dole sama dojčením a dlhými prechádzkami, zvyšok cca 4kg som si odmakala cvičením. Diéty neuznávam, je rovnako kratkozrake. Pravidelná racionálna strava, pohyb, a pôjde to. Ak nevieš, ako sa stravovať (nepíšeš, či dojcis), odporúčam dať si spraviť jedálniček na mieru.

zenaajmama
3. sep 2018

Po prvom tehotenstve mi zostalo 15 kg, trvalo rok kým som to dala dole,a veru samé to nešlo.Pri druhej som pribrala ani nie 6kg, takže nič nezostalo.

mrkvicka060
3. sep 2018

ja som pri prvom synovi zacala chudnut, az ked som prestala kojit. Dovtedy ani zdrava strava ani sport nepomahal, proste ta vaha aj objem sa zazracne drzali na tých istých cislach. a potom po skonceni dojcenia to pomaly zislo na povodnu vahu. Teraz pri druhom synovi je to presne to iste, vaha zisla na moje stare dobre konkretne cislo a stopla sa. jem zdravo, ani nechudnem, ani nepriberam, proste stojim. maly ma 7 mesiacov a planujem dojcit do roka, Potom uvidim. Zavidim zenam, co chudnu pri kojeni 😀 a este teraz maly strasne zle spi, kazdu hodinu je hore a kojime, niekedy castejsie. potom cez den potrebujem jest, lebo nemam energiu. Sice jem zdravo, ale celz den zelenina mi nestaci, takze asi aj to robi svoje..

zenaajmama
3. sep 2018

Podľa mňa to sú len reči že dojčením ide váha dole . Každá sme o tom len počuli, ale aj to tak bolo u niektorej? Ešte som takú nestretla 🙃

danula.ch
3. sep 2018

Mne po pôrode ostalo 17 kg. Prvá polovica šla doLe za mesiac, to bola takmer všetko voda. Len tá druhá polovica už boli specky, tie šli tahsie, ale teraz som 7 mesiacov po pôrode a mám o 2 kilá menej ako pred tehu. Aj 2 črevné virozy mi pomohli 😀. InAk som sa vrátila k normálnym porciam, neprejedala som sa a hlavne večer tesne pred spaním. Nikdy som žiadnu diétu nedrzala, to je tak na zničenie metabolizmu

1mina
3. sep 2018

@kristinka98 ja som teraz tiez nieco 2 mesiace po porode...mala som v plane uz viac batom makat ale mam tak tyzden ked cvicim a jem zdravo a potom tyzden ked sa neovladnem a pojem aj sladke a pecivo a kadeco hlavne ked som unavena 🙈 musim uz nabrat odhodlanie a robit to poctivo

lenkakravcova
Autor odpoveď zmazal
jamika27
3. sep 2018

@kristinka98 ja som po pôrode rýchlo schudla, ale paradoxne dojčením to išlo hore a za rok som nenápadne pribrala aj to čo som nechcela ani neviem ako. A pritom som sa neprejedala, tak normálne. Takže dojčenie nie u každého zaberá, daj si spraviť jedálniček a cvičiť 🙂

anjelicek26
3. sep 2018

@kristinka98 chudnut nie, ved telo sa regeneruje a vsetko sa mus dohojit aj zvnutra, mega rana na maternici po placente, proste stravuj sa zdravo, tym nic nezhorsis, ale pomozes. Pravidlena strava, mensie porcie, za to vyzivne a dobre rozlozene a ono to pojde domov same. Po troch mesiacoch normalne postupne nabehnut na cvicenie ako to tebe vyhovuje. Ale chudne sa stravou a pomaly. Pomaly je zaklad.

alobalka
3. sep 2018

Som 3m pi pôrode, navyše mám tak 6kg a dojcenim to vôbec nejde dole. V noci vôbec nechodím do chladničky, ale cez deň z únavy pojedam veľmi veľa sladkého, takže sa tým kilam nečudujem. Veľké prechádzky v horúčavách sa nekonali, malá mi ani v kociku nespala. Doma mám kopec inej roboty ako cvičenie. Tak neviem, snáď neostanem zas len pri vyhovorkach a aspoň postupne znizim množstvo sladkého, pridám prechádzky a aspoň 2×týždenne cvičenie. A považujem nad skladbou jedla. Chcem kojit aj naďalej, takže extra dietovat nechcem, ale večer kalorie obmedzim. Tam vidím efekt aj teraz (keď sa večer zabudem najesť) ...

katka1981
3. sep 2018

@zenaajmama, no keby to je pravda ze mozes jest jak besna a dojcenim to ide dole, tak ja som uz mrtva a kopec nas dalsich. Ono mne isli krasne kila same dole, ale preto, ze v noci som spalovala a cez den som nemala kedy jest. Ako nahle som si vzala za ciel jest, lebo inak mi bolo zle na odpadnutie, tak som kraaaaasne nabrala vahu spat aj urokmi. Este som sa smiala, ze idem sa posilnit na nocnu, supla si cokoladu a nadherne to zabralo.

katka1981
3. sep 2018

@evalin88, ani mi nevrav. Ja som schudla 17 kg, nadsena som bola, zacala cvicit, no potom smola. A neviem sa nakopnut, ale ja musim tak fungovat ze nesmiem po 16. tej jest. Snad sa mi dnes zadari, ale asi idem teraz spat k malemu, som jak zombi, ale ked sa zobudim som velakrat este horsie na tom, tak ani neviem co robit, dopijem asi kavu, dojem dnesnu sladkost na dnes snad poslednu a pojdem do hajan. Ja som chodiaca mrtvola.

katka1981
3. sep 2018

@jamika27, vies co, ja som pila vela cajov na kojenie, vineu, sak aby bolo mlieka dost a potom som citala ze tie caje aj lieky bylinkove na mlieko zvysuju chut do jedla, no u mna teda rozhodne ano.

siska53
3. sep 2018

@kristinka98 ziadne diety. Jedla som.pravidelne,kolko telo potrebovalo a slo to samo.od seba dole. Pri malim do 9m.po porode som sa dostala na svoju predtehu vahu a pri malej do roka.

siska53
3. sep 2018

@zenaajmama no tak ja som ten pripad,ze som dojcila a kila postracala,odisli sami ani neviem kedy

jamika27
3. sep 2018

@katka1981 no je to možné, že aj ja som robila podobnú chybu, jedla som tiež polievky aké odporúčajú staré mamy na mlieko (zápražkové), ktoré mi aj chutili. Ale zase jedla som normálne, nie moc extra, ale vybehli mi nejaké kilečká :/

renimac
3. sep 2018

@zenaajmama no mne išlo 16kg určite dole dojčením. Lebo cvičiť som začala, až keď mal malý takmer 9 mesiacov. A to jem naozaj veľa. Posledné kilá som ale dala dolu cvičením.

katka1981
3. sep 2018

@jamika27, daj si skontrolovat stitnu zlazu, ja som ziadne polievky nejedla tak ako pises, ja so zajedla nervy co mi aj dcera robila kvoli skole, cize ja som ked maly spal stale jedla, spal kazde 2 hodiny, lebo ked bol hore,, som nestihala a doslova na noc som zrala. Ja ked mam stresy, nervy, som vycerpana, vecer kym nezaspim mlsam. Cokolady, kekse, somariny, cize ja viem z coho priberam. A ja som jedla 300 gr. cokolady denne od 200-400 denne. Ako vazne.

katka1981
3. sep 2018

@jamika27 , nedavno mi manzel povedal, ze ty si nazorna ukazka ze vsetko sa da, ked sa chce. Si po dvoch detoch a mas lepsiu postavu, ako ked sme boli slobodni. No teraz mam asi 2-3kg navyse odvtedy a prestala som cvicit, v tych horkach sa mi nedalo, ale naozaj sa to da. Len ja proste po 16.tej nesmiem nic jest a je to fest narocne, lebo som hladna jak vlk, ale nemam inu moznost, chcem sa pekne obliekat, teraz som si nakupila kopec rifli a samozrejme take fest napraskane ze ved schudnem a ozaj nesmiem pribrat, aj to co mi nabehlo, musim zhodit. Ale ten pocit, ze zas vyzera ako clovek to stoji zato. Pokial mas v poriadku stitku, nemas ziadne ochorenie, co by mohlo mat na svedomi tvoju vahu, je to o tvojej discipline. Inak mne dlho trvalo kym to zacalo, x pokusov, to proste musi nastat spravny cas.

jamika27
3. sep 2018

@katka1981 to si si riadne dávala 🙂 na štítnu mám veľký nábeh, máme to v rodine, ale ešte neprepukla, len momentálne som tehotná, takže váhu budem riešiť až potom :D teda dúfam ...

pupavocka101
3. sep 2018

no ono netreba drzat ziadne drasticke diety, len si dat pozor na to co zjes a v akom mnozstve. po porode som mala do pol roka spat moju vahu a to som nechodila do fitka a ani behat 🙂 len som nastavila vyvazenu stravu a islo to pekne same dolu 🙂

Strana
z2