icon

Zmenil sa po narodení syna zmenil

12. feb 2025

Synček bude mať o pár dní rok. Od jeho narodenia sa ale môj vzťah s manželom veľmi zhoršoval, manžel sa začal správať ako nervák a cholerik, bol voči mne necitlivý, odmeraný, chladný. Keď sa stretávame s kamarátmi alebo rodinou, je na nich nepríjemný a zapára, mám pocit, že sa s nami už pre to veľa ľudí ani nechce stretávať. Ja už ani neviem, či ho ešte ľúbim, ale ak by mi povedal, že odo mňa odchádza, uľavilo by sa mi - až takto ďaleko to zašlo.. A to sme mali predtým krásny vzťah, sme spolu už vyše 10 rokov a myslela som, že ho poznám dobre. Môže to byť tak, že si ešte stále zvyká na dieťa v domácnosti? Ďakujem za názor.

deti95060810
12. feb 2025

nemá krízu stredného veku? ja len že píšeš že ste spolu už 10 r. tak už asi nebude až tak mladý otecko...😉

autor
12. feb 2025
danieli
12. feb 2025

Nieco tam bude, co v sebe dusi, mozno nebol pripraveny na dieta, mozno nie je spokojny so svojim zivotom, pracou, sebou, ale kedze navonok kazdy ocakava, ze ste stastna rodina s babatkom tak jednoducho taketo tazke temy sa zle komunikuju nielen doma, ale ani inde by nenasiel asi vela pochopenia, ale co by som robila netusim…mozno sa snazila pytat v svetlych chvilkach, ze vnimas, ze nie je vo svojej kozi a nech skusi vyjadrit preco, lebo takto sa naozaj tazko zije

colsami
12. feb 2025

Mozno nebol pripraveny na tolke obmedzenia, ktore dieta prinasa (ci uz je menej alebo viac narosnez su to riadne obmedzenia pre chlapa co do 35 zil bez deti) a nedava to. Ak sa to NAOZAJ zmenilo po narodeni dietata a nemal take hefty a sklony uz predtym. Asi to bude chciet riadny rozhovor... Kazdopadne nezavideniahodna situacia.

lucka_ke
12. feb 2025

možno na dieťa žiarli, že mu venuješ celú svoju pozornosť a on sa cíti byť na druhej koľaji, určite sa o tom porozprávajte

vler
12. feb 2025

Dieta bolo chcene a planovane?
Nezmenila si sa prilis Ty? Dbas aby si stale fungovala aj ako manzelka a nie len mama?

kvadrinkaaa
12. feb 2025

Mať dieťa je aj skúška vzťahu, aký pevný je. Prvý rok je najťažší.

lb1984
13. feb 2025

99% ľudí sa narodením dieťaťa zmení. To už je prosto zodpovednosť a obmedzenie. Keď ťa neobmedzi dieťa obmedzí ta žena dieťaťa. Určite si sa zmenila aj ty. My sme mali spolu dieťa po 11 rokoch a 1 rok sme si pomaly na meno nevedeli prísť. Zlepšilo sa to potom postupne. Teraz ma mrnava 8 a žije sa nám celkom fajn. Niektorí to ale neustoja je to veľa o kompromisoch a tolerancii. Každopádne nepoznám vzťah kde by sa po narodení dieťaťa plnili potreby partnerov rovnocenne a jednému z toho nepreplo podľa názoru druhého. K tomu stačí čítať diskusie tu na MK.

efka77
13. feb 2025

Moze byt viac veci. Napr. nevie ako ulohu otca uchopit,topi sa v tom. Sklamanie ze si len mama, strata pozornosti pre neho. Mozno zistil ze toto nie je to co cakal.
Bez poctiveho rozhovoru, bez vycitiek a s velkou davkou trpezlivosti a tolerancie to nepojde. Drzim palce