Zmenil sa váš vzťah s manželom po pôrode?
Ahojte som mesiac po porode mam krasnu dcerku Emy , byvame s manzelom v Belgicku nemam tu nikoho len jeho a Emy ale po porode sa nas vstah zmenil , nasa Emy place ako kazde ine dieta mava bolesti bruska koliky trapenie s kakanim, reflux neplace velmi len vecer niekedy aj try hod niekedy nepomaha nosenie na rukach kojenie nic a moj manzel neznesie ked place je agresivny ku mne hovory ze je to moja vyna krici po mne a ja som stoho nervozna a neviem preto utisit Emy, bojim sa ho nevadi mi ze emy place lebo ju boli brusko ale vadi mi to ze sa bojim vzdy ked sa blizi vecer manzela lebo viem ze emy bude plakat ked sa zobudi, moja otazka , dokaze mesacne dieta vycitit agresivneho ocka? lebo ked som snou sama nieje az taka placliva ale akonahle sa otvoria dvere zacne sa plac zvysovat je to preto ze ja sa bojim jeho a ona to vysiti , lebo som nervozna? vnima Emy hadku medzy mnou a nim? prosim o radu co mam robyt?za gramaticke chyby sa ospravedlnujem 🙂
@miriem akoby si mi z duše hovorila
@nicky182 to si podľa mňa prehnala .. on môže mať toho v práci veľa a príde domov a tam uvrieskané dieťa, tak jasné, že vyletí a povie jej, čo povie ... stačí mu dieťa nechať na víkend a pochopí, o čom to je .. odchodom nič nevyrieši
@diankakandrova
teda aj ja ked som sama s malou neplace nic je spokojna zobudisa papa mliecko odgrgne a zaspinka , vzdy som rada ked somsama snou nik ma nekomanduje a tak je to najlepsie pre nas , mam uz aj kvapky pomahaju vecer trochu a v novembri idem na slovensko na navstevu mojej mami taaak sa tesiiim 😀
@lili_mia moj manzel nepracuje je doma je nema preco byt unaveny stale iba pred telkou alebo na PC
@nicky182 aha, ok, ja som to tak vnímala, nie priamo opustiť, no teraz, ked je zle, sa mi nezdá vhodné odísť, no na druhej strane, ak nezareaguje a nechá ju odísť, hoc len na pár dní, tak potom o čom to je? teda, aby to nevyznelo, že ho mám za hajzla, to nie
@diankakandrova ja sa stretávam s tým, že pre chlapov je novorodenec šok, nevedia ho chytiť a ked ty ho berieš s takou samozrejmosťou, tak sa nechce do toho starať .. aj ti pomôže, ked ho vyzveš, či aj tak si sedí a "robí svoje"? ako reaguje, ked nachystáš malú do kočíka a nech ide sám pokočíkovať, kým ty doma poriadiš? proste dať mu pocit potrebnosti a zodpovednosti .. ved aj tebe malá plakávala v náručí, tak prečo nie aj jemu? doslova vziať za ručičku a ukázať mu to .. ja som tiež u kamošiek nechápala, prečo tie deti plačú, až časom, že proste niečo s bruškom, niekedy stačilo kúpiť kvapky na zahustenie materského mlieka a bolo to, niekedy nepomohlo nič zhruba do 3ch mesiacov a prešlo do dňa na deň .. a môže byť problém, že sa hádate, proste nikomu nerobí krik dobre a tak malé dieťa sa zľakne aj ked ti zazvoní mobil s vysokou hlasitosťou, či nejaká spievajúca hračka
@diankakandrova ahoj, a kde v Belgicku zijes? my tu tiez zijeme s manzelom a azatial tu nemam velmi kamaratov :-/
Samozrejme ze dietatko vyciti nervozitu svojich rodicov..A potom je aj ono z toho nesvoje a preto moze aj plakat...a manzel sa mozno potrebuje vcitit do ulohy rodica a vsetkeho co k tomu patri...mozno to chce cas a zvykne si, ze babatka aj plackaju...
@diankakandrova ahoj, moja kamoska mala ten isty problem.... mala mala tiez vsetky mozne choroby a skoro stale plakala.... muz bol z toho chory a ona nestastna. Nevedel si predstavit co to obnasa mat dieta, myslel ze je to ako vo filmoch- papa a spi. Tiez bol az agresivny, obcas sa nam zdalo ze neznasa aj to dieta aj ju. Neviem, mozno ako zena ma poporodnu depresiu mozno aj muz moze prezivat nieco podobne. Bol zvyknuty na pohodlny zivot, pokojne noci, manzelku ktora bola vzdy len pre nho a zrazu sa musi prisposobit inym podmienkam. Urcite by som od neho neodchadzala- to prejde. Ved uz o pol roka sa s nou bude hrat a smiat, vsetko sa zmeni k lepsiemu. U nich to trvalo pol roka a je znovu vsetko ok. Do dnes na to spominaju ako na priserne obdobie ale preslo to. Sice o druhom nechce ani pocut 🙂
dieťa cíti...my máme teraz s partnerom tiež trošku ťažšie obdobie a malá cíti, že som nervózna...
vlastne mne keď sa malá narodila, sa zmenil vzťah mňa a môjho manžela...on pocítil, že nie je sám pre mňa a tým sa to zhoršovalo až tak, že sme rozvedený necelé dva týždne...síce už skoro rok nie sme spolu, on zutekal k priateľke, ktorá mu tento pondelok porodila syna...a ja som si asi pred pol rokom našla priateľa...
ale ak vás skutočne miluje a záleží mu na vás, vydrží tú chvíľu pokiaľ ti malá trochu podrastie a bude to lepšie...som si istá, lebo ten môj to nepočkal a potom mi vyčítal, že mám zrazu dosť času na seba...
tak držím palce...
@diankakandrova urcite to vyciti. U nas je opacny problem tiez zijeme v zahranici a tiez tu mam len maleho a mm. A tiez strasne ale fakt strasne plakaval az 12 hodin kvoli kolike, a ja som bola z toho k.o. bola som nervozna az agresivna najradsej by som ho zavrela a mala chvilu klud. No a maly to citil takze reval a reval prisiel mm z prace zobral maleho, ten do dvoch sekund zaspal a bol klud. Takto to islo dokial som si neuvedomila ze sa musim ukludnit a neznervoznovat. Reval dalej ale nie az tak, a co ti doporucujem na koliky a to necakaj su detske kvapky espumisan. Do kazdeho krmenia tak 15 kvapiek teda ja davam 5 flasi tak 5x15. Odvtedy co to davam maleho no neviem ze mam dieta koliky prestali brsuko neboli a ja som spokojna a kludna a urcite to pomoze aj vasmu vztahu.
@boubatko byvam v Zutendaal ja tu nemam kamaratov ☹ sama som a ty kde byvas?
@lili_mia ideme na Slovensko vsetci a aj manzel a aj ked ho poprosim ziape ze on nieje mama ☹
@diankakandrova fuu to je torsku daleko.. my ziejem v Tienen-e, ale keby sme niekedy mali cestu smerom na Hasselt tak sa ti urcite ozvem, ok? 🙂
Zmenil, k lepsiemu. Ale az po nejakych 2-3 mesiacoch od porodu. Az ked si muz zvykol na to, ze nie som schopna sa mu venovat na 100% a ked si aj zvykol na to, ze male babatka aj placu=) Potom sme sa v tom vsetci traja naucili "chodit" a teraz je to fajn🙂
@boubatko no rada budem ;)
@diankakandrova Ahoj, celkom viem o čom hovoríš... môj malý dostal prvú koliku v den, ked sme si ho priviezli z nemocnice, myslela som si že je to už jeho aj môj koniec... tieto koliky trvali denne 4 mesiace, bola som zrelá na psychiatriu ja aj môj manžel... nepomáhalo nám na ne absolutne nič, žiadne krémiky, kvapiek sme skúsili všetkých 7 druhov čo sú na trhu, nič, čaje, cvičili sme celé dni, nič, jediné čo nám trochu pomáhalo bola rektálna rúrka. Presne som vedela čas, kedy zas bude malý vrešťať, veľa krát to začalo to tým že manžel otvoril dvere na byte a malý spustil... a to teda máme s manželom harmonický vzťah aj všetko okolo nás je harmonické...🙂 manžel mal už z toho depky, vždy som ho poslala preč z bytu, ked nervačil, lebo na malého to teda veľmi vplývalo... malý nám v podstate preplakal celé 4 mesiace, ráno, naobed, večer, vnoci, a nikto nevedel prečo... ked je to pár krát do mesiaca tak pohoda, ale ked je to 4 mesiace denne vkuse, tak z toho by bola každá mamka zrelá na psychinu... koliky po 4 mesiacoch prešli a z malého je krásne usmievavé bábätko... na dieťatko určite všetko vplýva, ja to vidím na malom napr. aj teraz, ked sa učím sa skúšky, som nervozna a som sním menej, resp. nemám na neho čas, vždy z toho hned ochorie, sople, kašel, je nervozny, plačlivý... ako náhle je poskúške, je najšastnejšie bábo pod slnkom... takže určite na dietko vplýva nálada a psychický stav matky na 1000%...
@kiknjhuknzuk koľko máš prosím Ťa rokov ??? Lebo ak sa nudíš tak si nájdi nejakú stránku pre násťročné 😉
@kiknjhuknzuk ty si nejaký odborník od všetkého, ako tak sledujem 😀
Kiknjhuknzuk chod traposit niekde indeeeeeeeeeeeee 😝
praaaaaazdniny a nudaaaaaa.com 😝
@kiknjhuknzuk
@petraxy6 hej traumu z nudy 🙂 asi zkratovalo playko al;ebo psp2 😀 a mozno vsetci uz davno odisli 😝
@lubkam joooj toto uz je taky bunus 🙂 ktory je evidentny 😀 nuz co my sme volavali nba smiesne mena v zonamoch dnesne deti chodia na stranky hrat dospelych 😀 😎
@itwasajoke neviem aký si ročník ,ale pri spomienke na telefonny zoznam som sa pousmiala.
ja som minule skonštatovala, že pubertu by som už naozaj nikdy nechcela zažiť 😎

Ja si osobne myslim ze vela robi prostredie, teda ano - myslim ze napätie zvysuje stres u babatka. Inak su deti placlive a menej placlive - podla mna to nie su ale koliky ako to kazdy nazyva. Kazde dieta berie prichod na svet inak a kazde vnima bolest inak a reaguje na nu inak. skuste najst riesenie lebo inak to bude len a len horsie ....