icon

Zmenilo vám materstvo radikálne život?

kraskaaa
16. okt 2012

Je to naozaj pravda, že svet sa už potom točí okolo dietata? Naozaj ako matka nemáte čas na seba, na svoje záluby, na kozmetiku atd? Naozaj sa v noci nevyspite?
Naozaj je stav po porode niekolko týzdnov bolestivy, že si niekto ani sadnut nemože? Aké máte s týmto všetkým skusenosti?

Strana
z4
petule246
19. okt 2012

@jabadaba - zrovna o víkendu jsem byla u kadeřnice a fakt jsem si to užila. Mám ráda pocit, když mi to sluší a i můj muž to umí ocenit. A zítra jdu na večeři s kamarádkama a neskutečně se těším a věřím, že mne to nabije na dlouho dopředu. Nemám hlídání, takže s holkama jsme si byli posedět takhle cca 2x za 3,5 roku, co jsem na mateřské a je to boží. A upřímně vůbec nepřemýšlím, zda mne to někam posouvá nebo ne. A tak nějak věřím, že můj muž je radši, že si sem tam zajdu k holiči než kdybych jen po večerech louskala Nietscheho 😀
A k otázce - život se mi změnil - chodila jsem do práce, teď jsem doma. Bývala jsem mezi lidmi, teď jsem mezi dětmi. Dřív jsem neuklízela, teď uklízím furt. Dřív jsem chodila do společnosti, teď minimálně. Měla jsem velikost XS, teď mám M. Chodila jsem výhradně v podpatcích, teď výhradně bez nich (běhat za klukama v podpatcích fakt nelze). Naštěstí už se slušně vyspím, s klukama je sranda, docela si všechno "sedlo" a rodičák si (většinou) užívám a v podstatě svůj stávající životní styl miluju 😉

jabadaba
19. okt 2012

@tarra27 a jasne, ved deti sme chceli, ja by som osobne bez deti nebola spokojna v zivote. Ale vidis, na mnohe jednoducho clovek pripraveny nie je. Mat deti je krasne, ale je to rovnako riadna fuska a neskutocna zodpovednost.

jabadaba
19. okt 2012

@petule246 😀 tak zas zrovna Nietsche to byt nemusi...

tarra27
19. okt 2012

@jabadaba souhlas 🙂 a neboj neberu si to osobně 🙂

jabadaba
19. okt 2012

@tarra27 tak to som velmi rada. 😉

blandik
20. okt 2012

@kraskaaa - opravdu ano, a neměnila bych..je to náročné, někdy stereotypní..ale nejde jen o změnu režimu, ale i o změnu vnímání světa, vnímání vztahů kolem sebe, pro mě je dítě něco jako cesta, která mě učí mnoho nových věcí o sobě, o lidech kolem, vnímání tolerance, problémů světa atd.

blandik
20. okt 2012

@jabadaba - mě dobíjí, když jsem s dítětem venku, když můžu jít pomalým tempem, nechat ho zkoumat každý kamínek, každou větvičku a přitom vnímat, že je jaro, léto, dneska pod mrakem, tamhle jsou lístky na stromě...vyhýbám se komerčním místům typu - kafe s kočárkem a kámoškou...pokud chci skutečně dobít, tak jdu do sauny sama nebo do přírody...tohle bylo u prvního dítěte, teď čekáme druhé, první mám doma bez školky..nějak cítím, že teď už ale budu potřebovat určitou jinou formu aktivity, nějak mentálně se účastnit nějakého procesu..uvidím, co najdu..

stellamaris
20. okt 2012

@jabadaba ahoj,suhlasim s tebou,na mnohe clovek nie je pripraveny...mne materstvo pozitivne zmenilo zivot,po dlhom cakani si kazdy den vychutnavam cas s mojim syncekom 😉 prisiel trosku skor na svet,nemali sme dokoncenu detsku izbu,neboli pripraveni na skor narodene dieta,bola to prve dni dobra fuska 😉 tak ako ini mame plne ruky prace okolo babätka...najdeme si ale cas aj zajst na pizzu,ja na kavu s kamaratkou,na nakupy alebo ku kadernicke,co su teraz vzacne chvilky,odkedy sme rodicia 🙂 aj ked niekedy na obed beham po byte v pyzame a nic som este nestihla zjest,nemenila by som s tymi ludmi,ktori deti nemaju ani nechcu.....pretoze mat dieta znamena mat rodinu a zit pre niekoho..... dieta nas nauci vnimat svet inymi ocami....a pozitivne zmeni nas zivot 🙂

anatanka
8. dec 2012

@kraskaaa Mne materstvi zmenilo radikalne muj zivot. V dobrem i v spatnem. Jsem uplne jiny clovek a vedu naprosto jiny zivot nez pred tim. Spostu veci mi dalo a spostu i vzalo (vcetne manzelstvi).

kiknjhuknzuk
Odpoveď bola odstránená
cicus13
28. dec 2012

@kiknjhuknzuk Keď raz dospeješ !! a zmúdrieš a budeš chcieť deti, pochopíš o čom je táto stránka na ktorej sa zabávaš ??? Len aby si potom neprosila o radu TY 😉 Všetko dobré Ti prajem....

czechzuzanaba
20. mar 2013

Baby na toto tema jsem nasla nadherny clanek.
http://www.pocomtuziazeny.sk/2013/03/co-ma-nauc...

sirinka
20. mar 2013

@czechzuzanaba super... Este stale sa mam co ucit uf....

opicaskorica
20. mar 2013

Zmeni aj nezmeni. Ja som sa nezmenila, ani nas vztah s muzom sa nezmenil, akurat je tu jeden skriatok k dobru, o ktoreho sa treba postarat. Zalezi aj na tom, ci mas babicky, lebo tie su dolezity element, ak si predtym zila dost spolocensky, ci zijes v meste alebo na dedine, ci mas kamosky s detmi v podobnom veku, ci ti pomaha chlap.... v noci sa uz vyspim od 10 mesiacov uplne luxusne... a do 6 tyzdna po porode (prirodzenom) sa clovek neciti velmi komfortne, ale potom akoby utal a je to ok 🙂 ak mas zdrave dietatko, tak si viac menej sama strojcom svojho materskeho stastia (a este babicky, muz a par euronov nazvys 😎

awalancha3
20. mar 2013

pri prvom som sitie necitila vobec, ale vobec a bola som bez epi (porod ale skoro na umretie),druhy porod bezbolestny s epi, ale pri siti som hikala ako somar, co ho idu podrezat...
......a ano, dieta vsetko zmeni, k dobremu ci horsiemu, ale zmeni.......v den narodenia dietat zacne pre matku zakazane uvolnenie, a to dozivotne-uz nebudes volna a rozhodovat sama za seba, budes stale citit strach popri radosti.....

motylek17
20. mar 2013

Som matkou 18-mesiacou a je to to najlepsie co ma v zivote stretlo... svet ma odrazu zmysel... nemam cas mysliet na seba.... vecierky, zurky pre mna nie su podstatne... mala som cisarsky a neviem ako ine, ale ja by som sla opat... nehovorim, ze to nebolelo, ale vsetko sa da vydrzat... ak si clovek vsetko dobre z organizuje tak zvladne vsetko... je cas aj na domacnost, dieta, kadernika, nakupy, posedenie s kamoskami...nehovorim, ze mi z toho obcas neprepina, ale vsetko sa da vydrzat a ked je pri mne hugac, tak nic nie je nemozne.... nemas sa coho bat, je to to najkrajsie co ta moze stretnut... 😉 😉

march7
Odpoveď bola odstránená
blackcat8885
29. mar 2013

Nikdy som nebola diskotékovo-žúrkový typ,skôr kávičkový takže sa zmenilo to,že namiesto kávičky s kamoškami si dám kávu doma počas uspávania malého.Predtým som sa však venovala sebe,záľubám,psovi,kamoškám,knihám-teraz na nič nie je čas ale mám niečo,čo mi za to všetko stojí-môjho drobčeka.Viem,že ked bude starší nájdem si na záľuby čas a môj život bude takmer ako ked som bola bezdetná.Vlastne mi materstvo nezmenilo život k horšiemu,ale k lepšiemu,už nie som zameraná len na seba,na svoje hobby,vzhľad-teraz mám iné priority-spokojnosť môjho synčeka.Jeho bezzubý úsmev je krásny 🙂 a v lete si nájdem čas aj na kafe s kamoškami určite

lauricka
29. mar 2013

@kraskaaa mam dve deti naraz, takze ano, je pravda, ze na seba cas nemam. Chvilu ano obcas, muz postrazi. Ale nie je to vela. Stihnem sa akurat tak spamat, kto som 😀 . A som uz vtedy unavena vecer, takze aj tak nemam na nic chut, len tupo cumiet doblba takmer 😀 . Ale ak by som mala jedno dieta, take radikalne by to nebolo. To je vacsia pohoda, neboj.

Strana
z4