icon

Zmeny pocitov k zvieratám po narodení dieťaťa

5. nov 2025

Mali ste to niektorá podobne? Mne, ktorá vždy mala doma nejaké to zviera a ako dieťa snívala o práci veterinarky, mi po pôrode začali prekážať zvieratá, jednoducho k nim nič necítim, skôr mi vadia, smrdia, prídu mi nechutne. A to aj môj pes ktorého mám 10 rokov aj zakrsly králik ktorého si dcéra vydupala. Viem že sú ľudia ktorym sú zvery ľahostajne ale ja som k nim nikdy nepatrila. Čo sa mohlo so mnou stať?

jaskolka
6. nov 2025

Nič,proste si sa zmenila, človek sa mení a to,čo mal rád ako dieťa,kľudne môže úplne prestať. Tiež som ako dieťa chcela mať kopec zvierat doma s teraz nemám žiadne,keď syn povie, že chce psíka,len prevrátim oči 😄

lucia.t
6. nov 2025

@anonym_autor hormóny. Stalo sa mi to isté, až niekoľko rokov po pôrode sa to trochu upravilo.

moonlight1210
6. nov 2025

@anonym_autor mozno potreba mat pre dieta perfektne ciste prostredie, a tuto potrebu ti zvieratka narusaju. Kedze s nimi je vzdy praca udrziavat vsetko ciste.

anonym_3f4981
6. nov 2025

Ved to je uplne logicke, chces v prvom rade chranit a starat sa o dieta, venovat cas jemu a mat doma cisto a vonavo. Mozno si sa predtym proste potrebovala o niekoho starat a teraz ked mas babatko uz nepotrebujes a nie je ani cas.

ivana1592
6. nov 2025

Ja som 4 roky po pôrode a láska k zvieratám sa nevrátila. Proste celá láska išla k dieťaťu. Už nemám najmenšiu chuť starať sa o zviera. Dobre, že žiadne nemáme. A vytáča má ako mi veľa ľudí hovorí že čo si nekúpime psa. Akoby to mala byť každého túžba.

anonym_cdb455
6. nov 2025

Stalo sa mi niečo podobné. Mali sme vnútri kocúra, bol to náš miláčik, dali sme mu všetko. Keď sa narodila dcéra, nie že by mi zostal ľahostajný, ale už som nemala takú potrebu sa oňho starať. Jasné, vždy som mu vyčistila záchod, dala žrať, vodu, aj som ho vykupala, ale už som ho napríklad nemojkala ako predtým. Nakoniec jedného dňa škrabol malú a to bol posledný klinec do rakvy. Dali sme ho na dvor. Na dvore stále máme zvieratá, ľahostajné mi nie sú, ale nechcem ich jednoducho vnútri, aj keď manžel lobuje, ale má smolu. Vonku nech si majú pre mňa za mňa aj dinosaurov, ale dovnútra mi to neprinesú ani keby čo.

anonym_ebad94
6. nov 2025
@anonym_cdb455

Stalo sa mi niečo podobné. Mali sme vnútri kocúra, bol to náš miláčik, dali sme mu všetko. Keď sa narodila dcéra, nie že by mi zostal ľahostajný, ale už som nemala takú potrebu sa oňho starať. Jasné, vždy som mu vyčistila záchod, dala žrať, vodu, aj som ho vykupala, ale už som ho napríklad nemojkala ako predtým. Nakoniec jedného dňa škrabol malú a to bol posledný klinec do rakvy. Dali sme ho na dvor. Na dvore stále máme zvieratá, ľahostajné mi nie sú, ale nechcem ich jednoducho vnútri, aj keď manžel lobuje, ale má smolu. Vonku nech si majú pre mňa za mňa aj dinosaurov, ale dovnútra mi to neprinesú ani keby čo.

@anonym_cdb455 chudatko, mali ste ho radsej dat niekomu, kto by mu dal lasku

miska_kal
6. nov 2025

samozrejme, ze je to hormonmi. ale teda si prvy pripad, o ktorom viem, ze to takto ma 😀 ja zvierata milujemuz od decka a nezmenilo sa to ani po porode, vlastne nezmeni sa to nikdy 🙂 ale rozumiem aj tomu, ze sa ti to prihodilo. nemozes za to, to su take veci, ktore proste ovplyvnit nevies.

anonym_0cd479
6. nov 2025

Nemala.som to tak. Keď som otehotnela mala.som doma desať ročného kocúra, narodením prvého ani druhého dieťaťa sa nič nezmenilo, ani pre kocúra. To je samozrejmosťou, že už pre neho nemám toľko času. U nás, kocúr, keď zistil že ho dieťa môže prenasledovať, (lebo moje dieťa bude maniak na mačky po mne) tak sa začal zdržiavať čo najďalej.a.najvyššie od dieťaťa. Samozrejme (kedy) ako dieťa rastie, nauči sa aj ako držať, hladkať mačku. Dnes má kocúr 16 rokov a dúfam že bude snami ešte niekoľko rokov

danica2711
6. nov 2025

@anonym_autor akosi si neviem predstaviť, že by mi živá bytosť, ktorú milujem a ona miluje mňa zrazu "smrdela, vadila, pripadala nechutná". Tam je niekde chyba

anonym_702c7b
6. nov 2025
@danica2711

@anonym_autor akosi si neviem predstaviť, že by mi živá bytosť, ktorú milujem a ona miluje mňa zrazu "smrdela, vadila, pripadala nechutná". Tam je niekde chyba

@danica2711 Niektorym proste z materstva prepne. Mne taketo typy vadia, co po porode nic ine v hlave nemaju, len dieta. Netreba to prehanat.

mk1111111111
6. nov 2025
@anonym_cdb455

@anonym_cdb455 smutno mi je z Teba.

maciatkolulu
6. nov 2025

Mne to tiež príde ako chyba. Môj pes má 13 a pol,malý ma 12, po pôrode sa absolútne nič nezmenilo v ničom akurát sme si ešte kocúra pridali. A teda čítať,že niekto xy má zviera vnútri a potom ho vyrazí,lebo škrablo dieťa.....sorry,za mňa to nemohla byť láska nikdy. Trošku sa zamyslieť,že zviera nie je hračka,ktorá keď ma prestane baviť,lebo blablabla,tak ju vyrazim,to by mala byť samozrejmosť. Ale ako čítam,tak žiaľ nie je. Mi to príde,ako keď dieťa má bábiku,plyšák,hra sa,mazna a bum tresk do kúta a basta. Len to je vec a toto je živé ,čistiace stvorenie. Nemám slov. Chápem prechodné pár týždňové znervoznenie po pôrode. Ale to prejde. Za mňa bolo hladkanie a prechádzky so psom v podstate relax. Odidenie do inej dimenzie. Vypnutie. Ale tak môj pes má sprevádzal celé tehotenstvo,vedel kedy mi nie je dobre,mával hlavu na brušku. A je najlepším priateľom môjho syna. Doslova. Kocúr,je kocúr. Milovaný a nás. Predstava,že by mal skončiť na dvore,lebo škrabol dieťa ...to by asi boli v interiéri iba plyšové mačky 😅. Niekedy treba pozerať aj na to,čo robí dieťa zvieraťu,všakže.... Ale nevadí. Aj takýto sú medzi nami. Pre budúcnosť odporúčam vážne plysakov. Prípadne teda keď už,tak rybičky. Aj keď teda ..

anonym_cdb455
6. nov 2025
@anonym_ebad94

@anonym_cdb455 chudatko, mali ste ho radsej dat niekomu, kto by mu dal lasku

@anonym_ebad94 prečo chudatko? Zas to nepreháňajte. Kocúr si vonku zvykol za dva dni, skamošil sa so zvyšnými mačkami a nič mu nechýba. Už to je vyše roka. Práveže je spokojnejší a aj schudol, zverolekár nám vždy nadával, že je extrémne vyžratý. Vnútri už nevedel pomaly na gauč vyskočiť, vonku lozi po stromoch. Nejako moc to prežívate, nie?

danica2711
6. nov 2025
@anonym_702c7b

@danica2711 Niektorym proste z materstva prepne. Mne taketo typy vadia, co po porode nic ine v hlave nemaju, len dieta. Netreba to prehanat.

@anonym_702c7b presne! 👍

anonym_73e84a
6. nov 2025

Aj mne sa to stalo, a nie, nepovažujem sa za prepnutú premotivovanú matku, proste som pri tom všetkom nemala čas, chuť, energiu sa starať o zviera. Dieťa má skoro tri roky a nič sa nezmenilo.

maciatkolulu
7. nov 2025
@anonym_73e84a

Aj mne sa to stalo, a nie, nepovažujem sa za prepnutú premotivovanú matku, proste som pri tom všetkom nemala čas, chuť, energiu sa starať o zviera. Dieťa má skoro tri roky a nič sa nezmenilo.

@anonym_73e84a vsak jasne,pokiaľ človek nemá potrebu mať zviera,je to ok. Ale pokiaľ zviera mal a takto sa k tomu postaví aj roky po pôrode,to už celkom ok nie je. Väčšina ľudí (teda som si myslela),vie,že zviera je živá ,citiaca bytost a nie hračka na dobu určitú a rovnako som si myslela,že ženy plánujú, aspoň predpokladajú tehotenstva a zakladanie rodín a teda mali by rátať s tým,že teda ocikanym testom sa nespája vyhodenie zvierata na ulicu,prípadne inzeráty na bazos do kolónky "darujem",ale MK má zase vyviedol z omylu. No čo už. Treba aj na Vianoce kúpiť živý darček,veď nie je problém sa ho v marci zbaviť 🤮

gaia14
7. nov 2025

Po porode mi moja milovana fena priserne vadila, ale ako sa mi dali po par mesiacoch do poriadku hormony, aj vztah s nou sa zase napravil a som rada ze ju mame, je to super vidiet ich spolu aj s dietatom, ako si tvoria vlastny vztah 🙂

anonym_2e9461
16. nov 2025

@anonym_autor mne zas vadia matere co sa idu zo svojho decka poskladat a myslia si, ze toho ich zlatusika musi milovat cely svet.

anonym_ebad94
16. nov 2025
@anonym_2e9461

@anonym_autor mne zas vadia matere co sa idu zo svojho decka poskladat a myslia si, ze toho ich zlatusika musi milovat cely svet.

@anonym_2e9461 presne 🤢