icon

Zmena partnera po narodení dieťaťa: čo robiť?

3. aug 2026

Dobrý deň. Rada by som sa poradila o mojej situácii s niekým "zvonka". Jednoducho nezaujatý názor.

Ide o môjho manžela. Pred narodením dcéry sme boli až na drobnosti naozaj spokojní. No od jej narodenia je to také všelijaké až to vyeskalovalo minulý týždeň v piatok kedy som začala reálne uvažovať o tom, či s ním chcem ostať.

V skratke vysvetlím čo mi vadí hoci situácií kedy som bola z jeho správania sklamaná je v poslednej dobe mnoho. V prvom rade ma veľmi sklamalo, že po narodení dcéry nechal celú starostlivosť na mne. Naozaj celú a aj to spätne priznal. Dokonca aj keď som mala horúčky kvôli zápale v prsníku z kojenia a žiadala som aby ostal aspoň jeden deň doma povedal, že veď to zvládneš... Potom sa to trochu zlepšilo a občas kúpal alebo uspával. Ako dcéra rástla občas sa spolu aj chvíľu hrali. No ako dcéra začala chodiť niekoľkokrát sa stalo, že keď na ňu mal dávať pozor keď som išla napríklad k lekárovi malá spadla alebo si ublížila len kvôli tomu, že on hral na počítači... No a čo sa týka správania ku mne strašne mi vadí, že partner si nikdy neprizná, že urobil niečo zle. Vždy je to samé ale ale a otočí to na mňa. Taktiež zľahčuje akýkoľvek môj pocit a keď náhodou mu niečo vyčítam tak hovorí, že si vymýšľam, preháňam a neviem čo všetko.

No a teraz k tomu piatku... Prvýkrát po narodení dcéry sme si spolu vyrazili do mesta. Spočiatku to bolo super no potom s kamošmi začal piť. Ja som nič nechcela ak by náhodou bolo treba pre dcérku v noci prísť. No a jednoducho najskôr začal mať "múdre" mačovské reči, začal mi nadávať aká som hentaká a onaká, robil bordel, sotil moju kamarátku plnou silou do kríkov, že akože sranda a proste hanba na sto rokov. Keď som mu ďalší deň keď mu bolo zle povedala, že je to jeho problém, že mi ho nie je ľúto, že mu je zle tak na mňa vyletel, že no a čo, že sa opil, že dramatizujem zas ako vždy...

Moja úprimná otázka na vás ženy... Naozaj som taká náročná? Alebo zobrať nohy na plecia a nikdy sa nevracať. Čím ďalej, tým viac uvažujem o odchode, keďže nechcem aby dcéra vyrastala v tom, že takto to má vo vzťahu vyzerať... Uvažovala som aj nad tým, že odídem iba na čas nech si uvedomí ale neviem, či by to malo ten účinok čo by som chcela...

Strana
z3
anonym_cf19c2
3. aug 2026

@anonym_autor už včera bolo neskoro. Utekaj kade ľahšie a ani sa neobzeraj.

anonym_783223
3. aug 2026

Pokúsila by som sa ešte o jeden rozhovor, kde by som mu vysvetlila prečo odchádzam a odišla by som naozaj aspoň na nejaký čas, aby bolo jasné, že to myslíš vážne... aký to bude mať účinok ťažko predpovedať, ideálne si ty uvedomíš, že vlastne ti je omnoho lepšie bez neho

biba_18
3. aug 2026

bohužiaľ ťa nemiluje 😔

patrike
3. aug 2026
@biba_18

bohužiaľ ťa nemiluje 😔

@biba_18 Miluje, ale tu jej verziu, ktora nemala to otravne dieta. Mne chyba informacia, ako doslo k pocatiu, ci to bolo planovane, nehoda alebo tlak z jej strany a on neochotne suhlasil.

anonym_0a8f05
3. aug 2026

Nepride mi, ze by to dieta chcel...

autor
3. aug 2026
@anonym_783223

Pokúsila by som sa ešte o jeden rozhovor, kde by som mu vysvetlila prečo odchádzam a odišla by som naozaj aspoň na nejaký čas, aby bolo jasné, že to myslíš vážne... aký to bude mať účinok ťažko predpovedať, ideálne si ty uvedomíš, že vlastne ti je omnoho lepšie bez neho

@anonym_783223 Asi máte pravdu. Ono je pravda, že keď je v práci s dcérou je nám ľahšie

autor
3. aug 2026
@patrike

@biba_18 Miluje, ale tu jej verziu, ktora nemala to otravne dieta. Mne chyba informacia, ako doslo k pocatiu, ci to bolo planovane, nehoda alebo tlak z jej strany a on neochotne suhlasil.

@patrike Dieťa bolo chcené z obidvoch strán. Tešili sme sa na ňu veľmi. Manžel ale nikdy bábätko v rodine nemal takže si asi nevedel predstaviť aké to bude to je pravda

anonym_7a6ac4
3. aug 2026

asi by som od neho isla prec, ak máš kam ísť, zdá sa, že má násilné sklony, verejne ťa ponižuje, na dieťati mu nezáleží
hlavne ho neobraňuj, že nevedel do čoho ide, to nikto nevie, a napriek tomu sa ľudia o deti starajú

patrike
3. aug 2026
@anonym_autor

@patrike Dieťa bolo chcené z obidvoch strán. Tešili sme sa na ňu veľmi. Manžel ale nikdy bábätko v rodine nemal takže si asi nevedel predstaviť aké to bude to je pravda

@anonym_autor Rozvod je rychle riesenie, ale poskodi kazdeho a najviac dieta, ak sa manzel posnazi, mozete to dat do poriadku, navrhni mu poradnu.
To pitie aj pocitac su uniky z reality, ktora ho zatazuje.

ivicatolic
3. aug 2026

@anonym_autor bude to horšie a horšie, utekať, starostí bude viac a viac , a ty už teraz vieš, že je to chlap "na nič", a ty mi prídeš múdra , bystrá žienka 😊💚

domkakvet
3. aug 2026

@anonym_autor ked odides zazracne sa zmeni, lebo toto vyzera na manipulatora.

veselo_neveselo
3. aug 2026

Povedala by som to tak, on sa nezmenil, ale ty ano. Evidentne potrebuje este dospiet, alebo si priznat realitu ze rodinu nechce.

Ja by som vas nahnala do parovej poradne, nech to vykomunikujete. Aj z tvojej strany uz tam zavana nespracovanou krivdou ze si na to zostala sama, lenze to sa nevyriesi zametenim pod koberec, ale aktivnou komunikaciou, snahou o pochopenie a napravu.
Ja manzelstvo povazujem za hodne zachrany, pokial je tam aspon naznak toho, ze to ma buducnost.

Docasne by som neodchadzala. Bud sa rozist a nadobro, alebo zostat. Ked len teatralne odides a za tyzden sa vratis domov, zas budes za hysterku, lebo nic ine sa nezmeni. "Same" mu nic nedojde - keby to tak bolo, bolo by vela spokojnejsich manzelstiev.

anonym_c912c3
3. aug 2026

no, vsetci su chrumkavi, kym nepride zataz. Dieta. To zmeni oboch. Co si si vybrala to mas, ale to fakt sa chces rozvadzat pri prvom probleme? a ako chces zvladnut dieta sama? Naco si sa potom vobec vydavala? Kvoli oslave a satom? Keby ste neboli zobrati, iba sa jeden odstahuje. Takto sa idete rozvadzat pri prvom opiti, teraz rozvod a vsetko.

anonym_02e265
3. aug 2026
@patrike

@anonym_autor Rozvod je rychle riesenie, ale poskodi kazdeho a najviac dieta, ak sa manzel posnazi, mozete to dat do poriadku, navrhni mu poradnu.

@patrike konecne rozumna odpoved 😉

anonym_602159
3. aug 2026
@anonym_autor

@anonym_autor ani ja som žiadne babo v rodine nemala, napriek tomu som sa vedela od začiatku postarať o postupne 3 deti...pravda je taka, ze ho to nebaví byť otcom a uz asi ani manzelom..preto ak máš ako a kam, odchod a rozvod bude pre teba a dcéru najlepšie riešenie...aj tak si na všetko sama, však? A to pitie je len čerešničkou na torte..držím vám palce, zaslúžite si krajší zivot

anonym_ed36d2
3. aug 2026

Podľa mňa najväčšia chyba je, že nemá s dieťaťom vzťah
Od začiatku narodenia si mala veľa veci nechat na nom aj na ukor, že sem tam spadne a podporovať ho v tom a nachádzať medzi nimi to pekné
Ešte stále sa to dá...hlavne čo sa týka dieťaťa
Pokiaľ to nieje úplný magor ale tak s takým by si nemala.dieta
A čo sa týka vás dvoch, tiež si myslím, že city niesu a zrejme bez poradne nebude cesta

marci9
3. aug 2026

Z toho všetkého by mi najviac vadilo jeho chlastanie. S alkoholikom by som nežila ani jeden deň.

aurora33
3. aug 2026

@anonym_autor celé zle. Od začiatku do konca. Odíď a nevracaj sa.

anonym_648b62
3. aug 2026

Nevidím že by bola taká tragédia. Nič nie je ružové

anonym_cf19c2
3. aug 2026
@patrike

@patrike ja teda nepoznám ani jedno manželstvo, alebo vzťah kde by došlo k ozajstnej zmene. Skôr také na chvíĺu akože dobre a potom návrat do starých koľají.

patrike
3. aug 2026
@aurora33

@anonym_autor celé zle. Od začiatku do konca. Odíď a nevracaj sa.

@aurora33 Ked toto poradis kazdemu pri prvom vaznejsom probleme v manzelstve, tak to mozeme rovno manzelstvo zrusit.

anonym_cf19c2
3. aug 2026
@anonym_648b62

Nevidím že by bola taká tragédia. Nič nie je ružové

@anonym_648b62 fakt? To máš teda veľmi nízke nároky na kvalitné partnerské spolužitie 🫣

aurora33
3. aug 2026
@patrike

@aurora33 Ked toto poradis kazdemu pri prvom vaznejsom probleme v manzelstve, tak to mozeme rovno manzelstvo zrusit.

@patrike alkoholik, násilnický, nezaujíma sa o dieťa, verejne zhadzuje svoju manželku, je násilný aj k iným ľudom….. sory ale za mňa toto nie je prvý vážnejší problém. Je ich kopec.

anonym_cf19c2
3. aug 2026
@patrike

@patrike nemusí sa rušiť inštitút manželstva. Stačilo by, aby si ľudia 2x rozmysleli do akého vzťahu vstupujú, čo chcú od života, nerobili kompromisy, boli finančne a sexuálne vzdelaní, vedeli asertívne komunikovať, mali sa radi, hlavne sami seba, nepodliehať hneď hormonálnej búrke a používať racio. Hneď by bolo o tisíce menej nešťastníc a nešťastných detí v hrozných rodinách a chorých vzťahoch. Tak ale MK štandart ako príspevok vyššie, že nič vážne 🫣 Ja sa pýtam, či to fakt niekto myslí vážne.???

biba_18
3. aug 2026
@patrike

@patrike toto určite NIE JE prvý problém. už len to povedať pri odchode akože milovanej žene keď na tom nie je zdravotne dobre, že veď to zvládne - to je jasný dôkaz, že ak to zvládla vtedy bez neho, zvládne to aj inokedy ...

patrike
3. aug 2026
@anonym_cf19c2

@patrike nemusí sa rušiť inštitút manželstva. Stačilo by, aby si ľudia 2x rozmysleli do akého vzťahu vstupujú, čo chcú od života, nerobili kompromisy, boli finančne a sexuálne vzdelaní, vedeli asertívne komunikovať, mali sa radi, hlavne sami seba, nepodliehať hneď hormonálnej búrke a používať racio. Hneď by bolo o tisíce menej nešťastníc a nešťastných detí v hrozných rodinách a chorých vzťahoch. Tak ale MK štandart ako príspevok vyššie, že nič vážne 🫣 Ja sa pýtam, či to fakt niekto myslí vážne.???

@anonym_cf19c2 Lenze Gaussova krivka nepusti a ak sa vacsina ludi nejako poparuje, zakonite mnoho z nich nema stastie na super partnera. Nuz a povedat niekomu, aby sa neriadil hormonami, to nefunguje.

anonym_43125d
3. aug 2026

@anonym_autor on nebol pred narodením dcéry iný, on bol rovnaký, len si ho nepotrebovala, aby ti pomáhal.

anonym_cf19c2
3. aug 2026
@patrike

@anonym_cf19c2 Lenze Gaussova krivka nepusti a ak sa vacsina ludi nejako poparuje, zakonite mnoho z nich nema stastie na super partnera. Nuz a povedat niekomu, aby sa neriadil hormonami, to nefunguje.

@patrike super partner nie je o šťastí, ale o dobrom rozmyslení si do čoho idem a hlavne s kym. Dobrý výber je selekcia zrna od plevelu, alebo ruže od buriny 😉

sevrin
3. aug 2026

@anonym_autor v piatok zo srandy sotil kamarátku do kríkov. Ďalší piatok môže zo srandy do tých kríkov sotiť teba.

anonym_d04258
3. aug 2026

Ocividne nechcel byt otcom, len sa mu pacila ta predstava.. v realite ho to vsak nebavi, nezaujima, viac sa mu páčil ten zivot predtym.. a to jeho spravanie, cele zle

Strana
z3