icon

Zmiešané pocity k staršiemu dieťaťu po narodení mladšieho

21. mar 2025

Ahojte, prosim povedzte ze su to len hormony/nervy/hlupe myslienky a prejde to. Mam vycitky svedomia a trapi ma to. Narodilo sa nam babo a moj vztah so starsim (2r) ochladol. Stale ma bije, nepocuva, place, robi napriek. Chapem ze ma teraz take obdobie , ziarli … ale trapia ma moje myslienky ze ho mam menej rada, nemam chut ho pritulit atd… a ja ho proste inak milujem. Neviem co sa to deje :(

Strana
z2
maxik24
24. mar 2025

@tiika ja to predsa ale pisem ako reakciu na jeden komentar, kde komentujucu ked bola malinka vlastna mama odsuvala ku susede x krat denne ked kojila, aby mala pokoj, a ona, teraz uz dospela, na zaklade toho vnima ako normalne a v poriadku, ze autorka citi chlad k starsiemu dietatu.. A ja pisem, ze to normalne nie je a treba s tym pracovat. Pisem nieco nelogicke? Ano, autorka to riesit chce. Som na jej strane, no v poroadku to nie je a ona si toho je vedoma.

Opakujem, reagujem na komentujucu, ktora ju presviedca ze to JE v poriadku. Lebo sama nezazila mamu, ktora by sa jej venovala popri starostlivosti o nove babatko.

maxik24
24. mar 2025

@michaela329 mne praveze nikto neurobil nic. Reagujem na tvoj komentar, kde ubezpecujes autorku, ze to je vporiadku. Nie je. Naozaj, to, ze tvoja mamina nerobila veci smerom k tomu, aby vam nastavila vztah, aby tvoju ziarlivost riesila inak ako niekolko krat denne cas straveny so susedou, to poznaci. Inak by si tak, ako my ostatne, videla, ze to v poroadku nie je, ochladnut k starsiemu, nechciet ho objat. Ja poznam lasku a pamatam si ju z detstva so surodencom a davam ju aj svojim detom. Nikdy som ziadne neodsuvala.

To, ze ta x krat denne musela chodit strazit suseda, kym mama krmila babatko, je len znak, ze nemala zaujem.. Mne to pride chladne. Ale je to tvoj standard a preto aj ty vnimas ako standardns, co pise autorka. Prepac, ja to neviem zaibalit citlivo a jemne, takto to proste vnimam.

A stojim si za tym, ze je skvele, ze zo autorka chce riesit, nemoze dietatu takto ublizovat.

michaela329
24. mar 2025

@maxik24 Takže tieto Tvoje domýšľavé nafúkané kecy nejako plynú z čoho? Veď Ty absolútne nič nevieš o mojom vzťahu k mojej matke (ktorý je mimochodom skvelý).

Strana
z2