Robia aj vaši starší súrodenci zle mladším?
Zeny aj vasi starsi surodenci neustale provokuju, podpichuju, robia zle tomu mladsiemu?
To co sa u nas deje denne, hukoty, vreskoty, plače, starsi stale na nom skusa ci ho trafi, kolko vydrzi, natahuje ho, mačká ho, smeje sa na nom, nic nechce pozicat, nepomahaju dohovory, zakazy, krik, nic.
Je velmi malo chvil, kedy sa pekne spolu zahraju.
Uz fakt neviem, tak sa pytam ci takyto blazinec je aj inde, alebo to je len u nas 🤷🏼♀️🤷🏼♀️🤷🏼♀️🤷🏼♀️
Jasneeee. Dnes zabalené hračky na dovolenku. Staršia našla striekačku pištoľ,len aby vyprovokovala mladšiu a mladšia sa toho hneď chytila....tak teraz sa sušia obe🤣🙉
Alebo :aha fixka a fixkou sa dá kresliť ale nie po stene....a šup,už máme fixky na stenách😂🙉 nevedome navádzanie na nezbednosti.
Je toho ešte viac. Rozdiel 7 rokov
Ale aj mladšia robí zlobu,učí sa rýchlo 🙉
Obcas ano, ale nastastie je viac casu, co sa spolu (alebo zvlast) hraju. Dufam, ze im to vydrzi (3 a 4 roky)
@anonym_autor u nas je to naopak, mladsia robi starsej zle. Starsia sa aj snazi branit, ale nakoniec vzdy radsej ustupi. 🫣
zaleží od veku
U nas zakon padajuceho hovienka,mam ich 5 a teda uz dost velkych a stale ich to neopustilo aj do toho najmensieho 3r zabrdaju a robia mu zle,len aby pistal
Ale ked ide do tuheho,vzdy si jeden druheho zastane vo vsetkom a vsetkych smeroch.Minule 2hy syn pozical kolobezku a vratili mu ju s ohnutym kolesom,ramom.Najstarsi to hned riesil,fakt tak dospely je z neho uz chalan.Ale od malinkata bol taky,vzdy daval na vsetkych pozor.Takze aj ked si robia zle,maju sa vsetcia radi.
jasne, a podla toho co pises ide o drobcov... toto bude pokracovat aj dalej a budu si robit zle navzajom... moji maju uz takmer 14 a 11 a este ich to nepreslo...
@anonym_autor u nás mladší robí stále zle staršiemu a vyzerá to u nás denne presne tak ako u vás. Blazninec, krik, plač, provokácie, už som súca na prášky. A viem, že ešte zopár rokov sa to nezmení.
@anonym_autor ja mam 24 a moj brat ma 19. Ano stale sa vadime 😀 a zas 19 rocny brat sa s 8 rocnym bratom tiez furt vadia. Uplne normalne😀ono v dospelosti to trochu prejde
Syn 17 a dcéra 10... ja už čakám dobré 3 roky, že chalan sa ukľudní a nebude ju jedovať, ale zatiaľ som sa nedočkala... Nechápem... Pritom on bol taký malý dospelák, jemu deti a jeho rovesníci vždy vadili, ťahalo ho to k starším deťom a dospelým... Proste ako malý bol tak kľudné a dobré dieťa, ako rástol, tak sa to menilo a vkuse musí do tej sestry zapárať... a to také somariny vždy: vytrhne jej z ruky, čo zrovna má; vyloží si na ňu nohy, keď sedia spolu na gauči, alebo sa na ňom rozťahuje a ona nemá miesto; nariaďuje jej, čo má a čo nemá robiť; ťapká jej po hlave... Tak čakám na ten deň, kedy toto skončí!!!
Tak ale volakto povedal: urobte si dve, budu sa spolu hrat 😀 😀 😀
Podla mna to robia vsetky deti, bez ohladu na vek. Ja mam vacsi vekovy rozdiel a je to tak. No moj najmensi vzdy starsieho obhajuje - mama, my sa hrame, mama ale ved mi nic nerobime, mama neries. Uz to neriesim, kym netecie krv 😀 😀 😀
Moji majú 16 a 13 a nehádajú sa, ani si nerobia zle. A ako to tu čítam, tak sú asi divní 😀
U nas je to naopak.
Tak ale volakto povedal: urobte si dve, budu sa spolu hrat 😀 😀 😀
Podla mna to robia vsetky deti, bez ohladu na vek. Ja mam vacsi vekovy rozdiel a je to tak. No moj najmensi vzdy starsieho obhajuje - mama, my sa hrame, mama ale ved mi nic nerobime, mama neries. Uz to neriesim, kym netecie krv 😀 😀 😀
@katarinaba u nás tiekla aj krv 😂 našťastie sme to dali do poriadku skôr ako došla mama z roboty 😂😂
@anonym_autor ty si asi jedinacik. Ano, bezne sa aj moje deti provokuju a robievaju si zle, aj robievali. Nie asi kazdy den, ale deje sa. Ani neviem, kto co, raz jede, raz druhy. Mam 2rocny rozdiel.
Ja mam o 4,5 roka mladsiu sestru a tiez sme sa aj hadali, bijavali, moj pocit starsej sestry - ona mi brala hracky, s ktorymi som sa ja akurat hrala. Napriek tomu sme sa mali rady a v puberte napriek hadkam sme boli najlepsie partacky na diskoteky, aj kamosky sme mali spolocne, zoznamili sme sa navzajom 😁.
Jasne. Uplne navzajom. Potom si poviem-tiez sme takto rastli 🙈🤣
@katarinaba u nás tiekla aj krv 😂 našťastie sme to dali do poriadku skôr ako došla mama z roboty 😂😂
@biba_18 no ja som to napisala preto, ze este ta krv netiekla 😀 😀 alebo - mozno o tom neviem. Oni zas na seba nezaluju, takze ak by nahodou, asi by to sami od seba nepovedali.
Na druhu stranu - su to sportovci, beriem to ako trening. Jeden je basketbalista, druhy mladsi je zapasnik - takze ani jednemu neuskodi sa popasovat trosku 😀 😀 😀 . Co ale viem - v zapasnickych sportoch funguje signal - poklepat supera rukou - ked uz ide do tuheho, proste prestanu a toto respektuju. Uz som si to odpozorovala.
Jasne ze ano. A to je rozdiel medzi nimi takmer 7 rokov 🫣
13 rocny pubis vkuse rype do 6 rocneho nervaka s kratkou zapalnou snurou 🤣🤣🤣
Co ti poviem, na paradu. Niekedy sa citim ako v blazninci
@anonym_autor ty nemáš súrodencov keď sa tak čuduješ? Bežne sa deti hádajú, rýpu do seba, občas sa aj pobijú. Pokiaľ to nie je vážne nechaj nech si to vyriešia sami.
@anonym_autor ty nemáš súrodencov keď sa tak čuduješ? Bežne sa deti hádajú, rýpu do seba, občas sa aj pobijú. Pokiaľ to nie je vážne nechaj nech si to vyriešia sami.
@katkaseiner nejde o drobcov. Starsi ma 12, mladsi 4. Cakala by som od starsieho uz trochu viac rozumu a ustupkov.
@anonym_8c7b68
@januska12323 Nie nie som jedinacik. Sme traja surodenci aj s vacsim vekovym rozdielom. Ale toto co robia moje deti sme nikdy nerobilo. Jasne povadili sme sa, pobili, pohasterili, ale nebolo to kazdy den a aj mama mi potvrdila, ze toto ame teda my nerobili, lebo by zosedivéa.
Ale ako vidim je to normalne ako tak citam 😄😄 tak ste ma ukludnili zeny..
@anonym_autor u nás to bolo naopak. Mladší rýpali do staršieho a nenechali ho na pokoji
Staršia 12, mladsi 7. Vkuse sú v sebe. Saci že na seba zle pozrú a už počujem krik. Pýtam sa staršej čo ti urobil a ona že sa na ňu pozrel a tak provokoval 😀. Čakáme tretie. Som zvedavá čo to bude 🤦♀️. Mali ste tu teraz týždeň bratrancov 10 a 8 ročného a to iste. A zas keď boli teraz stiria tak najmladšieho nonstop odsúvali od seba. A ten len chodil a mamiiiiii oni má nemajú radi, mamiiiiii robia mi zle, mamiiiiiii sestra má zbila …
Áno, a to ma dcéra už 16 a stále ju baví podpichovat brata, 9 ročného.. len hučia potom po sebe 🙈som myslela že takýto vekový rozdiel je už v pohode 😂
Áno, a to ma dcéra už 16 a stále ju baví podpichovat brata, 9 ročného.. len hučia potom po sebe 🙈som myslela že takýto vekový rozdiel je už v pohode 😂
@gabika20 ako, prosím? 🤣🤣Medzi mojimi deťmi je rozdiel 20 rokov a pár dní dozadu som sa vyhrážala, že ich vyplieskam. Dcéra v manažérskej pozícii a syn druhák na ZŠ a len do seba rýpali.

U nas je to tiez tak, ale podpichuju sa a robia si zle navzajom. Ked sa jeden pekne hra, otravuje druhy a naopak. Uz som minule rozmyslala, ze si dam neurol predpisat. Nepomahaju tresty, prosby, zakazy. Najlepsie je, ked sme vonku. Vtedy su super.