Zničili vám deti byt/dom?
Zničili vam malé deti byt/dom? V zmysle nábytok,steny,spotrebice... dá sa tomu vyhnúť?muswla by som mat oci aj na zadku asi...
autisti zvyknú ničiť alebo normálne deti nie...
Dieta nie. Viac znicila macka 🙂
Ale, zasa aby som bola úprimná, pár kresieb sa na stene sem-tam objavilo, keď boli menší.
Vôbec nezničili, dcéra ani jej kamaráti, ktorí sa k nám chodili hrávať
Raz sa podarilo rozbiť sklenenú výplň na skrinke, nič iné, ani kresby po stenách sme nemali.
Tak klasika, popísané steny ale len syn, poškrabana podlaha, tatrovkou ťuknutá obložka na dverách a také nie klasiky. To som aj ja kazisvet 🤣 všeličo pokazim
akoze opotrebovava sa to, ale ze nicit, to nie. len my sme napr. na zaciatku kupovali lacnejsie zariadenie, aby nam nebolo tak luto, lacnu sedacku, postel, nabytok. teraz do domu sme uz kupili kvalitnejsie, uz su vacsi
Občas sa obtrel spinavou rukou o stenu. Okrem toho absolútne nič. Dokonca neničí ani hračky.
A predsa som si spomenula. Jedna váza skončila v koši vďaka lopte.
to sa ako da?
akoze poznala som rodinu, ktora si vzala chlapca do nahradnej rodinnej starostlivosti a ten si vydlabal dieru zo zadu do gauca a odkladal si tam sladkosti..
alebo som zazila dievca s adhd, ktore skrabalo nechtami omietku na stene a odskrutkovala kazdu skrutku ktoru videla, takze v noci sa pod nou rozpadla postel.....
ale normalne bezne zdrave deti z rodiny maximalne popisane steny fixkami alebo farbickami, ofrckanu stenu v kuchyni mame aj bez pricinenia deti...
a ked niekto dovoli detom skakat po gauci alebo po posteli, tak je to jeho problem.
Zničenie je pre mňa dačo, čo už neopravíme, nedáme do pôvodného stavu. Takže nie. Opackali stenu? Hej. Aj mne sa to podarilo. Okvackali gauč? Hej, aj nám sa to podarilo. Pofarbili stôl? Hej a zrovna včera aj ja... .to všetkom preto, že su to normálne, zdravé, hrajúce sa a objavujúce deti. Ale nezničili nič.
Znicili. Od odtrhnutych dvier na skriniach, vytrhnutych suplikoch, zavesoch, ... ja si uz ani nepamatam co vsetko ale jednu vec som zachranoval a uz som mohol zbierat dalsiu. Ani sam by som to celou silou nedokazal co oni. Postupne z toho vyrastli a uz nicia omnoho menej.
Akoze tebe ano? Sestra ma 4 deti a dom ma neposkodeny :D Neviem si predstavit ako velmi dive by museli byt, aby sa nieco taketo stalo. Tak je jasne, ze obcas sa cosi pritrafi, ale nemyslim si, ze su deti az take, ze by sa nedali nejakym sposobom ukocirovat. To musia byt ozaj riadni divociaci. :D
Nie, dokonca ani autista 🙂 Ale poznám také deti.
Iba take drobnosti. Mladsi syn je kazisvet, rad stukal radio a zasekol cd jednotku. Manzel opravil. V nestrazenej chvili cimsi ostrým buchal po stole,takze ostali diery, na stenach mame minimum cmaranic... treba striehnut a vysvetľovať, ze toto nono
@galganka dieta moze zlomit rost
Mám 2.5r chlapca, sem tam máme otukancd na sadrovej omietke, ale to sa podarilo aj nám...
Minule chodil s autíčkami po stene, síce som ho napomenula, prestal, ale ostali na stene šmuhy (nevadí), pomaľoval stenu za 2sekundy 😀
A raz stiahol hrniec z kuchynskej linky a urobila sa diera v podlahe (muž opravil)
@hiro tato otázka mala byt skôr na oteckov - ti predsa musia všetko opraviť, zlepit, ...😅 my mamky potom na to zabudneme a tvrdime ,,nieeeee, niiiič" . . .
Takže, nám deti pokazili rádio, rozbili (odbili,...)magnetky z dovoleniek, okuliare za 250e tiež, vypínač, fľaky z kobercov a sedaciek zatiaľ zišli všetky(aj to sa podari aj nám dospelým), ale aj tak máme najväčšiu obavu z toho, čo ešte vyvedu do dospelosti. (Susede pri oslave 18r rozbili radiátor a vytopili dom)
@zorkahorka dieťa nám ani jeden rošt ešte nezlomilo. Zato my, dospeláci sme už dva zlikvidovali. A neskákali sme po nich, iba slušne ležali. 🤷♀️🤣 takže si vlastne ničíme dom sami. 🙈
jasne. ako bezdetná by som nechapala túto diskusiu, ale naše dieťa ma naozaj zmenilo a zničené veci ma nejako extra netrápia 🙂
Nie.
Dieta malo a aj musi mat vzdy nastavene pravidla, od malinka
@maria757 mne 2x za sebou spadla zehlicka hrotom na zem, na plavacku, v ten den som si povedala, ze to bolo znamenie a zehlit nemam. Diera ako svet 🤣. A muzovi vyfrkla napln z pralinky, ked do nej zahryzol a rovno na omietku, taka tahava, fajna, karamelova. A mame kusok aj ofrkanu stenu od vodoviek, takze kazime si veci vsetci...😅
@simona20201309 tych magnetiek je aj mne strasne luto...inak...
Ano. Steny pokreslene, gauc vyhegany a večne ho tepujeme,...
Pomaľovali a zacapkali steny, zlomili jeden gauč a tuším inak nič.
@martinellacka zatiaľ nám 1 dieta ktoré ma len 14 mesiacov ale steny sú už obchytkane a aj drobne škrabance na nábytku... keď niečo ťahal zo skrine keď lozil a to spadlo a poškriabalo nábytok.. 1 rozbita miska zatiaľ
Kolegynina mala dcéra hodila nejaku kocku do telky na stene a telka rozbitá..
Ano, môj synovec rozbil dve telky. Jednu doma, druhu u starkej. Okrem toho auto kriedou pokreslil.

Nie, nezničili a tom mám (zatiaľ) 🙂 tri deti.