icon

Zničili vám deti byt/dom?

9. feb 2023

Zničili vam malé deti byt/dom? V zmysle nábytok,steny,spotrebice... dá sa tomu vyhnúť?muswla by som mat oci aj na zadku asi...

taga
9. feb 2023

@hiro dakujem za prvy uprimny nazor

Jasne, ze znicili 🤣 hrali sa potichucky, kym som nezistila, ze montuju a vrtaju "naozaj" lebo "opravuju" skrinku alebo stenu...

gabika128
9. feb 2023

Naše deti tak úplne bežne zašpinia, rozbijú atď, keď budú starší tak to bude asi horšie. Môj brat však ničil, normálne kombinačkami napríklad zničil všetky rohy stien v byte. Mal adhd

oliolijanka
9. feb 2023

Jasne, ze ano. Postele, sedacky rozhegane, vrzgajuce, co na nich skace, okydane od jedla, nabytok zo spodnej alebo zadnej casti popisany, samootvaracie zasuvky pokazene, steny ofrkane od vodovych farieb, dreveny stol odierkovany od vidlicky, biely dreveny ram okna omalovany zelenou farbickou.
Stena za vanou napucala, pretoze bola neustale polievana vodou.
Vsetky zavesy su opusinkovane cokoladovou pusou a sietka proti hmyzu mala malu dierku, do ktorej presne pasoval maly prstek, takze je sietka roztrhnuta.
V kuchyni sme v povodnom byte mali dieru v drevenych parketach, lebo dvojrocne dieta po mne hodilo lavovy kamen z vypravy mojho partnera a ja som sa uhla.
V z prutia pletenom kosi na pradlo chybaju vetvicky, sluzili ako varesky.
Postelne pradlo je omalovane fixami a stara drevena truhlica je popraskana, lebo sluzila ako skokansky mostik.

.... a potom som videla, ako kamaratka u nich v kuchyni drzala nanuk svojmu 3,5 rocnemu synovi oblecenom v prsiplasti, na ktorom mal este silikonovy podbradnik vo forme lavora a mohol lizat iba z jej ruky a postojacky vedla stola, aby nic nezaspinil....😁

katarinka89
9. feb 2023

@oliolijanka som sa z chuti zasmiala 🤣

tosomja
9. feb 2023

A prečo by mali zničiť? Nemám oči na zadku, ale vedia, čo môžu a čo nie. Jasné, vylezú na stôl, skáču po gauči, aj natrüsia na koberec. Ale neokusujú drevo, ani nevytrhávajú pánty.

sendyle
9. feb 2023

chvilka. Nepozornosti a hocico sa moze stat u nas napr. Kresba na stene, plastelinka v koberci izbicke pre deti, a par flakov mame aj na gauci vylietie mliecka, cajiku ale to je nic myslim ze to sa stava kazdej.

tosomja
9. feb 2023

@oliolijanka 🤣🤣🤣🤣 ale aj ja mám také deti, čo radi tvoria a všetko ich zaujíma, len nie hračky. No ja to nepovažujem za zničený byt, keď je popísaná stena, čo sa dá premalovat. Len také, že s kladivom porozbíjany nábytok 😃

ajko2011
9. feb 2023

Nie🤭

thoughtfulweirdo
9. feb 2023

Áno, v batoľacom veku, hlavne syn. Dcéra už je vo veku, kedy "vie, čo sa patrí", ako je spomínané, a tú už ani nenapadne niečo také robiť, ale takmer 2 ročný je ešte iná kategória 🤭 naposledy otrhal za asi 5 sekúnd pol tapety na dverách 👀

monuska112
9. feb 2023

ano vsetko mi zaspinia a pocarbu 😅 ale clovek s tym pocita raz za cas vymalujem a tak

saxana000
9. feb 2023

Trosku obchytane steny sem-tam vyliata voda na parkety alebo jogurt kvapnuty na sedacke.a jeden okusany roh stola v obyvacke.ale ziadne velke nicenie sa nekonalo ani jedna ciarka na stene.nic co ny sa nedalo opravit omalovat alebo vymenit..

bubinko1506
9. feb 2023

Vyslovene neznicili, ale jasne, ze nieco povyvadzali - pokreslili stenu, rozbili lampu, oskreli roh dveri. Nasi su skor experti na rozbijanie poharov a tanierov, utieranie si zababranych ruk o stenu, a na odtrhnutie lanka na zaluziach. Take bezne veci😅

malalienka85
9. feb 2023

Steny hej, aj pokreslil aj zamastil, zašpinil a celkom zničil aj dlažbu tým že hadzal o zem autička pri hre tak zostali ďobky. Gauč mám z Ikey taký čo sa dajú poťahy oprať, takže ten je stále ako nový inak bolo na ňom tiež už všetko 😀 Teraz už je rozumný v lete sme vymaľovali a pohovorili sme si o tom a dáva si veľky pozor aj ked mame navstevu tak poučuje detičky aby dávali pozor na steny (máme 4 metrové stropy takže u nás vymalovat žiadna sranda tak sme hákliví)

reanda
9. feb 2023

nepovedala by som, ze znicili byt.. ked sa domacnost pouziva, tak sa aj primerane 'nici', to ju 'nicime' aj my rodicia, nielen deti.. ja sa doma rada citim slobodne, preto nekupujeme nic extra drahe, aby sme si furt museli davat pozor, ci sa to neznici... jasne, pri malych detoch je opotrebovavanie vyssie, ale nepovazujem to za nejake extra nicenie.. steny sme mali pocarbane, to sme vymalovali - v istom veku ich to uz samozrejme preslo, aj stoliky doskrabane a pokreslene - obcas pretapetujeme, gauc sme kupovali teraz po tusim siedmich rokoch novy, ale myslim, ze to je normalne.. vsak je to domacnost, nie muzeum

zuzuliennka1
9. feb 2023

@deti95060810 mam autistu, nemame znicene nic, ani pokreslene steny.
Max. co su spinave steny okolo vypinacov, ale to od nas vsetkych, syn v domacnosti neznicil nic

reanda
9. feb 2023

mne skor vadilo, ze pri malych detoch, ked som chcela mat cisto a upratane na svoj standard, tak som mohla upratovat vkuse, ked som ich nechcela pre poriadok buzerovat 😀 ale nejake velke nicenie sa nekonalo

zorkahorka
9. feb 2023

@galganka nas na to upozorňoval výrobca, ze deti to skakanim dokazu zlomit

jana_eyre_2
9. feb 2023

Ako naschvál určite nič nezničili.. ale verím že keby som deti nemala tak by všetko vydržalo dlhšie pekne ako nové.. nemať deti, tak podlaha by bola využívaná len ráno a večer, lebo veď by sme boli celý deň v práci.. neboli by tam škrabance po odrazadle, ani by milión krát nepadol hrniec s ktorým sa hrali a neurobil by dieru do parkety.. nemali by sme bodku potom ako si syn vybil zub po páde keď chcel preskočiť vankúš.. alebo by nenapucala z vyliatej malinovky.. ani v stole by sme nemali vyrytý domček keď na nom kreslili a príliš tlačili do papiera.. nebol by 1000x obliaty gauč, alebo pokazeny rám dverí lebo treskli dvere keď hrali naháňačku.. veci sa opotrebuvavaju, pri deťoch rýchlejšie ako bez nich.. ale veci sú na to aby slúžili, všetky škrabance, fľaky sú spomienky na čas čo sa už nikdy nevráti...

dzina007
9. feb 2023

skor opotrebovali.... napriklad ocakpane steny od ruk ked sa chytali... kedze mame makku sadrovu stierku tak vidiet buchnutia ked nieco buchli tvrdou hrackou... ale to je esteticka vada typu - pretriem sadrou na par miestach a premalujem a byt je novy tip top...

nwnw
9. feb 2023

Zatiaľ každý mikro čarbanica v detskej. Inak nič.

katka700
9. feb 2023

Nezničili úmyselne skôr zo zvedavosti. Pokazili havarijný termostat na sporáku, otváranie šuplíkov, obhryzli nábytok. Špinavé steny okolo vypínačov, rozliata sirupova voda na gauči a podobne. Deti zničia veci, nie úplne, používať sa dajú ale to opotrebenie je vidieť. Ustriehnut nemožné ak chceš normálne fungovať a nie robiť dozorcu.

ivangeline
9. feb 2023

Tak steny...obcas nejaku nalepku odskrabujem.. a koberec cistim... ale ze by znicili nieco...naschval urcite nie a nechtiac je uz odpustene.

simca06022011
9. feb 2023

ano, metlickou co dostla od ocka na 2 narodeniny, neviem co mal za uzasny napad, mu pozametala plazma telku, takze skrabance ma.. :D Pokreslena stena v spalni v minute ticha... to bolo v byte, do cca 4rokov. OD VTEDY, nove steny v dome ofrckane, pocapkane (to ale zaspini sa aj pri beznom uzivani skor ci neskor) ... samozrejme v detskej stol pomalovany, pokresleny - nevycistitelne, sem tam aj podlaha (na to nastastie vacsinou cistenie riadne zaberie). Inak nic. Spotrebice vobec, ani nejake zariadenie v dome, vsetko v pohode. A teraz ako velkacka narobi okolo seba vacsi bordel, zababrana kupelna stale a tam.

Vies ak budes hladat chyby ako rozbita miska a ocapkana stena :D tak vzdy nieco najdes. Aj chlapa by som mala rekalmovat, raz vysypal komplet odkvapkavac, skoda bola par tanierov, par poharov :D Vacsina nehod malych deti = hlupost rodicov. Dieta nema dotiahnut na veci, ktore vie "stiahnut", nemal lozit po nabytku. A teda ja taham kadeco kadekde a nabytok poskriabany nemam... Skrabanec neviem cim by mi dieta co lozi mohlo urobit na nabytku. hracky vyberam take, pri ktorych to nejde... hodena kocka, tak to musela byt riadna kocka :DD Veci ako spadlo a rozbilo sa sa deju aj dospelym, detto obliaty gauc..

tiezjedna
9. feb 2023

zničili akurát stôl v obývačke, ale s tým sme počítali, takže bol kúpený v Ikea😉

tamvtme
9. feb 2023

Nie, neznicili,,,,par cmarancov kade tade neratam

timilv
9. feb 2023

Nezničili... Jasné, sem tam sa niečo vyleje, sem tam niečo kvapne na gauč,... Ale nič také, čo by sa nedalo dať do poriadku nám nikdy nespravili. Dokonca u nás sa ani na stenu alebo nábytok nekreslilo, proste bolo vysvetlené, že sa kreslí na papier a hotovo. Ja si myslím, že je to hlavne o tom ako si s deťmi nastavíte pravidlá a budete ich viesť.

yanni
9. feb 2023

Co si predstavujes Pod pojmom znicene?

jeanne14
9. feb 2023

Za 6 rokov len jedna zlomená doska na wc a rozbitý televízor (inak starý už 9r aspoň sme sa dokopali kúpiť nový 😀),
Maľby na stenách nerátam, to sa dá premaľovať.
Gauč sme mali už pred deťmi, výmena bude nutná o také dva roky čiže ešte nech si poskáču … 😀

mena1711
9. feb 2023

Dcéra v pivnici keď som upratovala, otočila som sa chrbtom a ona kopanec do kotla na ohrev vody..
Ráno pivnica plná vody /kotol praskol 🤷🏼‍♀️
Syn manikurove nožnice poškriabal televízor, a zrkadlá v spálni..
Manželove auto mal ho vtedy 2 mesiace s kamienkom poškriabal kufor spravil 15cm veľké x..
Plávajúca v obývačke z áut doskriabana..
Notebook buchol a spadol vraj sám obrazovka zaliata.
Dala som opraviť mobil displej mal ho deň a bol ...
Stáva sa 😉

matkahelka
9. feb 2023

fuuha, tu sa zisli same matky dokonalych deti.som v uzase. esteze okolo mna ziju uplne normalne deti, ktore aj poskriabali podlahu, aj poskriabali nabytok, poniektore aj co-to poodbijali z nabytku, ci stien, dokonca poznam aj takych, co rozbili TV.