icon

Zničili vám deti byt/dom?

9. feb 2023

Zničili vam malé deti byt/dom? V zmysle nábytok,steny,spotrebice... dá sa tomu vyhnúť?muswla by som mat oci aj na zadku asi...

ouwecka
11. feb 2023

Tak ja ako mala som vydlabala stenu do tehly,s bratom,segra vyryla inicialy do zarubne,teda meno,aj bracho znacil stopy akoze.mimozemstanov so steny,muz so segrou rozbili sklo na dverách,muz dvere jedny
My s bratom sme kreslili pos.tole a bol znicenh tym padom inak toto asi staci a neviem ci si predstavuješ toto podnznicenim ak ano tak ano ak viac tak neviem 😁 ved stat sa moze hocico,viem ze kamoske dcera podpalila byt,zaspala ked piekla hranolky

dixitka
11. feb 2023

Ja ešte deti nemám, ale pamätám si, ako sa mi v detstve zdalo ako super nápad pokresliť stenu “ornamentami”, aby nebola taká fádna biela 😁 a s bratom sa nám raz podarilo pri naháňačke strhnúť garnižu. Inak myslím, že nič horšie sme nevyviedli, čo sa týka ničenia bytu

benit
11. feb 2023

Moje deti nam neznicili nic. Suseda ma malych spuntov,byvaju 3 roky a uz ide 2.x malovat. Auticko skoncilo v telke, sedacku tu uz ma druhu. Asi to velmi zavisi od temperamentu deti a od vychovy. Teda pisem o normo detoch.

malajezibaba1
11. feb 2023

Zámerne nie, ale nakoľko máme hemnes nábytok z mäkkého dreva už na ňom vidno ťukance po hraní, najme na konferenčnom stole, sedačku máme prateľnú a aj keď sa u nás jedáva výlučne pri stole už viackrát som ju musela kôli detskám prať.

mirco50
Odpoveď bola odstránená
poopsie
11. feb 2023

Moja dcéra ma obrovský fľak na strope, hrali sa s kamarátkou a bol to super nápad vyhodiť do výšky slime...minule jej padla činka na podlahu, tak sa vylúpilo z nej, lebo nestačí povedať 5 x aby to nechytala.... No a keď bola malá, celkom hrozivo vyzerala kuchyňa, od prikrmov bola aj stena špinavá 🙈raz mi šúchala po stole parákom, tak ostali ryhy, ináč viac špiny spravil pes... Chodí popri stene a masti nám ju...ale to sa dá všetko opraviť... Aj my sme šikovní a občas si zničíme niečo... Napr mne padlo janske sklo tak som si obila pracovnú dosku a šuflík

livka_
11. feb 2023

@deti95060810 toto su tak praveke postoje....nikde sme sa neposunuli fakt

paulita
Autor odpoveď zmazal
dzejsik
11. feb 2023

za 4 roky nic okrem zhodenia horucej zehlicky na koberec, ale to bolo nechtiac, ked spadol a som rada, ze nespadla na neho… takze nieco sa stat moze, ale dom isto nespadne, ked ma dieta hranice …. pocikania pri odplienkovani neratam, to sa vytepovalo

mnamko
11. feb 2023

Nie ani jedno z troch deti ,ani mi nerozhadzovali hrnce,varechy ,hračky po byte,na hranie mali izbu

elementissa
11. feb 2023

Nie, nič nám dieťa nezničilo. Vedieme ho odmalička k zodpovednosti za svoje prostredie. Okrem toho, pred narodením dieťaťa sme mali už 4 mačky, ktorým sme vytvorili podmienky tak, aby nič náročky nenicili. Keď to zvládnu mačky, zvládne to aj dieťa. Syn mi nikdy nespravil ani len skrvny na gauči. Lebo na gauči sa u nás neje. Je sa za stolom. Nikdy neokyckal koberec, lebo opäť, koberec je maličký iba pod konferenčným stolíkom v obývačke a v jeho izbe na stred miestnosti a nemal ho čím okydat, keďže jedlo sa nachádza iba pri stole a nikde inde. Nikdy som ho nenahanala s jedlom po byte ako iné ženy. Ak nechcel jesť, jeho problém, rýchlo si to rozmyslel. Akože jasné, také, že kvapne mu z taniera na stôl, to sa stane aj mne, ale stôl máme lakovaný, takže bezudrzbovy. Prejdem utierkou a hotovo, čisté. V kuchyni sme si stenu medzi linkou a skrinkami oprskali sami prípravou jedla. Keď sme dávali nové podlahy (lebo tie pôvodné sa nám nepáčili, nemali požadovanú farbu), tak sme tam dali urobiť grafosklo a opäť, žiadny bordel. Oprska sa, utrie sa, ide sa ďalej. Raz syn pokreslil stenu v jeho izbe farbičkou. Dostal do ruky gumu a gumoval dokým to nebolo čisté, snáď pol hodiny sa s tým trápil. To mohol mať 19-20 mes. Keď náročky vysypal struhance z farbičiek na zem, tak opäť - dostal vysávač a nech sa páči, čo si si nabordeloval, to si uprac. Od malička je vedený k veľkej poriadkumilovnosti, neodíde jesť či von bez toho, aby si upratal hračky a hry. Všetko má svoje miesto a on si to vie sám spratat od 20 mesiacov (dovtedy som mu musela pomáhať) Keď v dvoch rokoch prišiel do škôlky, pani učiteľky nechápali, že také dieťa ešte nevideli, čo automaticky po tom, čo sa dohrá, upratuje. Bez vyzvania, bez opakovania. Tak je naučený. Rovnako doma, vezme hocikedy malý ručný vysávač a kde vidí nejaké spinky, prebehne, vytrie stôl aj konferenčný stolík, poupratuje si vo svojej izbe. Náročky ničil (ale už nenici) svoje knihy. Trhal ich. Vždy keď sme takto nejakú našli, tak dostal prednášku, aké je to zlé trhať knižky, knižky od neho odišli na pár dní a vrátili sa až potom, aj to sa im musel ospravedlniť a povedať, že to už nespraví. Pár týždňov bol pokoj a potom zasa niečo potrhal. Takto zničil dokopy 4 svoje detské knihy. Ale to tiež robil okolo dvoch rokov, potom s tým úplne prestal a teraz to už nerobí vôbec. Ale takto, že zariadenie by sme kvôli nemu museli meniť, tak to nie. My sme robili prerábku a menili sme nábytok v obývačke po 5 rokoch bývania, ale to kvôli opotrebovaniu a bežnému vysuchaniu a preto, že sme robili tie nové podlahy, tak aby to zasa všetko ladilo.

paulita
11. feb 2023

Vedome nezničili, skôr z neopatrnosti vznikli nejaké škrabance na stene, keď niečo opreli alebo buchli. Steny sa najťažšie opravujú...

drobcek17
11. feb 2023

No ako pozerám mate väčšina super deti 😅 mne môj syn ako 1.5rocny vymaľoval všetky fugy v kupelni na stene na ružovo, pôvodne boli biele (ešte ze bol maličký a nedotiahol vysoko) 😂😂 raz manželovi fixkou pokreslil skrinky v izbe. Do telky nám perom nakreslil ciary, kychynsku linku som mala týždeň, keď mi z nej roztek odstiepil, lebo ho rozculilo auto 😅 dlažba to je kapitola sama o sebe, keď mu stále niečo spadne, v schodoch mame diéry, tie po 3 rokoch co sme v dome vyzerajú ako by mali 30 odzitych rokov za sebou😂 keď mal 10mesiacov a začal samostatné chodiť tak nám vybral z odvlhčovača hadicu a sme si to nevšimli tak nám vytopil pol spálne.😂 Ale čím je starší je to s nim stále viac a viac lepšie

tianna
11. feb 2023

Áno, najstarší syn absolútne.. no je autista plus ďalšie diagnozy.. stredný už oveľa menej no tiež má neuro dg. aj keď oveľa ľahšie a najmladší drobec chvalabohu vyzerá že je v poriadku a ten zatiaľ nezničil absolútne nič. Stačí povedať nie, kreslí sa na papier a nie na podlahu a hneď chápe 🙂 na stenu ho ani nanapdne kresliť a to teda najstarší (takmer 11 ročný) po nich píše občas aj teraz. Teda z mojej skúsenosti bežné, normálne vyvíjajúce sa dieťa byt nekazí.

angel993
11. feb 2023

Nie, nič nezničili, prispôsobila som dom deťom. Samozrejme že máme ochytane steny, ale to sme mali aj pred deťmi od návštev.

veronika1754
11. feb 2023

Zničili mi akurát tak nervy 😁 ale doma nič a to ich mám 5,no je pravda že moje sú skôr kľudné deti, skôr chytám amok na ich pomalosť, no tiež keď boli malé veľa sa vysvetľovalo čo sa smie čo nie

maryetta
11. feb 2023

Určite je ten stav stien. Nabytku iny ako keby deti neboli. Ale to asi k tomu patri.

zuzulka558
11. feb 2023

Taka klasika ale to ničenie nie,, popísaná stena, obuchane skrinky atď od ovládacieho autíčka, popackana stena od rúk trošku, odtrhnuté mini dvierka atď,, všetko sa dá dat do pôvodného stavu čiže zatiaľ sa u nás nezničíilo nič

dada121212
11. feb 2023

Ale áno, samozrejme že sa všetko opotrebováva viac ako deti vyrastajú. S tým treba rátať a je to asi normálne. Tie matky, čo tu teraz píšu, že všetko je o pravidlách, nemajú celkom pravdu. Pravidlá treba mať nastavené, to áno, ale nie je všetko iba o tom. Netreba zabúdať aj na detskú motoriku, ktorá sa vyvíja, alebo slabé rúčky. A nehody, ktoré sú týmto spôsobené. A tiež detské slzičky v očkách a naše následné uisťovanie, že nevadí, hoci možno trochu vadilo. V časoch keď sme ešte mali koberce tak na nich bolo vykydnuté čokoľvek. Alebo nechtiac prevrhnutá šálka s kávou na bledom gauči. Steny ani nehovoriac, mali sme aj zvratky keď sa nestihlo dobehnúť na vecko. A čo teraz. Samozrejme, stanú sa aj dospelému nehody. A tie sa dejú aj deťom, a nie iba z dôvodov, že by boli divé, nevychované, alebo autisti, ako som si tu prečítala.

gertrudaosem
11. feb 2023

Moja dcéra je už dospelá a nikdy mi neznicila nič z domu/bytu spotrebiciv stien a neviem čoho všetkého... Neviem kto ako nevychovava deti, ale toto je riadne od veci aby decko niečo ničilo. Sa uvedomte že decko nie je kráľ a ten čo určuje nieco a rozhoduje. Halooooo na to sú dospeli....

gertrudaosem
11. feb 2023

@lululilien záleží aj na rodičovi čo dovolí dieťatu

sccarlet
11. feb 2023

@martinellacka keď si nevieš predstaviť...tak to bude tým že máš poslušne deti. Ja sa pridám k tým rodičom čo majú akcnejšie deti. Buchnú s dverami hocikedy (ale máme staré dvere), steny špinavšie, ale nie pokreslené a dcérka bola okolo 3-4 rokov veľmi akčná hadavá impulzívna, dovoľovali si skúšala. A raz sa stalo že z celej sily buchla do dverí na skrinke, do opačnej strany,a to tak že ich vylomila z pántov a jedno šťastie že na ňu nespadli lebo mali 20g

majada35
11. feb 2023

Ešte mi napadlo, raz nám zazvonil nejaký pán, že od nás z okna padajú hračky. Pozrieme do izby(chvíľkové ticho) malý stojí na špičkách a naťahuje sa k oknu s hračkou v ruke...pod oknom slušná kôpka vyhodených hračiek. 😆

dominikamacakova
11. feb 2023

Áno popísané všetky steny 🙈

zoeeoz
11. feb 2023

Nie, neznicili mi ani jednu vec...1x pastelkou nakreslila ciarku na dvierka na skrinke v jej izbe..a teda mala mala je riadne sidlo, ale je rozdiel vymyslat a nicit

alienkami
11. feb 2023

Nie, nezničili. Ešte stojí.
Aspoň mne sa pod pojmom "zničili dom" vybavia filmy typu Sám doma, Mr. Babysiter, postrach Denis... a tam sme sa našťastie nedopracovali. Nejaké popísané steny v kuchyni a obývačke - čo sa premaľovalo, nejaký prevrátený kvet a vysypaná hlina - čo sa jednoducho presadilo/upratalo. Možno nejaký fľak na koberci/gauči, ocikaný matrac - ale to sa tiež dá vyčistiť. Poškodili už niekoľko vecí, ale nenazvala by som to ničením.
Ja so súrodencami sme rozhegali nejaké 3-4 stoličky - lebo sme sa na nich hojdali, oškreli sme lakovaný nábytok, popísali jedálenský stôl - zhora aj zdola - ale na vrch sa dáva obrus a dolu nik nepozerá, a rozbili sme sklenenú výplň na jedných dverách, ale ani to naši veľmi neriešili - porezané ruky mali prednosť.

alienkami
11. feb 2023

Pravda je, že teraz sa na to síce pozerám s nadhľadom, ale vtedy ma išlo rozdrapiť od nervov 😅. Napr. také kresby na čerstvo vymaľovanej stene - to je radosť! 😅

euka210
11. feb 2023

Nie...stenu pokreslil starsi, ked som raz nedala pozor, inak farbicky a fixy mali len ked som bola ja pri nich. Inak nic...ale zavisi od povahy deti...z mojich 3 bol 1 akcny, ostatni pokojni.

lavinis
11. feb 2023

Nie, sem tam niečo malého

olivka84
11. feb 2023

Tak áno ...no ..gauč flakaty rozhegany steny popísané obité zárubne .ale záleží aj od dieťaťa a od počtu celkového. Starší bol kludnejsi keď bol sám dalo sa teraz keď sú dva kusy už taký neškodný nieje ,🤦🫣