Zničili vám deti byt/dom?
Zničili vam malé deti byt/dom? V zmysle nábytok,steny,spotrebice... dá sa tomu vyhnúť?muswla by som mat oci aj na zadku asi...
Mne nie ale znameho deckam sa zadarilo 😁. Renovovali kuchynu a mali ju asi 3 dni hotovu maju v kuchyni velky ostrov cca 2,5 dlhy a 1,5 metra siroky. A jeho synov napadlo sa tam zacat nahanat na kolobezkach. Jeden z nich zletel z kolobezky a zatal do novej linky, bol tam asi pol metrovy skrabanec. Bola som pri tom ked mu zena volala ked sa to stalo. On to zobral uplne super, mna by asi porazilo 😁
Ale iste. Steny, v chodbe a hlavne v kuchyni. Keď bol môj mladší syn asi cca 5 ročný mal tendenciu prechádzať uličkou tak, že hladkal obidve strany. A nikdy nezabudnem, ako to urobil- automaticky keď dojedol chlebík vo vajíčku. :D staršiemu sa zasa podarilo prepalit kábel od rýchlovarnej konvice. Čosi oskrieť, poskriabať, vyliať, rozbiť to ani nerátam. Mladší čosi krajal priamo na linke a urobil ryhu..nechcem na to ani myslieť. Pri deťoch sa tomu vyhnúť nedá. Dobrá správa, vyrastú z toho. :D
A vlastne na dve vaci si spominam- maly pokreslil gauc perom, a poskrabal mi monitor pocitacu USB klucom.ale naozaj kvalitne a hlboko 🙈 plus vybral zopar pismenok z klavesnice takze prvy rad pismenok nefunguje. toto vsetko bolo hotove za asi 3 minuty co som bola na wc 😁
@zuzuliennka1 nie je autista ako autista...
S mojimi skúsenosťami záleží na dieťaťu. Môj prvý syn nič nerozbil, s druhým synom som si užila a užívam poriadne. Mamke poškriabal tv, pokreslil nám steny, pri hraní s drevenými hračkami nám spravil rýhy na nábytku, rozbil dve storočné tonetky, veľmi rád rozoberá veci, zlikvidoval aj veľa hračiek, rozbil zamok na dverách. Podľa mna z neho bude inžinier alebo umelec😅. Druhého syna musím mať stále na očiach. A tretí syn je ako prvý syn, ktorý nič neničí.
A ešte perlička na koniec. Deti dostali magnety na hranie a deti mi s nimi doškrabali novú! ladničku! Skoro ma šľak trefilo, deti boli v tomto nevinne, ale stane sa, sú to len veci.
Čo to. Neberiem to tragicky. Na 50tku si možno darujem nový nábytok, tento aj tak vyjde po tých 20 rokoch "z módy" 😄. Steny chlap občas premaľuje (tak raz za 5 rokov). Fixky a farbičky sa našťastie dajú celkom dobre zmyť. Z veľkých spotrebičov našťastie deti zatiaľ nič nezničili, aj keď umývačku musím občas brániť vlastným telom 😄. Detská izba vyzerá ako vyzerá, tam to nejak extra neriešim, je to ich priestor. Ešte kúpeľňu chceme vymeniť (nábytok), to je už dosť opotrebované, ale čakáme, kým najmladší trošku nepovyrastie ešte, nech už to teda ako tak vydrží koľko treba (tam máme také lacáky, dvierka už boli 2x vylomené, z rúčok už zlieza farba a tak).
Pokiaľ úmyselne nerozbije vázu z 13. storočia, všetko sú spotrebné veci 😉
Pomaľované steny (v súčasnosti navštevuje VŠVU, takže talent od malička 🤣) na plafóne mastný fľak (so susedou si vyhadzovali nejaké jedlo).
Veď i dospelý rozbije, poškodí........
Iba narobil dierky do plavacky syn s kovovumi autami, autom poskriabal novu telku ktora mala tyzden nastastie ked je zapnuta nevidno len ked je vypnuta ale ryhy riadne, a rste so slizom nejakym znicil novy koberec
Ahoj, to zalezi od toho co myslis pod pojmom znicit? Moj ex manzel by povedal, ze ano vsetko znici, ale to nie je pravda. Dieta obchytka nabytok mazlavymi rukami, ktore sa snazis rychlo utriet, aj steny a sedacku obchytkaju, sem tam rozbije nejaky pohar, tanier...ale nepovedala by som, ze je to znicenie.
Sem tam aj ja rozbiem nejaky tanier alebo pohar.
Spotrebice mi nikdy nijake neznicil, ani nabytok a nevykopol nikdy stenu 😄
Ano, nabytok treba sem tam umyt, steny opat namalovat. Je to dieta a nie terminator 🙂
Ale ved vsetky mamy maju oci aj na zadku. Neboj sa, narastu aj tebe. A v momente ked zavladne ticho, sa ti spusti v jej hlave alarm.
Pomoze ak prearanzujes byt a das vsetko rozbitelne (ako misky) mimo dosah, uz aj koli jeho bezpecnosti.
Alebo napriklad sme dali pred TV velky konferencny stolik, takze je to zlozitejsie sa k nemu dostat a mam viac casu zasiahnut.
Je to individuálne veľa detí nábytok nenicia občas nejaká kresba ,ale to asi každý nájde ale su deti ako mám ja je autistka a proste ničí snažím sa zabrániť ale nie vždy sa dá zničila mi stenu sadrokartonovu vylúpila mi tam dieru ale dali sme tam dosku tak je to opravené roztrhala mi periny vankúše ale je to fakt ojedinele
U nás zatiaľ akurát pokreslene steny, aj to.ked.je.so mnou, len detskými farbickami, tie idú dole takými bunkami z Dmky. Raz pomáhal tatinkovi a to kreslil neviem akou ceruzkou, ale dole to nejde. 🤣 Tak máme ozdobenu stenu v záchode. A iste, sem tam niečo spadne alebo tak, ale veď to aj dospelému.
Nás napríklad miloval hrabanie sa v suflikoch v kuchyni a v skrinke s plastovými dozami, ale to som ho vždy nechala a do suflikov som dala len veci, ktorými si neublíži. Takže nespekuloval potom nad tým, čo iné by chytal do ručičiek.
@deti95060810 to ja velmi dobre viem 🙂 a aj kazde dieta je ine, len som reagovala na tvoj komentar, ze autisti zvyknu nicit. Tak ako ani nie vsetky nt deti nicia nabytok/byt, ja mam surodencov a nikdy sme nekreslili po stenach ani nic podobne, jest a pit v obyvacke sme mali napr. vyslovne zakazane
tak ani vsetci autisti nemusia nicit, u nas doma je to praveze jak zo skatulky dost casto (az na tie vypinace), syn si naopak potrpi na poriadok, vsetko musi mat svoje miesto
som tu kdesi zhliadla komentar matkahelka ze dokonale matky a deti - no vobec ani zdaleka nie dokonale, kazda len proste riesime ine veci, niektore deti po stenach nekreslia, ani nenicia nabytok, ale mozno robia ine veci
Moj aj co-to znicil a aj nam dost vela veci pri nom zahadne zmizlo 🙂 Niektore sa o pol roka vynoria na necakanom mieste, ale niektore sa uz viac neobjavili.
@deti95060810 presne, pas syn rozlamal nove skrine, zaluzie, gauc atd..druhy zdravy syn len pokreslil obrus😅
Obchytkávané steny sa rovná zničený byt/dom? To snáď nie.
Moje deti nezničili dom, lebo nejaký ten rozbitý tanier či pohár a fľak na stene nezničí 🏡. Keď áno tam ja som za 15 rokov fakt zničila náš dom, rozbila som sklenenú výplň dverí, niekoľko tanierov, pohárov, zapekaciu misu, poličku v chladničke, lampu, zlomila pánty na skriňkách, vodovodný kohútik už je fakt neobývateľný 😀😀😀
sem-tam niečo poškodili, rozbili, zašpinili, ako všetky deti, ale to neznamená, že ZNIČILI dom! Boli to temperamentné, živé deti a podarilo sa mi z nich VYCHOVAŤ normálnych jedincov, nie stádo stredovekých Vikingov
Asi závisí od detí. Poznám dve co rozobrali radiátor, že horúca voda tiekla. Chlapci. Naši také bežné, skrabanceky, keď boli krpati aj dačo pokreslili.. ale nič hrozné. A tiež občas sa nie najčistejšia rúčka dotkne steny.. Ale žeby nábytok roztĺkli, to nie. Malý raz buchol do svojho tabletu a tým ho pochoval.
Jasné.
Trvalo nám 4 ľuďom týždeň dať po nás byt po odsťahovani na prenájom. 6-8 h denne sme ho čistili, vyhodili sme odtiaľ 4bedne odpadu a 3 mechy šli Rómom a vymaľovali sme ho. Takže určite áno. Len kuchyňa trvala dva dni.
Menili sme ale len veci typu nové lampy, sedačka, matrace a pod. Spotrebiče šli🙂.
Zrovna nie že zničili byt, ale áno, také vecičky, čo len tak nenapravíš áno a to nemám doma autistu.
Netusim ci to je ale nie, moje deti ani nenapadlo pisat po stenach 🤷♀️ to ze obas rozbiju pohar/tanier neratam ale ziadne donicene nabytky, otlcene steny a pod. a to sa doma aj na odrazadle jazdilo a futbal v izbe hrava. Za to synovec uz 2x popisal steny, druhy krat asi tyzden po vymalovani 🙈 ale neter to tiez ani nenapadlo takze asi zalezi na detoch (a nahode 🤪 ze sa nic nestalo)
@deti95060810 autisti sú tiež normálne deti
V 18 tich mesiacoch bola devastacne tornado (detským plastovým kladivom otlcena stena, roztrhanych zopár papierových obalov z CD, obliaty koberec, vytrhnuta kvetina z kvetináča, toaletak hodila do práčky, kúpacie hračky co sa susili na vani nahádzala do WC) ale potom už nič...
Len také bežné "vybývanie" priestoru ako aj my dospelý, veci sa používaním ničia, sem tam niečo rozleje atd
Nase teda ponicili. A ak ma niekto dieta, ktore nic neponicilo ako sa tu pise tak klobuk dole 😂
U nas poobijane rohy od odrazadiel, popisane steny, stoliky, gauc, zem. Postele rozheglane od skakania. Rozpadnuty gauc, zlomeny stolik v obyvacke. Vykydane jogurty na stenach, ogrcany gauc, pocurane matrace. Roztrhane knizky. Vypucana podlaha v detskej od vyliateho pitia (co nepovedali). Zafarbene koberce od plasteliny. A to ma len tak na supu napadlo. 🤣🤣
Holt to su deti. Aj oni raz vyrastu, zavru sa v izbach a potom budeme mat peknu domacnost ☺️☺️
Nie. Jedine raz mala pocarbala stenu. Inak nikdy nic
V obývačke popísali stenu, mierne poškriabaný laminát v detskej inak nie. Priznám sa, ja viac porozbíjam v kuchyni 😂 ale ako sa hovorí, kto nič nerobí, nič nepokazí✌️
Tak nehody sa stavaju, ale ked sa deti naucia vazit veci, tak to urobia iba raz-dva krat a potom nie. A deti, ktorym to nebolo objasnene, tieto hranice nemaju. Nasim sa podarilo pocas hadky rozbit televizor (dieta sa uhlo letiacemu auticku, ktore skoncilo priamo v strede televizora🙃). Pomalovat steny, oskrabat nabytok, vybrat pismenka z klavesnice. Vekom sa to znormalizovalo....ale zazila som uz deti zavesene na ventilatore ci lampe😳, deti, co si davali vsetko do ust- od hraciek, sosiek az po pocitacovu mys (aj v 12r.), co dokazali zlomit do sekundy hracky, lebo "tatik/mamka kupia nove", vytiahli zelezne spevnovacie tyce z betonu atd.🥴😵🤦♀️🤦♀️🤦♀️bolo by to aj vtipne, keby to nebolo v mojom dome a rodicia nekyvli rukou, vsak su to deti😬😬😬😬
akoze nepokladam to za znicenie bytu, ale take bezne opotrebovanie, hlavne pri detoch.. kusok steny mame popisanej v detskej izbe, vysvetlili sme si, ze sa to nemoze, a dovolili sme pisat po vnutornej strane jednych dvierok na takej lacnej skrini, ktoru planujeme vyhodit. Mame zacapkane biele steny, hlavne okolo vypinacov (mame ich nizko, deti dociahnu hned ako chodia) Steny su aj kde tu oskrete. Na stole mame par malych ryh, kde nejakou ,,nahodou,, nieco spadlo 🙂 To iste aj pri stole na podlahe. O sedacke a nejakych fliacikoch by sa tiez dalo rozpravat 🙂 Ale dost vela veci z toho sa podarilo aj mne alebo muzovi, nemyslim, ze sa to nazvat znicenie od deti, vobec to neberieme tragicky, steny sa premaluju, sedacka sa vytepuje, stol sa vybrusi, atd 🙂
Nezničil. Ma predsa stanovené pravidla a hranice čo sa môže a čo sa nemôže

Moje prostredne dieta bolo tiez v tomto expert.Drziac ciernu voskovku obisiel vsetky steny v byte, tahajuc ju za sebou.Ked nastalo dlhsie ticho,vedela som,ze nieco vyparati.Dnes ma 21 rokov a je v pohode.Niekedy ani neviem.ci je doma.Dcera.dnes ma 11r.narodky.tiez zlomila gauc.Orazila ruky od mastneho ruzu pred cca 1rokom v novej kupelni na stenu.sikmy strop hore.takze zahada.ako tam vyliezla.....