icon

Zostala som pri športovom outfite aj po skončení RD

begees
11. okt 2018

Ahojte, mamičky aj snažilky. Moja otázka bude medzi ostatnými možno vyznievať trochu banálne, ale predsa ma to zaujíma, tak zakladám novú tému. Ide o to, že počas materskej som si zvykla nosiť z praktických dôvodov športové (alebo voľnočasové - ako to nazveme je v podstate jedno) oblečenie. Čiže tenisky, džinsy, športové tričko, mikina-klokanka s kapucňou. Predtým som síce tiež zvykla dosť chodiť v športovom, ale aj som to striedala so športovou eleganciou, čiže balerínky, blúzka, svetrík a tak. No a teraz po materskej som už tak zvyknutá na svoje obligátne kombo mikina-džíny-tenisky, že už nosím v podstate iba toto🙂 Je to pohodlné a vídam veľa žien, ktoré sa tiež takto obliekajú a v podstate im to aj sekne. Aj ja nosím pekné kúsky, väčšinou značku Superdry, Adidas alebo Hollister. V práci, do ktorej chodím, žiadny dress code nemáme, takže aj v tomto smere pohoda. Ale aj tak mi v poslednej dobe vŕta hlavou, či by som predsa len nemala zmeniť svoj štýl na elegantnejší. Ako to máte vy?

begees
autor
18. okt 2018

@namornicka A taký prípad nastáva kedy? Veď keď sa žena v niečom cíti dobre, zákonite aj dobre vyzerá, lebo to z nej vyžaruje🙂

jana_eyre
18. okt 2018

jeej, este to tu pokracuje? cez vikend sme boli v lese, normalne klasika prechadzka v mestskych lesoch, my sportovo obleceni.. cestou spat domov sme sa stavili v meste po nieco a hned som si spomenula na modreho konika 😂😂😂 ze mam na sebe v meste trekove tenisky a mikinu, co by baby povedali 😂😂😂 co robite v takom pripade? prezliekate sa v aute, alebo idete domov, aj ked to je na opacnom.konci mesta? to sa pytam seriozne..

namornicka
18. okt 2018

@begees nestretla si sa ešte s tým, že žene chyba sebareflexia a odhad čo jej pristane? Ja viac krát.

begees
autor
18. okt 2018

@namornicka To máš pravdu, stretla...😀

sisaka
18. okt 2018

@jana_eyre 😂

zafir01
18. okt 2018

@jana_eyre ked si idem zabehat mam na sebe napr funkcne tielko so sportovou podrpdou. kratasy a kompresne podkolienky, + botasky, ktore ani v najmensom nepripominaju tie obycajne do mesta. " outfit " za cca 250 € ( bez hodiniek ) . a tiez mi treba ist po ceste naspat napr na pecivo, a obcas divne pohlady vidim ked som takto v obchode ( obycajna jednota ), ale tak po 10tom odbehnutom km, neriesim a bezim si aj so sackom rozkov s ruke 😉

mam pocit, ze mnohe vodu kazu a vino piju. neviem aky by som musela viest zivot, aby som moje hodnoty striktne stavala na tom, ako a ludia obliekaju ( extremy beruc do uvahy samozrejme )

snad kazda jedna mame ako taku sudnost a vieme kriticky zhonodit, co na nas vyzera dobre a co nie. vieme ze do divadla rifle nepatria, rovnako ako napr na veceru v restike ( nemylsim teraz fast food ) , vieme , ze do lesa nam netreba ihlicky a bluzku, a vieme aj to, ze na nedelnu vychadzkuv meste, mozme vyzerat skvele oblecene aj lezesnejsie a nemusime mat na sebe zrovna coco chanel kostym.
rovnako ako nektore zeny nevedia nosit sukne a saty, vedia nosit naopak nohavice a overaly, a naopak, daolsie nevedia nosit nohavice a citia sa ako doma vysostne v satach .

tak ako sa mne nepacia sedany auta a som zatazena na SUV a vyssie svorkolky, tak sa inej zene nemusia pacit a k jej zivotnemu stylu bude preferovat nieco ine . takze tu sa nkdy vsetky nezhodneme 😉

0silvia0
18. okt 2018

@namornicka v kancelárii sa vyzlečiem, to je jasné, som len v tričku/košeli/blúzke. Nenosím už nič iné. V zime väčšinou nejaký pulóver si oblečiem len na cestu, v kancelácii som zásadne bez pulóvra, svetra. V zime sa všade kúri a mne je furt teplo, ja som taká horkorvná 🙂 Ja netvrdím, že sveter nie je praktickejší, určite je, len ja osobne som sa so svetrami neskamarátila😎

fantaghiro21
18. okt 2018

@jana_eyre no presne som aj ja na toto narazala v prechadzajucich (zapadnutých) komentaroch :D
Po tom všetkom , čo tu človek číta, sa zda, že to tak naozaj nietore ženske robia... No neviem, ci by mi viac vadil spotený puch pazuch, alebo to, ze nemam oblečene lodicky so suknou :D
Možno to naozaj neiktore robia naoko... nacapu na seba parfum, deodorant, aby prebili puch, co je v konecnom dosledku vražedna kombinacia.. Spomenula som si akurat na obdobie, kedy sme s manželon aktívne, každý den chodili behavat...Zvyklli sme po behu sa niekedy zastavit v obchode a dokupit nieco, co pochybilo(samozrejme len tolko, kolko sme zvladali uniest, nakolko sme auto nechali doma... )

A mna najviac mohlo asi trapit len to, ze predsa po vyse 2 hodinovom behu ,clovek vonia trochu prirodnejsie, než ako ked vylezie cerstvo zo sprchy :D Na svoj outfit som ani nepomyslela, ze by ma mohol trapit ( však teraz je už tolko možnosti...kedy clovek nemusi nosti teplaky na behanie - hlavne pre tie, ktore tu stale omielaju tie teplaky- nie, nemam na beh teplaky, ale funkcne oblecenie...)

sisaka
18. okt 2018

Osobne sa nejak nezamýšľam nad tým, čo ma kto a prečo oblečené, či ma sukňu a sako, lebo sa jej to páči, alebo ma dress code v robote, či ma niekto na sebe športové, lebo bol práve zabehnuť maratón, alebo je to jeho štýl, u nás bežne ľudia idu do obchodu aj v pyžame, viaceré by si tu určite zgustli

6mia6
18. okt 2018

@0silvia0 tiež nemusím svetre

kittykat22
18. okt 2018

@0silvia0 cardigan je sveter ktory je na prednej strane otvoreny - ze si ho obliekas ako bundu 😀 neviem ako to lepsie popisat. Sweater je klasicky sveter ktory si obliekas cez hlavu.

6mia6
18. okt 2018

@sisaka no presne aj u nás idú ľudia v pyžame a papuciach....😂😂😂😂

0silvia0
18. okt 2018

@kittykat22 to, čo si obliekaš cez hlavu nie je náhodou pulóver? V angličtine pullover? 😨
http://slovnik.azet.sk/pravopis/?q=pulóver
https://slovnik.azet.sk/pravopis/?q=sveter

begees
autor
18. okt 2018

@0silvia0 Jasné, sveter je to, čo si musíš pozapínať a pulóver navliekaš cez hlavu.

kittykat22
18. okt 2018

@0silvia0 pullover - je pouzivany v americkej anglictine, a sweater je v britskej anglictine.

kittykat22
18. okt 2018

@begees cardigan s gombickami mozes volat sveter - ale bez gombiciek je to cardigan

0silvia0
18. okt 2018

@kittykat22 ja (a všetci naokolo) v slovenčine odjakživa používam slovo pulóver na pletenú vec cez hlavu a sveter na pletenú vec na zapínanie. A do toho sa v posledných rokoch začal používať kardigan ako pletená vec - sveter bez gombíkov. Hotová svetrová/pulóvrová pohroma z týchto slov 😎

dskjhfdlkdjhl
18. okt 2018

Tak wikipedia hovori toto:
https://cs.wikipedia.org/wiki/Svetr
Podobne ako @0silvia0 zijem v tom, ze pulover je bez zapinania (teda sa oblieka cez hlavu) a sveter ma zapinanie. Ale vsimla som si, ze nie vsetci to takto chapu😉Ta wikipedia so mnou nesuhlasi, ale ani ja s nou😀

jana_eyre
18. okt 2018

@0silvia0 ja som inak vobec stratena vo vsetkych tychto modnych nazvoch 😂😂😂

dskjhfdlkdjhl
18. okt 2018

@jana_eyre teraz som uz ja, takmer 50 rokov som zila v nevedomosti😀vdaka konovi a tejto teme som sa poucila😉

0silvia0
18. okt 2018

@dskjhfdlkdjhl ale nie, wikipedia súhlasi, pozri: https://cs.wikipedia.org/wiki/Pulovr

lauriinkaa
18. okt 2018

Presne som nad týmto rozmýšľala aj ja, či nezmenit môj športový štýl na ženskosť, vidím to napríklad aj keď prídem s malou k Dr tak sa so mnou baví celkom nepekne, neriešim... Požičala som si od segry nejaké veci, na skúšku ci by som mohla chodiť oblečená ako barbie ale nie! Mikina, rifle, platenky - to som ja a neriešim co si kto myslí, nos aj ty len to, v čom ti je najlepšie, na čo sa zapodievat tým, čo si myslia ostatní.. Ja keď idem do mesta a mam chuť si obuť moje milované mammuty na túru, dám si aj tie..

kittykat22
18. okt 2018

@0silvia0 ja to viem z anglicka. Zila som tam, a oni nevedeli co je to pulover, ale vedeli co je to sveter a cardigan a jumper. A potom som studovala s americanmi a ti zase isli len pulover. Je to z anglictiny, ale je to blbo prelozene. Tak ako rolak je polo neck a turtle neck - ale tiez sa to pouziva polo v US a turtle v UK

0silvia0
18. okt 2018

@jana_eyre žiadne módne názvy, pulóvre, svetre, vesty sú klasika. To len ten kardigan sa k nim nejako prišupol, tu sa toto slovo nepoužívalo...

dskjhfdlkdjhl
18. okt 2018

@0silvia0 ale pise, ze pulover je sveter. A ja sveter beriem ako nieco ine ako pulover.

dskjhfdlkdjhl
18. okt 2018

@0silvia0 proste podla wiki sa svetre delia na pulovre a kardigany. A ja som to brala tak, ze je pulover, sveter a teraz tie kardigany beriem tak, ze to su dlhe svetre.

cichlida
18. okt 2018

No kazdemu ako sa paci, jednoducho hoc co mate oblecene, musite to vediet nosit , to vela urobi...mozete stretnut sexi zenu v teplakovej suprave a taktiez "sexi" zenu v kostymceku od cinana a topankach v ktorych nevie chodit. Mam 31 a teda do kostymcekovej mody som sa este nedostala a snad ma to to min do 40tky bude obchadzat...mne je fuk co si o mne ludia myslia, obliekam sa ako sa paci mne a ako mi je pohodlne, nosim aj siltovky, aj velke mikiny, rifle, bombery , mam rada tmave zemite farby( ale mam aj kusky z ruzovej) a taktiez mam aj saty- iba na velke oslavy...opatky ked musia byt, malicko sa malujem, len zakladny makeup a obocko....ale ked ma chyti hodim stylove rifle s vysokym pasom sveter, oversize kabat, kotnikove vysoke topane ...a to je vrchol mojej "elegantnosti" 😁 zena musi dozriet aj na oblecko, hlavne taka ktoru to bavi ...a ja mam fazy take pol - rok- rok a pol ...ale ja snad na kostymceky ani nedozriem 🤣

0silvia0
18. okt 2018

@dskjhfdlkdjhl no asi sa ten pulover nedá lepšie vysvetliť a opísať, tak to napísali tak, že je to sveter cez hlavu, asi nechceli napísať že pletené oné cez hlavu 😝

dskjhfdlkdjhl
18. okt 2018

@0silvia0 ano, ale v tom odkaze, som davala ja, je to tak, ze svetre delime na pulovre a kardigany. Ale ono je to nakoniec jedno-aspon mne😉

jana_eyre
18. okt 2018

@0silvia0 no pre mna bol vzdy aj pulover sveter, proste ta vec co sa dava vo velkej zime 😅 ked som prvy krat citala.slovo kardigan, predstavila som si ritnatu kardashianku 😬😂 mam divne myslienkove pochody, ja viem ..