Zostala som pri športovom outfite aj po skončení RD
Ahojte, mamičky aj snažilky. Moja otázka bude medzi ostatnými možno vyznievať trochu banálne, ale predsa ma to zaujíma, tak zakladám novú tému. Ide o to, že počas materskej som si zvykla nosiť z praktických dôvodov športové (alebo voľnočasové - ako to nazveme je v podstate jedno) oblečenie. Čiže tenisky, džinsy, športové tričko, mikina-klokanka s kapucňou. Predtým som síce tiež zvykla dosť chodiť v športovom, ale aj som to striedala so športovou eleganciou, čiže balerínky, blúzka, svetrík a tak. No a teraz po materskej som už tak zvyknutá na svoje obligátne kombo mikina-džíny-tenisky, že už nosím v podstate iba toto🙂 Je to pohodlné a vídam veľa žien, ktoré sa tiež takto obliekajú a v podstate im to aj sekne. Aj ja nosím pekné kúsky, väčšinou značku Superdry, Adidas alebo Hollister. V práci, do ktorej chodím, žiadny dress code nemáme, takže aj v tomto smere pohoda. Ale aj tak mi v poslednej dobe vŕta hlavou, či by som predsa len nemala zmeniť svoj štýl na elegantnejší. Ako to máte vy?
a inak ked citam diskusiu, nechapem co s tym vsetkym ma makeup.. aj zeny sportovo oblecene sa maluju, alebo elegantne, nie.. aj sportoveho oblecenia je viac typov, nie je to vzdy len ako na hory, tak ako elegantna moda nie je vzdy len o kostyme..
ja mam obdobia, ked sa malujem, obdobia.ked nie.. vzdy to tak bolo, aj teraz to tak je.. teraz mam obdobie, ked bez makeupu von nevyjdem, ale inokedy nemam ani ciarku na sebe.. a nemam pocit, ze ked som namalovana, vyzeram umelo.. malovat sa da aj pekne, prirodzene..
@fantaghiro21 prečo si hneď predstavis auparkovu Barbie? Ja tiež behám s kociarom po poliach lesoch lúkach, ale nevyzeram jak keby som sla liezt na lomnicak. Tak ako pohorky nepatria do mesta, tak isto štekle nepatria na hory.
Milujem saty, sukne a vysoke opatky. Aj pocas mojich troch materskych som ich nosila, ked som isla s detmi na prechadzku do mesta. Ked som s kocikom chodila na dlhe vecerne prechadzky cca 10 km, tak som mala samozrejme sportove oblecenie a obuv. Inak rifle, leginy a teplaky nosim len na volny cas. Teda leginy aj cez zimu k dlhsiemu elegantnemu kabatu a vysokym cizmam, ked idem napr. do mesta nieco vybavit a viem, ze sa nebudem nikde vyzliekat.
Do prace nosim hlavne puzdrove sukne a saty, nejake sako, svetrik a priliehavy top. Sukne a saty nosim aj kratsie, max. 10 cm nad kolena, ale len vtedy, ked si dam cierne pancuchy. Velke vystrihy nenosim, nakolko mam vacsie prsia, tak sa mi to nezda vhodne. Pracujem takmer v cisto muzskom kolektive a primerane tomu sa obliekam - proste dbam na to, ako vyzeram, ale zaroven si davam pozor, aby to nebolo prilis vyzyvave.
V bezny den do mesta, ku kamoske alebo na nakupy, nosievam volnejsie sportove saty. Modne vystrelky nenosim, nepristanu mi.
Som opacny pripad ako zakladatelka.Velmi by som sa chcela naucit nosit nieco lezernejsie, hlavne do prace. Ale akosi mi to nejde. Nejak sa v tom necitim konfortne, ako keby som to nebola ja. Pokusam sa to zmenit, pomaly skusam nove kombinacie, ale v tomto smere je to u mna beh ma dlhe trate...
@fantaghiro21 ale veď ja som nič také nepísala, prečítaj si prosím ešte raz môj príspevok s porozumením. Nikde som nepísala o tom že treba chodiť na ihrisko ako auparkovské mamičky. To sa mi tiež nepáči. Písala som, že sa treba obliekať primerane príležitosti - a teda áno na túru idem oblečená turisticky, ale na bežný deň vonku nepobehujem v trekingovým topánkach a obrovskej mikine.
Tiež som nič nepísala o tom že by športové oblečenie bolo zlé - preto, ak sa to tvojmu manželovi páči, aj tebe, nos to. Tiež nechodím elegantne.
Písala som len toľko, že NIEKTORÉ športové oblečenie sa proste na bežný deň nehodí, a nevyzerá to vôbec príťažlivo. Neviem ako u vás, ale ja v okolí vídam naozaj veľa mamičiek, ktoré chodia s kočíkom, akoby práve išli z opekačky.. a tým skutočne nemyslím že majú pekné športové oblečenie, ale majú domáce rozgajdané tepláky, pomaly deravé tričko, vlasy v cope a na nohách crocsy. A DOKOPY to proste vyzerá že sú zanedbané. Ja neverím že im mužom sa to páči. Toto proste nie je prirodzenosť, ale lajdáckosť a neúcta voči sebe aj voči manželovi.
Peace 🙂
Aj ja nosím vlasy v cope, čo je na tom zlé?😀
@fantaghiro Jj, aj ja sa mužovi páčim v športovom, to sme dve😉 Akurát, ja sa teraz aj tak trochu v mysli pohrávam s myšlienkou zmeny štýlu🙂
@malykonik vtipna :D potom si sa sama zamotala a protirecis :D Lebo sama si v prispevku tvrdila, ako by mala zena sa machlovat, nenosti vlasy (mastne)v cope/akoby vsetky vlasy v cope boli nejaký preslap) a podobne dristy :D Vobec si nerozvijala , crocsy, derave tricko a podobne.Každý to teda pochopi tým (prehaným ) stýlom... stýlom auparkovskej mamicky...teda ja som to pochopila tak. ( Nic si v provom prispevku nedefinovala a nerozvijala svoje derave predstavy )Zaujimalo by ma, co je to podla teba sportový outfit, ktorý sa na bežný den nehodi? Lebo podla tvojho slovosledu, kazda druha veta neguje prvu :D pre mna je každý sporotvý outfit na bežný den vhodný :D BEŽNÝ DEN! T znamena, ja sama si nepotrpim na suknicke ked idem do obchodu, k lekarovi a podobne... Este to tak . Samozrejme, do divadla sa neoblekam s mikinou, crocsami leginami a podobne...(ale ak si bola niekedy v divadle, aj tam ten "dress code"trochu polavil, co mna viac prekvapuje ako to, že si niekto do mesta vezme mikinu, ktora podla teba je "rozgajdana" ...Ja som popravde nikoho s takou mikinou nestretla.Jedine hip hoperov, co je pre nich istý styl.. Možno mas moc narocne oko, a aj moja mikina ci sveter, by sa ti zdal rozgajdaný....o co je to pre teba na opekacku? lebo my bezne cez leto sme s manzelom vpalili do hory s kocikom, kde som vytrepala kocik cez horu na miesto opekacky :D A to neplnovane...(hlavne, ak sme este cestou chytili nejaky obchod kde sme si nakupili pochutiny) a a do mesta sme prisli aj pekne vonavi od slaninky, spekaciek, od ohna a dymu :D ..
@begees ...Tvoj styl tak ako si ho opisala..by som ja nazvala ,,zanedbaný style"..😁...Ze im to tym babam sekne..ma dve priciny..1. Mladej zene sekne vsetko..2. Ponuka tychto teplakoidnoelegantnych zvrskov je taka velka..ze v pohode obsiahne skoro uz ,, elegantny" satnik..No ale..v kombinacii s teniskami..je to zalezitost do casu..ak ma este posobit akosi stylovo..Lebo akonahle prekrocime urcity vek..a vahu..tak tato moda skor poskodzuje samotneho nositela.Panie v rokoch v teniskach a jeansoch..ktore doladia teplakovou bundou a elegantnou kabelkou..uz neposobia ani pekne..ani stylovo..Na druhej strane sportove znackove oblecenie utrpelo pasovou vyrobou fejkov..a pokial nie je kombinovane s citlivostou..v meste bezneho dna posobi prave opacne..- chudobne. Sportove oblecenie tohoto typu lichoti len super postavickam..Baculky v nom posobia..akoby len vybehli z posilky ...alebo trpia insolventnostou..alebo neoblecu nic ine..len .nieco na gumu..a ich vaha nezvladne opatok....Zena v sportovom obleceni v centre mesta..nie je upravena zena..je to zena..ktora nemala cas sa prezliect..Uvolnena ..bohemskejsia moda..ktora predpoklada nejaky styl a vkus..je nieco ine..V nej sportova obuv moze podporit celkovy dojem..ktory sa chce dosiahnut..Za mna?...Studovala som 4 roky modne navrharstvo na spš-t....Sportova moda nie je style...Je to ignoracia stylu a mody.....ale prakticka..😉...a preto aj ja sama niekedy vratim ,,miķču" do skrine a vytiahnem bluzku..a na trandanie pomedzi ludi zvolim skor oblecenie ,,ucty"..ake to je?...Take v ktorom mozem vojst do nemocnice..do obchodu..do kostola...do restiky..😄ked sa mi zachce....Proti vkusu ..vsak ziaden disputat...ale svet je zial nastaveny tak..ze prvy pohlad=polovica uspechu...a kto je skutocne prakticky vie...ze stratena chvila pred zrkadlom..=usetreny cas v kazdodennych zivotnych situaciach..Teda moja osobna skusenost..Vsetky institucie..obchody=ustretovejsie vybavenie..A na margo mamiciek v mikinach a teniskach s kocikmi..to je skor o pochopení..a empatii..Ja osobne..ked taku vidim..asociuje mi vela prace..povinností a ziaden cas na seba..akekolvek napisy by na tych botaseckach mala..😊..Ked niekto nema style..nie je horsi clovek.........Ale nemá style........😉
@begees este za cias, kedy som zacala chodit s mojim manželom, randili sme , a bola som u neho, na par dni, ma doslova prehovaral a prosil, nech si obleciem jeho velke, rozgajdane teplaky, ako sa parit v nejakých rifloch :D a o to viac bol " vvzrusenejsi" ked ma v takom volnejsom style videl, pacilo sa mu to :D a paci :D
@fantaghiro21 No to máme manželov viacmenej ako cez kopirak😉 Asi najsexy kombinácia je preňho mikina-legíny😊
@fantaghiro21 ja a muz milujeme turistiku, som geolog, takze v terene som stravila a travim velke mnozstvo casu. Mam rozne oblecenia na rozne prilezitosti. Ale.... moj styl je sukna, saty, bluzka v style gothic alebo romanitic.... To som ja. Ked leziem stvornozky na skalu, mam primerane oblecenie a obuv, ale v case prace mam lodicky, vysoke topanky na snurovanie a s podpatkami..... Som zena a milujem, ze to mozem nosit....
...😊maly konik to definovala presne....a je pravda..ze 2/3 zien nezohladnuju vypovednost svojho oblecenia...To ze sa manzelom pacia na ich zenach teplaky..je jedna vec..druha..ze za inou ,,teplakovkou" by sa neobzrel..obzrie sa za pritazlivou zenou..ktora svojim oblecenim hovori..kto je..kam patrí...tak ako jeho teplakovka...(prominte 😊) Polavený dress code v kulturnom prostredi nie je ani super...len skoda prevelka...lebo je to pomaly jediny ukazovatel elegancie v mode...a vazne sa netvarte..ze neviete..ako vyzeraju mamicky..ktore..v ,,opekackovom" idu aj na kontrolu k lekarovi s dietatom..A na margo barbin s kabeleckami...to nie je style..to je vyplod doby...Karikatura elegancie..stylu a solventnosti..
v lete som stále v šatách, sukničkách a pod.... ale ako sa chladí nosím viac nohavice, mikiny vetrovky, ....
mna normalne sokuje, co vsetko si dokazu zeny predstavit pod pojmom "sportove oblecenie".. sportove pre mna neznamena len fitnes leginy a mikina, ale napriklad aj "hipster moda" (tak sa viac-menej obliekam.. obcas tak, obcas turisticky, obcas bez zaradenia) tam su tiez rifle, tenisky, tricko.. aj sportove saty existuju a nevyzeraju ako vreco.. priradenie pojmu sportove oblecenie k tomu, ze to je nezenske a ako.do.lesa je fakt nieco akoby som elegantnu modu prirovnala.IBA k plesovym robam.. su to take siroke pojmy, ze sa nedaju zovseobecnit..
a nie, ani cop nemusi vyzerat zanedbane.. ani makeup ako omietka.. nechapem preco tak ako vzdy, na modrom koniku vacsina zien vsetko hroti do extremu, vsetko.tu musi byt uplne "absolutne" alebo ako to povedat..
@anabella111 nie vždy súhlasím s Tvojimi príspevkami ale v tomto prípade úplne na 100% do poslednej Tvojej bodky... 😉
@anabella111 napísala si to bravúrne
@begees Tak skús zladiť športové s elegantným....obliekaj sa tak, aby si sa cítila istá a pohodlne ale skombinuj to tak, aby si vyzerala ako to mám povedať ..sofistikovane...napr.ja chodím oblečená v prechodnom období tak, že nosím saká, pod to triko, nejaký svetrík, rifle a jesenné čižmičky na nízkom opätku, cez plece prehodím kabelu a hejsa do mesta.
@fantaghiro21 preboha... ani sa mi nechce odpisovať, ale odpíšem. Vôbec si neprotirečím. Možno som to v prvom príspevku nedefinovala ale všade dookola píšem to isté, tak neviem čomu nerozumieš. Tak to napíšem posledný krát. Nepáči sa mi, keď ženy vonku s kočíkom chodia v deravých tričkách, rozgajdaných teplákoch alebo mikine (fakt ti mám nejakú odfotiť aby si chápala čo pod tým myslím?), vo vyslovene turistickom oblečení a turistických topánkach, a spolu toto oblečenie dokopy s ich vizážou a vlasmi, vyzerá skutočne zanedbane.
Skôr mi príde, že si to vzala akože vtipne ako osobný útok na seba, lebo chodíš športovo... a už sa mi fakt nechce definovať že ktoré "športové" oblečenie je "ešte ok" a ktoré už nie. Lebo každý si pod tým predstaví niečo iné.
Ja tiež nosím najradšej botasky, ak nemám balerínky, ale nie sú botasky ako botasky. Rovnako nosím rifle. Ale nedám si proste k tomu ešte aj mikinu s kapucňou. Ale dám si k tomu trebárs pekné tričko a svetrík.....
Úplne presne moje myšlienky vystihla @anabella111
Ja mám “dream job” pre všetky ženy, ktoré majú rady pohodlie, neznášajú vysoké opätky a najlepšie sa cítia v pyžame. Ja v tom pyžame (oficiálny názov je scrubs) robím cely deň a opätky sú u nás zakazane, takze vacsina z nás nosí tenisky, nemienim sa koli nejakej módnej polícii z toho prezliekať, keď vyjdem na ulicu, našťastie som sa ešte nestretla s nejakými pohľadmi, keďže tak chodi z prace väčšina zdravotníckych pracovníkov. Mimo prace nosím len pohodlne nohavice, k tomu rôzne topy a sveter, pripadne bunda, kabát a pod. Keďže mám po 40 tak nejaké bundy s kapucňou a pod. už len na šport. Keď je teplo tak k na nohy sandále, balerínky, keď zima čižmy na nízkom opätku. Šaty a sukne nosím len v lete aj to zväčša len na dovolenke. Či ma niekto problém, ako sa obliekam neriešim, tiež neriešim ženy v blízkych, kostýmoch, vysokých opätkoch a s omietkou na tvári. Prácu, kde by to odo mna vyžadovali by som odmietla, nemôžem pracovať v niečom, v com sa necítim pohodlne, som z toho nervózna a nemôžem sa na nič sústrediť. Do “súťaži” žien, ktorá vyzerá naj sexi, ma najkrajšiu sukňu a najvyššie opätky som sa nikdy nezapajala a nikdy som koli nejakým hodnotiacim sliepkam nemala potrebu niečo na svojom štýle meniť. Autorke odporúčam držať sa vlastného štýlu a hlavne ho nemeniť koli ľuďom, čo nemajú na práci nič iné, len obzerať na ulici, ktorá žena je ako upravená a čo ma na sebe.

@uglybetty1234 no niekto zas nie je "JA" v elegantnom.. nemam rada toto delenie, ze zena v niecom nie je zenska..