Zostala som pri športovom outfite aj po skončení RD
Ahojte, mamičky aj snažilky. Moja otázka bude medzi ostatnými možno vyznievať trochu banálne, ale predsa ma to zaujíma, tak zakladám novú tému. Ide o to, že počas materskej som si zvykla nosiť z praktických dôvodov športové (alebo voľnočasové - ako to nazveme je v podstate jedno) oblečenie. Čiže tenisky, džinsy, športové tričko, mikina-klokanka s kapucňou. Predtým som síce tiež zvykla dosť chodiť v športovom, ale aj som to striedala so športovou eleganciou, čiže balerínky, blúzka, svetrík a tak. No a teraz po materskej som už tak zvyknutá na svoje obligátne kombo mikina-džíny-tenisky, že už nosím v podstate iba toto🙂 Je to pohodlné a vídam veľa žien, ktoré sa tiež takto obliekajú a v podstate im to aj sekne. Aj ja nosím pekné kúsky, väčšinou značku Superdry, Adidas alebo Hollister. V práci, do ktorej chodím, žiadny dress code nemáme, takže aj v tomto smere pohoda. Ale aj tak mi v poslednej dobe vŕta hlavou, či by som predsa len nemala zmeniť svoj štýl na elegantnejší. Ako to máte vy?
Vacsina z vas tu spomina sportovu eleganciu. Nic take neexistuje, bud je nieco sportove alebo elegantne. A potom su tu ine pomenovania stylov ale urcite nie sportova elegancia...
@sisaka tie pomyselne sutze krasy a hodnotenia zien od inych zien - to mi bolo a je vzdy velmi nesympaticke.. nikdy som nechapala toto riesenie, kto co si obliekol, ako.vyzera a podobne.. mam kamaratku, co si ine ako lodicky neobuje.. mam aj kamaratku, co v pohode pride v "mliekovom" tricku a vobec to neriesim.. (a realne niektore zeny fakt nemaju vela casu, ja tiez niekedy som rada, ze si umyjem zuby a ucesem sa.. nikto vsak nezije moj zivot)
proste taka utopisticka myslienka by odomna bola, ze by bolo na svete o cosi krajsie, keby veta "prvy pohlad - polovica uspechu" nebola pravdiva..
@malykonik no bezne chodim pri kocikovani v turistických topankach :D A derave trcika a rozgajdane gate su turisticke? Ja som na turistike nikdy takeho nestretla . Ani ziadnu matku pri kocikovani... Ja bezne stretavam matky, ktore maju oblecene jednoduche tricko, leginy, botasky alebo belerinky alebo tie"barbiny" . S deravými trickami som veru videla akurat robotnikov na stavbe 🙂
No, presne , vystihla si, že som strasne urazena, ze nenosim to, co nechcem a nie je moj stýl :D
@anabella111 Napísala si to výstižne. Mne osobne sa páči štýl z 50tych rokov alebo štýl viktoriánskeho obdobia. Mňa tie šaty, klobúky, rukavičky...no to všetko ma fascinuje. Tie ženy boli krásne. Dnes sa ženy snažia ukázať čo najviac, veľakrát veľmi nevhodným nechutným spôsobom a potom čuduj sa svete, neveru tu ..nevera tam...táto etiketa v obliekaní zmizla a žiaľ má to veľmi zlý dopad aj na morálny a mravný aspekt našich životov. A áno, ja osobne vidím ako je prístup k ľuďom, ktorí sú oblečení zanedbane a ako sa správajú k tým, čo sú oblečení vkusne, no a je ešte kategória,, vyzývavá miss krásy,, a tam je veľa zmiešaných pocitov, muži reagujú inak ...ženy reagujú inak...ale to som už odbočila od témy...aby som to zhrnula, žena nemusí kupovať drahé veci aby bola vkusná, treba vedieť čo mi pristane čo nie a vedieť to zladiť, ja nakupujem v second handoch, lubim všetko čo je vintage, ale vidím aj dámy s drahými značkami oblečenia, ale pohľad na nich je skôr na zaplakanie. Kto má vkus, ten sa oblečie aj za 5-10eur (a netvrdím, že má každý nakupovať v sh, viem že mnohým sa to protiví). A inak dobrú noc Tebe bella a každej prítomnej dáme v tejto diskusii, už som unavená 😕.❤
@michelle567 presne tak je to nezmysel buď je žena oblečená elegantne alebo športovo
@rory267 ..Dobru noc rory a sladke sny o casoch..ked dámy nerobilo len oblecenie a páni ocenovali tajomstvo....❤
@malykonik niekedy som tam čítala často teraz už málinko tá stránka ma inšpirovala v mnohých veciach čo sa týka obliekania otvorila mi oči ale samozrejme sú tam aj extrémne názory ako všade
@malykonik ja som v zivote nevidela mamicku v eoztrhanych veciach,ak nepocitam,ze by mala tak zamerne spravene rifle,ktore nosi vela bab a chalanov. Pokojne posli foto.
Prepac,ja zas na ihrisko s deťmi nepojdem v oblecku,ktore si nechcem znicit,to si nechavam na ine situacie. Rovnako aj deťom nedal satocky ci drahé oblecko, aby som potom na na nemusela vykrikovat,ze to nesmu,ci to nesmu.
@anabella111 lahsie sa grcka ci cikanica perie z obycko tricka ako z nejakej bluzky. Mala som rifle a tricko,ked ma u lekara cikala parmesacna dcera. Mat tam.nejaky kostym,tak ma asi slahne. Ale teplaky nosim len doma a do telocvicne.
@siska53 .....Mi je jasné...😁....Ja som tiez nie tabulková...Raz som prehrala stavku...a musela som ist do nakupneho centra v satenovom zupane a slapkach na vysokych opatkoch....dala som to s graciou Monroe...ahaha...respektive...citila som sa velmi osudovo..alebo ostudovo...uz neviem😁
@fefe123 a vies o tom, ze prave baleriny sa povazuju za totaný nevkus ? kdesi sa o tom dristalo. Nevem, možno nejaka modna policia prave lamentuje aj nad tvojou robou do mesta. berie ju ako preslap a podobne 🙂 Takže je to opat od uhlu pohladu :D a ako si sprave podotkla, ak csa clovek vie spravne obliest, dokaze vypadat vkusne, sexi aj s leginami a elegantným topom .
Mne baleriny nerobia problem. Ale mam haluxy kvoli ktorým tiez musim prisposobit topanky. predsa si neobleciem topanky, rpi ktorých budem trpiet od bolesti 🙂
leginy? vadia mi tie, v ktorých vidno doslova vsetko. nevadia mi, ak sa vedia pekne zladit tak, ze k nim obleciem dlhsi top popod zadok .... ale nevadia mi, ak v nich nepresvitaju vsetky ciarky...
Suhlasim s
@jana_eyre
@anabella111 to mohlo byť zaujímavé niekto si možno šúchal oči či sa mu nesníva niekto klepkal po čele že čo to má znamenať sama neviem čo by ma napadlo
Dámy, či si to chcete priznať alebo nie (čo tieto "teplákové" ženy s vlasmi v cope evidentne nechcú), nepoznám muža, ktorému sa nepáči ženská žena (rozpustené dlhšie vlasy, opätky AKÉKOĽVEK vysoké, sukňa či šaty a pekný dekolt). Snáď len mužom, ktorí vám povedia čokoľvek aby ste už dali pokoj alebo mužom trošku žensky orientovaných. Tak si tu nedokazujte, neospravedlňujte sa a nepresviedčajte samy seba, že ste sexy v teplákoch, lebo nie ste.
@janulka1802 ...ze chcem vsetkych presvedcit..ze zupan sa moze nosit ako saty...aj ked to nebol ten pasentny sexi kusok...Bol to moj obrí domaci milovany alternativny kusok na chvile ,,upadkoveho "pohodlia😁...Ked mas chut len sa povalovat a vyjedat strapata chladnicku..😁
Pekne postrehy, v mnohych som sa nasla. Co sa tyka mna vacsinou sa obliekam sportovo-pod tym si predstavujem rifle, tricko, tenisky, mikina (nie vsetky mikiny su na "homeless" style, existuju aj krasne kusky). Casto siahnem po sportovych leginach, nike ma nadherne funkcne kusky, ktore ja osobne nosim bez ohladu na to kam sa vyberiem, no najcastejsie je to trasa skolka-obchod-domov. Som rada, ze mojou postavou si ich aj po dvoch detoch stale mozem dovolit a pradoxne pekne stihle opalene nohy a pekny zadok v leginach putaju najviac muzskej pozornosti. Som ale zena a tak ako milujem sportove oblecenie, milujem aj eleganciu. Minimalisticku a nadcasovu. Raz za uhorsky rok (dobre tak viackrat do roka) sa odpalim a vytiahnem lodicky a bluzku, sako ci cizmy na podpatku. Milujem modu, jej variabilitu a to, ako sa pomocou nej da vyjadrit kto si....zboznujem uletene veci ktore hyria farbami, vzormi, materialmi, no ak prave nemam naladu stat pred skrinou a kombinovat siaham po overenej klasike, ktorou sa neda podla mna nic pokazit-rifle, sivy alebo cierny rolak, kozenka a zaklincujem to vyraznymi teniskami a kabelkou. Zijem na dedine a vsimam si mnoho zien, ktore neobjavili caro toho, co dokaze urobit spravne zvolene oblecenie. Preto ma mozno niekedy aj mozu mat za divnu ked jeden den pobehujem ako by som prave zliezla z 8hodinovej tury v tatrach a na druhy den som za pani elegantnu. Mna ale nazor druhych nezaujima, idem si svoje tak ako sa citim dobre a ako mi to vyhovuje a milujem to🙂
@begees ja som sa na oblečeni vykašlala - nie úplne. Rifle, čisté tričko, botasky a športové sako a k tomu make up mám. Nechodím nikdy v teplákoch, mikine alebo športových klasických botaskách. A toto leto som si obliekla šaty, okrem make upu nalíčila aj oči, dala som si klasické topánky a rozpustila vlasy. Na moje zdesenie sa všade spustili komplimenty. V kaviarni, muži čo nám prerábajú dom, kamaráti pred domom, pán v obchode. Až v ten moment som si uvedomila, že tá moja ležérna elegancia asi až taká prevratná nebude. Zjavne keď okrem 10 minút strávim nad sebou minút 20, tak ten efekt vo výzore je oceňovaný oveľa viac. Predtým som si hovorila, že športová elegancia to má šmrnc. No zjavne je to asi len v ponímaní mladších žien, pretože zvyšok sveta to má hodené inak.
Chodím v športovom bežne, cely život športujem a sme na dedine a tu sa nepotrebujem obliekať ako z katalógu. Nikdy neviem kde skončíme s deťmi, či budem hádzať loptu na kôš alebo do nej kopať alebo na detskom ihrisku atď. Takže tepláky mikina, tenisky.
Do mesta idem tenisky iné ako s deťmi von ale stále tenisky, rifle a tričko, tielko, najlepšie úplne bez potlače. Teraz hodím ľahký kabát a je to. Stále je to pre mňa športové oblečenie.
Make up som na tvári mala asi 2x, inak iba špirála.
Ono je to trochu aj o tom co ktorá robí, kde pracuje. Ja som naposledy robila 100m od domu. Kľudne som si dala aj športovú súpravu.
Keď som robila v kancli v meste zase to vyzeralo inak. No ku kostýmom a blúzkam som nedošla. Nie je to môj štýl a cítim sa v tom nesvoja. A hlavne to moja práca nevyzadovala.
A teraz trochu odveci keď sme chodili se dávať s kamoškami tak sa chlapi prihovorili skôr mne ako tým vymaľovaným a vyobliekanym.
Ani môj muž neodpadava z lodiciek, baby sú mu v tom vtipné hlavne v meste na dlazobnych kockach.
A ešte k príspevku vyššie - až keď som sa pekne obliekla, tak som si uvedomila, že okolie veľmi vníma čo mám na sebe. Pretože si to každý všimol. Mala by som o seba viac dbať 😕
@kittykat22 daj sem fotku športové tenisky a tenisky do mesta. Prosím ťa. Lebo pre mňa sú to všetko proste tenisky a nemám na to cit. Myslím to vážne, žiadne rypanie.
Este som zabudla napisat na margo tolko sklonovaneho make-upu...tiez sa malujem. Som rada pekna, resp.pekna v ramci moznosti...ak sa da sminkami jemne pomoct tam kde to treba preco nie? Pre mna namalovat sa neznamena nahodit vecerny make-up, pre mna to znamena zvyraznit to co sa mi na mne paci. Rada chodim upravena, ani pri detoch som nepolavila, od gympla si poctivo udrzujem svoj "standard", tak som spokojna, citim sa krajsie, sebavedomejsie🙂
@6mia6 cervene su sportove - určené na šport, biele su do mesta k rifliam alebo k šatom, alebo k sukni.

pamätáte si niekto stránku modnipeklo.cz ? keď ešte bola v starom prevedení? Niečo ako PeopleOfWallmart :D