icon

Zúfalstvo - cítim sa previnilo

9. nov 2021

Ahoj, prosim povedzte ze nie som jedina. Mam svojho vytuzeneho synceka , bude mat stvrtok mesiac, odzaciatku to vnimam ze to bude narocne aj je to narocne sa o neho starat. Milujem ho najviac na svete, ale povedzte he niesom jedina ze ked place neskutocne ze ho boli bud brusko alebo nevieme proste ze co sak male babatko tak sa citim zufala ze neviem co robit a kef zaspi konecne tak som velmi rada ze si mozem vydychnut… citim sa previnilo ked musim posudit to ze som fakt na prasky z takeho jeho placu ze az vrieska niekedy … je to normalne vsak, je to materstvo …

Strana
z2
beronsche
9. nov 2021

@miadi aj 2hod. vonku? Moje prvorodene dieta hadam nikdy nespalo tolko v kociku... Mne to pride usmevne, takto zovseobecnovat..
@luccija ako presne sa uci dieta na kocik?

ls85
9. nov 2021

Nam ten cajik nepomohol, radsej sa opytaj pediatra.

miadi
9. nov 2021

@ls85 pisala si ze je normalne plakavat s babom. Je ine ked ti obcas slza vypadne. Autorka pise ze plakava. Je normalne mat baby blues aj poporodnu depresiu. Je normalne sa o tom bavit Je normalne to pomenovat. Ja problem nemam. Mam dve deti Takze asi o tom nieco viem. Ty aj autorka ste cerstve mamicky mesiac dva este ste hormonalne z teho zvykate si je to pre vas velka zmena. Na mojej rade Nebolo nic zle. Ked zvyknes plakat s babatkom tak sa zamysli nad svojou psychickou rovnovahou bez vztahovacnosti. Na kazdy problem je riesenie .

luccija
9. nov 2021

@beronsche tak, že ho mama neulozi doma do postele, alebo postieľky, ale drnca doma v kočíku, alebo vonku.A potom nechce spať doma v postieľke a žena si nemôže k nemu ľahnúť pred 2 t tu bola taká diskusia, ale tam to bolo vyšperkované, že dieťa zaspí iba v jednej izbe v kočíku a mama musí sledovať kameru

ls85
9. nov 2021

@miadi pozri, nejdem ta presviecat, ze moj hormonalny profil je v poriadku 😉 V inych krajinach ako napriklad v Nemecku existuju dokonca extra ambulancie pre placlive, narocne babätka… je tam cely team pediatrov, fyzioterapeutov, psychlogov… lebo budme k sebe uprimne, ked ti dieta prereve komplet cely den s prestavkou mozno 30 minut a to hovorim o reve s decibelmi mensej cirkularky ( fakt neprehanam), tak to dostane aj tu najkludnejsiu mamu pod slnkom na svoje hranice a myslim si, ze to s hormonmi nema nic spolocne 🙂

miadi
9. nov 2021

@beronsche logicky nebudes spat ked si vonku 🤦‍♀️ Logicky ked ti spi doma trebars aj vecer od 7do 9 a potom zas od 11-1napriklad tak spis tiez ked mas len jedno dieta .Vzdy ked spi doma aby nemala spankovy deficit. Aj Ja mam nespave deti s prvou som sa celu noc vyspala az v 3.5roku. Ze kto nezazil nepochopi. Akoby druhi nemali deti a boli nechapavi. Nie je normalne citit zufalstvo a vinu a plakat pri kolikovom babatku . Je to ok do urcitej miery ale nie tak aby bola mamicka na konci s nervami. Potrebuje si najst svoj rytmus aby to s babatkom zvladala a uzivala si ho. Moja dcera mala reflux prve 4-5m vecne na rukach vecne grckala ale boli sme obe vesele uzivali sme si zivot popri tom. Hoci okolo 5-6 vecer sa menila na gremlina a bola nervozna do pol noci . Neplakala som Aj ked je to na prasky pri narocnom babatku . Je to tazke ale netreba upadat na suchu. Mamicka sa musi starat aj o svoje potreby.

zuzuliennka1
9. nov 2021

kazda sme si tym presli, poplakali si, nevedeli si rady, boli obcas uplne bezmocne a bezradne… akurat na socialne siete to ziadna mama vesat nebude, takze vidis len tu “dokonalost”, ale nie je to tak…
bude to lepsie, naozaj 🙂 ak by si ale mala pocit, ze to naozaj nijak nezvladas, ani s pomocou partnera, rodiny, vyhladaj psychologa, nie je to hanba, poporodna depresia je realitou 🤍 drz sa

dmk_1
9. nov 2021

Mam 3tyzdnove. Placem s nou skoro kazdy den, ake je to narocne, vresti a ja neviem preco, v noci o 3,4 musi budit cely blok. Potom placem od vycitiek, ze tak strasne som ju chcela a nezvladam ju
.. Nikto a nic nepripravi na to, ake je to narocne. Den pojde za dnom a raz sa to zlepsi.

janka0509
9. nov 2021

Samozrejme, ze je to normalne, ale tiez som bola prvy mesiac prekvapena, ako veľmi detsky plac ovplyvnuje matku.. ake je to náročné počuť plakat vlastne dieta.
Podla mna vacsina maminiek ťazko znasa plač dieťatka.

beronsche
9. nov 2021

@luccija jaaj keby to bolo take jednoduche..
moje dieta si mohla drncat aj neprestat.. vydrzala tak 10-20 min a dost. potom revala, az sa zachadzala, kym sme ju nevybrali.. .. od narodenia az kym nevedela sediet, to uz potom vydrzala dlhsie..
a aj stary rodicia ju "ucili" na kocik. vracali sa z prechadzky s prazdnym kocikom a dietatom v naruci.. 🙂
je pravda, ze ani postielku neoblubovala.. ale zase ked zaspala na posteli mohla som spat s nou, alebo opatrne vstat a ist si po svojom..
kazde dieta je ine, takze opatrne s vyhlaseniami, ze nieco na 100% funguje.. 😉

zuzuliennka1
9. nov 2021

@luccija dieta sa neda naucit na kocik, tak, ako sa nie kazde dieta necha nosit v satke.
Ja som mala totalne kocikove dieta - do nosica ani do satky ani omylom, kupila som si satku za skoro 100€ a predala, skusala nosice - nic.
V kociku mi ale syn vydrzal aj poldnovu prechadzku. rano okolo 8:00 som ho nalozila, zbalila jedlo, sup za kamoskou peso na opacny koniec mesta a poobede domov. 😁 nic som neucila, proste miloval kocik - aj sportovy. Vozil sa takmer do 4rokov. Su deti a deti

simca06022011
9. nov 2021

urcite to nie je nic zvlastne, ja ti len poviem, ze babatko citi ako sa citis, ze mas stres, ze si nervozna vnutri, ze places... klud. Na bolave brusko vymysleli xy veci, najlepsie je nachat riadne odgrgnut, nechat ho pojedovat sa na bruchu, pocvicit nech sa vie vyprdkat. Otazka je ci sa ti naozaj jeduje kvoli brusku ;) nevie rozpravat, placom proste vyjadruju nieco.
Inak stresy som mala aj ja strasne hadam az kym mala do skoly nesla, s kazdym vyletom, kazdou chorobou, kazdou teplotou, bodkou, vyrazkou, s kazdym pohybom, pohladom, chodenim/nechodenim... to je uz udel matiek bat sa. Potom prides na to aka je to somarina a zacnes sa bat inych veci :D co bude robit v skole, s kym, ako pojde same domov, a moje nervy chce ist sam s kamosmi do mesta... :D

ls85
9. nov 2021

@beronsche presne, moja mama sa tiez snazila „naucit na kocik“ no, neraz sa vratila s velkym revom spat a nepomohlo nic, len ho z kocika vybrat a pestovat. Ako hovoris, kazde dieta je ine 👍🏻🙂

simca06022011
9. nov 2021

@zuzuliennka1 moja tiez tak :D Ale zase ak by a nechcela vozit v kociku, mala by smolu, jaby som ju nenosila.. mohla by revat kolko chcela. Len by som to obmedzila na nutne vychadzky, nakup atd. Hnusna mater som :D

beronsche
9. nov 2021

@miadi blbo som si precitala prispevky a pomotala to, prepac.. Bola som na to, ze pises nieco ine.. 🙂

k tomu placu - ja som plakala s dietatom do 3t urcite.. Co ako cudne to znie, vzdy sa mi po placi ulavilo.. My sme sa velmi trapili s dojcenim, takze lahke to nebolo.

luccija
9. nov 2021

@beronsche ale ja nepíšem, že to 100% funguje len ženy niekedy vôbec nepoužívajú postieľku či kočík nosia deti a potom sa čudujú prečo nechce dieťa spať inde a prečo si ona nemôže s ním pospať.
@zuzuliennka1 mala som také isté prvý polrok veď nebolo treba variť prikrmy a s takým minimom bolo málo roboty, tak som celé dni kocikovala a potom, keď prišla jeseň, zima a chcela som, aby spala doma a ja si mohla oddýchnuť s ňou som to oplakala.Neraz som v parku v hmle ako z hororu bola jediná čo tlačila kočík a pila kávu z pumpy.V kočíku spala 3,5 hodiny aj so mnou, ale musela som ležať vedľa🙂takže vyskúšala som všetky varianty len píšem, že aj mama potrebuje oddych s veľa veci ich my zle naučíme🙂

beronsche
9. nov 2021

@luccija nuz na moju otazku o zvykani na kocik pises, ze staci dieta drcat a ono si zvykne.. vyznieva to dost jednoznacne, ale nie je to pravda.. 😉

zuzuliennka1
9. nov 2021

@luccija no ked som chcela aby spal doma, tak som sa s kocikom vratila domov a prelozila ho do postielky 😁
a teda na to, ze som kocikovanim uspavala do jeho 3r5m - lebo to bola istota a rychle a prelozit ho nebol nikdy problem - ma teraz 4 a naucil sa zaspavat aj sam. Vecer je unaveny, proste sa vysklada na postielke a zaspi 🙂 semtam je tak unaveny, ze zaspi uz v obyvacke a to ho prelozim

andulka1988
15. nov 2021

Necíť sa previnilo ... Moja keď bola maličká plakali sme dve... A pravdupovediac stále,bola uplakaná až moc. Nespavala som noci a dni, niekedy sa mi stalo aj že sa mi snívalo že už som ju prebalila, nakŕmila a šup ako som sa zobudila dala ju odtrhnúť .. ale viem že sa snažíš robiť všetko pre to aby bábätku bolo najlepšie len niekedy aj matka môže byť unavená, hladná, smädná a nešťastná z toľkého plaču. Prajem veľa síl, lásky a hlavne zdravíčka

Strana
z2